Florida – Tampa 9:3 (kon.) | Columbus – Nashville 4:3 (2:1 po s.n.) | Carolina – Montreal 4:0 (kon.)
NY Islanders – Buffalo 4:1 (kon.) | Seattle – Calgary 4:6 (kon.) | Los Angeles – Vancouver 2:1 (2:1 po s.n.)
San Jose – Philadelphia 3:2 (po pr.) | New Jersey – Edmonton 6:5 (po pr.) | Vegas – Anaheim 3:1 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Montreal Canadiens
Pátek 31.12.2021, 01:08 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:47:22)
    Raanta vynuloval Montreal a připsal si první čisté konto v dresu Caroliny
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 38 – 26 | Přesilová hra: 3/5 – 0/5 | Trestné minuty: 10 – 10

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Antti Raanta (CAR) – 26 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 60:00
    Samuel Montembeault (MTL) – 34 zákroků, 4 OG, úspěšnost 89,5%, odchytal 59:45

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR) – 0+1, 0 účast, 4 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 17:25

    Tři hvězdy utkání

    1. Antti Raanta (CAR) – 26 zákroků
    2. Jaccob Slavin (CAR) – 0+3
    3. Teuvo Teräväinen (CAR) – 2+0
     
    Utkání přihlíželo 17 722 diváků.
     
    Carolina potvrdila papírové předpoklady a na domácím ledě porazila trápící se Montreal jednoznačným výsledkem 4:0.

    Zajímavostí je, že ani jeden gól nepadl při hře pět na pět. Hned třikrát se domácí prosadili v přesilové hře a jednou dokonce při vlastním oslabení. Hurikáni měli od vedoucího gólu zápas plně pod kontrolou a žádné drama nepřipustili. Do zápasových statistik se zapsal i český útočník Martin Nečas, jenž asistoval u gólu na 3:0. Antti Raanta vychytal 14. čisté konto v NHL, první v dresu Caroliny.

    Svěřenci kouče Brind'Amoura poskočili v tabulce Metropolitní divize do čela, Washington odsunuli za svá záda díky lepšímu skóre. Montreal zůstává v Atlantické divizi beznadějně poslední.
     
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Nejproduktivnější hráč Canes v sezóně Sebastian Aho posunul puk na modrou k DeAngelovi, který střílel z první a Samuel Montembeault si připsal ještě jeden úspěšný zákrok lapačkou.
     
    59:09
    Samuel Montembeault viděl na střelu Pesceho od modré velmi dobře. Tělem se přesunul k levé tyči, kam černá guma směřovala a udržel ji mezi betony.
     
    58:46
    Do útočného pásma nabruslil Vincent Trocheck. Místo očekávané střely ještě posunul hrací předmět na Svečnikova, ten vypálil nad břevno.
     
    58:22
    Individuální akce Lukasi Vejdemovi nevyšla. Puk si sice zvládl posunout na střed kolem Pesceho, nicméně po ledě vypálil hodně nepřesně.
     
    57:50
    Anthony DeAngelo je zpátky na ledové ploše. Zkoušel počkat za obrannou řadou, avšak Kale Clague se k němu stáhl, tak následně domácí obránce odjel na střídačku.
     
    57:25
    Vyhození v podání Jaccoba Slavina zastavil Samuel Montembeault vyrážečkou. Vzdal snahu o dlouhou rozehrávku, jen přenechal touš přijíždějícímu Kulakovi.
     
    56:57
    Trápení hráčů v bílých dresech pokračuje. Po nedorozumění mezi Evansem a Vejdemem projel puk do střední třetiny, domácí se ani nemuseli snažit.
     
    56:18
    Montrealu nevycházejí přesilovky ani zdaleka tak dobře jako soupeři. Do přečíslení vystartoval Jordan Staal, křižnou střelu z pravé strany nasměroval těsně vedle.
     
    55:45
    Mezi střelce se Anthony DeAngelo nezapsal, mezi vyloučené hráče ano. V blízkosti Raantovy svatyně zastavil Suzukiho držením.
     
    55:28
    Na modré si zpracoval puk a bleskově vypálil Anthony DeAngelo. Samuel Montembeault reagoval na poslední chvíli, pátému puku ve své síti zabránil pravým betonem.
     
    54:42
    Zpoza vlastní brány rozjíždí další útočnou akci Brady Skjei. Dostal hodně volného prostoru, protože hostující pětice vyrazil směr střídačka.
     
    54:17
    Do jízdy obdržel nahrávku kapitán Jordan Staal. Zadovkou poslal puk na hokejku Kotkaniemimu, ten hrál za brusle Niederreitera.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 11. Niederreiter (Kotkaniemi, Slavin), 14. T. Teräväinen (Aho, Slavin), 38. T. Teräväinen (M. Nečas, Aho), 51. Jarvis (A. Svečnikov, Slavin)


    Carolina Hurricanes: Raanta (F. Andersen) – A. DeAngelo, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bear, Cole – T. Teräväinen, Aho (A), Niederreiter – M. Nečas, Trocheck, A. Svečnikov – Jarvis, J. Staal (C), Kotkaniemi – Fast, Stepan, Lorentz.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Montreal Canadiens: Montembeault (McNiven) – D. Savard (A), A. Romanov, Clague, Kulak, Niku, Schueneman – B. Gallagher (A), Suzuki (A), Vejdemo – Caufield, Poehling, Harvey-Pinard – J. Ylönen, Evans, Belzile – Baddock, C. Paquette, Pezzetta.
    Trenér: Dominique Ducharme

    Rozhodčí: O'Rourke, Anderson – Shewchyk, Gibbons

    Diváci: 17 722
    bahis siteleri