Novosibirsk – Jaroslavl 2:1 (po pr.) | Jekatěrinburg – Barys 0:2 (kon.) | Magnitogorsk – Čerepovec 4:3 (po pr.)
Kazaň – Čeljabinsk 5:1 (kon.) | Omsk – N.Novgorod 3:2 (po pr.) | Dynamo Moskva – Soči 2:3 (po pr.)
po prodl.
Metallurg Magnitogorsk
4:3 (2:0, 1:2, 0:1 - 1:0)
Severstal Čerepovec
Úterý 21.12.2021, 15:00 • Arena Metallurg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se opět budu těšit, na počtenou. (17:40:36)
     
    Československá stopa v utkání

    Adam Liška (CER) – 0+0, 3 střely na bránu, 5 hitů, 2 vyhraná vhazování, 1 zblokovaná střela, čas ve hře: 16:59
     
    Střely na bránu v celém utkání:

    Metallurg Magnitogorsk – 33
    Severstal Čerepovec – 24
     
    Magnitogorsk tak nakonec přece jen poráží Čerepovec a to výsledkem 4:3 v prodloužení. O šokující závěr se nejprve postaral Ilja Chochlov, jenž 97 sekund před třetí sirénou zvládl srovnat na 3:3. Prodloužení pak trvalo dalších 99 vteřin, než samostatný únik proměnil Maxim Karpov, který svou střelou rozhodl o výhře Metallurgu.

    Magnitogorsk tak zůstává v čele Východní konference.

    Čerepovec po dnešku setrvá na 5. místě Západní konference.
     
    Konec zápasu.
    61:39 Maxim KARPOV - 4:3
     
    61:39
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Utkání je rozhodnuto! MAXIM KARPOV dostal prudkou kolmou přihrávku od Arťoma Minulina z obranného pásma až na útočnou modrou a šel osamocen na klec Čerepovce. Následně vyslal prudkou tvrdou ránu do pravého horního rohu branky, na kterou Vladislav Podjapolskij nemohl dosáhnout. Metallurg tak vítězí nad Čerepovcem 4:3 v prodloužení! Asistence: Arťom Minulin.
     
    61:27
    O kotouč se bojuje v rohu obranného pásma Metallurgu, hokejisté Magnitogorsku ho zvládli vyšťourat a mohou rozehrát.
     
    60:58
    Josh Currie šel sám na Vladislava Podjapolského, zamíchal si s pukem a pak naprosto příšernou ranou o metr minul klec Čerepovce!
     
    60:18
    Úvodní vhazování prodloužení vyhráli hokejisté Metallurgu, kteří zatím krouží po útočném pásmu, Andrej Čibisov předložil před poloprázdnou klec Jegoru Jakovlevovi, jenž trestuhodně minul odkrytou bránu!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Metallurg tak v samotném závěru ztratil vedení, které držel téměř celý zápas. O vyrovnání Čerepovce se 97 sekund před třetí sirénou postaral Ilja Chochlov, jenž poslal utkání do prodloužení, které začne za malou chvilku.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:55
    A ještě jedno buly uvidíme před třetí sirénou. Hokejisté Čerepovce se s ničím nepárali a hodili kotouč na zakázané uvolnění.
     
    59:47
    Tak ještě jednou se bude vhazovat v třetím dějství tohoto zápasu. Píská se ofsajd hokejistů Čerepovce, ten je navíc posouzen jako úmyslný.
     
    59:39
    Jussi Olkinuora zastavuje nahození za svou klec a pomáhá spoluhráčům s rozehrávkou. Ti poslali kotouč přes všechny čáry, ještě jedno buly před klecí Metallurgu.
     
    59:28
    Jegor Jakovlev musí rozehrát od své klece, Pavel Akolzin prodlužuje jeho nahození přes útočnou modrou, tam ale akce Magnitogorsku končí.
     
    59:05
    Metallurg je samozřejmě hrozně rozmrzelý z toho, že ztratil vedení, které držel skoro celý zápas, nyní spěchá po levé straně kupředu, aby výhru ještě silou vůle urval.
    58:33 Ilja CHOCHLOV - 3:3

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 6. Korostěljov (Minulin, S. Košelev), 8. Akolzin (Korobkin), 31. Zernov (J. Jakovlev, Currie), 62. M. Karpov (Minulin) – 33. Pilipenko (M. Tichonov, Kodola), 39. Pilipenko (Vovčenko), 59. Chochlov (Abrosimov)


    Metallurg Magnitogorsk: Olkinuora (Moisejev) – Zemčonok, J. Jakovlev (C), Hultström, Makljukov, Minulin, I. Nikolajev, M. Grigorjev, J. Chabarov – Čibisov, Currie (A), Ruděnkov – M. Karpov (A), Zernov, Leipsic – Goldobin, S. Košelev, Korostěljov – Korobkin, A. Několenko, Akolzin.
    Trenér: Ilja Vorobjov.

    Severstal Čerepovec: Šugajev (8. Podjapolskij) – Chochlov, Press, Timašov, M. Chabarov, M. Tichonov, N. Makejev, Čurkin – Liška, Joonas Nättinen, Rooba (A) – Pilipenko, Vovčenko, Kodola – Geraskin (A), D. Dumbadze, J. Morozov (C) – Abrosimov, A. Alexejev, Jemec – Dmitrij Moisejev.
    Trenér: Andrej Razin.

    Rozhodčí: Kočetov, Ovčinnikov – Maximovsky, Koljasnikov.
    ocianews.com