Česko - Dánsko 5:8 (kon.)
konec
Česko - Dánsko

5:8

(1:0, 0:1, 1:0, 1:0, 1:0, 0:2, 1:0, 0:3, 0:2, X:X)

Sobota 18.12.2021, 15:05 • Elfstedenhal, Leeuwarden • Curling
     
    Za mne je to pro tuto chvíli všechno, děkuji všem za pozornost a u dalších curlingových zápasů v budoucnu zase na onlajnech na počtenou. (17:51:30)
     
    I přes smutný výsledek této kvalifikační olympijské akce, i přes to umístění jediný krůček pod letenkami od Pekingu, nezbývá než poděkovat českým hráčům k výkonům v Leeuwardenu. Předvedli mnoho skvělých zápasů. Bohužel teď by určitě s radostí vyměnili vítězství s Dánskem v posledním kole základní části za vítězství v tomto zápase. Odveta Krausemu a spol vyšla.
     
    Český tým v polovině utkání vedl 4:1 a měl rozehráno skvěle utkání o postup do Pekingu. Bohužel Dánové pak za to vzali, naopak český tým se zbytečnými chybami sám připravil o postup. Zvláště 6., 8. a nakonec i 9. end byly klíčovými v utkání. Bohužel.
     
    Utkání právě skončilo.
     
    10-15
    Dánský take-out rozhoduje zápas, tento end zůstane nedohrán. Nezbývá než pogratulovat Dánům k postupu, jejich druhá polovina utkání i zásluhou českých chyb byla zdrcující.
     
    10-14
    Klíma zahrává draw za poblíž dánského kamene v kruzích. Nicméně jeden český kámen z těch dvou v kruzích je v zadní části odkryt a pokud Dánové zahrají jeho take-out, je po zápase a Dánové letí do Pekingu.
     
    10-13
    Krausemu se jeho double take-out podařil a v kruzích zůstává jediný český kámen. Šance ještě pořád žije, ale opravdu maličká.
     
    10-12
    Černovský staví kámen poblíž dvou českých v kruzích a Krause ukazuje na snahu zahrát double take-out. Češi teď mohou jen věřit, že pokud dánský skip bude chybovat...
     
    10-11
    Dánský take-out o guard nevyšel a Češi mohou začít útočit na zázračný návrat do utkání. Klíma ukazuje, kam postavit další kámen.
     
    10-10
    Marek Černovský posílá svůj první kámen tohoto endu do kruhů, tento draw o milimetry perfektně objíždí guard a roluje skvěle za něj.
     
    10-9
    Pokus o další double take-out, Noergaardovi to nevyšlo. Nicméně situace je samozřejmě pořád přívětivější pro Dány.
     
    10-8
    Dva české kameny v kruzích. daleko od sebe a těžko hratelné na double take-out. Mad Noergaard vstupuje do hry.
     
    10-7
    První krok českého záměru jak Dány rozhodit se podařil, take-out se Holtermannovi nepodařil, sice vyhodil přední český guard napříč kruhy ze hry, ale jeho kámen se postavil místo něho a ostatních kamenů se tato hra nijak nedotkla.
     
    Připomínám, že Češi musí v tomto endu uhrát trojku, pak ale půjdou do extra endu s nevýhodou, když poslední kámen budou mít k dispozici Dánové. Ti teď budou hrát rozhodně take-out.
     
    10-6
    Klímovci chtějí Dány donutit k chybě a proto staví další guard.
     
    I trenér Craig Savill přišel celou situaci konzultoval.
     
    A teď si zase pro změnu bere time-out Lukáš Klíma a začíná česká porada, co teď. Máme tu jeden vysoko před kruhy postavený český guard, v kruzích je nekrytí český kámen a dánský kámen je na boku mimo hru.
     
    10-5
    Holtermann hraje na český guard, který posílá do kruhů a naopak svůj roluje až na stranu mimo hru.
     
    Dánové si vybírají nyní time-out a přichází k nim i Tobias Thune a společně se radí, jak hrát dále. V tuto chvíli mají naši hráči dva guardy, vee hře není žádný dánský kámen.
     
    10-4
    Další český guard, tentokrát na druhé straně.

    Jaroslav Svoboda

    Sestavy obou týmů
    DÁNSKO
    Skip: Mikkel Krause
    Vice-skip: Mads Noergaard
    Second: Henrik Holtermann
    Lead: Kasper Wiksten
    Náhradník: Tobias Thune

    ČESKO
    Skip: Lukáš Klíma
    Vice-skip: Marek Černovský
    Second: Radek Boháč
    Lead: Jiří Candra
    Náhradník: Samuel Mokriš