Florida – Tampa 9:3 (kon.) | Columbus – Nashville 4:3 (2:1 po s.n.) | Carolina – Montreal 4:0 (kon.)
NY Islanders – Buffalo 4:1 (kon.) | Seattle – Calgary 4:6 (kon.) | Los Angeles – Vancouver 2:1 (2:1 po s.n.)
San Jose – Philadelphia 3:2 (po pr.) | New Jersey – Edmonton 6:5 (po pr.) | Vegas – Anaheim 3:1 (kon.)
po prodl.
New Jersey Devils
6:5 (3:2, 0:1, 2:2 - 1:0)
Edmonton Oilers
Pátek 31.12.2021, 19:00 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji všem pěkný vstup do nového kalendářního roku, který nabude za necelé dvě hodiny v naší republice. Od klávesnice se s vámi loučí Adam Sedlák. Napočtenou. (22:18:43)
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Mackenzie Blackwood (NYJ) – 32 zákroků, 5 OG, úsp. 86,49 %, odchytal 60:35

    Mike Smith (EDM) – 35 zákroků, 6 OG, úsp. 85,37%, odchytal 62:55
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Jack Hughes (NYJ) – 0, (2+1)
    2. Connor McDavid (EDM) – -1, (2+0)
    3. Dawson Mercer (NYJ) – +2, (1+1)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku: 41 – 37.
    Zblokované střely: 16 – 15.
    Vhazování: 28 – 34.
    Hity: 16 – 16.
    Trestné minuty: 2 – 4.
    Využití přesilovek: 1/2 – 0/1.
     
    V dnešním utkání nakonec po fantastické přestřelce vítězí hosté, kteří tedy nepřišli ke dvou bodům za výhru vůbec lehce. V první periodě jsme byli svědky opravdu neuvěřitelného brankostroje, protože padlo dokonce pět branek. Nejprve se prosadili domácí v početní výhodě zásluhou Jacka Hughese, na kterého ale dokázal o necelou minutu později navázat vyrovnáním Connor McDavid. Domácí ovšem udeřili ihned z protiútoku, kdy dorazil puk za záda Mikea Smitha Švýcar Nico Hischier. Hra se následně trochu uklidnila, což pro hosty bylo pochopitelně málo, a tak přišlo vyrovnání zásluhou Kailera Yamamota. Ani domácí se ale s tímto neuspokojili a daly tak první třetině sladkou tečku díky dosavadní vedoucí brance Dawson Mercera. Ve druhé periodě jsme viděli přesný opak té první, jelikož utkání bylo bez náboje a jakékoliv myšlenky. Jedinou branku vstřelil aktuálně lídr kanadského bodování Connor McDavid po svém samostatném úniku, který zakončil pod horní tyč. V poslední třetině padli dvě branky na obou stranách. Prvně se sice dostali do vedení Ďáblové a to zásluhou Janneho Kuokkanena, následně tým z Kanady otočil průběh góly Devina Shora a po druhé v zápase Kailera Yamanota. I když vše již vypadalo na výhru hostí, tak dokázali domácí udeřit. Jednatřicet sekund před koncem se díky teči prosadil Yegor Šarangovič. V následném prodloužení se o rozhodující branku postaral jako další dvougolový hráč Jack Hughes, čímž stanovil konečný stav 6:5pp.
     
    Dnešní utkání sledovalo 14100 diváků.
     
    62:55
    Konec zápasu.
    62:55 Jack HUGHES - 6:5
     
    62:55
    Devils právě vstřelili branku!
    Domácí se po delší kombinaci v útočném pásmu prosazují a ukončují tak dnešní utkání. Po nahrávce od Jespera Bratta se dostal ke střele JACK HUGHES, který sice mířil do výstroje Mikea Smitha, ovšem puk propadl jinak sebejistému brankáři až za brankovou čáru 6-5! Asistence: Jasper Bratt, Damon Severson.
     
    62:29
    Damon Severson si teď troufnul na zajímavé sólo, ovšem v útočném pásmu mu puk odskočil z hokejky.
     
    61:46
    Pokus Tysona Barieho z pravého kruhu dokázal vyrazit Mackienzie Blackwood svou maskou.
     
    61:10
    Jack Hughes se objevil v samostatném úniku, ovšem trefil pouze nachystaný beton Mike Smitha, který si připisuje první těžší zákrok prodloužení.
     
    60:50
    Oilers stále drží puk ve své pomoci a zatím pouze kombinují mezi sebou, což by se jim mohlo klidně vymstít.
     
    60:24
    Hosté se podle očekávání ihned dostávají na puk a kombinují ve středním pásmu, kde si zatím chystají nějaký postupný útok.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    V poslední třetině padli dvě branky na obou stranách. Prvně se sice dostali do vedení Ďáblové a to zásluhou Janneho Kuokkanena, následně tým z Kanady otočil průběh góly Devina Shora a po druhé v zápase Kailera Yamanota. I když vše již vypadalo na výhru hostí, tak dokázali domácí udeřit. Jednatřicet sekund před koncem se díky teči prosadil Yegor Šarangovič. Aktuálně se uvidíme prodloužení a případně i samostatné nájezdy.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:56
    Skóre se již měnit nebude, jelikož domácí drží puk ve středním pásmu.
    59:29 Jegor ŠARANGOVIČ - 5:5

    Adam Sedlák

    Branky a nahrávky: 2. J. Hughes (D. Hamilton, Bratt), 4. N. Hischier (J. Boqvist, Graves), 12. Mercer (A. Johnsson), 46. Kuokkanen (A. Johnsson, Mercer), 60. Šarangovič (D. Hamilton, J. Hughes), 63. J. Hughes (Bratt, Severson) – 3. McDavid (R. McLeod, Ceci), 6. Yamamoto (Koekkoek, Nugent-Hopkins), 28. McDavid, 48. Devin Shore (R. McLeod, Lagesson), 49. Yamamoto (Draisaitl, Keith)


    New Jersey Devils: Blackwood (A. Schmid) – D. Hamilton, Graves, Severson (A), Siegenthaler, P. K. Subban (A), Ty Smith – J. Boqvist, N. Hischier (C), Zacha – Bratt, J. Hughes, Šarangovič – Kuokkanen, Mercer, A. Johnsson – Bastian, M. McLeod, Studenič.
    Trenér: Lindy Ruff

    Edmonton Oilers: M. Smith (Koskinen) – Bouchard, Nurse (A), Ceci, Keith, Barrie, Lagesson, Koekkoek – Puljujärvi, McDavid (C), Hyman – Yamamoto, Draisaitl (A), Nugent-Hopkins – Brendan Perlini, R. McLeod, Foegele – Sceviour, D. Ryan, Devin Shore.
    Trenér: Jim Playfair

    Rozhodčí: Morton, St. Laurent – Mills, Quinn (CAN)
    bahis siteleri