Toronto – Ottawa 6:0 (kon.) | Minnesota – St. Louis 4:6 (kon.) | Seattle – Vancouver 2:5 (kon.)
Los Angeles – Philadelphia 6:3 (kon.) | NY Rangers – Tampa 4:0 (kon.) | Detroit – Boston 1:5 (kon.)
Pittsburgh – San Jose 8:5 (kon.) | Colorado – Anaheim 4:2 (kon.) | Washington – New Jersey 3:4 (po pr.)
Vegas – Winnipeg 4:5 (po pr.)
konec
Seattle Kraken
2:5 (0:2, 1:0, 1:3)
Vancouver Canucks
Neděle 02.01.2022, 04:09 • Climate Pledge Arena, Seattle • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji všem pěkný vstup do nového kalendářního roku při mnoho sportovních přenosech. Od klávesnice se s vámi loučí Adam Sedlák. Napočtenou. (07:07:07)
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Phillip Grubauer (SET) – 31 zákroků, 5 OG, úsp. 88,57 %, odchytal 59:27

    Thatcher Demko (VAN) – 30 zákroků, 2 OG, úsp. 93,75 %, odchytal 60:00
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Thatcher Demko (VAN) - 30 zákroků, 2 OG, úsp. 93,75 %, odchytal 60:00
    2. Calle Jänkrok (SET) – 2s, -1 (1+0)
    3. Connor Garland (VAN) – 6s, +1, (1+0)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku: 32 – 36.
    Zblokované střely: 13 – 12.
    Vhazování: 23 – 33.
    Hity: 12 – 20.
    Trestné minuty: 9 – 9.
    Využití přesilovek: 0/3 – 1/3.
     
    Dnešní utkání je u konce! Po atraktivní hře po většinu zápasu z obou stran, jsme byli svědky sedmi branek. Úspěšnější byli hosté, kteří měli k vítězství nakročeno ihned zpočátku klání. V první periodě jsme viděli velmi rychlého a svižného hokeje. Nejprve se prosadil po chybě domácích v rozehrávce ruský forvard Vasili Podkolozin, na což dokázal navázat o šest minut později z početní výhody po parádní teči Nils Höglander. Ve druhé třetině se nám karta jemně obrátila. Domácí totiž dokázali svého soupeře přehrávat, což značí vstřelená branka Calla Jänkroka. Postavou třetiny byl jednoznačně brankář hostí Thatcher Demko, jenž dokázal pokrýt několik dalších šancí svého soupeře. Poslední část se hry se ale nesla opět v jasném duchu Canucks, kteří prvně vstřelili rozdílovou branku zásluhou Tylera Motteho, ovšem Krakeni ještě dokázali skóre korigovat po tvrdé střele Willa Borgena. Neuběhlo ani pětačtyřicet sekund a skóre se měnilo, bohužel pro příznivce v hale opět na stranu kanadského celku díky Connoru Garlandovi. Vše v závěru stvrdil do prázdné branky Tanner Pearson, čímž udal konečný stav utkání 2:5.
     
    Dnešní utkání sledovalo 14501 diváků.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Skóre se již určitě měnit nebude, jelikož Carson Sourcy drží puk za svou brankou, čímž odpočítává čas do konce základní hrací doby.
     
    59:40
    Poslední šanci domácích, ve které byl Ryan Donato, zastavil obětavým blokem Oliver Ekman-Larsson. Toto jednaní je přesným opakem bránících hráčů obou týmů při dnešním klání.
     
    59:22
    Vyhození Jamieho Oleksiaka končí až na zakázaném uvolnění, což znamená že hra se ještě přesune před branku Phillipa Grubauera, jenž tak pravděpodobně bude čelit nějaké střele hráče z hostujících řad.
     
    58:55
    Domácí si počínají v posledních minutách velmi zoufale, jelikož se ani nesnaží o žádný kontr směrem vpřed, což potvrzuje aktuální nepohyblivost hráčů první formace Krakenů.
     
    58:32
    Střela Vasiliho Podkolozina se pouze otřela o vyrážečku Phillipa Grubauera, který tak odehnal jakékoliv další nebezpečí až do středního pásma.
     
    58:19
    Hosté se ještě dostávají ke kombinaci v útočné třetině, až to vypadá že oni jsou celkem, který se snaží o vyrovnání. Vše jen potvrzuje dnešní nepovedený výkon domácích v klíčových pasážích.
    57:43 Tanner PEARSON - 2:5
     
    57:43
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Hosté gólem do prázdné branky definitivně stvrzují vítězství v dnešním utkání! Po dalším neúspěšném průniku do útočného pásma se puku po krátké a účinné kombinaci zmocnil při středovém kruhu TANNER PEARSON, jenž poslal puk bezpečně do prázdné branky 2-5! J.T. Miller, Tyler Myers.
     
    57:36
    Domácí se zatím vůbec nedokáží usadit v útočném pásmu, což naznačuje že vyrovnání bude velmi těžké proti dobře připravené obraně hostí.
     
    57:24
    Hosté v plném počtu.
     
    57:10
    Phillip Grubauer je na střídačce! Domácí to přeci jen zkouší v šesti skoro tři minuty před koncem.
     
    57:00
    Po ofsajdu, ve kterém se ocitl Calle Jänkrok, uvidíme krátkou pauzu. Následovat bude vhazování ve středním pásmu.
     
    56:48
    Pěkná střela Adama Larssona končí na lapačce Thatchera Demka, který tak po delší době předvedl klíčový zákrok, kterým opět navýšil šance svého týmu na výhru.
     
    56:12
    Domácí teď okupují branku hostí z opravdového blízka, což ovšem v jejich případě nezaručuje úspěch. Prozatímní efektivita v zakončení z jejich strany je doslova a do písmene skoro nulová.
     
    55:53
    Střela Morgana Geekieho se pouze otřela o boční síť, následně se k puku dokonce dostali i hosté, kteří opět pohodlně vyhazují a střídají.
     
    55:34
    Hosté ihned vyhazují puk z obranné třetiny, což velmi brzy jednoznačně potvrzuje dosavadní statistiku domácích v přesilových hrách v letošním ročníku.
     
    55:24
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Tyler Motte – 2 min., vysoká hůl).
     
    54:49
    Nahození na Phillipa Grubauera od Boa Horvata si německý brankář pohlídal především díky dobrému postavení, které tak zabránilo defektivní pojistce.
     
    54:09
    Hra je teď přerušena, jelikož Alexander True vystřelil po teči jednoho z bránících puk až do hlediště. Z tohoto momentu vyplývá nejen komerční přestávka, nýbrž zajímavý suvenýr pro jednoho z příznivců.
     
    53:51
    Týmy aktuálně střídají své pětky, což využívají především domácí k promyšlení dalšího postupného útoku směrem k hostující svatyni.
     
    53:21
    Ani jeden z celků se aktuálně nedostává do větších šancích, jelikož obě obrany pracují velmi sebejistě.
     
    52:43
    Hra se přesunula překvapivě do domácí třetiny, kde se hosté pokoušejí o napadání, jenž probíhá zatím velmi úspěšně. Uvidíme tedy, jak dlouho jim to vydrží.
     
    52:19
    Domácí jsou teď opět usazeni v útočném pásmu, což se začíná potvrzovat na fyzické připravenosti v hostujícím kádru, ovšem všechny střely zatím míří pouze nad svatyni Thatchera Demka.
     
    51:46
    Hra je teď po ofsajdu, ve kterém se objevil T.J. Miller, přerušena hlavním rozhodčím. Následuje komerční pauza, po níž se bude vhazovat ve středním pásmu.
    51:29 Conor GARLAND - 2:4
     
    51:29
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Hosté ovšem přichází s velmi rychlou odpovědí, což opět mění dosavadní průběh utkání! Po další chybě domácích se dostal ke střele z mezikruží CONNOR GARLAND, který spíše svým technickým pokusem nakonec dokázal překonat Phillipa Grubauera 2-4! Quinn Hughes, Tanner Pearson.
     
    51:09
    Hosté chtějí své vedení navýšit a ne jej bránit, což potvrzují aktivitou v útočné třetině.
    50:43 Will BORGEN - 2:3
     
    50:43
    Seattle právě vstřelil branku!
    Domácí jsou přeci jen za svou aktivitu odměněni korigovací brankou, která je pro ně nesmírně důležitá! Po kombinaci v útočném pásmu se dostal ke střele z modré čáry WILL BORGEN, jenž dokázal prudce propálit vše, co mu stálo v cestě 2-3! Asistence: Alexander Wennberg.
     
    50:23
    Hra se začíná zbytečně kouskovat, což ale více vyhovuje hostům, kteří přesně toto potřebují k cestě za cenným bodovým ziskem.
     
    49:54
    Hosté se po delší době sice dostali k nadějnému protiútoku, vše ale včas vyřešil obranným hitem Mark Giordano, jenž tak vybojoval pro svůj tým postupný útok směrem vpřed.
     
    49:16
    Střela Joonase Donskoie zaplavala až do výstroje Thatchera Demka, který tak přerušuje probíhající hru. Následovat bude buly v útočném pásmu domácích.
     
    48:51
    Domácí se stále drží v útočné třetině, ovšem hosté brání velmi organizovaně, což jim v aktuální chvíli bohatě stačí k tomu, aby udrželi své vedení.
     
    48:10
    Hra je teď přerušena díky zakázanému uvolnění hostí, konkrétně se jednalo o nepřesnou přihrávku Lukeho Schenna. Těžiště hry se tak přesune před branku Thatchera Demka.
     
    47:57
    Domácí začínají pohotově zrychlovat tempo hry, ovšem zatím je jim to k ničemu, protože se nedokáží prosadit do lepších šancích ke korigování skóre.
     
    47:26
    Střela Jordana Eberleho skončila po teči jednoho hráčů z bránících až v ochranné síti. Buly tedy proběhne v útočném pásmu domácích, ale až po komerční přestávce.
     
    46:52
    Rozehrávka obou celků začíná být zbytečně kostrbatá, a i proto se hra teď přesunula do středního pásma, kde oba týmy nepřetržitě bojují o puk.
     
    46:12
    Domácí se ihned dostali do dobrých šancí po obdržené brance, vše ale zatím sebejistě kryje dnes výborný Thatcher Demko.
     
    45:35
    Domácí zakládají další strategický útok směrem dopředu, což mohou ihned po početní nevýhodě využít k zajímavé příležiosti.
     
    44:59
    Nahození Boa Horvata vyrazil Phillip Grubauer mimo nebezpečí díky své připravené vyrážečce, čímž se činil dalším klíčovým zákrokem.
    44:46 Tyler MOTTE - 1:3
     
    44:46
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Domácí opět chybují a toho hosté náramně lehce využívají. Po nedozumnění v zadních řadách se dostal k puku Matthew Highmore , ten ale ještě vylepšil pozici pro TYLERA MOTTEHO , který dokázal pohotově překonat německého brankáře v barvách Seattlu nad jeho lapačku 1-3! Asistence: Matthew Highmore.
     
    44:29
    Střela Olivera Ekmana-Larssona skončila pouze na clonícím Alexanderu Wennbergovi, jenž puk nakonec dokázal dostat až do středního pásma.
     
    44:11
    Domácí v plném počtu.
     
    43:52
    Jamie Oleksiak svým vyhozením osvobozuje svůj celek z tlaku a zároveň dává všem možnost vystřídat, což udělají i hosté a následně rozehrají postupný útok.
     
    43:33
    Hosté zatím drží útočném pásmo, ale nikam se neženou a raději strategicky čekají na nějakou lepší příležitost.
     
    42:11
    Vyloučení v týmu Seattle Kraken (Carson Soucy – 2 min., držení).
     
    41:52
    Hosté pokračují v obstřelování domácí svatyně, ovšem zatím všechny pokusy na navýšení skór létají mimo brankové zařízení.
     
    41:22
    Nahození od Jarreda McCanna si pohlídal Thatcher Demko, jelikož předvedl velmi jistý zákrok. Následovat bude buly v útočném pásmu domácích.
     
    40:54
    Hostům se podařilo získat puk, ale nikam nespěchají a raději střídají svou obrannou formaci.
     
    40:26
    Domácí se brzy po začátku třetí třetiny dostávají do útočného pásma, kde zatím pouze trpělivě kombinují a chystají si nějakou lepší šanci.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 6:04.
     
    Ve druhé periodě jsme byli opět svědky kvalitní hokejové podívané, ovšem karta se nám jemně obrátila. Domácí totiž dokázali svého soupeře přehrávat, což značí vstřelená branka Calla Jänkroka. Postavou třetiny byl jednoznačně brankář hostí Thatcher Demko, jenž dokázal pokrýt několik dalších šancí svého soupeře, což značí že by Canucks měli do poslední fáze zápasu bezpochyby přidat, zda-li chtějí pomýšlet na úspěch. Tak uvidíme jestli se jim to podaří či nikoliv.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:59
    Ve druhé části se již nic nestane, protože Canucks jistě drží puk za svou svatyní, kde ani nejsou napadáni.
     
    39:40
    Střela Morgana Geekieho končí v lapačce Thatchera Demka, jenž tak přerušuje hru ve svůj neprospěch dvacet vteřin před koncem třetiny.
     
    39:22
    Domácí se ještě vzpamatovali a podnikají tedy útočný výpad dopředu, který vede první útočná formace.
     
    38:53
    Hosté se teď drží v útočném pásmu, kde by rádi ukončili první periodu. V osudí je tedy otázka: Podaří se jim to?
     
    38:39
    Nahrávka Jamieho Oleksiaka končí až na zakázaném uvolnění, hra se tedy přesune před německého brankáře v barvách Krakenů, který se možná dočká dalšího zákroku.
     
    38:19
    Zajímavá pobídka od Jordana Eberleho bude nevyužita, jelikož jeho spoluhráči Jaredovi McCannovi na poslední chvíli puk přeskočil hůl, což zapříčiňuje, že v moci jsou hosté.
     
    37:58
    Domácí si teď zbytečně hrají s pukem ve vlastním obranném pásmu, což by se jim mohlo v budoucnu vymstít.
     
    37:18
    Střela Matthewa Highmora končí při lapačce Phillipa Grubauera, jenž si tak připisuje další úspěšný zákrok. Následovat bude komerční pauza, po které uvidíme buly v útočném pásmu Canucks.
     
    36:52
    Nahození Morgana Geekieho ukryl ve své výstroji Thatcher Demko, čímž pomáhá svůj tým držet stále nad vodou při vedení.
     
    36:26
    Průnik Marcus Johansson sice byl velmi atraktivní, ovšem ve výsledku úplně k ničemu, jelikož se mu puk zastavil v klíčové chvíli mezi bruslemi.
     
    35:56
    Zajímavý pokus J.T. Millera zastavil svou lapačkou připravený Phillip Grubauer, který tak po delší době přerušuje probíhající hru.
     
    35:06
    Prudkou nahrávku od Lukeho Schenna nedokázal zpracovat rozjetý Connor Garland. Puk se sice dostal přes všechny čáry až k domácím, ovšem rozhodčí dle svého uvážení nepíská icing.
     
    34:50
    V samostatném úniku se objevil Elias Pettersson, ovšem zamířil pouze do brankáře Phillipa Grubauera, což znamenalo vychýlení jeho branky z osy, a to díky až moc rychlím bruslím. Následuje krátká pauza, po které uvidíme buly v útočném pásmu hostí.
     
    34:25
    Domácí neoplývají svou aktivitou, čímž donucují svého soupeře dělat zbabělá rozhodnutí v rozehrávce. Hostům toto vůbec nevyhovuje, ovšem recept na zbavení rozhodně nemají.
     
    33:46
    Domácí nevyužívají obrovskou šanci na vyrovnání! Po rychlém přečíslení střílel doslova do odkryté svatyně Jared McCann, ovšem trefil pouze teprve přemísťující lapačku Thatchera Demka.
     
    33:16
    V ofsajdu se po nahrávce od Brada Hunta ocitl Vasilli Podkolozin, což znamená vhazování ve středním pásmu.
     
    32:58
    Po obtočení kolem branky se dostal do šance Jordan Eberle, zamířil ale jen do tvrzeného skla za brankou Thatchera Demka. Následně se k puku dostali hosté, kteří ho ihned vyhodili chytře do středního pásma.
     
    32:24
    Protiútok domácích zakončil střelou Ryan Sheanan, ovšem pouze do hokejky Quinna Hughese, který tak zažehnal jakékoliv nebezpečí předem pro jeho tým.
     
    31:56
    Po kombinaci a následné nahrávce přes osu hřiště od J.T. Millera se dostal ke střele Connor Garland, ten ale z dobré pozice mířil mimo domácí svatyni, čímž jednoznačně promarnil zajímavou příležitost.
     
    31:32
    Po nahození Lukeho Schenna, které pokryl Phillip Grubauer ve své výstroji, uvidíme komerční pauzu. Následovat bude po delší době vhazování v útočném pásmu Canucks.
     
    31:08
    Vyhození od Tylera Myerse končí až na zakázaném uvolnění, což znamená že hra se opět přesune před hostující svatyni.
     
    30:50
    Domácí po vstřelené brance ještě navýšili svou aktivitu zaslouženou euforií, zatím se tedy drží v útočném pásmu, kde rychle kombinují.
    30:10 Calle JÄRNKROK - 1:2
     
    30:10
    Seattle právě vstřelil branku!
    Domácí se po rychlé kombinaci dostávají ke snížení, což je pro průběh zápasu velmi důležité! Ke střel se po vyhrané buly dostal na modré čáře CALLE JÄNKROK, který dokázal propálit vše, co mu stálo v cestě 1-2! Asistence: Carson Soucy, Yanni Gourde.
     
    29:56
    Pěkný průnik Ryana Donata zastavil za pět minut dvanáct svou hokejkou Oliver Ekman-Larsson, jenž následně dokázal rozehrát puk do útočného výpadu hostí.
     
    29:29
    Nahození od Brada Hunta si pohlídal Phillip Grubauer ve své výstroji, čímž potvrdil že druhá část hry mu zatím svědčí o mnoho lépe.
     
    28:53
    Hra teď plyne opravdu velmi rychle z jedné strany na druhou. Pohledný hokej, ale zbrzďují občasné nepřesnosti a to na obou stranách.
     
    28:22
    Hosté se po delší době usadili v útočné třetině, ovšem nikam se neženou a puky tedy spíše drží po mantinelu, který jim tak velmi dobře slouží.
     
    27:44
    Domácí se sice dostali ihned k rychlému kontru, ovšem zakončení Alexandera Trua opravdu nebylo tím, které by mohlo skončit vstřelenou brankou.
     
    27:05
    Přihrávka Jamieho Oleksiaka skončila záhadně až na hostující střídačce. Nicméně následuje úprava ledu, po které se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    26:51
    Bo Horva vyslal z levého kruhu prudkou střelu příklepem, na tu si ale věřil Phillip Grubauer, který dokázal puk vyrazit svou připravenou vyrážečkou.
     
    26:11
    Atraktivní klička a bekhendový pokus, to jsou věci, kterými se činil Ryan Donato, vše ale skončilo pouze na boční síti a to úplně zbytečně.
     
    25:53
    Domácí jsou stále usazeni v útočné třetině, ovšem zatím všechny pokusy pouze přelétají hostující svatyni.
     
    25:13
    V obrovské šanci se objevil Joonas Donskoi, ten ale z mezikruží zamířil ostrou střelou pouze do betonů Thatchera Demka, čímž pohrdal obrovskou šancí na skórování.
     
    24:49
    Vyhození Quinna Hughese končí až na zakázaném uvolnění, buly tedy proběhne opět před brankou hostí.
     
    24:29
    Zajímavý pokus Jareda McCanna vyrazil Thatcher Demko svým pohotovým betonem mimo jakékoliv nebezpečí.
     
    22:53
    Po jednom ze soubojů u domácí branky omylem vychýlil Mark Giordano branku ze své pozice. Toho si všimli i rozhodčí, kteří tak přerušují hru.
     
    22:10
    Phillip Grubauer pokryl střelu Nilse Höglandera ve své výstroji a pozdrží tak i hru, protože rozehrávka by byla příliš nebezpečná.
     
    21:40
    Hosté teď kombinují na vlastní polovině a to velmi trpělivě, jelikož bezpochyby nechtějí udělat jakoukoliv zbytečnou chybu.
     
    21:24
    Pokus, který vyslal Calle Jänkrok, skončil jen těsně nad pravou tyčí, což je škoda, jelikož tato střela neměla vůbec špatné parametry.
     
    20:58
    Střela Jordana Eberleho skončila opět ve výstroji Thatchera Demka, který si tak určitě přenesl svou formu i do druhé periody.
     
    20:28
    Domácím pokračovala početní výhoda, což jim zaručilo místenku do útočného pásma, kde zatím kombinují.
     
    20:16
    Hosté v plném počtu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:08.
     
    V první periodě jsme byli svědky velmi rychlého a svižného hokeje, ve kterém byl ale úspěšnější hostí díky své parádní efektivitě. Nejprve se prosadil po chybě domácích v rozehrávce ruský forvard Vasili Podkolozin, na což dokázal navázat o šest minut později z početní výhody po parádní teči Nils Höglander. Krakenům se zatím rozhodně nedá upřít snaha, ovšem na kontaktní branku je to zatím příliš málo. Uvidíme tedy, jak si povedou obě mužstva v další fázi utkání.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:57
    V první třetině se již nic dít nebude, jelikož domácí drží puk pouze ve středním pásmu.
     
    19:37
    Nepřesná nahrávka od Marka Giordana končí dokonce na zakázaném uvolnění. Hosté se tak velmi výhodně přesunou do útočného pásma.
     
    19:22
    Brad Hunt dokázal vyhodit puk z obranné třetiny, čímž dovoluje svému týmu vystřídat obrannou čtveřici.
     
    18:54
    Pokus od Carsona Soucyho dokázal zastavit Thatcher Demko velmi jistým zákrokem lapačkou, čímž přerušuje hru.
     
    18:16
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Quinn Hughes – 2 min., nedovolené bránění).
     
    18:06
    Domácí se teď dostávají k rozehrávce na vlastní polovině, se kterou zatím paradoxně nijak nespěchají.
     
    17:53
    Nahození od Alexandera Wennberga dokázal bruslí srazit na poslední chvíli mimo branku Luke Schenn a podržel tak svůj tým před případným nebezpečím.
     
    17:16
    Hosté drží svého soupeře stále pod zámkem. Důkazem toho bylo několik pokusů na Phillipa Grubauera, který se s nimi na poslední chvíli zatím vždy poradil.
     
    16:57
    Po střele Eliase Petterssona uvidíme komerční přestávku, jelikož puk dokázal skrýt ve své výstroji Phillip Grubauer svým efektivním zákrokem.
     
    16:26
    Hosté se opět prodrali do útočného pásma, kde zatím spíše chytře drží puk, tak aby v první třetině nejlépe neinkasovali branku.
     
    15:48
    Pozornost Thatchera Demka vyzkoušel Morgan Geekie, čímž si následně ověřil, že překonat ho bude dnes nadlidský úkol.
     
    15:12
    Domácí začínají ihned zvyšovat své tempo, ovšem zatím docela neúspěšně, jelikož se nedokáží dostat do žádné dobré šance.
    14:49 Nils HÖGLANDER - 0:2
     
    14:49
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Z koncem početní výhody zvyšují hosté své vedení již o dvě branky! Střelu na teč od Brada Hunta si pohotově našel NILS HÖGLANDER , jenž dokázal puk jasně a přesně usměrnit za záda Phillipa Grubauera, který na střelu jednoduše neměl nárok 0-2! Asistence: Brad Hunt, Oliver Ekman-Larsson.
     
    14:29
    Hosté se drží opět v útočné třetině a zatím velmi nebzepčně okupují domácí svatyní.
     
    13:55
    Střela Boa Horvata skončila pouze na clonícím Jordanu Eberlem, který zároveň tak dostal puk ven ze své obranné třetiny.
     
    13:24
    Hostům se příliš nedaří početní výhoda, protože jejich soupeř dokáže velmi pohotově vyhazovat puk ze svého obranného pásma.
     
    12:51
    Vyloučení v týmu Seattle Kraken (Jared McCann – 2 min., sekání).
     
    12:44
    Domácí výborně napadají hostující rozehrávku, což jim prozatím dává čas k tomu častěji střídat obranné formace.
     
    12:12
    Vyhození Jamieho Oleksiaka končí až na zakázaném uvolnění, což znamená že se hra opět přesune před německého brankáře v barvách Krakenů.
     
    11:45
    Hosté se stále drží v útočném pásmu, ovšem domácí k nim rychle přistupují, navíc velmi organizovaně, a to jim znepříjemňuje cestu za zvýšením svého vedení.
     
    11:15
    Prudké nahození od Lukeho Schenna pokryl Phillip Grubauer raději ve své výstroji, jelikož před ním dojíždělo mnoho ofenzivních hráčů. Následuje komerční pauza, po které se bude vhazovat v útočném pásmu hostí.
     
    10:56
    Oba týmy se teď přesunuli do středního pásma, kde díky nepřesnostem velmi nepřetržitě bojují o puk.
     
    10:30
    Střela Jareda McCanna zaplavala do lapačky Thatchera Demka, který si připisuje další jistý a úspěšný zákrok.
     
    09:57
    Hostům se po delší době podařilo vyhodit puk z obranného pásma, což je osvobozuje i ke střídaní pětice, která si strávila na ledě něco přes minutu.
     
    09:12
    Domácí se velmi rychle osmělili z branky, ovšem z dobré pozice nedokázal puk dobře trefit Joonas Donskoi, čímž potvrdil nepříliš střeleckou sezónu.
    08:53 Vasilij PODKOLZIN - 0:1
     
    08:53
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Hosté se z ničeho nic dostávají po chybě domácích do vedení. Po špatné rozehrávce se tedy na puk dostal VASILI PODKOLOZIN, který dokázal zakončit do výborného místa nad lapačku nepříliš jistého Phillipa Grubauera 0-1!. Bez asistence.
     
    08:41
    Marcus Johansson se řítil do nadějného přečíslení, ovšem pravděpodobně nezvolil dobrý výběr bruslí, jelikož upadl již ve středním pásmu.
     
    08:17
    Kapitán Bo Horvat se dokázal efektivně otočit kolem domácí svatyně, ovšem následně mu sjel puk z hole a domácí se tak dostali posléze k moci.
     
    07:52
    Na druhé straně střílel zpoza mezikruží J.T. Miller, který ale zamířil do připravených betonů Phillipa Grubauera, jenž tedy touš zachytil. Následuje komerční přestávka.
     
    07:26
    Nebezpečná střela Alexandera Trua se otřela o boční síť, ovšem i tak by si ji pravděpodobně dokázal pohlídat Thatcher Demko v bráně.
     
    06:51
    V ofsajdovém postavení se ocitl Elias Pettersson, což znamená buly ve středním pásmu.
     
    06:20
    Střelu Adama Larssona dokázal zblokovat obětavým blokem Connor Garland, čímž zažehnal pro svůj tým jakékoliv nebezpečí.
     
    05:48
    Domácím se zatím daří pokrývat útočné výpady hostí, z čehož plynou nebezpečné kontry. Tak uvidíme, zda-li z jednoho z nich padne úvodní branka.
     
    05:12
    Vyloučení v týmu Seattle Kraken (Carson Soucy – 2 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Tanner Pearson – 2 min., bitka).
     
    05:12
    Po jednom ze soubojů ve středním pásmu se strhla šarvátka mezi Carsonem Soucym a Tannerem Persenem a nakonec si troufám tvrdit, že úspěšnější byl hostující hráč. Nicméně následovat bude vyloučení z obou stran za hrubost.
     
    04:56
    Morgan Geekie vyslal nebezpečnou skrytou střelu, ovšem jen těsně minul hostující svatyni.
     
    04:19
    Ryan Donato si troufnul na průnik až do útočného pásma, tam ho ale zastavil Jack Hughes, a to velmi přesným obranným hitem.
     
    03:54
    Vyhození Marka Giordana končí až na zakázaném uvolnění, buly tak proběhne v útočném pásmu hostí.
     
    03:25
    Hosté aktuálně začínají přebírat iniciativu. Jsou natlačeni v útočném pásmu, kde díky svému pohybu kombinují,
     
    02:53
    Nahození od Calla Jänkroka ukryl Thatcher Demko ve své lapačce, čímž potvrdil svou stoupající formu.
     
    02:28
    Po odpískání ofsajdu ze strany hostí ještě vystřelil Mark Hunt na branku domácích, následně se tak strhla menší strkanice, ovšem vylučovat se nebude ani na jedné straně.
     
    01:54
    Oba týmy aktuálně střídají, k čemuž domácí drží puk na vlastní polovině a chystají se k postupnému útoku.
     
    01:20
    Oliver Ekman-Larsson přihral nepřesný pas, jenž skončil až na domácí střídačce. Posléze tedy uvidíme vhazování ve středním pásmu.
     
    00:49
    Pokus Jordana Eberleho skončil na připravené výstroji Thatchera Demka, který tak přerušuje hru.
     
    00:29
    Domácí se ihned vydali ostře do útočného pásma, ovšem do šance se zatím nedostali.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči jsou již na ledě. Samotné utkání započne po zaznění obou státních hymen.
     
    Úvodní sestavy:

    Seattle Kraken: Grubauer (Daccord) – Giordano (C), Oleksiak, A. Larsson, H. Fleury, Borgen, Soucy – Jordan Eberle (A), Geekie, McCann – Blackwell, Gourde (A), Donskoi – Järnkrok, Sheahan, Wennberg – Marcus Johansson, Lind, True – M. McCormick.
    Trenér: David Hakstol

    Vancouver Canucks: Demko (Halák) – L. Schenn, Q. Hughes, T. Myers, Ekman-Larsson (A), Poolman, Burroughs, B. Hunt – Chiasson, J. T. Miller (A), Pearson – Höglander, Horvat (C), Dickinson – Garland, Elias Pettersson, Podkolzin – Highmore, Lammikko, Motte.
    Trenér: Bruce Boudreau

    Rozhodčí: South (USA), Chmielevski (CAN) – Barton (USA), Vaughan (CAN).
     
    Československá stopa:

    Jaroslav Halák (SVK, VAN) – 8 Z, 91,52%, 2,59 GAA, 0 SO
     
    Poslední vzájemné utkání:

    Mužstva se spolu naposledy střetly v ostrém divizním souboji před dvěma měsíci. Tehdy byl úspěšnější kanadský celek v poměru 2:4. Vítěznou branku vstřelil pětadvacetiletý Američan Conor Garland.

    Seattle Kraken 2:4 Vancouver Canucks I 24.10. 2021

    Branky a nahrávky: 20. Dunn (Larsson, Donskoi), 26. Giordano (McCann, Wennberg) – 22. Horvat (Garland), 53. Horvat (Hughes, Miller), 56. Garland, 60. Dowling (Miller, Boeser).
     
    • 33 Z, 13-2-3–15, Skóre: 84:93, 33 b.
    --------------------------------------------------------------------
    Vancouver Canucks (Pacifická divize)

    Canucks
    nemají oproti svému dnešnímu sokovi příliš trumfů v rukávu, jelikož mají pouze devět bodů víc, což rozhodně není nesmazatelné manko. I přesto se především před koronavirovou vánoční pauzou neuvěřitelně zvedli, o čemž svědčí osm výher v řadě. Včera ale přišla zbytečná prohra po samostatných nájezdech s Kings a rázem tedy přichází bezpochyby další těžká zkouška. Zlepšení celkové hry je opravdu znát a to hlavně v klíčových formacích, které mužstvo táhnou.

    Jaké jsou příčiny herního progresu? Zde bych především zařadil hru v početních výhodách a výkony mezi třemi tyče od obou brankářů, kde tedy můžeme sledovat Jaroslava Haláka a Thatcher Demka. Zmíněný se mohou pyšnit velmi solidní statistikou jen těsně pod 92,00%. Jinak tedy v přesilových hrách je to hlavně o J. T. Millerovi (11+24), jenž zároveň vede bodování týmu a a troufám si tvrdit, že mnoho odborníků začíná mile překvapovat. Výběr Bruce Boudreaua začíná mířit rozhodně výše k lepším umístěním, což ale hráče nabádá k tomu, aby do budoucna nepolevili.

    Hráči ke sledování:

    1. J.T. Miller (USA) 33 Z, (11+24)


    - Jak jsem již zmiňoval, americký forvard je určitě hlavním tahounem týmu, což potvrzuje statistikou v kanadském bodování soutěže, kde okupuje velmi pěknou devátou příčku. Nutno podotknout, že kdyby se hráči slavné kanadsko-americké soutěže dostali na olympiádu, zkušený hráč by pravděpodobně nechyběl v nominaci kouče Mikea Sullivana.

    2. Quinn Hughes (USA) 32 Z, (2+25)

    - Jeden ze slavné mladičké trojice si zatím oproti svým bratrům rozhodně, jelikož patří k nejproduktivnějším obráncům soutěže. Nutno říci, že ve dvaadvaceti letech prosazuje velký potenciál, jenž by rád uplatňoval i v budoucnu.

    3. Jaroslav Halák (SVK) 8 Z, 91,52%, 2,59 GAA, 0 SO

    - Slovenský brankář je sice dvojkou týmu, ovšem i tak ukázal, že je velmi platným pro své mužstvo. Přeci jen jeho výše uvedené statistky leccos naznačují a stále je více než reálný přesun do klubu, kde by byl o mnoho více vážený, tak uvidíme.

    Poslední tři utkání:

    Los Angeles Kings 2:1psn Vancouver Canucks
    Anaheim Ducks 1:2pp Vancouver Canucks
    San Jose Sharks 2:5 Vancouver Canucks
     
    • 32 Z, 10-3-1–17, Skóre: 90:117, 24 b.
    --------------------------------------------------------------------
    Seattle Kraken (Pacifická divize)

    Krakeni již od začátku letošní ročníku spíše naplňují predikce, které jim byly mnohokrát souzeny. Přeci jen pokud to srovnáme s nováčkovskou sezónou Golden Knights, jež se dostali až do finále, vidíme patrný rozdíl. Všemu vypovídá dosavadní předposlední příčka Západní konference s třetí nejhorší statistikou v počtu obdržených branek. Malým pozitivem je jednoznačně herní progres, což se pravděpodobně více prokáže až v dalších ročnících. Z posledních pěti střetnutí dokázal Seattle vybojovat vítězství na půdě San Jose, ovšem dále můžeme čítat další čtyři porážky. Tou poslední je výsledek 4:6 proti Calgary.

    Co patří mezi hlavní rozdíly oproti jiným celkům? Jednoznačně zde musíme zařadit týmovou sehranost, jelikož většina hráčů spolu hraje teprve pár měsíců, a tak je zcela jasné, že se jedná o hlavní slabinu. U herních prvků to je především hra v oslabení, jež je opravdu tou nejhorší v NHL. Dále samozřejmě nevýrazná produktivita od hráčů, které mnohdy příznivci pasovali mezi lídry. Mezi hlavní příklady Jordan Eberle (12+10) či Jaden Schwartz (6+14), těm to opravdu zatím příliš nelepí. I přes všechny body, nikdo neví jestli se výběr Davida Hakstola zvedne teď či za dva roky, ale věřím že se toho všichni dočkáme.

    Hráči ke sledování:

    1. Ryan Donato (USA) 27 Z, (8+5)

    - Na první pohled nezajímavá statistika v kanadském bodování neznamená vše. Účastník ZOH z roku 2016 se začíná pomalu ale jistě zvedat a věřím tedy, že se stále v pětadvaceti letech může jednat o velký příslib ledního hokeje do budoucna.

    2. Mark Giordano (CAN) 26 Z, (3+5)

    - Kanadský obránce a zároveň kaitán týmu je bezpochyby největší oporou mužstva. Přeci jen v osmatřiceti letech může rozdat mnoho zkušeností mladým hráčům a zároveň vyburcovat svůj tým v kabině. Věřím, že ještě jednou dokáže, proč patří mezi obránce desetiletí.

    3. Phillip Grubauer (GER) 23 Z, 88,24%, 3,29 GAA, 0 SO

    - Německý velezkušený brankář zatím sice neprožívá příliš povedené angažmá, ale i tak již několikrát dokázal nejeden ze svých brankářských umů, jenž mu mohou pomoci ke zlepšení.

    Poslední tři utkání:

    Seattle Kraken 4:6 Calgary Flames
    Seattle Kraken 2:3pp Philadelphia Flyers
    Seattle Kraken 3:5 Edmonton Oilers
     
    Přeji všem pěkný druhý den roku 2022 s kvalitní hokejovou podívanou! NHL pokračuje tak ze soboty na neděli. V jednom ze zápasů bude na své půdě bojovat Seattle Kraken, jenž vyzve svého kanadského soka Vancouver Canucks. Začátek střetnutí je naplánován na 04:00 SEČ. Celým přenosem vás provede Adam Sedlák, který všem přeje příjemné sledování.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.

    Adam Sedlák

    Branky a nahrávky: 31. Järnkrok (Soucy, Gourde), 51. Borgen (Wennberg) – 9. Podkolzin, 15. Höglander (B. Hunt, Ekman-Larsson), 45. Motte (Highmore), 52. Garland (Q. Hughes, Pearson), 58. Pearson (J. T. Miller, T. Myers)


    Seattle Kraken: Grubauer (Daccord) – Giordano (C), Oleksiak, A. Larsson, H. Fleury, Borgen, Soucy – Jordan Eberle (A), Geekie, McCann – Blackwell, Gourde (A), Donskoi – Järnkrok, Sheahan, Wennberg – Marcus Johansson, Lind, True – M. McCormick.
    Trenér: David Hakstol

    Vancouver Canucks: Demko (Halák) – L. Schenn, Q. Hughes, T. Myers, Ekman-Larsson (A), Poolman, Burroughs, B. Hunt – Chiasson, J. T. Miller (A), Pearson – Höglander, Horvat (C), Dickinson – Garland, Elias Pettersson, Podkolzin – Highmore, Lammikko, Motte.
    Trenér: Bruce Boudreau

    Rozhodčí: South (USA), Chmielevski (CAN) – Barton (USA), Vaughan (CAN)
    bahis siteleri