Čerepovec – Viťaz 2:3 (po pr.) | CSKA Moskva – Dynamo Moskva 3:4 (kon.) | Jokerit – Kunlun 7:1 (kon.)
Soči – Čeljabinsk 2:4 (kon.) | Riga – Omsk 3:4 (po pr.)
po prodl.
Severstal Čerepovec
2:3 (0:2, 1:0, 1:0 - 0:1)
HC Viťaz Moskevská oblast
Úterý 28.12.2021, 17:00 • Ledovyj dvorec, Čerepovec • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše, děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (19:38:39)
     
    Československá stopa v utkání:

    Adam Liška (CER) – 0+0, 0 střel na bránu, 2 vyhraná buly ze 2 (100 % úspěšnost), čas na ledě 15:20
     
    Střely na bránu za celý zápas:

    Severstal Čerepovec – 28
    HC Viťaz Moskevská oblast – 25
     
    Zápas mezi Čerepovcem a Viťazem tak končí výhrou Podolsku 3:2 v prodloužení. Hosté vedli od 11. minuty až do času 52:35, kdy vyrovnal ranou z mezikruží Joonas Nättinen, který poslal utkání do prodloužení. V tom skóroval Miro Aaltonen, jenž rozhodl o tom, že bonusový bodík přece jen v Ledovém dvorci nezůstane. Viťaz zapisuje překvapivou, cennou výhru. Přesto to však s jeho šancemi na účast v play-off vypadá i nadále hodně bledě. Severstal se díky bodíku posouvá na 5. místo Západní konference a vyřazovací boje by ho neměly minout.
     
    Konec zápasu.
    63:42 Miro AALTONEN - 2:3
     
    63:42
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, Viťaz vítězí na ledě Čerepovce 3:2 v prodloužení! MIRO AALTONEN dostal prudký pas od Kemiläinena na pravý kruh a ostrou ranou do vzdálenějšího horního vinglu propálil Šugajeva, jenž vlastně poprvé v utkání inkasuje! Podolsk tak odveze z Čerepovce velice cenné dva body. Asistence: Valtteri Kemiläinen.
     
    63:25
    Igor Geraskin vystřelil z osy hřiště a chvilku nikdo nevěděl, kde je puk, který se poté vykutálel zpod betonů Ježova!
     
    63:05
    Buly před klecí Viťazu vyhráli hokejisté Podolsku, následně ale kotouč na útočné modré ztratil Niko Ojamäki a musí se vracet ke své kleci.
     
    62:24
    A Viťaz je hodně rád, že byl jeho gólman v brance, po levé straně šel totiž kupředu Daniil Vovčenko, jenž ale přízemní ranou na vzdálenější tyč Ježova nepřekonal!
     
    62:05
    Miro Aaltonen pálil z levé strany, ale bránu Severstalu přestřelil. Následně byla střela Vitalije Popova sražena do ochranné sítě a Ježov se vrací do klece.
     
    61:38
    Ilja Ježov opět opouští svou klec poté, co jeho spoluhráči získali hrací předmět a hrají čtyři na tři, puk má Miro Aaltonen.
     
    61:08
    Adam Liška zavezl na levé straně kotouč do útočného pásma, následně si jej vyměnil s Morozovem a pálil z vrcholu kruhů, Ježov byl pozorný.
     
    60:38
    Hokejisté Podolsku zkusili hru bez brankáře! Ve čtyřech se ale k zakončení nedostali a poté byli rádi, když soupeř vyhozením přes všechny čáry jejich opuštěnou klec minul!
     
    60:18
    Úvodní vhazování prodloužení vyhráli hokejisté Viťazu, kteří se s pukem stáhli za svou klec, následně jde po pravé straně kupředu Daniel Audette.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Začíná prodloužení.
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem):

    Severstal Čerepovec – 12 (24)
    HC Viťaz Moskevská oblast – 3 (24)
     
    Třetí třetina je opravdu hodně rychle za námi. Šedesát minut hry nám ale nestačí, v 53. minutě srovnal Joonas Nättinen na 2:2 a v Ledovém dvorci uvidíme prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:40
    Podolsk vytlačuje Čerepovec z vlastní třetiny a jeho hokejisté se následně dostávají k puku, se kterým se stahují za vlastní klec.
     
    59:09
    Vhazování před Ježovem vyhráli hokejisté Podolsku a Viťaz je kompletní, Adam Liška chtěl vypálit z ostrého úhlu, ale jeho ránu zblokoval Jevgenij Lisovec.
     
    58:44
    Oba celky střídají, Podolsku se podařilo vyhodit přes všechny čáry, Niko Ojamäki se dokonce dostal ke střele z modré čáry, Dmitrij Šugajev ji vyrazil do rohu hrací plochy.
     
    58:15
    Tlak Severstalu je drtivý, Viťaz jen stojí v obranném kosočtverci a jeho hráči se nejspíš modlí. Kirill Pilipenko ranou z pravého kruhu minul.
     
    57:33
    Čerepovec se nastěhoval do pásma, Daniil Vovčenko už má kotouč zase na levém kruhu a přesouvá ho na osu hřiště, ránu Jakoba Stenqvista od modré Ježov vyráží.
     
    57:10
    Igor Golovkov podrazil v rohu kluziště za svou klecí Ruslana Abrosimova a fasuje dvě naprosto zasloužené trestné minuty. Severstal může v závěru utkání duel otočit a rozhodnout.
     
    56:35
    Svěřenci Andreje Razina si nyní nerozuměli v rozehrávce, prudká přihrávka Ivana Jemce po pravém hrazení končí zakázaným uvolněním.
     
    56:14
    Ilja Arkalov se dostal k puku za svou klecí v rohu kluziště, dlouhou přihrávkou přenáší hru až před klec Dmitrije Šugajeva.
     
    55:49
    Viťaz je kompletní a jeho hokejisté se tlačí po pravém hrazení kupředu, Jevgenij Lisovec přihrává do rohu hrací plochy na Mira Aaltonena.
     
    55:25
    Ilja Ježov chytil nahození ze středního pásma a přikryl puk lapačkou. Následně se před jeho klecí ještě strkali Jegor Morozov a Arťom Borodkin, ale sudí jejich rozmíšku rychle ukončili.
     
    55:05
    Tlak Severstalu je nyní až drtivý, Daniil Vovčenko dostal kotouč opět na levý kruh a Ilja Ježov se nestíhal přesunout, útočník Severstalu ale špatně vystřelil, ránu neumístil k tyči a brankář Viťazu si tak připisuje skvělý zákrok, když jej puk trefil do hrudi!
     
    54:33
    Čerepovec drží svého soupeře jako v kleštích, Vovčenko přihrával z levého kruhu křižně doprava, Pilipenko však střelu promáchl.
     
    54:08
    Jakob Stenqvist pálil z vrcholu levého kruhu, jenže do jeho střely obětavě vstoupil Vitalij Popov, který ji srazil do rohu hrací plochy.
     
    53:49
    Vhazování před Ježovem vyhráli hokejisté Viťazu. Ti však nedokázali puk vyhodit z obranného pásma a Daniil Vovčenko už drží puk na levém kruhu.
     
    53:18
    Ruslan Abrosimov leží na ledové ploše, shodil rukavice a drží se za obličej. Zezadu ho na vlastní bránu naremploval Jevgenij Lisovec, který fasuje dvě trestné minuty za krosček. Útočník Severstalu šel tváří přímo do tyče, to musel být velice bolestivý náraz.
     
    52:58
    Severstal je očividně povzbuzen svým vyrovnávacím zásahem a opět se tlačí do předbrankového prostoru, zatím ale nevyslal žádnou střelu.
    52:35 Joonas NÄTTINEN - 2:2
     
    52:35
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Sedm minut a třicet devět sekund se hrálo bez přerušení! Dlouhou pasáž ukončuje vyrovnávací branka Čerepovce! David Dumbadze obkroužil s pukem pásmo a z levého kruhu přihrál na osu hřiště, kde ránu z první vyslal JOONAS NÄTTINEN, jenž propálil Ježova a srovnává na 2:2! Asistence: Daniil Vovčenko, Ilja Chochlov.
     
    51:57
    Hrajeme sedm minut bez přerušení, Viťaz se po delší době dostal dál od své klece, Vladimir Barabanov však za bránou Čerepovce zakončení nevymyslel.
     
    51:28
    Čerepovec motá soupeře v jeho obranném pásmu, Daniil Vovčenko měl kotouč na levém kruhu, ale jeho spoluhráči jsou obsazení.
     
    50:59
    Kupředu spěchá po levé straně Vladislav Kodola, jenž od hrazení sjel na osu kluziště. Jeho zpětný pas do druhé vlny byl nepřesný.
     
    50:28
    Niko Ojamäki odehrává kotouč z rohu kluziště jeho obranného pásma, nicméně jeho spoluhráči nedokázali prudký puk kupředu zachytit.
     
    49:58
    Adam Liška vypálil z modré čáry přízemní projektil, se kterým ale Ježov neměl nejmenší problém a předává puk na Damira Musina.
     
    49:30
    Hraje se čtyři a půl minuty bez přerušení, kotouč má za svou klecí na čepeli Arťom Borodkin, který puk šikovným obloučkem posílá do středu hrací plochy.
     
    48:59
    Severstal se drží snad tři minuty na puku a nepučí ho soupeři, zároveň se s ním ale sám nedokázal dostat do zajímavější pozice.
     
    48:26
    David Dumbadze se na levém křídle neprobil přes dva bránící soupeře, jeho zpětnou přihrávku navíc vystihli protivníci, kupředu jde Vitalij Popov.
     
    47:58
    Utkání má pěkný spád, hraje se delší dobu bez přerušení, přihrávka Daniila Vovčenka od levého hrazení ale adresáta nenašla.
     
    47:25
    Nikolaj Timašov rozehrává z obranného pásma Severstalu, s pukem se musel stáhnout až do rohu hrací plochy a následně ho poslat o mantinel kupředu.
     
    46:55
    Jegor Morozov má na střídačce Severstalu nějaké zdravotní potíže, drží se za bradu, na které jsou patrné i kapičky krve.
     
    46:19
    Igor Geraskin sice nedokázal vyhrát osobní souboj u hrazení na obranné modré, ale kotouč nahozený za svou klec zastavuje gólman Dmitrij Šugajev.
     
    45:48
    Nikita Makejev málem ztratil hrací předmět, když se ho snažil dostat přes obrannou modrou, nakonec si ho šikovně přikopl bruslí a tím situaci zachránil.
     
    45:29
    O černou pryž se bojuje za klecí Viťazu, hokejisté Podolsku byli úspěšnější, ale Niko Ojamäki ztrácí kotouč při otočce ve středu hrací plochy.
     
    45:04
    Adam Liška dostal poměrně složitou přihrávku na levé hrazení, následně byl na útočné modré docela tvrdě atakován, místo faulu se však píská ofsajd.
     
    44:29
    Dmitrij Šugajev vyráží nahození Gončarova ze středního pásma před sebe, první u puku je Vladislav Kodola, který zakládá další akci Severstalu.
     
    44:04
    Buly před Ježovem vyhráli hráči Podolsku, kteří vyhodili hrací předmět na útočnou modrou, kde ale dobře zapracoval Andrej Čurkin, jenž u hrazení prohodil dva soupeře.
     
    43:39
    Čerepovec napadá vysoko rozehrávku Podolsku, Daniel Audette vyhazuje kotouč přes všechny čáru, Robin Press se vrací a ujistí se, že sudí zapíská icing.
     
    43:05
    David Dumbadze ještě jednou vlétl do pásma Viťazu jako kometa, od hrazení sjel k brance Podolsku, na kterou následně padl a musel se od ní odstrčit, Ježov betonem puk zastavil.
     
    42:49
    David Dumbadze nepřešel na levém křídle dvojici bránících hráčů, takže akce Severstalu je zastavena a hráči Čerepovce musí znovu rozehrát z vlastní třetiny hřiště.
     
    42:28
    Valtteri Kemiläinen přihrává podél modré čáry na svého parťáka Jegora Voronkova, jehož střelu z levé strany ukryl Dmitrij Šugajev ve své náruči.
     
    41:42
    Viťaz je kompletní a jeho hráči vyráží napadat rozehrávku Severstalu, Niko Ojamäki se dokonce dostal ke střele přes beka, Dmitrij Šugajev byl pozorný.
     
    41:19
    Severstal drží svého soupeře přikovaného u jeho klece, Daniil Vovčenko nabízel kotouč z levého kruhu na vrchol brankoviště k teči, Adam Liška ale namířil puk jen do Ježova.
     
    40:51
    Daniil Vovčenko na levém kruhu prováhal ideální čas k zakončení, následně pálil po přihrávce Stenqvista z voleje, ale mířil nepřesně.
     
    40:07
    Ještě minutu a dvacet sekund hraje Severstal v početní výhodě, úvodní buly třetího dějství sice prohrál, ale nyní už je v pásmu soupeře a kombinuje po hrazení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hokejisté jsou zpět na ledové ploše, třetí třetina začne za malou chvilku.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 18:42.
     
    Střely na bránu v druhé třetině (celkem):

    Severstal Čerepovec – 8 (12)
    HC Viťaz Moskevská oblast – 10 (21)
     
    Druhé dějství střetu Severstalu s Podolskem nabídlo stejný obraz hry, jako první dvacetiminutovka. Rozdíl je ovšem ve skóre, Čerepovci se tentokrát podařilo skórovat, zatímco Viťaz vyšel střelecky na prázdno a ztratil polovinu svého náskoku. O to se trefou v 26. minutě po minele Šiksatdarova postaral Kirill Pilipenko, díky němuž domácí ztrácí po čtyřiceti minutách hry na svého soupeře už jen jeden gól.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:54
    Přesilovka se Čerepovci nedaří, kotouč letí až za klec Severstalu, kde puk zastavuje brankář domácích Dmitrij Šugajev.
     
    39:27
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Filat Zotov – 2 min., příliš mnoho hráčů na ledě).
     
    38:49
    Viťazu se po delší době podařilo vymanit z tlaku Čerepovce a jeho hráči poměrně vděčně spěchají ke střídačce.
     
    38:09
    Daniil Vovčenko drží puk na čepeli na levé straně v pásmu protivníka, Severstal zatím kombinuje podél hrazení a hledá pozici pro střelu.
     
    37:39
    Andrej Čurkin šikovně vysunul delším pasem kupředu Joonase Nättinena, jenž na levém straně zaváží kotouč do útočného pásma Severstalu.
     
    37:13
    Oba celky spěchají na střídačku, za klecí Severstalu čeká na čerstvé síly na kluzišti Jakob Stenqvist, jenž má puk na čepeli.
     
    36:41
    Vladimir Barabanov nastřelil kotouč po pravém hrazení až za klec Čerepovce, kde puk zastavuje pro své spolurháče Dmitrij Šugajev.
     
    36:13
    Z levé strany se hnal na klec Viťazu Vladislav Kodola, jenž ale přízemní ranou pouze vyprášil betony Iljy Ježova.
     
    35:49
    Ilja Ježov nyní špatně rozehrál zpoza své branky a musel se rychle vracet do brankoviště, když Daniil Vovčenko zakončoval z bezprostřední blízkosti, nicméně jen do jeho betonů.
     
    35:04
    Buly před Šugajevem vyhrál Jegor Morozov, jenž se následně snažil vysunout na levém křídle Kirilla Pilipenka, jenž byl tentokrát ale dobře hlídán.
     
    34:33
    Poněkud nepřehledná situace u hrazení ve středním pásmu. O touš se oba celky přetahovaly u mantinelu a kotouč byl zašlápnut u mantinelu.
     
    34:19
    Vladimir Barabanov šel po levém křídle rychle kupředu, jenže bránící hráči Čerepovce jej pustili pouze do rohu hrací plochy.
     
    33:57
    Znovu nastřelují puk do útočného pásma hráči Severstalu, Adam Liška se dostal na levý kruh, jeho křižná přihrávka však skrz obranu Viťazu neprošla.
     
    33:05
    Kupředu se nyní na ose hřiště snažil probít zatím dvojnásobný střelec tohoto utkání, Stěpan Starkov, jehož ale dva obránci Severstalu kupředu nepustili.
     
    32:38
    Buly před Ježovem se musí opakovat, sudí k sobě volá oba centry a omlouvá se za špatně vhozené buly.
     
    32:08
    Obraz hry se nemění, Čerepovec je aktivnějším celkem, ale jeho hra zatím naráží na problém s nízkým počtem střel na klec Podolsku.
     
    31:42
    Kupředu se hnal po levé straně Ruslan Abrosimov, jenž se s pukem dostal až do rohu hrací plochy, kde už nebyl pro klec Podolsku nebezpečný.
     
    31:16
    Viťaz nyní chvilku pobyl v útočném pásmu, ale jeho hokejisté toho nedokázali využít k žádnému zakončení.
     
    30:43
    Buly před Ježovem vyhráli jeho spoluhráči, Daniel Audette okamžitě přesouvá hru až k Šugajevovi, jenž ale nyní zasahovat nemusel.
     
    30:18
    Znovu se tlačí kupředu hokejisté Čerepovce, Adam Liška si dobrm pohybem vytvořil šanci v mezikruží, ranou z osy hřiště však klec Viťazu minul.
     
    29:49
    David Dumbadze šel nyní ještě jednou sám na bránu Podolsku, v předbrankovém prostoru byl sražen k zemi, akci se snažil dohrát Ruslan Abrosimov, jenž pěknou kličkou obhodil Ježova, ale nedokázal zasunout touš do sítě!
     
    29:18
    David Dumbadze se hnal kupředu po levé straně, jenže se mu nepovedlo na útočné modré obejít dobře postaveného Borodkina.
     
    28:43
    Jakob Stenqvist dobře zapracoval na útočné modré, kde šikovně udržel hru, následně ale špatně přihrál a kupředu může Podolsk.
     
    28:05
    Nikolaj Timašov znovu pálil, tentokrát z levé strany od modré čáry, brankář Ilja Ježov jeho pokus vykopnul svými betony.
     
    27:38
    Kupředu se nyní ženou po levé straně hokejisté Čerepovce, nastřelení od hrazení z čepele Nikolaje Timašova chytá Ježov do lapačky.
     
    27:27
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Andrej Čurkin – 2 min., podrážení).
     
    27:17
    Buly před Ježovem vyhráli hokejisté Podolsku, kteří ale nedokázali vyhodit touš z pásma, kotouč zachytil Ilja Chochlov.
     
    26:49
    Za nahozeným pukem spěchá za svou branku Ildar Šiksatdarov, jenž následně prudce odehrál kotouč na druhou stranu kluziště.
     
    26:08
    O touš se nyní bojovalo na útočné modré Severstalu, kde se však Vladislav Kodola dostal po několika kličkách do postavení mimo hru.
     
    25:49
    Viťaz se snaží reagovat na obdrženou branku, ale zatím se mu nedaří dostat se do blízkosti Šugajevovi brány.
    25:17 Kirill PILIPENKO - 1:2
     
    25:17
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Severstal snižuje náskok Viťazu na polovinu! Po příšerné minele Ildara Šiksatdarova, který se ještě teď drží za hlavu, se na ose hřiště v předbrankovém prostoru dostal k puku KIRILL PILIPENKO, jenž stál náhle sám proti Ježovovi. Útočník Čerepovce následně vyslal rychlou střelu na vyrážečku a brankář Viťazu byl bez šance – Čerepovec ztrácí na svého soupeře už jen jednu branku, stav je 1:2! Bez asistence.
     
    24:38
    Za bránou Viťazu nyní dobře bruslil Dmitrij Moisejev, který setřásl napadajícího Igora Golovkova ze zad a může pokračovat v akci.
     
    24:08
    Kupředu šel nyní po pravém hrazení Niko Ojamäki, nicméně byl zdvojen obranou Severstalu, která ho nepustila přes útočnou modrou.
     
    23:59
    Hráči Severstalu mají zatím převahu, ale podobně jako v prvním dějství ji zatím nedokáží střelecky a už vůbec ne gólově vyjádřit.
     
    23:27
    Nikita Makejev rozehrává z obranné modré, jeho spoluhráči však šli střídat, takže musí udělat ještě jednu zpětnou kličku.
     
    22:56
    Buly před Ježovem vyhráli hokejisté Podolsku, kteří rychle přenesli hru na protější konec hrací plochy, tam ale touš získal David Dumbadze.
     
    22:08
    Hokejisté Podolsku chtěli vyhodit po levém hrazení, Nikita Gončarov se hnal za pukem, ale sudí nakonec opět pískají icing Viťazu.
     
    21:34
    Daniil Vovčenko vypálil z levého kruhu, jeho rána propadla Ježovovi, ale následně nešla mezi tři tyče svatyně Viťazu.
     
    21:16
    Arťom Borodkin se dostal v obranném pásmu ke kotouči a jeho vyhození následně skončilo zakázaným uvolněním Viťazu.
     
    20:38
    Severstal vyhrál první vhazování druhé třetiny, ale jeho hokejisté si z úvodního tlaku nedokázali vytvořit zajímavé zakončení.
     
    20:01
    Severstal střídá brankáře, Vladislav Podjapolskij v prvním dějství dvakrát inkasoval z jedenácti střel a mezi třemi tyčemi ho nahrazuje Dmitrij Šugajev.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Druhá třetina začne v 17:50.
     
    Střely na bránu v první třetině:

    Severstal Čerepovec – 4
    HC Viťaz Moskevská oblast – 11
     
    První třetina souboje Čerepovce s Viťazem nabídla zajímavou podívanou. Optickou převahu měl jednoznačně Severstal, který však ze svého tlaku nedokázal zakončovat situace. Podolsk naopak nebyl aktivní, většinu dějství se spíš bránil, jakmile však vyrazil kupředu, střílel a dokonce dvakrát skóroval. O oba jeho góly se postaral Stěpan Starkov, jenž nejprve využil přesilovku pěknou ranou z pravého kruhu. Devět sekund před první sirénou pak prazvláštně proměnil samostatný únik. Hostující celek tak bude na začátku druhého dějství vést nad favoritem 2:0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:51 Stěpan STARKOV - 0:2
     
    19:51
    Viťaz právě vstřelil branku!
    STĚPAN STARKOV skóruje podruhé v tomto utkání a zdvojnásobuje vedení Viťazu! Útočník Podolsku ujel obraně Čerepovce do samostatného úniku, svým zakončením trefil Podjapolského, od něhož se puk odrazil do vzduchu a po chvilce spadl do sítě Čerepovce, Viťaz tak velice překvapivě vede 2:0 na ledě Severstalu. Asistence: Vitalij Popov, Arťom Borodkin.
     
    19:05
    Tohle byla dobrá pozice pro Podolsk, který mohl vést 2:0! Ildar Šiksatdarov se dostal do prostoru před klecí Čerepovce, ale ranou z bezprostřední blízkosti Podjapolského neprostřelil!
     
    18:38
    Nikolaj Timašov rozehrává na své obranné modré akci Severstalu. Ta ale končí jen dalším nahozením, které seberou beci Viťazu.
     
    18:16
    O černou pryž se bojovalo v rohu hrací plochy za klecí Podjapolského, Čerepovec následně rychlým pasem přesunul hru na druhý konec kluziště.
     
    17:58
    Niko Ojamäki dostal trochu prostoru na levé straně, ale z bezprostřední blízkosti si na Vladislava Podjapolského nepřišel.
     
    17:49
    Buly před Vladislavem Podjapolským se muselo opakovat. Následně z něj vítězně vyšli hokejisté Čerepovce, protože se puk dostal za jejich obrannou modrou.
     
    17:16
    Vitalij Popov spěchá po pravém křídle kupředu, kde předává puk na Barabanova, jenž poslal puk na modrou čáru, ránu Igora Golovkova z osy hřiště od modré čáry chytá Vladislav Podjapolskij.
     
    16:37
    Severstal musí založit další akci u své klece. Podařilo se mu poměrně rychle přesunout hru na druhý konec hrací plochy, ale během chvilky musí Nikolaj Timašov krotit vyhozený puk přes všechny čáry.
     
    16:05
    Ilja Chochlov vypálil na klec Vitazu z modré čáry přes obránce, brankář Ilja Ježov ale neměl s tímto pokusem nejmenší potíž a chytá jej do lapačky.
     
    15:49
    Hokejisté Čerepovce se probili přes útočnou modrou, následně však David Dumbadze kotouč ztrácí a musí se vracet ke své kleci.
     
    15:20
    Jevgenij Lisovec vystřelil z levé strany od modré čáry, Vladislav Podjapolskij si připisuje spíše rutinní zákrok. Buly po jeho pravici.
     
    14:49
    Severstal se znovu nastěhoval do útočného pásma, jenže se k zakončení ani nedostal, zpoza své klece rozehrává Damir Musin.
     
    14:15
    Čerepovec se v posledních minutách tlačí hodně kupředu, jeho akcím ale chybí zakončení, brankář Ilja Ježov prakticky ještě neřešil složitější střelu.
     
    13:42
    Daniil Vovčenko se hezky prokličkoval obranou Podolsku až na pravé hrazení, ze kterého nastřelil kotouč na zadní hrazení.
     
    13:18
    Severstal stále kombinuje před klecí Viťazu, Nikolaj Timašov pálil z pravého kruhu, jenže jeho pokus byl opravdu hodně nepřesný.
     
    12:59
    Podolsk vystřelil kotouč přes všechny čáry a Nikolaj Timašov bude za svou bránou u puku první, píská se tedy zakázané uvolnění.
     
    12:28
    Severstalu jde hra ve čtyřech podstatně lépe, Joonas Nättinen zpracovává nahození na zadní mantinel za klecí Viťazu.
     
    11:58
    Hraje se tak ve čtyřech na obou stranách, Jakob Stenqvist nahazuje kotouč do útočného pásma Severstalu a jeho spoluhráči spěchají napadat.
     
    11:15
    U klece Viťazu se strhla mela, po níž se bude opět vylučovat, Andrej Čurkin dostane dvě minuty za hrubost, Stěpan Starkov dvě minuty za zásah do oblasti hlavy či krku.
     
    10:57
    O kotouč se nyní bojovalo ve středním pásmu, kde Stěpan Starkov lehce podrazil jednoho ze soupeřů, ale sudí nevylučují, což se nelíbí domácímu publiku.
    10:11 Stěpan STARKOV - 0:1
     
    10:11
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Viťaz přece jen využívá početní výhodu a vede 1:0! STĚPAN STARKOV dostal dobrou přihrávku od Malychina z levého rohu kluziště na pravý kruh a ranou z první překonal pozdě se přesunuvšího Podjapolského! Podolsk tak otevírá skóre duelu. Asistence: Fjodor Malychin, Damir Musin.
     
    09:44
    Nyní už ale Viťaz drží zámek v útočném pásmu, Daniel Audette dostal nabito na pravý kruh a ranou z nápřahu mířil jen těsně vedle bližší tyče svatyně Severstalu!
     
    09:15
    Podolsku se zatím početní výhoda absolutně nedaří, kotouč se už dvakrát vydal přes všechny čáry až ke kleci Ježova.
     
    08:29
    Ilja Chochlov nešikovně v útočném pásmu podkopl Gončarova a přesilovku si tak velice lacino zahraje Viťaz Podolsk.
     
    08:26
    Dmitrij Moisejev nahazuje z levého hrazení puk do útočného pásma Severstalu, kde se ale jeho spoluhráči nezdrželi dlouho a zahrají si oslabení.
     
    08:08
    Vladislav Podjapolskij si připisuje další zákrok proti střele od modré čáry, kterou se v předbrankovém prostoru snažil tečovat Michail Smolin, neúspěšně.
     
    07:39
    Severstal se nedokázal udržet za útočnou modrou, Nikita Makejev zde nedokázal zpracovat puk, Ildar Šiksatdarov mu ho šikovně vypíchl čepelí.
     
    07:09
    Daniel Audette rozjíždí akci Viťazu po pravém hrazení, ke střele se sice nedostal, přesto Podolsk dál setrvává před Podjapolským.
     
    06:35
    Vitalij Popov zpracoval prudkou přihrávku do středního pásma, nicméně byl okamžitě dostoupen soupeřem a nemohl tak v akci pokračovat.
     
    06:16
    Buly vyhráli hokejisté Čerepovce, Ilja Ježov nezkrotil prudký puk nahozený na zadní mantinel za jeho klec. Severstal se tak usazuje v pásmu soupeře.
     
    05:47
    Kotouč se dostal mimo hrací plochu, takže sudí opět přerušují hru, po krátké přihrávce se bude pokračovat vhazováním ve středním pásmu.
     
    05:40
    Ve hře je zatím poměrně mnoho nepřesností, jednu z nich právě předvedli hokejisté Severstalu, kteří si neporadili s rozehrávkou a zahráli na zakázané uvolnění.
     
    05:25
    Čerepovec okupuje útočné pásmo, na levý kruh si nyní po křižné přihrávce vyjel David Dumbadze, Ilja Ježov však jeho ránu na zadní tyč likviduje lapačkou!
     
    04:55
    Další vhazování před Klecí Viťazu opět vyhráli hráči Podolsku, jenže Arťom Borodkin byl aktivně napadán, takže touš ze třetiny vyhodit nedokázal.
     
    04:25
    Buly před Ježovem vyhráli hokejisté Podolsku, kteří ale nedokázali dostat touš z pásma a na druhý pokus zahráli na zakázané uvolnění, hra se tak před jejich gólmana vrátí.
     
    03:58
    Podolsk si v obranném pásmu nekomplikoval život a ihned poslal hrací předmět na druhý konec hrací plochy, kde s ním ale dlouho nepobyl, puk sbírá v rohu kluziště Jakob Stenqvist.
     
    03:28
    Viťaz zavezl kotouč do pásma, kde střílel z větší vzdálenosti Valtteri Kemiläinen, Vladislav Podjapolskij si připisuje první zákrok duelu.
     
    02:53
    Viťaz vyhazuje přes všechny čáry, Adam Liška se chtěl rychle vrátit s pukem před brankáře Ilju Ježova, jenže puk mu utekl z čepele.
     
    02:15
    Čerepovec zatlačil na svého soupeře a zavřel ho v pásmu, nicméně do zakončení se jeho hokejisté nedokázali dostat.
     
    01:42
    Ivan Jemec pronikl po levém hrazení do pásma Viťazu a po souboji v rohu kluziště se zvedá z ledu. Následně získává puk zpět na čepel.
     
    01:09
    Valtteri Kemiläinen rozehrává od své klece, když se jeho spoluhráčům podařilo kotouč od hrazení vyškrábnout, akce Podolsku ale neměla dlouhou životnost.
     
    00:41
    Adam Liška bojoval v rohu kluziště s obráncem Jegorem Voronkovem o touš za klecí Viťazu. Kotouč je v tomto prostoru zašlápnutý.
     
    00:17
    Úvodní bulky bylo vhozeno a hokejisté Severstalu následně získali puk, který právě nahodili na zadní mantinel, kam spěchají napadat.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky už jsou na ledové ploše a halou se nese státní hymna Ruska.
     
    Ještě jednou vás vítám u souboje Čerepovce s Viťazem, utkání by mělo odstartovat zhruba za deset minut, v bráně Severstalu nastoupí Vladislav Podjapolskij, klec Podolsku bude krt Ilja Ježov.
     
    Československá stopa v utkání

    Adam Liška (CER) – útočník
     
    Poslední vzájemné zápasy

    Oba celky se v letošním ročníku potkaly už dvakrát. Pokaždé se z výhry radoval Severstal, jenž v souboji s Viťazem vede 4:1 na body. Hokejisté Čerepovce nejprve zvítězili na kluzišti Podolsku v listopadu 2:1 v prodloužení. Na začátku prosince pak zde v Ledovém dvorci svého soka přemohli podruhé, tentokrát výsledkem 3:1.

    22.11.21 HC Viťaz Moskevská oblast – Severstal Čerepovec 1:2p
    6.12.21 Severstal Čerepovec – HC Viťaz Moskevská oblast 3:1
     
    HC Viťaz Moskevská oblast

    Hráči z Podolsku jsou na předposledním, 11. místě Západní konference, zatím zvládli nastřádat pětatřicet bodů. Na 8. příčku, zajišťující postup do play-off, ztrácejí propastných třináct bodů a s jejich šancemi na účast ve vyřazovacích bojích to vypadá bledě. V minulém ročníku skončil Viťaz na 9. pozici a rovněž se ho události po konci základní části netýkaly. Vypadá to, že letos ho čeká podobný scénář.

    Forma Viťazu je jako na houpačce, porážky a výhry se u něj střídají. Většinou však jde o těsné duely. Podolsk nejprve vyhrál v Rize, zdejší Dinamo porazil v prodloužení 3:2, poté ale v prodloužení prohrál se stejným soupeřem zrcadlově opačným výsledkem na vlastním kluzišti. Následně opět v prodloužení porazil před svými fandy Soči 3:2 a po šedesáti minutách hry se rozhodlo až jeho poslední představení, když v Ledovém Paláci nestačil poměrem 3:5 na Magnitogorsk. Zpět na vítěznou vlnu se pokusí dostat na hřišti Severstalu.
     
    Severstal Čerepovec

    Severstal se aktuálně nachází na 6. příčce západní konference, když doposud zvládl na své konto nahromadit čtyřiapadesát bodů. Na 9. Novgorod má náskok osmi bodů a je tak na dobré cestě do vyřazovacích bojů. Stejnou pozici vybojoval také v předchozí sezóně, z čehož lze usuzovat, že výkonnost Čerepovce je v jistém smyslu stabilní.

    Forma Severstalu není bůh ví jaká, z posledních čtyř utkání prohrál hned tři. Nejprve padl těsně na ledě Soči 4:5, následně v prodloužení podlehl Magnitogorsku 3:4 na jeho hřišti a potřetí neuspěl, když před diváky Čeljabinsku výrazně nestačil na domácí Traktor, který ho převálcoval 6:1. Poslední duel ale Čerepovec vyhrál, v sobotu zvítězil v Kazani 4:3 v prodloužení a na tento počin bude chtít navázat také v Ledovém dvorci.
     
    Příjemné dobré odpoledne přeji všem příznivcům kvalitního ledního hokeje. KHL má na konci roku odehráno již více než 40 kol základní části. Dalších pět utkání přibude dnes, Severstal Čerepovec hostí na svém ledě HC Viťaz Moskevská oblast.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 26. Pilipenko, 53. Joonas Nättinen (D. Dumbadze, Chochlov) – 11. Starkov (Malychin, D. Musin), 20. Starkov (V. Popov, Borodkin), 64. M. Aaltonen (Kemiläinen)


    Severstal Čerepovec: Podjapolskij (21. Šugajev) – Press, Chochlov, Stenqvist, Timašov, N. Makejev, M. Tichonov, Čurkin – J. Morozov, Joonas Nättinen, Liška – Pilipenko, Kodola, Vovčenko – Geraskin, Jemec, D. Dumbadze – Dmitrij Moisejev, A. Alexejev, Abrosimov – M. Kazakov.
    Trenér: Andrej Razin.

    HC Viťaz Moskevská oblast: I. Ježov (Saprykin) – Jegor Voronkov, Kemiläinen, D. Musin, Lisovec, Borodkin, Golovkov, F. Zotov – Audette, Ojamäki, M. Aaltonen – Rasskazov, Starkov, Smolin – Šiksatdarov, V. Popov, Arkalov – N. Gončarov, Malychin, Barabanov – Urulin.
    Trenér: Jurij Babenko.

    Rozhodčí: Oskirko, Sidorenko – Berseněv, Judin
    bahis siteleri