Havířov – Salzburg 4:2 (kon.) | HC Litvínov – Vítkovice 4:1 (kon.) | Zlín – K. Vary 1:3 (kon.)
Kometa Brno – Plzeň 3:0 (kon.) | Chomutov – Olomouc 1:5 (kon.) | Třinec – Motor ČB 6:3 (kon.)
Kladno – Mladá Boleslav 1:4 (kon.) | Sparta – Liberec 10:2 (kon.) | Slavia – Pardubice 6:8 (kon.)
Jihlava – Mountfield HK 1:4 (kon.)
konec
Berani Zlín
1:3 (0:0, 0:2, 1:1)
HC Energie Karlovy Vary
Pondělí 20.12.2021, 16:00 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • DHL Extraliga juniorů • 27. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Vítám Vás při sledování 27. kola Extraligy juniorů, ve které se dnes mimo jiné odehraje utkání zlínských Beranů proti karlovarské Energii, které dnes, spolu se mnou, budete moci sledovat.
     
    PSG Berani Zlín
    Domácí Berani získali v posledních pěti utkáních celých devět bodů a to hlavně díky jejích šňůře tří výher, kterou budou moct dneska prodloužit. Ševci jsou v dnešním utkání bráni jako papírově slabší celek, v posledním utkání se jim ale podařilo zapsat výhru nad vedoucím týmem tabulky, kterou dokázali získat i bez jejich nejproduktivnějšího hráče Lukáše Chludila, který se po pozitivním testu ocitl na listině hráčů v karanténě. Pokud by se dneska žlutomodrým podařilo zvítězit, mohli by se v tabulce vyšvihnout rovnou o čtyři příčky na prozatímní sedmé místo.

    Poslední tři utkání:
    Zlín U20 vs. Plzeň U20 – 4:2
    Zlín U20 vs. Kladno U20 – 5:2
    Zlín U20 vs. Sparta Praha U20 – 5:4 pp
     
    HC Energie Karlovy Vary
    Oproti domácímu celku si Energie připsala v posledních pěti utkáních pouhých sedm bodů. V posledním utkání se jim ale podařilo porazit brněnskou Kometu. K tomuto počinu jim značně pomohl i slovenský juniorský reprezentant Ľubomír Kupčo, který si zapsal na své konto další tři body, čímž potvrdil roli jednoznačně nejproduktivnějšího hráče mančaftu. Právě tento hráč by měl být klíčem k zisku dalších tří bodů. I historie vzájemných zápasů mluví jasně ve prospěch Karlových Varů, vždyť jejich dnešní soupeř je naposledy porazil před téměř čtyřmi lety.

    Poslední tři utkání:
    Kometa Brno U20 vs. Karlovy Vary U20 – 3:4
    Třinec U20 vs. Karlovy Vary U20 – 5:3
    Havířov U20 vs. Karlovy Vary U20 – 4:3 pp
     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Synek (Šarman) – Kunst, Burian, Nábělek, Talafa, Velikovský, Riedl (C), Kráčalík – Tomeček, Handl (A), Martinec, Horský, Dědek, Masař, Heš, Frömel, Luža (A), Čechmánek
    Trenér: Juraj Jurík

    HC Energie Karlovy Vary: Dybal (Ebenstreit) – Benda (A), Bulka, Pohanka, Kočí, Dorot, Zolnaj, Vogel – Botoš (A), Šlechta, Šmajda, Príhoda, Adámek L. (C), Seidler, Varvařovský, Adámek M., Kupčo, Kusak
    Trenér: Václav Eismann

    Rozhodčí: Škach, Cabák – Mikšík, Blažek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:44
    Na úvodním buly byl lepším hráčem Lukáš Adámek, který ihned zakládá první útočnou akci Energie. Z ní vzešla i první střela a to z hole Michala Kusaka.
     
    01:43
    Hráči Karlových Varů se pokusili o založení další vlny útoku. K jejich smůle ale nepřesnou přihrávku nikdo nenašel a ta tak skončila až na druhé straně kluziště zakázaným uvolněním.
     
    02:42
    Na vhazování u modré čáry získal kotouč pro své spoluhráče Dominik Luža. Ten ale ihned padá po kontaktu s jedním ze soupeřů a přichází tak o puk. Nakonec se díky tomu dostal ke střele od levého kruhu Lubomír Kupčo.
     
    03:41
    Kapitán Varů se pokusil o nahození před bránu a doufal, že nějaký šťastný odraz nasměřuje kotouč do brány. Nakonec ale puk skončil na holi jednoho z obránců domácích.
     
    04:40
    Do úniku dva na jednoho se dostal Bulka s Robertem Šlechtou. Právě druhý jmenovaný mohl zakončovat. K jeho smůle mu ale nepříjemně dotírající obránce znemožnil zakončit.
     
    05:39
    Domácímu celku se podařilo usadit v útočném pásmu díky čemuž se dostal k zajímavému pokusu Lukáš Heš. Jeho střela ale nedoletěla ani k bráně, jelikož trefila prvního clonícího hráče.
     
    06:38
    Na druhé straně se pokusil o změnu skóre Samuel Šmajda. Jeho zakončení z jízdy vůbec nebylo špatně, brankář soupeře ale měl odkrytý výhled a tak měl dost času na zareagování.
     
    07:37
    Obětavě se do rány od jednoho z hráčů položil Jakub Čechmánek. Jde na něm poznat, že po kotouči bude mít pořádnou modřinu, i tak se ale zvedá a pokračuje ve hře.
     
    08:36
    Další útočnou akci Energie se pokusil založit Vítek Benda. Jeho pokus o rafinovanou přihrávku podél mantinelu mu ale vůbec nevyšel, jelikož ho zblokoval jeden z útočníků domácích.
     
    09:35
    Ani Kryštof Bulka si nevedl o moc lépe. V jeho případě ale špatně zpracoval přihrávku, a to navíc v útočném pásmu, takže o tolik zas své spoluhráče neobral.
     
    10:34
    K metelici od modré se dostal Lukáš Adámek. K jeho smůle ale trefil hned první hůl, která mu stála v cestě za úspěchem. K odraženému kotouči se ale jako první dostal jeden z hráčů Energie.
     
    10:58
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Botoš – 2 min., krosček).
     
    11:57
    Zatím měl během této početní výhody nejblíže ke vstřelení branky Patrik Nábělek. Ten svou střelou od modré čáry jen těsně minul horní tyč svatyně Dybala.
     
    12:56
    Ani pokus Tadeáše Talafy nevypadal úplně špatně. V tomto případě si ale připsal zákrok brankář hostů. Rozehrávat se bude dvě vteřiny před koncem přesilovky.
     
    13:55
    Nyní se Patrik Nábělek opravdu vyznamenal svou defenzivní hrou. Ve velice nebezpečné situaci se mu podařilo na poslední chvíli vypíchnout kotouč soupeři. Následně ani nepřišel o kotouč i přes bodyček u hrazení.
     
    14:54
    Berani se v posledních minutách snaží usadit v útočném pásmu, seč jim síly stačí. Obvykle je ale přitom zastaví vlastní chyba, buď v podobě nepřesné přihrávky, nebo v podobě ofsajdu.
     
    15:53
    Ani tentokrát se přihrávka z hole Jakuba Masaře příliš nevydařila. Ten se pokoušel najít rozjetého Lukáše Heše, nakonec ale našel jenom soupeřovu hůl.
     
    16:52
    Tak přece jenom se ševcům podařilo si udržet kotouč v útočném pásmu a to po nahození Čechmánka. Rovnou se díky tomu dostal k zakončení od levého kruhu Dominik Luža.
     
    17:51
    Na vhazování přes Adamem Dybalou měl navrch hráč hostů. Ti se díky tomu okamžitě vrhají vstříc bráně žlutomodrých. Nakonec ale přichází o puk po souboji za bránou.
     
    18:50
    Prudkou střelu od modré vyslal Vojtěch Riedl. Brankář Energie měl v tomto případě velké štěstí, že kotouč neskončil v bráně, jelikož svým betonem pouze líznul letící puk.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:40.
     
    Během prvního dějství jsme zatím neviděli ani jednu branku, a to hlavně díky vyrovnané, ale opatrné hře obou celků. To se projevilo i na počtu vyloučení, jelikož na trestnou lavici zavítal během celých dvaceti minut pouze jeden hráč, kterým byl Jan Botoš zhruba v půlce třetiny.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:44
    Na úvodním buly druhé dvacetiminutovky byl lepší domácí celek. Po nepřesné přihrávce Stanislava Kunsta se ale dostal k zakončení Sebastian Seidler.
     
    21:43
    Díky svým rychlým nohám se podařilo Lukášovi Adámkovi protáhnout podél pravého mantinelu až k samotné svatyni soupeře. Jeho zakončení z úhlu ale nakonec skončilo pod lapačkou Synka.
     
    22:17
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Tak a máme tady první branku dámy a pánové! O ukázkové zakončení se postaral SAMUEL ŠMAJDA, který se díky přesné přihrávce rázem ocitl naprosto osamocený před brankářem. Asistence: Lubomír Kupčo a Kryštof Bulka.
     
    23:16
    První obdržená branka očividně Berany příliš nerozhodila, spíš právě naopak. Nakonec ale jejich útočná akce končí prohraným soubojem u mantinelu.
     
    24:15
    Od levého kruhu vyslal odražený kotouč zpět vstříc svatyni Matyáš Dědek. Nakonec puk ale skončil v ochranné síti a to po teči jednoho z obránců Energie.
     
    25:14
    Tak toto je velice nepříjemná situace pro domácí mančaft. Po tvrdém bodyčku padá na zem Tomáš Martinec a svíjí se v bolestech. Po přerušení hry se po pár vteřinách nakonec zvedá z ledu a odjíždí na střídačku po svých.
     
    26:13
    Do jisté šance se mohl dostat Lukáš Heš. Ten se nepozorovaně dokázal proplížit až před bránu Varů, kde byl připravený tečovat kotouč do prázdné brány. Přihrávku na jeho hůl ale nakonec zblokoval jeden z obránců.
     
    27:12
    K dalšímu útoku se vrhají hosté. Nakonec i přes mnoho přihrávek se nikdo neodvážil k zakončení. Možná i kvůli tomu právě přišel jeden z hráčů o puk.
     
    27:50
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Talafa – 2 min., nedovolené bránění).
     
    28:49
    Tak i Energie si nyní může vyzkoušet jaké je to hrát v početní výhodě. Náležitě taky toho využívá, jelikož od jejího začátku zatím ani neopustili útočné pásmo.
     
    29:23
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Hosté využívají svou první přesilovku v utkání! Po ztrátě pásma a následném rychlém návratu se dostal k zakončení z prostoru mezi kruhy LUKÁŠ ADÁMEK, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Vítek Benda.
     
    30:22
    Mezi úspěšné střelce se nyní pokusil zapsat i Kryštof Bulka. V kritický moment mu ale nadzvedl hůl jeden z dotírajících obránců. Kotouč tak skončil v rohu kluziště kde se k němu jako první dostal Patrik Nábělek.
     
    31:21
    Ševcům v dnešním utkání zatím příliš nevychází souboje jeden na jednoho. Nyní další prohrál v útočném pásmu Jakub Velikovský, díky čemuž se můžou dostat k dalšímu útoku hráči Karlových Varů.
     
    32:20
    K zakončení z ostrého úhlu se zvládl dostat Šimon Frömel. Na připraveného brankáře ale nevyzrál a to možná i kvůli dotírajícímu obránci, který mu znemožnil mířit přesně.
     
    33:19
    Před bránu se pokusil nahrát Matyáš Dědek. Ani on ale nedokázal propašovat kotouč na hůl jednoho ze svých spoluhráčů, protože mu v tom zabránil obětavým zákrokem Zolnaj.
     
    34:18
    Tentokrát to byl Michal Tomeček, který po souboji za bránou soupeře přišel o puk. Nakonec ani hráči v černobílých dresech si nevedli o moc lépe, jelikož jejich rozehra skončila zakázaným uvolněním.
     
    35:17
    Nyní si Adam Dybal po jedné ze střel nebyl vůbec jistý svým zákrokem, čhož se pokusil ihned využít dotírající Jakub Čechmánek. Nakonec ale nedokázal kotouč propašovat až za záda brankáře.
     
    36:16
    Do velice nebezpečné pozice pro zakončení se dostal Dominik Luža. Jeho pokus z prostoru mezi kruhy ale trefil pouze nohu Ondřeje Dorota.
     
    37:15
    Další zlínskou akci založil Jakub Čechmánek. Od modré se pokusil zakončit Patrik Nábělek, ten byl ale okamžitě pod velkým tlakem, takže se rozhodl raději pro přihrávku.
     
    38:14
    Dlouhý tlak ševců nakonec končí po špatném zpracování ofsajdem. Na následném vhazování navíc získávají puk hosté. Nakonec ale jejich útok neměl dlouhého trvání.
     
    39:13
    Na druhé straně se Beranům podařilo opět usadit před svatyní Energie. Skvělým napadáním se ale podařilo získat puk Kryštofu Bulkovi.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:23.
     
    Během druhé třetiny jsme byli svědky rovnou dvou branek, které obě padly za záda Tobiáše Synka. Díky tomu se podařilo Energii využít jejich zatím jedinou přesilovku. Na ledě to ale vypadalo v průběhu celé třetiny poměrně vyrovnaně. Ke konci dějství se ale vzchopil domácí celek, kterému se podařilo na pár minut uzamknout svého soupeře v obranném pásmu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:52
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak toto je vstup do třetiny jako hrom! Po méně než minutě vstřeluje první branku ševců JAKUB MASAŘ, který svým zakončením z prostoru mezi kruhy překvapil brankáře soupeře. Asistence: Šimon Frömel a Lukáš Heš.
     
    41:50
    Hráči Karlových Varů po obdržené brance hrají zatím snad ještě lépe než předtím. Od vhazování zatím nedali svému soupeři snad ani jednu možnost na zisk kotouče.
     
    42:49
    Zpoza brány zkusil najít Lukáš Adámek jednoho ze svých spoluhráčů na modré čáře. Pod tlakem ale špatně využil své mířidla a kotouč tak končí až na holi Adama Dybala.
     
    43:48
    Na vhazování před svatyní hostů získal kotouč Jan Botoš. Po souboji v rohu kluziště ale nakonec dostal kotouč na svou hůl Tomáš Martinec.
     
    44:47
    Nahození Roberta Šlachty vůbec nedopadlo podle jeho představ. K jeho překvapení jeli totiž všichni jeho spoluhráči střídat. Díky tomu se dostal na druhé straně k zakončení Michal Tomeček.
     
    45:46
    Po přihrávce od Tobiáše Synka se dostal do útoku Tadeáš Talafa. Nakonec se ale zmíněný hráč nedostal ani k zakončení, jelikož mu puk poodjel natolik, že u něho první byl brankář hostů.
     
    47:06
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Vogel – 2 min., nedovolený zásah do hlavy nebo krku).
     
    48:05
    Tak toto je velká příležitost pro celý domácí mančaft na vyrovnání skóre. Díky velice dobré práci obrany Energie se ale zatím nedostali ani k zakončení.
     
    49:04
    Blíží se nám závěr přesilovky a i přes dlouhý tlak ševců se jen málo z nich dostalo ke střele. Nejnebezpečnější z nich však byla ta z hole Jakuba Masaře. Prostor mezi betony si ale Dybal pohlídal.
     
    50:03
    Ihned z vhazování před bránou Tobiáše Synka se dostal k zakončení Samuel Šmajda. Pohotový zákrok brankáře Beranů ale ještě udržel naděje domácích na vyrovnání.
     
    51:02
    Tak toto byla obrovská šance do které se dostal Lubomír Kupčo. Po jeho zakončení se pár z jeho spoluhráčů už začínalo radovat z gólu, nakonec se ale kotouč objevil v lapačce Synka.
     
    52:01
    Zpoza vlastní svatyně založil útočnou akci Tadeáš Talafa. Tečovanou přihrávku ale nenašel nikdo z jeho spoluhráčů, takže si nyní můžou ofenzívu vyzkoušet hosté.
     
    53:00
    Střela od levého mantinelu Lukášovi Hešovi vůbec nevyšla. Na poslední chvíli mu sjel puk z hole, což vedlo k tomu, že ani netrefil soupeřovu bránu.
     
    53:46
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Frömel – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Lukáš Adámek – 2 min., sekání).
     
    54:23
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Tak toto je veledůležitá branka, která by mohla rozhodnout dnešní utkání! Postaral se o ní LUBOMÍR KUPČO, a to při hře čtyři na čtyři, která hostům svědčí očividně mnohem více. Asistence: Vladislav Pohanka.
     
    55:22
    Blíží se nám konec obou vyloučení a k zakončení se nyní dostal Patrik Nábělek. Jeho pokus od pravého kruhu ale mířil vysoko nad svatyni soupeře.
     
    56:21
    Tak toto byla velice špatná rozehrávka v podání jednoho z obránců Karlových Varů. Kotouč nenašel vůbec nikoho, takže skončil až na opačné straně kluziště.
     
    57:02
    Oddechový čas pro domácí.
     
    57:12
    Dnešní utkání sleduje 59 diváků.
     
    57:42
    Do konce zbývají více jak dvě minuty a ševci to už zkouší v šesti hráčích! Uvidíme zda se jim risk bez brankáře vyplatí, zatím se ale nedostali ani k zakončení.
     
    58:41
    Kapitán Energie se dostal ve středním pásmu ke kotouči a zkusil trefit prázdnou bránu! Jeho střela vzduchem ale jen těsně minula levou tyč zlínské svatyně.
     
    59:30
    Na velice důležitém vhazování před bránou Dybala získali kotouč hosté, kteří okamžitě vyhazují. K radosti zlínských hráčů ale zastavil s kapkou štěstí kotouč Adam Burian.
     
    59:59
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Lukáš Adámek – 2 min., podrážení).
     
    Konec zápasu.
     
    V poslední třetině jsme byli svědky opět dvou branek, tentokrát si je ale oba celky rozdělily rovným dílem. To ale samozřejmě ševcům k výhře nestačilo a Energie ser tak může radovat ze zisku dalších tří bodů a druhé výhry v řadě. V závěru se ale ještě mohli o výhru obávat, jelikož tlak Beranů, při hře na šest byl opravdu velký.
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (17:58:29)

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 41. Masař (Frömel, Heš) – 23. Šmajda (Kupčo, Bulka), 30. Lukáš Adámek (Benda), 55. Kupčo (Pohanka)


    Berani Zlín: Synek (Šarman) – Kunst, Burian, Nábělek, Talafa, Velikovský, Riedl (C), Kráčalík – Tomeček, Handl (A), Martinec, Horský, Dědek, Masař, Heš, Frömel, Luža (A), Čechmánek
    Trenér: Juraj Jurík

    HC Energie Karlovy Vary: Dybal (Ebenstreit) – Benda (A), Bulka, Pohanka, Kočí, Dorot, Zolnaj, Vogel – Botoš (A), Šlechta, Šmajda, Príhoda, Adámek L. (C), Seidler, Varvařovský, Adámek M., Kupčo, Kusak
    Trenér: Václav Eismann

    Rozhodčí: Škach, Cabák – Mikšík, Blažek

    Diváci: 59
    bahis siteleri