Chabarovsk – Vladivostok 0:1 (kon.) | Jokerit – CSKA Moskva 1:3 (kon.) | Kunlun – Ufa 3:4 (po pr.)
Petrohrad – Spartak Moskva 4:2 (kon.) | Riga – Minsk 1:4 (kon.)
konec
Jokerit Helsinky
1:3 (0:0, 1:1, 0:2)
CSKA Moskva
Pondělí 20.12.2021, 17:30 • Hartwall Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:26
    Domácích bylo na ledě dokonce sedm, což samozřejmě nepovoluje ani hra bez brankáře! Následuje trest za příliš mnoho hráčů a to je definitivní konec nadějím Jokeritu.
     
    57:36
    Domácí jdou do totálního rizika! Juvonen zůstává na střídačce už na buly ve středovém kruhu!
     
    57:36
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Domácí pochopitelně už hodně otevřeli obranu a toho hráči CSKA využili! Přihrávku za obranu dostal SERGEJ PLOTNIKOV, který najížděl sám na Juvonena. Domácího brankáře překonal střelou po ledě, která prošla do branky pod levým betonem. Asistence: Arťom Blažijevskij a Vladislav Kaměněv.
     
    51:56
    Kossila našel Veliho-Mattiho Savinainena, proti jehož voleji z mezikruží se Reideborn skvěle přemístil!
     
    51:01
    Opět se vylučuje na straně CSKA! Ta hákování je potrestán Lucas Wallmark. Přesilovka Jokeritu začne po reklamní pauze.
     
    48:04
    Hosté jdou poprvé v zápase do oslabení. Andrej Světlakov podrazil obránce Meňšikova, který zakládal útočnou akci Jokeritu.
     
    46:12
    Domácí nebyli daleko od vyrovnání! Najíždějící Kalle Kossila na zadní tyčce nedosáhl na přihrávku spoluhráče Joensuua. Už by na něho zívala prázdná branka.
    43:59 Sergej PLOTNIKOV - 1:2
     
    43:59
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Rudoarmějci strhli vedení na svou stranu! Konstantin Okulov to udělal výborně, když ze středního pásma zavezl puk až do blízkosti branky soupeře. Tam zadovkou oslovil SERGEJE PLOTNIKOVA, který z pravého kruhu trefil prostor pod vyrážečkou brankáře Juvonena – 1:2. Asistence: Konstantin Okulov.
    34:22 Sergej ANDRONOV - 1:1
     
    34:22
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Hostům stačilo na vyrovnání 14 sekund! Joakim Nordström získal puk u zadního hrazení a hned ho předložil na levý kruh, kde byl SERGEJ ANDRONOV. Ten střílel z poměrně krkolomné pozice, přesto dokázal trefit protější horní růžek nad lapačkou Juvonena. Asistence: Joakim Nordström a Lucas Wallmark.
    34:08 Kristjan KOMBE - 1:0
     
    34:08
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Do vedení jdou ale domácí! Ti získali puk v útočném pásmu a Henri Ikonen najížděl společně s KRISTJANEM KOMBEM ve dvou na brankáře Reideborna. Ikonen to nesobecky řešil přihrávkou na svého mladého spoluhráče, který neměl problém poslat kotouč zblízka do odkryté klece. Kombe se trefuje ve svém premiérovém startu v KHL – 1:0. Asistence: Henri Ikonen a Tommi Kivistö.
     
    25:21
    Třetí velká šance CSKA ve druhé třetině! Matvej Guskov posunul před brankou puk doprava na Konstantina Okulova, proti jehož střele z první se rychle přesunul Juvonen! Po jeho zákroku následuje reklamní pauza.
     
    23:39
    Hosté vykombinovali situaci v podstatě do prázdné branky. Tu však zblízka minul Andrej Světlakov, jenž tak spálil stoprocentní příležitost!
     
    22:47
    Nicklas Jensen držel puk v rukavici příliš dlouho a je za tento počin vyloučen. Už třetí přesilovka pro hosty!
    20:55 Nordström ztroskotal na rychlém přesunu domácího brankáře.
     
    20:55
    Hosté sehráli parádní přesilovkovou kombinaci! Na jejím konci nahrál Andrej Světlakov na pravý kruh Joakimovi Nordströmovi, který střílel v tu chvíli do odkryté branky, ovšem Janne Juvonen se bleskově přemístil!
     
    19:55
    V samotném závěru první části dostává dvouminutový trest za nedovolené bránění domácí Petteri Lindbohm.
     
    19:13
    Puk se nečekaně odrazil od zadního mantinelu před domácí branku, z čehož vzešla velká šance Maxima Sorkina. Ten byl sám před Juvonenem, ovšem kotouč mu při snaze o kličku sjel z hole! Sorkin ho však ještě dobruslil a nahrávkou na osu připravil dobrou příležitosti pro Sergeje Andronova. Ránu kapitána CSKA zlikvidoval efektním semaforem gólman Jokeritu.
     
    16:48
    Nicklas Jensen se dostal ke kotouči v předbrankovém prostoru a zkusil to pohotovou střelou z otočky. Reideborn však zareagoval včas a dokázal kotouč zastavit a následně i přikrýt! Následuje reklamní pauza.
     
    10:53
    Domácí právě napadáním získali puk v útočném pásmu. Nicklas Jensen následně nahrál mezi kruhy zcela volnému Kallemu Kossilovi, kterému však střela z první nesedla ideálně a Reideborn kotouč vykopl!
     
    02:50
    Za hákování je vyloučen Tommi Laakso. To znamená přesilovou hru pro CSKA.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 35. Kombe (H. Ikonen, Kivistö) – 35. Andronov (Nordström, Wallmark), 44. S. Plotnikov (Okulov), 58. S. Plotnikov (Blažijevskij, Kameněv)


    Jokerit Helsinky: Juvonen (Tervo) – P. Holm, Lindbohm (A), D. Sklenička, Meňšikov, Kivistö, Friman – Nicklas Jensen, Kossila, Joensuu – Pakarinen (A), Schroeder, Turunen – M. Anttila (C), Savinainen, Hännikäinen – Tenhovuori, H. Ikonen, Laakso – Kombe.
    Trenér: Marjamäki

    CSKA Moskva: Reideborn (J. Kiseljov) – Dahlbeck, D. Dietz, Blažijevskij, Gilmour, M. Ibragimov, Kaliničenko – Andronov (C), Wallmark, Nordström – Okulov, Kameněv, S. Plotnikov (A) – Mingačov, Sorkin, Světlakov – Poltapov, M. Guskov, P. Karnauchov.
    Trenér: Fedorov

    Rozhodčí: Naumov, Fatějev – Golovljov, Savenkov

    Diváci: 5117
    bahis siteleri