Montreal – Boston 0:0 (odl.) | Carolina – Los Angeles 5:1 (kon.) | Philadelphia – Ottawa 4:3 (po pr.)
Detroit – New Jersey 5:2 (kon.) | Dallas – Chicago 4:3 (po pr.) | Seattle – Edmonton 3:5 (kon.)
NY Islanders – Vegas 3:4 (0:2 po s.n.) | Winnipeg – St. Louis 4:2 (kon.)
konec
Detroit Red Wings
5:2 (1:1, 3:1, 1:0)
New Jersey Devils
Neděle 19.12.2021, 02:00 • Little Caesars Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:58
    Ještě poslední poznámečka do zápisu dnešního utkání. Dvě vteřiny před jeho koncem dostává dvě minuty za podrážení Taro Hirose.
    54:07 Tyler BERTUZZI - 5:2
     
    54:07
    Detroit právě vstřelil branku!
    Detroit vede již 5:2 a o osudu utkání je asi rozhodnuto! TYLER BERTUZZI dostal kotouč z rohu kluziště od Larkina na pravý kruh, sjel trochu víc na osu hřiště a tvrdou ranou do bližšího horního vinglu propálil Schmida! Red Wings tak mají již tříbrankový náskok a jejich devětapadesátka druhý zářez v utkání! Asistence: Dylan Larkin, Lucas Raymond.
     
    51:01
    Damon Severson dostal kotouč na pravou stranu k modré čáře a svým tvrdým projektilem orazítkoval břevno svatyně Detroitu!
     
    50:37
    Jack Hughes dostal jen trošku místa na levém kruhu a ihned pálil na klec Detroitu, kterou však minul, čehož může hořce litovat!
     
    48:31
    Tyler Bertuzzi je následně ještě za tuto šarvátku vyloučen na dvě minuty za hrubost a New Jersey hraje přesilovou hru.
     
    43:58
    Hokejisté New Jersey se nakonec vymanili z náporu Red Wings pouze za cenu zakázaného uvolnění. Následně měl šanci Joseph Veleno, jenž ale ranou z levého kruhu Schmida nepropálil!
     
    42:57
    Filip Hronek vypálil z osy hřiště od modré čáry a Akira Schmid se po jeho ráně posadil v brankovišti Devils na zadnici, když následně v dorážce selhal Pius Suter.
    37:25 Dawson MERCER - 4:2
     
    37:25
    Devils právě vstřelili branku!
    New Jersey snižuje v oslabení! DAWSON MERCER v oslabení unikl po levé straně obraně Red Wings a bekhendovou ranou z bezprostřední blízkosti propálil Greisse na přední tyči, stav je tak 2:4 z pohledu Devils! Asistence: Damon Severson.
     
    36:07
    Oba borci dostávají menší trest za hrubost, McLeod navíc dostane ještě dvě minuty za vyprovokování bitky. Trest odsedí Andreas Johnsson.
     
    36:07
    Buly ve středovém kruhu vyhráli hokejisté New Jersey. Michael McLeod následně začal za bránou Red Wings krosčekovat Filipa Hronka, jenž ho vyzval na pěstní souboj, který však končí spíš vítězstvím borce z New Jersey, jenž soupeři srazil helmu a povalil jej na led!
    35:47 Dylan LARKIN - 4:1
     
    35:47
    Detroit právě vstřelil branku!
    Detroit vede už 4:1 a DYLAN LARKIN zapisuje hattrick, na led se snáší spousta čepic! Kapitán Red Wings si šikovně otočkou ve středu kluziště zpracoval puk a šel do samostatného úniku, Schmidovi udělal forhendovou kličku a pak ho překonal ranou na vyrážečku! Domácí tak vedou již o tři branky a nás čeká drobné zdržení, jelikož se musí uklidit led. Jde o první hattrick Dylana Larkina v NHL. Asistence: Kyle Criscuolo.
     
    33:48
    Vladislav Naměstnikov se z ničeho nic objevil mezi kruhy v obrovské šanci, ale přízemní ranou nechal vyniknout Schmida, jenž projektil vykopl betonem!
     
    32:37
    Následně si kouč New Jersey Lindy Ruff bere oddechový čas a vysvětluje svým svěřencům, že se nesmí sesypat. Ihned po jeho projevu měl šanci Marián Studenič, jenž ovšem Greisse z bezprostřední blízkosti neprocedil!
    32:27 Tyler BERTUZZI - 3:1
     
    32:27
    Detroit právě vstřelil branku!
    Během necelé minuty dávají Red Wings dva góly! TYLER BERTUZZI dostal kotouč na ose hřiště a ranou z levého kruhu na přední tyči nachytal Schmida, který úplně ideálně neviděl přes dvojici hráčů, která před ním sváděla osobní souboj. Detroit zdvojnásobuje své vedení, které je teď dvoubrankové! Asistence: Moritz Seider.
    31:48 Dylan LARKIN - 2:1
     
    31:48
    Detroit právě vstřelil branku!
    Detroit se dostává podruhé v utkání do trháku! Vladislav Naměstnikov dostal trochu prostoru na pravém kruhu a krátkou přihrávkou našel na ose hřiště DYLANA LARKINA, jenž ranou z první na vyrážečku nedal Schmidovi šanci zasáhnout a druhou trefou v duelu posílá svůj tým do vedení. Asistence: Vladislav Naměstnikov, Pius Suter.
     
    28:05
    Na druhé straně šli Devils v oslabení do situace dva na jednoho, po přihrávce pálil z levé strany Michael McLeod, jenž měl ohromnou šanci na druhou trefu v zápase, Thomas Greiss se ale stihl přesunout a zapisuje skvělý zákrok!
     
    27:35
    Ještě jednou dostal Filip Hronek kotouč na levou stranu a z kruhu poslal tvrdý projektil, jenže jen do přední tyče svatyně Devils!
     
    26:34
    Dougie Hamilton krosčekoval na brankovišti Tylera Bertuzziho a Detroit tak má devětačtyřicet sekund přesilovky pět na tři a tudíž obrovskou šanci vstřelit gól!
     
    25:23
    Namestnikov byl faulován Bahlem, když se na pravé straně snažil probít do zakončení, obránce Devils jej stáhl k zemi a dostává trest za držení. První přesilovka utkání pro Red Wings.
     
    23:03
    Marián Studenič se nyní hezky uvolnil na levém křídle, sjel před bránu Detroitu a bekhendem zakončoval z bezprostřední blízkosti, klec Red Wings však minul o hodně.
     
    19:58
    Red Wings ještě dostali kotouč do brankoviště New Jersey, kde dorážel Pius Suter, jenž ovšem ve velké šanci několika dorážkami kotouč za Akiru Schmida nedotlačil!
    19:11 Michael MCLEOD - 1:1
     
    19:11
    Devils právě vstřelili branku!
    Devils srovnávají prakticky z ničeho! MICHAEL MCLEOD přejel útočnou modrou, sjel z levé strany na osu hřiště a ranou přes beka zaskočil Greisse, jemuž jde tahle branka určitě trochu na vrub, když střelu nedokázal vyrazit rukavicí, o což se trochu úsměvně pokoušel – 1:1! Asistence: Jimmy Vesey, Jonas Siegenthaler.
    15:39 Dylan LARKIN - 1:0
     
    15:39
    Detroit právě vstřelil branku!
    Detroit otevírá skóre duelu skutečně velice zajímavou brankou! Filip Hronek ještě v obranném pásmu zvolil střílenou přihrávku, která se od zadního mantinelu odrazila úplně jinak, než jak očekával brankář Akira Schmid, jenž vyjel z brány. Kotouč ale zcela minul a DYLAN LARKIN jej naprosto v pohodě z bezprostřední blízkosti poslal do prázdné klece! Asistence: Filip Hronek.
     
    08:19
    Danny DeKeyser držel delší dobu touš za svou klecí, pak po pravém křídle vysunul Kylea Criscuoloa, jenž však pokusem z kruhu Schmida nepřekonal!
     
    07:05
    Dawson Mercer měl nyní velkou šanci z bezprostřední blízkosti, když mu Marián Studenič nádherně přihrál od levého hrazení, Thomas Greiss se však proti střele stihl přesunout a předvedl pěkný zákrok!
     
    06:15
    Jack Hughes měl na pravé straně první větší šanci, marně jej stíhal Moritz Seider, jenž se ho snažil v zakončení faulovat. Forvard New Jersey nakonec vyslal pokus z bezprostřední blízkosti. Na Greisse, který šel včas k ledu, si však nepřišel!

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 16. Dylan Larkin (Hronek), 32. Dylan Larkin (Naměstnikov, P. Suter), 33. Bertuzzi (Seider), 36. Dylan Larkin (Criscuolo), 55. Bertuzzi (Dylan Larkin, L. Raymond) – 20. M. McLeod (Vesey, Siegenthaler), 38. Mercer (Severson)


    Detroit Red Wings: Greiss (Pickard) – Seider, DeKeyser (A), Hronek, Leddy, G. Lindström, M. Staal (A), Oesterle – L. Raymond, Dylan Larkin (C), Bertuzzi – P. Suter, Naměstnikov, Erne – Hirose, Veleno, Gagner – Criscuolo, Barber.
    Trenér: Jeff Blashill.

    New Jersey Devils: A. Schmid (J. Gillies) – D. Hamilton, Ty Smith, Severson, Siegenthaler, Bahl, Geertsen – J. Hughes, Zacha, Tatar – Mercer, A. Johnsson, Studenič – Šarangovič, Kuokkanen, Bastian – M. McLeod, Vesey.
    Trenér: Lindy Ruff.

    Rozhodčí: O´Donnell, St. Pierre – Tobias, Toomey.

    Diváci: 19 015
    bahis siteleri