Česko – Slovensko 9:2 (kon.)
konec
Česko
9:2 (1:0, 3:2, 5:0)
Slovensko
Úterý 28.12.2021, 17:45 • PSG aréna, Zlín • Reprezentace do 16 let
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:45.
     
    Dobrý podvečer ze zlínské PSG arény! Reprezentační šestnáctka tady dnes načíná turnaj tří zemí, který začne duelem se Slovenskem. Mladé hokejista následně ještě čeká utkání s osmnáctiletými Maďary, které bude na programu ve čtvrtek. Zaznamenají na zlínském ledě dvě vítězství?
     
    Česko
    Šestnáctiletí čeští hokejisté se dostanou do akce po skoro dvouměsíční pauze, ale to jim určitě vadit nebude, protože na podzim stihli rovnou šest přípravných kempů. Poslední ostrý turnaj však odehráli v únoru téměř před dvěma lety, a to když absolvovali Turnaj čtyř zemí ve Švédsku. Ten se jim ale vůbec nepovedl, protože prohráli se všemi soupeři, od Ruska dokonce schytali devítigólový výprask. Nyní už ale reprezentují úplně jiní hráči, kteří určitě budou hladový po výhrách. Pro místní fanoušky určitě bude největším lákadlem gólman Samuel Kowalczyk, který reprezentuje žlutomodré barvy. Dalšími zajímavý jmény mohou být Adam Jiříček nebo David Svozil, což jsou mladší bratři Stanislava Svozila a Davida Jiříčka, kteří aktuálně působí na Mistroství světa do 20 let, avšak druhý jmenovaný bohužel musel odletět domů kvůli zranění kolene. Dnes tedy dostaneme alespoň malou nápovědu, jestli to také dotáhnou na nejprestižnější mládežnický turnaj.

    Nominace Česka U16

    Brankáři: Adam Ebenstreit (Karlovy Vary), Jakub Milota (Třinec), Samuel Kowalczyk (Zlín).

    Obránci: Adam Martin Hlinský (Mladá Boleslav), Aleš Zielinski (Havířov), Samuel Šmerda (Pardubice), Adam Jiříček (Plzeň), Martin Švec (Slavia Praha), Jakub Fibigr (Vítkovice), David Svozil (Přerov).

    Útočníci: Patrik Král, Oskar Lisler, Vojtěch Steklý (všichni Mladá Boleslav), Josef Teplý (Havlíčkův Brod), Adam Veselský (Jihlava), Ondřej Kos (Kometa Brno), Samuel Drančák (České Budějovice), Šimon Pohludka (Třinec), Adam Benák (Plzeň), Maxmilian Curran (Slavia Praha), Jiří Klíma, Lukáš Král (oba Hradec Králové), Adam Titlbach (Chomutov).
     
    Program Turnaje tří zemí ve Zlíně

    úterý 28. prosince 2021
    17:45 Česko U16 vs. Slovensko U16

    středa 29. prosince 2021
    17:00 Slovensko U16 vs. Maďarsko U18

    čtvrtek 30. prosince 2021
    12:30 Česko U16 vs. Maďarsko U18
     
    Slovensko
    Slovenský výběr hokejistů do šestnácti let si zahrál poslední zápas na začátku roku 2020 což je už před více jak rokem a půl. To znamená, že všichni hráči budou hrát bok po boku vůbec poprvé. Naposledy se představil tento tým, stejně jako jejich soupeř, na turnaji čtyř zemí ve Švýcarsku, kde se předvedli rovnou dvěma výhrami. Ani to jim ale nestačilo na výběr Běloruska. Určitě by ale tito reprezentanti chtěli napravit zaváhání minulého ročníku, který si proti Českému výběru zapsal prohru, a to rovnou o tři branky. Naposledy se představil tento tým, stejně jako jejich soupeř, na turnaji čtyř zemí ve Švýcarsku, kde se předvedli rovnou dvěma výhrami. Ani to jim ale nestačilo na výběr Běloruska. Zda tento ročník, bude úspěšnější, bychom mohli zjistit už v dnešním zápase.

    Nominace Slovenska U16:

    Tobias Kálus (Barani – HŠMH Banská Bystrica), Samuel Plančár (Barani – HŠMH Banská Bystrica), Maxim Petras (HC SLOVAN Bratislava), Richard Rafaj (HO HAMIKOVO Hamuliakovo), Tomáš Šlank (HO HAMIKOVO Hamuliakovo), Adam Beluško (HC Košice), Michal Liščinský (HC Košice), Richard Komendát (HC Košice), Adam Horváth (HK ŠKP Poprad), Sebastián Martinko (HK ŠKP Poprad), Tobias Pitka (HK ŠKP Poprad), Simon Semančík (HK ŠKP Poprad), Tobias Bachratý (HK Trnava), Jakub Harvánek (HK DUKLA Trenčín), Samuel Kupec (HK DUKLA Trenčín), Ondrej Maruna (HK DUKLA Trenčín), Peter Kováč (HKM Zvolen-mládež), Samuel Húževka (MsHKM Žilina), Dario Lašš (MsHKM Žilina), Sebastián Mitro (Kometa Brno), Andrej Tomašec, (KooKoo), Tobias Faith (Lukko Rauma)
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Kowalczyk (Ebenstreit) – Fibigr, Zielinski (A), Svozil, Jiříček (A), Švec, Šmerda, Hlinský – Král L. (C), Benák, Kos – Veselský, Titlbach, Klíma – Jung, Drančák, Lisler – Steklý, Curran, Pohludka -Teplý
    Trenér: Milan Razým

    Slovensko: Rafaj (Martinko) – Petráš (C), Belusko, Kupec, Kalus, Šlank, Harvánek, Mitro, Húževka – Lass, Maruna, Tomašec – Horváth, Pitka (A), Semančík – Kováč, Plančár, Bachratý – Liščinský (A), Faith, Komendát
    Trenér: Jerguš Bača

    Rozhodčí: Obadal – Mikšík, Kučera.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:44
    Na úvodním buly dnešního utkání byl úspěšnější domácí celek, který se ihned vrhá do útoku. K první střele se dostal Ondřej Kos, jeho pokus nakonec ale zasáhl pouze lapačku.
     
    01:43
    Ani Adam Veselský si nevedl o pár chvil později o moc lépe. V jeho případě trefil pouze betony brankáře. Nutno ale dodat že zakončení měl opravdu hodně náročné a to kvůli dobře dotírajícímu obránci.
     
    02:42
    O modré čáry pálil Aleš Zielinski. Jeho střela ale ni nedoletěl k bráně soupeře, jelikož trefil jednu z holí obránců. Následně odražený kotouč vybojoval u mantinelu Adam Belusko.
     
    03:41
    Ani hráči Slovenska ale nezůstávají příliš pozadu. Svatyni českého celku nyní ohrozil Ondrej Maruna svou střelou od levého kruhu. Po následném buly se k němu přidal i Peter Kováč.
     
    04:46
    Vyloučení v týmu Slovensko (Peter Kováč – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).
     
    04:58
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak toto je bleskové využití přesilovky dámy a pánové. Pouhých dvanáct vteřin po začátku první početní výhody se po vyhranném buly dostal k zakončení ADAM BENÁK. Brankář na hráče, který stál po jeho levici, nestačil pouští tak z své zád první branku.
     
    05:57
    Již od začátku třetiny šlo n ledě jasně vidět, že domácí celek má navrch, po prvním obdrženém gólu hrají ale hráči ze Slovenska jako orosení a zatím jen horkotěžko odolávají tlaku soupeře.
     
    06:56
    Tak přece jenom se podařilo hostům vyhodit. K jejich štěstí se navíc ani nepíská zkázné uvolnění, díky čemuž se hra plynule přesouvá na druhou stranu kluziště.
     
    07:52
    Vyloučení v týmu Slovensko (Andrej Tomašec – 2 min., podrážení).
     
    08:51
    Úvodní část početní výhody zatím domácímu celku, oproti té první, vůbec nevychází. Nyní se dokonce pokusil o průnik do útočného pásma Adam Horváth, jeden z jeho spoluhráčů byl ale nepozorný a nevšiml si, že modrou čáru překročil dříve, než puk.
     
    09:50
    Blíží se nám závěr úvodní třetiny a s největší pravděpodobností tentokrát gólem neskončí. Největším problémem dělalo Čechům v tomto případě se udržet v útočném pásmu.
     
    10:49
    A Richard Rafaj si připisuje další pohotový zákrok. Tentokrát se o zakončení postaral Adam Titlbach, jeho zakončení z prostoru mezi kruhy ale trefilo pouze tělo brankáře.
     
    11:48
    Na následném vhazování získal kotouč Samuel Drančák, díky čemuž se můžou domácí udržet v útočném pásmu. Toho využívá Samuel Karol Jung, který svým pokusem opět z prostoru před brankovištěm trefil pouze vyrážečku.
     
    12:47
    Hráči Slovenska se po nahození puku pokusili o co nejdelší setrvání před bránou soupeře, dobrá defenzíva Čechů jim to ale neumožnila ani při nejmenším
     
    13:46
    Na vhazování před Samuelem Kowalczykem se jako úspěšnější ukázal Samuel Drančák. K jeho smůle ale nikdo nenašel jeho přihrávku a ta tak skončila zakázaným uvolněním.
     
    14:20
    Vyloučení v týmu Česko (Šimon Pohludka – 2 min., hákování).
     
    15:19
    Na vhazování ve vlastním obranném pásmu se českým dorostencům podařilo získat kotouč a díky tomu dokonce vyráží do útočného pásma.
     
    16:18
    Tak ani Slovákům se jejich poslední a zaráz i první početní výhoda příliš nevydařila. V jejich podání jsme byli svědky pramálo střel, což se stalo jednoznačně kvůli tomu, že se jim nepodařilo snad ani jednou udržet v útočném pásmu.
     
    17:17
    O zakončení z prostoru přímo před brankářem se chtěl pokusit Adam Veselský. Na poslední chvíli mu ale zablokoval čistě hůl jeden z obránců, který se tak zasloužil o velice důležitý obranný zákrok.
     
    18:16
    Hráči slovenského výběru se v závěru dějství dokázali udržet v útoku. Zámek jejich soupeře jim ale ovoce nakonec nepřinesl, jelikož po souboji u hrazení přichází o puk.
     
    19:15
    Na buly před českou svatyní se jako lepší ukázal Samuel Drančák. Na modré čáře dokázal ale jednoho z jeho spoluhráčů zastavit soupeřův obránce opravdu ostrým hitem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:30.
     
    Během úvodní dvacetiminutovky jsme byli svědky jasně lepšího výkonu ze strany domácího celku, který téměř celou třetinu držel otěže utkání. Osud se jim tím odměnil tou nejsladší odměnou v podobě jedné branky. Postaral se o ní Adam Benák během početní výhody. V průběhu následujících patnácti minut ale už další branku Richard Rafaj nepřipustil a to možná i díky tlaku v posledních dvou minutách ze strany Slovenska.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:44
    Na úvodním buly druhé dvacetiminutovky byl úspěšnějším hráčem Tobiáš Pitka. Díky tomu se o pár vteřin později dostal k zakončení Dario Lass, k jeho smůle ale skončil jeho pokus pouze v lapačce brankáře.
     
    20:57
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak toto je skvělý vstup do druhé třetiny ze strany České republiky! Po méně než minutě se po zisku kotouče prosazuje JIŘÍ KLÍMA, který svou střelou od pravého kruhu propálil už jako druhý hráč soupeřova brankáře.
     
    21:56
    Na vhazování přes svatyní domácího celku získal kotouč Samuel Drančák. I přes následnou ztrátu puku se podařilo jeho spoluhráčům dostat do útočného pásma, čehož využil Maxmilian Curran.
     
    22:40
    Vyloučení v týmu Slovensko (Samuel Húževka – 2 min., hákování).
     
    23:18
    Česko právě vstřelilo branku!
    Toto byla přímo učebnicová kombinace, na jejímž konci stál ADAM VESELSKÝ. Poté co on a jeho spoluhráči naprosto rozebrali celou celou obranu soupeře obdržel křižnou přihrávku, díky které už mohl puk akorát zamést do prázdné brány. Asistence: Adam Benák a Lukáš Král.
     
    24:28
    Vyloučení v týmu Slovensko (Samuel Plančár – 2 min., hákování).
     
    25:18
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tak toto je neuvěřitelná odpověď na obdrženou branku ze strany hostů. Po zisku kotouče na modré čáře se dostal do úniku dva na nikoho PETER KOVÁČ. Ten se rozhodl, že se pokusí o zakončení sám, což se taky ukázalo jako ta správná možnost.
     
    26:17
    Tato přesilovka Čechům zatím vůbec nevychází. Nejenže obdrželi branku při početní výhodě, zatím se jim dokonce snad ani jednou nepodařilo jakkoli se udržet v útočném pásmu.
     
    27:16
    Tak toto je nepříjemný incident, který má nakonec dobrý konec. Poté, co Adam Belusko schytal ostrý bodyček od jednoho ze soupeřů, otevřeli se pod ním dvířka na střídačku, kterými následně propadl a bouchl se nehezky do hlavy. Vzápětí se ale tento hráč nakonec zvedá a zdá se býti v pořádku.
     
    27:30
    Vyloučení v týmu Slovensko (Samuel Kupec – 2 min., podrážení).
     
    28:29
    Domácí celek má nyní možnost napravit svoji chybu z minulé přesilovky, ve které obdržel branku, zatím se jim ale ani nepodařilo vystřelit na bránu, jelikož mají velkým problém přejít přes střední pásmo.
     
    29:32
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak přece jenom se podařilo českému výběru potrestat faul soupeře. Těsně poté co skončila přesilová hra se prosazuje ADAM VESELSKÝ, který si tak připisuje již druhou branku v tomto zápase. Asistence: Lukáš Král a Adam Benák.
     
    30:31
    Na vhazování před brankářem domácích získal kotouč pro svůj mančaft Dario Lass. Po souboji za bránou ale Slováci přichází o kotouč, díky čemuž se vstříc jejich svatyni vydává soupeř.
     
    31:30
    Tak nyní měl Richard Rafaj opravdu obrovské štěstí. Poté, co jeho spoluhráči nechali vypálit Ondřeje Kosa, rozezněl kotouč horní tyč, od které se puk odrazil do ochranné sítě.
     
    32:49
    Ani tentokrát se hráčům ze Slovenska po vhazování příliš nezadařilo. Přihrávku od jednoho z obránců totiž nikdo nenašel a ta tak končí zakázaným uvolněním.
     
    33:41
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    A máme tady opět rozdíl pouze dvou branek, a to díky PETEROVI KOVÁČOVI, který využil zaváhání soupeřovy obrany, kterému se ani přes zisk kotouče nepodařilo vyhodit. Asistence: Michal Liščinský a Tomáš Šlank.
     
    34:40
    Dobrou defenzivní hru nyní předvedl Adam Jiříček. Tomu se totiž podařilo získat kotouč u hrazení ve svém obranném pásmu. K jeho smůle se ale puk odráží od jeho hole na střídačku.
     
    35:39
    Od pravého rohu zkusil vyslat před bránu přihrávku Josef Teplý. K jeho smůle ji ale na cestě zastavil jeden z obránců, jinak by se jeho spoluhráč, který stál v prostoru mezi kruhy, dostal do obrovské příležitosti.
     
    36:38
    Ani Jiřímu Klímovi se tentokrát nedařilo o moc lépe. Jeho střela od modré sice nevypadala vůbec špatně, Richard Rafaj ale na ní dobře viděl a připisuje si tak další zákrok.
     
    37:37
    Tak toto byla opravdu nečekaná šance, do které se dostal Samuel Šmerda. Potom, co se podařilo jednomu z hráčů soupeře vyhrát buly u modré čáry, si nikdo ze Slováků puk nepřevzal, díky čemuž se dostal jmenovaný hráč do samostatného úniku. Jeho zakončení trefilo ale pouze rameno gólmana.
     
    38:36
    Blíží se nám závěr třetiny a hosté zakládají zpoza vlastní brány útočnou akci, kterých v posledních minutách příliš neměli. Ihned je ale napadají hráči soupeře.
     
    39:35
    Tak ani tentokrát to Slovensku moc nevyšlo. Zdá se, že domácí se rozhodli pro defenzívu v závěru třetiny, díky čemuž se jejich soupeři nedaří přejít ani přes modrou čáru.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:17.
     
    Během druhé dvacetiminutovky jsme byli svědky rovnou pěti branek, z čehož jednu dokázali hráči Slovenska vstřelit ve vlastním oslabení. Ani tak se ale nedostali do vedení, naopak se jejich ztráta oproti první třetině ještě navýšila. Jednoznačně největší slabinou hostů jsou ale vyloučení, které měli během pouhých minut rovnou tři. Jestli chtějí v dnešním zápase ještě pomýšlet na výhru, musí zlepšit svou disciplinovanost.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:44
    Na úvodním buly poslední dvacetiminutovky získali kotouč Češi, kteří se ihned hrnou do útoku. Díky tomu se okamžitě dostává k zakončení Adam Titlbach.
     
    41:24
    Česko právě vstřelilo branku!
    A máme tady hattrick dámy a pánové! Potřetí v řadě se prosazuje ADAM VESELSKÝ, který svou třetí brankou v utkání dostává svůj celek do tříbrankového vedení. Asistence: Adam Titlbach a Josef Teplý.
     
    42:23
    Zpoza vlastní brány rozehrává Lukáš Král. Jeho přihrávku sice jeden z protihráčů zblokoval, k odraženému kotouči se ale nakonec dostal opět jeden z domácích.
     
    43:22
    Díky dobrému napadání získal puk v útočné části kluziště Samuel Kupec. Když se ale rozhlédl okolo, zjistil že nemá komu rozehrát, jelikož všichni jeho spoluhráči jeli střídat.
     
    44:21
    Tak toto byla obrovská příležitost, do které se dostal Tobiáš Faith. Ten obdržel přihrávku zpoza brány, když stál nikým nehlídaný před brankářem soupeře. Jeho střela mezi betony ale díky reflexivnímu zákroku Kowalczyka neprošla.
     
    45:20
    Ani Tobiáš Bachratý nedokázal prostřelit pozorného brankáře soupeře. V tomto případě ale jeho střela od modré nebyla nijak moc nebezpečná, jelikož mu na poslední chvíli sjel puk z hole.
     
    46:19
    A opět se nám rozeznívá horní tyč. Smolařem, který ji trefil je Vojtěch Steklý, který se v tento moment jen nevěřícně popadá za hlavu. Na následném buly se k puku navíc dostávají hosté.
     
    47:18
    Slováci se pokusili o založení útočné akce, ta nakonec ale skončila ještě dříve než vůbec začala, jelikož si pozorný sudí všiml, že jeden z hráčů se nachází za modrou čárou dříve než puk.
     
    47:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak toto je velká chyba celé obrany hostů! Při rozehrávce totiž přišli o kotouč, který následně putoval na hůl JOSEFA TEPLÉHO, který v přečíslení dva na nikoho, zakončoval do zcela prázdné brány. Asistence: Adam Titlbach.
     
    48:00
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak toto je velice rychlý další gól, který opět padl po zbytečné ztrátě kotouče ze strany Slovenska. Tentokrát se pod branku podepsal OSKAR LIESLER, který se díky dobrému napadání dostal do samostatného úniku. Asistence: Martin Švec.
     
    48:54
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak toto začíná být naprostý debakl pro celý Slovenský mančaft. Jejich soupeř přidává během minuty a půl už třetí branku, o kterou se tentokrát postaral MAXMILIAN CURRAN, který prostřeluje už zcela zoufalého brankáře. Asistence: Vojtěch Steklý.
     
    50:19
    Vyloučení v týmu Slovensko (Michal Liščinský – 2 min., vražení na mantinel).
     
    51:18
    Toto už mohla být devátá branka! Blízko k ní Adam Benák, kterému ale na poslední chvíli překazil radost skvělý zákrok brankáře soupeře.
     
    52:17
    Tentokrát se pravděpodobně domácímu výběru přesilovku využít nepodaří, jelikož se sice kotouč nachází na jejích holích, musí ale rozehrávat z vlastního pásma.
     
    53:16
    Jeden z obránců se pokusil o dlouhou přihrávku na Petera Kováče. Ten ale nebyl rozjetý natolik, aby kotouč stihl zastavit, tudíž se dostal na zakázané uvolnění.
     
    54:15
    Českému mančaftu se po vyhraném buly před svatyní soupeře podařilo Slováky zamknout v obranném pásmu. Zatím z jejich kombinace ale nevzešla ani jedna střela.
     
    55:13
    Česko právě vstřelilo branku!
    Z českého celku se nakonec prosazuje i jeho kapitán a to opravdu ukázkovým gólem! Právě LUKÁŠ KRÁL obdržel přihrávku před brankoviště, kde ho nikdo nehlídal. Poté předvedl skvělou kličku, kterou se mu podařilo donutit brankáře si lehnout na zem. Asistence: Adam Benák.
     
    56:12
    Ani přes v podstatě jistou výhru se slovenský výběr nevzdává a snaží se vstřelit alespoň ještě jednu branku. Při tom posledním pokuse je ale v tomto počínání zastavil sudí odpískaným ofsajdem.
     
    57:11
    Do přečíslení tři na dva se dostal se svými spoluhráči Ondřej Kos. Právě tento hráč se nakonec rozhodl pro zakončení, které ale skončilo pouze na betonech brankáře.
     
    58:10
    Zbývají necelé dvě minuty do konce a Češi se nachází v útočném pásmu a to po vyhranném buly. Nyní toho využívá Aleš Zielinski, který svou střelou od pravého kruhu těsně minul horní tyč.
     
    59:09
    Od modré čáry se pokusil zaskočit brankáře Adam Horváth, jeho pokus ale nakonec nedoletěl ani k bráně, jelikož trefil brusli jednoho z obránců.
     
    Konec zápasu.
     
    V poslední třetině jsme byli svědky opět pěti branek, tentokrát ale všechny padly za záda Richarda Rafaje, což jenom dokazuje jaký debakl slovenský tým dneska schytal. Jednoznačně nejvíce rozhodujícím faktorem třetiny ale byly rovnou tři slepené góly, které padly během minuty a půl.
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (19:50:22)

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 5. Benák, 21. Klíma, 24. Veselský (Benák, Král), 30. Veselský (Král, Benák), 42. Veselský (Titlbach, Teplý), 48. Teplý (Titlbach), 48. Liesler (Švec), 49. Curran (Steklý), 56. Lukáš Král (Benák) – 26. Kováč, 34. Kováč (Liščinský, Šlank)


    Česko: Kowalczyk (Ebenstreit) – Fibigr, Zielinski (A), Svozil, Jiříček (A), Švec, Šmerda, Hlinský – Král L. (C), Benák, Kos – Veselský, Titlbach, Klíma – Jung, Drančák, Lisler – Steklý, Curran, Pohludka -Teplý
    Trenér: Milan Razým

    Slovensko: Rafaj (Martinko) – Petráš (C), Belusko, Kupec, Kalus, Šlank, Harvánek, Mitro, Húževka – Lass, Maruna, Tomašec – Horváth, Pitka (A), Semančík – Kováč, Plančár, Bachratý – Liščinský (A), Faith, Komendát
    Trenér: Jerguš Bača

    Rozhodčí: Obadal – Mikšík, Kučera
    bahis siteleri