Česko – Slovensko 9:2 (kon.)
konec
Česko
9:2 (1:0, 3:2, 5:0)
Slovensko
Úterý 28.12.2021, 17:45 • PSG aréna, Zlín • Reprezentace do 16 let
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (19:50:22)
     
    V poslední třetině jsme byli svědky opět pěti branek, tentokrát ale všechny padly za záda Richarda Rafaje, což jenom dokazuje jaký debakl slovenský tým dneska schytal. Jednoznačně nejvíce rozhodujícím faktorem třetiny ale byly rovnou tři slepené góly, které padly během minuty a půl.
     
    Konec zápasu.
     
    59:09
    Od modré čáry se pokusil zaskočit brankáře Adam Horváth, jeho pokus ale nakonec nedoletěl ani k bráně, jelikož trefil brusli jednoho z obránců.
     
    58:10
    Zbývají necelé dvě minuty do konce a Češi se nachází v útočném pásmu a to po vyhranném buly. Nyní toho využívá Aleš Zielinski, který svou střelou od pravého kruhu těsně minul horní tyč.
     
    57:11
    Do přečíslení tři na dva se dostal se svými spoluhráči Ondřej Kos. Právě tento hráč se nakonec rozhodl pro zakončení, které ale skončilo pouze na betonech brankáře.
     
    56:12
    Ani přes v podstatě jistou výhru se slovenský výběr nevzdává a snaží se vstřelit alespoň ještě jednu branku. Při tom posledním pokuse je ale v tomto počínání zastavil sudí odpískaným ofsajdem.
     
    55:13
    Česko právě vstřelilo branku!
    Z českého celku se nakonec prosazuje i jeho kapitán a to opravdu ukázkovým gólem! Právě LUKÁŠ KRÁL obdržel přihrávku před brankoviště, kde ho nikdo nehlídal. Poté předvedl skvělou kličku, kterou se mu podařilo donutit brankáře si lehnout na zem. Asistence: Adam Benák.
     
    54:15
    Českému mančaftu se po vyhraném buly před svatyní soupeře podařilo Slováky zamknout v obranném pásmu. Zatím z jejich kombinace ale nevzešla ani jedna střela.
     
    53:16
    Jeden z obránců se pokusil o dlouhou přihrávku na Petera Kováče. Ten ale nebyl rozjetý natolik, aby kotouč stihl zastavit, tudíž se dostal na zakázané uvolnění.
     
    52:17
    Tentokrát se pravděpodobně domácímu výběru přesilovku využít nepodaří, jelikož se sice kotouč nachází na jejích holích, musí ale rozehrávat z vlastního pásma.
     
    51:18
    Toto už mohla být devátá branka! Blízko k ní Adam Benák, kterému ale na poslední chvíli překazil radost skvělý zákrok brankáře soupeře.
     
    50:19
    Vyloučení v týmu Slovensko (Michal Liščinský – 2 min., vražení na mantinel).
     
    48:54
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak toto začíná být naprostý debakl pro celý Slovenský mančaft. Jejich soupeř přidává během minuty a půl už třetí branku, o kterou se tentokrát postaral MAXMILIAN CURRAN, který prostřeluje už zcela zoufalého brankáře. Asistence: Vojtěch Steklý.
     
    48:00
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak toto je velice rychlý další gól, který opět padl po zbytečné ztrátě kotouče ze strany Slovenska. Tentokrát se pod branku podepsal OSKAR LIESLER, který se díky dobrému napadání dostal do samostatného úniku. Asistence: Martin Švec.
     
    47:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak toto je velká chyba celé obrany hostů! Při rozehrávce totiž přišli o kotouč, který následně putoval na hůl JOSEFA TEPLÉHO, který v přečíslení dva na nikoho, zakončoval do zcela prázdné brány. Asistence: Adam Titlbach.
     
    47:18
    Slováci se pokusili o založení útočné akce, ta nakonec ale skončila ještě dříve než vůbec začala, jelikož si pozorný sudí všiml, že jeden z hráčů se nachází za modrou čárou dříve než puk.
     
    46:19
    A opět se nám rozeznívá horní tyč. Smolařem, který ji trefil je Vojtěch Steklý, který se v tento moment jen nevěřícně popadá za hlavu. Na následném buly se k puku navíc dostávají hosté.
     
    45:20
    Ani Tobiáš Bachratý nedokázal prostřelit pozorného brankáře soupeře. V tomto případě ale jeho střela od modré nebyla nijak moc nebezpečná, jelikož mu na poslední chvíli sjel puk z hole.

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 5. Benák, 21. Klíma, 24. Veselský (Benák, Král), 30. Veselský (Král, Benák), 42. Veselský (Titlbach, Teplý), 48. Teplý (Titlbach), 48. Liesler (Švec), 49. Curran (Steklý), 56. Lukáš Král (Benák) – 26. Kováč, 34. Kováč (Liščinský, Šlank)


    Česko: Kowalczyk (Ebenstreit) – Fibigr, Zielinski (A), Svozil, Jiříček (A), Švec, Šmerda, Hlinský – Král L. (C), Benák, Kos – Veselský, Titlbach, Klíma – Jung, Drančák, Lisler – Steklý, Curran, Pohludka -Teplý
    Trenér: Milan Razým

    Slovensko: Rafaj (Martinko) – Petráš (C), Belusko, Kupec, Kalus, Šlank, Harvánek, Mitro, Húževka – Lass, Maruna, Tomašec – Horváth, Pitka (A), Semančík – Kováč, Plančár, Bachratý – Liščinský (A), Faith, Komendát
    Trenér: Jerguš Bača

    Rozhodčí: Obadal – Mikšík, Kučera
    thejrc.org