Toronto – Ottawa 6:0 (kon.) | Minnesota – St. Louis 4:6 (kon.) | Seattle – Vancouver 2:5 (kon.)
Los Angeles – Philadelphia 6:3 (kon.) | NY Rangers – Tampa 4:0 (kon.) | Detroit – Boston 1:5 (kon.)
Pittsburgh – San Jose 8:5 (kon.) | Colorado – Anaheim 4:2 (kon.) | Washington – New Jersey 3:4 (po pr.)
Vegas – Winnipeg 4:5 (po pr.)
konec
Minnesota Wild
4:6 (1:1, 1:5, 2:0)
St. Louis Blues
Neděle 02.01.2022, 01:25 • Target Field, Minneapolis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Minnesotou a St. Louis.
     
    Minnesota Wild

    Ještě v půlce prosince Minnesota udivovala parádní sérií osmi vítězství za sebou, jenže pak se dobře namazaný stroj zadrhl a rázem mají hokejisté Wild na kontě čtyři porážky v řadě. V doposud posledním utkání změřili síly s Dallasem, v gólově bohatém střetnutí prohráli výsledkem 4:7. V tabulce Centrální divize se svěřenci kouče Evasona momentálně nacházejí na pěkné druhé pozici, přičemž na vedoucí St. Louis ztrácí jediný bod, dnes tak mají ideální příležitost vrátit se do čela. Nejproduktivnějším hráčem týmu je ruský forvard Kirill Kaprizov s 36 body.
     
    St. Louis Blues

    Co vyčítat vedoucímu týmu Centrální divize? Slabin by se opravdu našlo jen minimum. Berubeho družina předvádí po celou dobu sezóny velmi dobré výkony a postavení v tabulce je toho důkazem. V posledních pěti střetnutích poznali hráči Blues porážku v jediném případě, 2:4 prohráli s Winnipegem. V doposud posledním zápase zdolali výsledkem 4:2 Oilers z Edmontonu. Týmové produktivitě celku vévodí Rus Vladimir Tarasenko s 32 body.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti.
     
    Zápas mezi Minnesotou a St. Louis se odehraje pod otevřeným nebem, jedná se o první Winter Classic v letošní sezóně. Hrát se bude v Minneapolisu na Target Field, což je je baseballový park v historické skladové čtvrti a domácí zápasy zde hraje Minnesota Twins. Organizátoři musí řešit nepříjemnosti v podobě nízkých teplot. Očekává se, že rtuť teploměru bude ukazovat mezi -9 °C až -3 °C. To je nepříjemnost především pro fanoušky, pro které ovšem budou připraveny místa k zahřátí a nebude jich málo.
    Prohlédněte si místo, kde se novoroční Winter Classic odehraje
     
    Úvodní sestavy:

    Minnesota Wild: C. Talbot (Kähkönen) – Dumba (A), Addison, Merrill, Goligoski, D. Kulikov, Jordie Benn – Zuccarello, Hartman, Kaprizov – K. Fiala, F. Gaudreau, M. Foligno (A) – Duhaime, N. Sturm, Greenway – R. Pitlick, V. Rask, Bjugstad.
    Trenér: Dean Evason

    St. Louis Blues: Binnington (Husso) – Parayko (A), Mikkola, Faulk, Krug, Perunovich, M. Scandella – Perron, R. O'Reilly (C), Saad – Tarasenko (A), R. Thomas, Kyrou – Bučněvič, Bozak, L. Brown – Sundqvist, I. Barbašev, K. Kostin.
    Trenér: Craig Berube

    Rozhodčí: Rooney, Lee – Galloway, Murchison.
    Hokejisté Minnesoty se před zápasem zahřívají fotbálkem
    Rituály mezi jednotlivými hráči v St. Louis jsou odlišné
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas Winter Classic mezi Minnesotou a St. Louis právě začal! na úvodní buly uspěl hostující kapitán Ryan O'Reilly, útočí tedy Blues.
     
    00:41
    Někteří hokejisté mají roláky až přes pusu. To jen potvrzuje, že v Minneapolisu panuje opravdu mrazivé počasí.
     
    01:21
    Odvážná klička Ivanu Barbaševovi ve středním pásmu nevyšla. Domácí zaváhání nevyužili, Rem Pitlick střílel z pravé strany nepřesně.
     
    01:45
    Solidní šanci otevřít skóre střetnutí měl Jordan Kyrou. Před branku obdržel parádní nahrávku od Tarasenka, avšak na Talbota nevyzrál.
     
    02:20
    Opatrnější rozehrávka ze strany St. Louis. Marco Scandella nahrál za bránu Krugovi, ten počkal na dostřídání spoluhráčů.
     
    02:47
    Pro změnu za brankou Wild operoval Alex Goligoski. Nenechal se rozhodit forčekujícím Bozakem, po mantinelu nahrál volnému Greenwayovi.
     
    03:22
    Vysokou rychlost nabral ve středním pásmu Nico Sturm. Jako blesk prosvištěl kolem Parayka, avšak nedostalo se mu podpory kolegů, sám proti Mikkolovi pak neuspěl.
     
    03:39
    Na nedostatek práce si Cam Talbot v úvodu střetnutí stěžovat nemůže. Přesto stále drží čisté konto, ránu Saada udržel ve výstroji.
     
    04:01
    A další zákrok kanadského gólmana! Poradil si i s nepříjemným zakončením Perrona do levého horního rohu, to zastavil vyrážečkou.
     
    04:40
    Zatímco Talbot má na kontě už pět zákroků, tak Jordan Binnington na premiérový úspěch ještě čeká. Tento fakt potvrzuje, že výrazně větší aktivitou hýří hosté.
     
    05:25
    Hokejisté v bílých dresech znovu na kotouči. Scott Perunovich posunul touš na Kyroua, který vybojoval útočné pásmo, Talbot se musí mít znovu na pozoru.
     
    05:47
    Situace dva na dva nepřinesla vedoucí gól. Robert Thomas hledal Tarasenka, tomu černá guma smolně přeskočila přes čepel hole.
     
    06:03
    Přihrávka rukou odpískána Toreymu Krugovi. Brandon Saad se raději puku dotkl, neboť nechtěl riskovat možný protiútok ze strany soupeře.
     
    06:36
    Nico Sturm nezvládl zpracovat prudký pas od Benna. Kotouč ovšem opustil obranné pásmo Wild, takže hosté musí začínat ze střední třetiny.
     
    07:20
    Velkou šikovnost ukázal Ryan O'Reilly. Krásně si hodil touš pod hokejkou Foligna, načež vypálil z mezikruží po ledě o kousek vedle levé tyče.
     
    07:58
    Na chvilku zůstal v levém kruhu osamocený švýcarský útočník Kevin Fiala. Jordan Binnington se včas přesunul k pravé tyči a betonem zapsal do statistik první zákrok!
     
    08:22
    Binnington se nyní zapojil do rozehrávky. za bránou zastavil letící kotouč a se zvednutou hlavou nahrál nikým neatakovanému Paraykovi.
     
    08:50
    Náznak přečíslení skončil neúspěchem. Po levém mantinelu ujížděl Robert Thomas, jenže v klíčový okamžik nechal hrací předmět za sebou.
     
    09:16
    Ofenzivní složku mužstva podpořil Matt Dumba. Krátce po přejetí útočné modré čáry pálil příklepem, bánu přestřelil poměrně výrazně.
     
    09:47
    Těžký zákrok pro Cama Talbota. V pravém kruhu si vytvořil prostor pro zakončení Pavel Bučněvič, ránu do horních pater brány Kanaďan vyrazil pravým ramenem.
     
    10:23
    Na druhé straně úřadoval pravým ramenem rovněž Jordan Binnington! Parádně zareagoval na teč střílené Dumoby nahrávky Duhaimem, skóre zůstává bezbrankové.
     
    10:51
    Po přerušení hry se strhla menší potyčka mezi hráči v obranném pásmu St. Louis. Rozhodčí hokejisty od sebe včas oddělili, pokračuje se bez vyloučení.
     
    11:11
    Nyní Cam Talbot musel vytáhnout dokonce dvojzákrok. Nejprve pravým betonem vykopl křižný pokus Perrona, výrazně menší práci měl proti nahození Parayka od mantinelu.
     
    11:38
    První přesilovou hrou si zahraje domácí Minnesota. Podrážením se provinil Jordan Binnington, jenž podrazil Gaudreaua, na vytápěnou trestnou lavici odjel odpykat trest za gólmana Kostin.
     
    12:24
    Chvíli to trvalo, ale nakonec domácí vykombinovali akci až do gólové příležitosti, nahození Dumby tečoval Kaprizov o kousek vedle pravé tyčky!
     
    12:57
    Až ve druhé minutě oslabení se Blues dokázali osvobodit. Nahrávku po mantinelu vystihl Torey Krug, jenž vyhodil přes všechny čáry.
     
    13:23
    Domácím netrvalo dlouho získat útočnou třetinu zpět, ale jak rychle ji vybojovali, tak rychle o ni přišli. Úspěšně vyhodil Parayko.
     
    13:41
    S koncem pobytu Kostina na trestné lavici střílel od levého mantinelu Alex Goligoski. Jordan Binnington na tuto střelu dobře viděl a puk schoval v lapačce.
     
    14:06
    David Perron vyslal žabičkou za obranu Logana Browna. Forvard trefil puk z první, avšak mezeru mezi Talbotovými betony nenašel.
     
    14:29
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Gólový účet Winter Classic otevírá DAVID PERRON! Měl velké štěstí, že Merrill kopl O'Reillyho střelu po ledě přímo k jeho hokejce, následně poslal puk za brankovou čáru vedle pravého betonu Talbota. Asistence: Ryan O'Reilly a Marco Scandella.
    14:29 David PERRON - 0:1
     
    14:54
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Tak to je odpověď, jak se sluší a patří! Po levé straně ujel KIRILL KAPRIZOV, jenž naslepo nahrával do předbrankového prostoru Blues, kde Mikkola pravou bruslí smolně poslal touš za záda bezmocného Binningtona. Asistence: Ryan Hartman.
    14:54 Kirill KAPRIZOV - 1:1
     
    15:36
    Dočkáme se obratu? Na lavici hanby totiž usedl Logan Brown, který před brankou soupeře nešikovně podrazil Calena Addisona.
     
    15:54
    Dlouho si Wild početní převahy neužili. Při jízdě Kaprizova do útočné třetiny totiž Dmitrij Kulikov dělal spoluhráči prostor nedovoleně, k ledu shodil Sundqvista.
     
    16:22
    Robert Thomas si neporozuměl s Vladimirem Tarasenkem, výsledkem byla ztráta kotouče. Čitelnou přihrávku po levém mantinelu vystihl Goligoski.
     
    16:55
    S velkou chutí hrající David Perron útočil na svůj druhý úspěch v utkání. Střílel ovšem z velkého úhlu a cílové zařízení minul.
     
    17:19
    Rychle na druhou stranu. Kevin Fiala si ovšem nezvládl vytvořit prostor přes Coltona Parayka, ležícímu obránci nasměroval kotouč pod tělo.
     
    17:58
    Oba týmy kompletní. St. Louis mělo k dispozici kratičkou početní převahu, během níž se však ani nedokázali usadit v útočném pásmu.
     
    18:13
    Jordan Binnington odvážnou rozehrávkou zasáhl pouze brusle Kaprizova. Měl velké štěstí, že ruský forvard si neporadil s těžkým zpracováním.
     
    18:33
    Výměna touše mezi Davidem Perronem a Ryanem O'Reillym proběhla bez problémů, jenže následně prvního jmenovaného výborně dostoupil Dumba, protihráči znemožnil vystřelit.
     
    19:26
    Pochvalu za práci do defenzivy zaslouží Rem Pitlick. Zachytil rychlost Brandona Saada a u mantinelu jej obral čistým způsobem.
     
    19:47
    Kombinaci Wild v útočném pásmu zakončil Dmitrij Kulikov střelou od modré čáry. Binnington zasahovat nemusel, práci za něj odvedl Colton Parayko.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 6 – 14.
     
    První třetina Winter Classic nabídla po jednom gólu na každé straně. Do vedení se v 15. minutě dostalo St. Louis zásluhou Davida Perrona, jenž z velkého úhlu usměrnil za Talbotova záda zblokovanou střelu O'Reillyho. Domácí ovšem odpověděli ještě v téže minutě, nahrávku Kirilla Kaprizova před bránu Mikkola nešťastně srazil pravou bruslí za Binningtona. Hosté jsou střelecky výrazně aktivnějším týmem, zatím jim ovšem tato převaha žádnou výhodu nepřinesla.
    K transparentu jednoho z fanoušků netřeba víc dodávat
     
    Další třetina začne přibližně v 2:18.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, pojďme na ni! Ryan O'Reilly opět potvrdil, že na buly prohrává jen výjimečně, Hartmana přetlačil.
     
    20:19
    Jako první v prostřední části zasahoval Cam Talbot. Na jedničku napravil chybu Kulikova, pas Perrona na Browna zastavil vyrážečkou.
     
    20:27
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Vlastní gól i na straně domácích! JORDAN KYROU se prosmýkl po levém mantinelu kolem svého osobního strážce a před bránu nahrával Tarasenkovi. Ruský forvard se do akce nedostal, za záda Hartmana totiž usměrnil černou gumu smolař Hartman. Bez asistence.
    20:27 Jordan KYROU - 1:2
     
    21:17
    V obraně výborně zapracoval Jon Merrill. Správně očekával, že Logan Brown zkusí štěstí po mantinelu, čistě jej přišpendlil na mantinel.
     
    21:57
    Pavel Bučněvič tušil, že zpracovával až za modrou čárou, přesto vyzkoušel pozornost rozhodčího a vrátil se do útočné třetiny. Muž v pruhovaném nezachyboval a odpískal ofsajd.
     
    22:19
    Rozehrávka Dmitrije Kulikova nebyla nejpřesnější. Marco Scandella natlačil tělo před Kaprizova a hrací předmět uzmul pro sebe.
     
    22:44
    Dmitrij Kulikov vzápětí úřadoval v útočném pásmu, kde střílel od modré čáry. Binningtona nezaměstnal, trefil zakleknuvšího Perrona.
     
    23:26
    Kotouč vybojoval Jordan Greenway a na modrou předal Mattu Dumbovi. Nahození srazil nejspíše Kyrou k Duhaimemu, ten z velkého úhlu minul odkrytý prostor brány.
     
    23:59
    Nico Sturm nahazoval do útočného pásma ještě z vlastní poloviny. A protože měl k puku nejblíže Niko Mikkola, odpískal rozhodčí icing.
     
    24:14
    Na vlastní pěst pokusil štěstí Jordan Kyrou. Obtočil se kolem brány a zkusil zasunout touš k bližší tyčce, napálil ovšem jen boční oblouk.
     
    24:33
    Zničehonic mohl skórovat Robert Thomas. Před brankou Minnesoty vyplaval nikým neatakovaný, ale poskakující puk promáchl.
     
    25:15
    V další příležitost Blues Klim Kostin. Klepl si o přihrávku a od Sundqvista ji dostal, z první pálil forhendem do Talbotovy výstroje.
     
    25:36
    Z levého kruhu střílel přes obránce na zadní tyč Ryan Hartman. Binnington kotouč pouze vyrazil levým betonem, Kaprizovovi zabránil v zakončení Scandella.
     
    26:16
    Vysokou holí zahrál Marcus Foligno. Výrok rozhodčích se tomuto útočníkovi vůbec nelíbil a při praštění hokejkou o led málem zasáhl spoluhráče Merrilla.
     
    26:47
    Ofenzivu podpořil Torey Krug. Bekhendovou nahrávkou hledal v pravém kruhu Vladimira Tarasenka, jehož zradila rýha v ledu, ta mu znemožnila zpracování.
     
    27:23
    Tlak St. Louis pokračuje. S nahozením Scandelly od modré si Talbot poradil, vzápětí Brandon Saad střílel nepřesně.
     
    27:48
    A znovu Brandon Saad! Využil skutečnosti, že spoluhráči Perronovi kotouč projel pod hokejkou, ale ani v tomto případě nemířil do černého, těsně přestřelil.
     
    28:26
    Jon Merrill zvládl souboj jeden na jednoho za vlastní bránou. Natlačil tělo před Logana Browna a přesunul hru do střední třetiny.
     
    28:55
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Souhra druhé útočné formace znamená navýšení náskoku Blues! Thomas posunul hru doleva na Kyroua. Autor druhé branky hledal a našel v pravém kruhu VLADIMIRA TARASENKA, ruský útočník propálil přesunujícího se Talbota mezi betony. Asistence: Jordan Kyrou a Robert Thomas.
    28:55 Vladimir TARASENKO - 1:3
     
    29:03
    Hráči Wild mají možnost vrátit se na kontakt v přesilové hře. Proti pravidlům hrál Niko Mikkola, finský zadák nedovoleným bráněním atakoval Hartmana.
     
    29:35
    Úvod oslabení zvládli hosté bez větších problémů. Torey Krug získal černou gumu za bránou a vyhodil po levém mantinelu.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. St. Louis má ve Winter Classic nakročeno k vítězství, nad Minnesotou vede o dvě branky a i herně působí lepším dojmem.
     
    30:37
    Ne, Minnesotě se dnes přesilovky nedaří. Matt Dumba přihrával po levém mantinelu Kaprizovovi, pas zastavil Marco Scandella.
     
    31:10
    Hosté v plném počtu. Marcus Foligno ještě udržel kotouč v útočné třetině a nahazoval od levého mantinelu, leč bránu minul.
     
    31:45
    Od modré čáry vypálil pořádnou dělovku Jon Merrill. Jordan Binnington mnoho neviděl, ale měl velké štěstí, touš jej zasáhl do výstroje.
     
    32:18
    Justin Faulk moc dobře věděl, že mu na záda dotírá Rem Pitlick. Proto nevymýšlel žádné složitost a o mantinelu přesunul hru do střední třetiny.
     
    32:47
    Sekáním se provinil Nico Sturm. Proti pravidlům hrál proti Tyleru Bozakovi, jenž náčiní v rukou neudržel, i tato skutečnost sudím usnadnila rozhodování.
     
    33:12
    Ryan O'Reilly střílel z levého kruhu z první a napálil jenom soupeře. Úspěšně blokující Kevin Fiala navíc zvládl i vyhodit.
     
    33:44
    Jon Merrill klopýtl, čehož dokonale využil Jordan Kyrou. Přebruslil protihráče a St. Louis tak prakticky zadarmo získalo postavení v útočné třetině.
     
    34:19
    Do jízdy poslal David Perron kotouč Toreymu Krugovi. Rána z velkého úhlu Cama Talbota nepřekvapila, Kanaďan si připsal úspěšný zákrok pravým betonem.
     
    34:46
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Přesilovka využita, St. Louis udělal další důležitý krok směrem k vítězství! Bučněvič uvolnil v levém kruhu Kyroua, jehož střelu Talbot vyrazil levým betonem před sebe. Mezi třemi protihráči posléze do kotouče práskl IVAN BARBAŠEV, odkrytý prostor brány trefil bez větších problémů. Asistence: Jordan Kyrou a Pavel Bučněvič.
    34:46 Ivan BARBAŠEV - 1:4
     
    35:19
    Minnesota v ofenzivě pokulhává. Brandon Duhaime střílel ještě ze středního pásma, takový projektil nemohl Binningtonovi nadělat vetší potíže.
     
    35:59
    V obležení dvou protihráčů Jordie Benn zvládl po levém mantinelu vyhodit alespoň do středního pásma. Domácí pětice mohla vystřídat.
     
    36:22
    Frédérick Gaudreau po mantinelu nahrál za bránu soupeře Kevinu Fialovi. Švýcarský forvard váhal, aby nakonec nepřesně hledal mezi kruhy Pitlicka.
     
    36:55
    Ještě před zakončením zastavil Greenwaye hvizd jednoho z rozhodčích. Domácí hokejisté se provinili postavením mimo hru.
     
    37:21
    Niko Mikkola u mantinelu povoleným způsobem dohrál Jordieho Benna. Domácí zadák zabojoval i vkleče, leč přesně přihrát na hokejku Dumbu nezvládl.
     
    37:58
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    JORDAN KYROU, to je muž dnešního večera! Vyměnil si kotouč s Thomasem, načež zakvedlal s pukem v levém kruhu a přes ležícího obránce zamířil nechytatelně do protějšího horního růžku. Asistence: Robert Thomas.
    37:58 Jordan KYROU - 1:5
     
    38:38
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Šťastný moment vrací Wild do hry, byť stále prohrávají o tři góly. REM PITLICK posílal nahrávku zpoza brány mezi kruhy, avšak bránící Perunovich touš přizvedl a od masky Binningtona se odrazil do sítě. Asistence: Victor Rask a Nick Bjugstad.
    38:38 Rem PITLICK - 2:5
     
    39:19
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Gólové hody pokračují, Blues mají čtyřbrankové vedení okamžitě zpět! Barbašev výborně podržel puk, aby jej ve finále předložil mezi kruhy ofenzivu podpořivšímu TOREYMU KRUGOVI, ten propálil Talbota mezi levou rukou a betonem. Asistence: Ivan Barbašev.
    39:19 Torey KRUG - 2:6
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 15 – 28.
     
    Gólově nejbohatší třetina v historii Winter Classic NHL přinesla šest branek. Domácí fanoušci ovšem z této skutečnost šťastní určitě nejsou, protože hned pět jich vstřelili hokejisté St. Louis. Obrovský problém mají obránci Wild především s Jordanem Kyrouem, jenž v dosavadním průběhu nasbíral už čtyři kanadské body za dva góly a dvě asistence. S domácím mužstvem to před závěrečnou dvacetiminutovkou nevypadá dobře, ale bez šance není, právě dnešní soupeř jim totiž ukázal, že během dvaceti minut lze vstřelit klidně i pět branek.
    Rtuť teploměru v Minneapolisu klesá, nápoj v kelímcích dlouho v tekutém stavu nevydržel
     
    Další třetina začne přibližně v 3:21.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Do třetí třetiny nastupuje v bráně Minnesoty Kaapo Kähkönen. Cam Talbot po pěti inkasovaný brankách v prostředních dějstvích dostal pro zbytek zápasu volno.
     
    40:42
    Z pravého kruhu střílel ze zápěstí Kevin Fiala. Skvělou práci odvedl Tyler Bozak, ránu soupeře zblokoval levou nohou.
     
    41:17
    Jordan Kyrou nemá dost. Sjížděl si před bránu, kde jej hledal Robert Thomas, zakončení na dlouhou hokejku proletělo nad břevnem.
     
    41:39
    Obránce Colton Parayko mohl jet dopředu, ale zvolil sázku na jistotu a zpětným pasem uklidnil hru, za vlastní bránou rozehrává Niko Mikkola.
     
    42:20
    Hokejisté v bílých dresech kontrolují průběh hry. Vědomi si velkého náskoku nikam nespěchají a s pukem hrají delší čas ve středním pásmu.
     
    42:48
    Velkou rychlost vyvinul ve středním pásmu Jordan Greenway. Dojel černou gumu za Binningtonovou bránou, obtočení kolem jeho svatyně mu ovšem nevyšlo.
     
    43:15
    Další dvě minuty útočení sebral domácím hokejistům Rem Pitlick. Najel do Logana Browna, jehož následný pohyb nezachytil a podrazil jej.
     
    43:44
    Z mezikruží střílel zápěstím Vladimir Tarasenko. Kähkonena nezaměstnal, protože puk srazil do rohu kluziště Gaudreau.
     
    44:12
    Do situace dvou proti dvěma ujel domácí obránce Kulikov s Fialou. Obránce vzal akci na sebe, křižnou střelu napálil Binningtona do pravého ramene.
     
    44:58
    Hráči Blues nikam nespěchají. Dlouho si dal záležet s pukem na holi Jordan Kyrou, aby nakonec pouze nahodil za bránu soupeře do země nikoho.
     
    45:30
    Brandon Duhaime zůstal úplně volný v levém kruhu, avšak snížit nezvládl, z první totiž forhendem vypálil pouze do boční sítě.
     
    45:47
    Čas běží a domácím se pomalu, ale jistě vzdaluje vidina bodů. Defenziva St. Louis v dosavadním průběhu třetí třetiny pracuje bezchybně.
     
    46:21
    Aktivní Kirill Kaprizov projel mezi dvěma protihráči a v dobré střelecké pozici střílel mezikružím jenom do Binningtonovy výstroje.
     
    46:49
    Na druhé straně pálil Logan Brown. Vytvořil si prostor v levém kruhu, odkud hledal prostor u bližší tyčky, avšak Binnington ho včas zakryl a touš schoval v lapačce.
     
    47:01
    Jordan Binnington chytá výborně. Přečetl, že Rem Pitlick bude nahrávat do pravého kruhu Folignovi, střelu pak udržel pod levým betonem.
     
    47:33
    Mezi kruhy zůstal nepokrytý Matt Dumba. Nahrávku ovšem dostal příliš pozdě, mezitím se k obránci stáhl Kyrou a nahrávku na jeho osobu zastavil.
     
    48:01
    Postavení Minnesoty mimo hru vrací dění do středního pásma. Klička navíc v podání Gaudreau překvapila v pohybu pokračujícího Fialu.
     
    48:20
    Jordie Benn zastavil puk ještě na modré čáře, jenže rukavicí. Proto Marcus Foligno nemohl hrát, protože by následovalo odpískání hry rukou.
     
    48:40
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Parádní kombinace přináší třetí gól domácímu celku, Blues ovšem zatím mohou zůstat v klidu, stále mají komfortní náskok. Kaprizov nahrál před bránu Zuccarellovi, který do poslední chvíle dával najevo, že vystřelí, avšak ve finále ještě posunul hru doleva na RYANA HARTMANA, sedmadvacetiletý Američan v pokleku neomylně zamířil do odkryté brány. Asistence: Mats Zuccarello a Kirill Kaprizov.
    48:40 Ryan HARTMAN - 3:6
     
    49:31
    Domácí se snaží ještě více zdramatizovat střetnutí. Brandon Duhaime cíleně nahazoval od levého mantinelu na teč, Jordan Greenway však promáchl.
     
    50:10
    V době, kdy se rozběhla závěrečná desetiminutovka základní hrací doby, střílel od modré čáry Jordie Benn. Tečující Kevin Fiala usměrnil touš vedle levé tyčky.
     
    50:42
    Do rozehrávky Wild se zapojil rovněž gólman Kaapo Kähkönen. Fin zvedl hlavu a po mantinelu posunul hru na volného beka Goligoskiho.
     
    51:21
    Kirill Kaprizov střílel z levého kruhu švihem přes Parayka. Jordan Binnington reagoval včas, levým betonem zabránil nejhoršímu.
     
    51:32
    Tlak elitní útočné formace Minnesoty pokračoval. Kaprizov tentokráte v roli asistenta hledal u levé tyčky Zuccarella, Nor na černou gumu o centimetry nedosáhl.
     
    52:04
    Domácí si zahrají přesilovou hru. Za katr usedá Colton Parayko, hostující obránce inkasoval menší dvouminutový trest za úder loktem do hlavy Kaprizova.
     
    52:20
    Hodně zajímavá volba trenéra Evasona, který odvolal Kähkonena na střídačku už osm minut před koncem základní hrací doby. Je si vědom, že Minnesota nemá co ztratit, může jen získat.
     
    53:17
    Z pravého kruhu zkoušel štěstí Ryan Hartman. Jordan Binnington v tomto případě zasahovat nemusel, útočník totiž napálil blokujícího Kruga.
     
    53:51
    Definitivní razítko na vítězství Blues mohl dát Tyler Bozak. Od červené čáry ovšem mířil nepřesně, kotouč poslal jen do bočního oblouku brány.
     
    54:22
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Drama je na světě! KEVIN FIALA obdržel pas v předbrankovém prostoru. Zachoval se zkušeně a místo střely z první ještě udělal Binningtonovi kličku do protipohybu, až pak kotouč zavěsil pod břevno. Asistence: Kirill Kaprizov a Alex Goligoski.
    54:22 Kevin FIALA - 4:6
     
    55:05
    Hokejisté v zelených dresech jsou znovu v útočném pásmu a Kaapo Kähkönen už je znovu na střídačce. Wild pokračují v powerplay.
     
    55:33
    Kevin Fiala je po vstřeleném gólu při chuti. Najel mezi tři protihráče a střílel zápěstím pod břevno, Binnington zakročil vyrážečkou.
     
    56:11
    Na modré nezvládl zpracování Alex Goligoski a měl co dělat, aby za zády udržel Bozaka. Povedlo se, následoval pas před střední pásmo na Merrilla.
     
    56:40
    Odražený puk od zadního mantinelu před brankou získal Rem Pitlick. Místo střely z první ovšem ještě zpracovával, následné zakončení zblokoval Colton Parayko do ochranné sítě.
     
    57:17
    Niko Mikkola po mantinelu nezvládl vyhodit do středního pásma. Finský gólman tak spolu s dalšími pěti spoluhráči musí čelit pokračujícímu tlaku Wild.
     
    57:47
    V důležitou chvíli Brandon Saad ztratil stabilitu, takže ani on nedokázal vyhodit. Dmitrij Kulikov přes hokejku Kostina zvládl nahrát Dumbovi.
     
    58:28
    Blíže bráně si od modré sjel Dmitrij Kulikov. Po jeho zakončení švihem si obrana Blues může vydechnout, Marco Scandella srazil černou gumu do ochranné sítě.
     
    58:55
    Kevin Fiala přijel nejrychleji k volnému kotouči před bránou. Vyjetého Binningtona ovšem nepropálil, zasáhl jeho pravý beton.
     
    59:27
    Ofenzivní snažení Minnesoty překazil hvizd čárového rozhodčího signalizující postavení mimo hru. Tímto momentem domácí zřejmě definitivně přišli o možnost bodového zisku.
     
    59:39
    Dumbovi se navíc nepovedlo poslat kotouč do bezpečí a před branku obdržel přihrávku Vladimir Tarasenko, tváří v tvář Kähkonenovi ale neuspěl.
     
    Konec zápasu.
     
    Winter Classic v Minneapolisu nabídlo parádní podívanou. Z vítězství se nakonec radovali hokejisté St. Louis, kteří v divoké přestřelce porazili Minnesotu 6:4.

    Hráči Blues rozhodli o svém úspěchu v úvodních dvou třetinách, v níž vstřelili šest gólů, zatímco domácím povolili pouze dva. Wild ve třetí dvacetiminutovce ještě zabrali a dalšími dvěma trefami střetnutí lehce zdramatizovali, na více se ovšem nezmohli, hosté si komfortní náskok po čtyřiceti minutách hry celý sebrat nenechali. Skvělý výkon předvedl hlavně Jordan Kyrou, jenž posbíral čtyři kanadské body za dva góly a dvě asistence.

    Svěřenci kouče Berubeho se zásluhou vítězství vrátili do čela Centrální divize o bod před Nashville, hokejisté Wild spadli právě za Predátory na třetí příčku.
     
    Winter Classic přihlíželo 38 619 diváků.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 33 – 32 | Přesilová hra: 0/4 – 1/3 | Trestné minuty: 6 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Cam Talbot (MNS) – 22 zákroků, 6 OG, úspěšnost 78,6%, odchytal 40:00
    Kaapo Kähkönen (MNS) – 4 zákroky, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 12:15
    Jordan Binnington (STL) – 29 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,9%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání

    1. Jordan Kyrou (STL) – 2+2
    2. Kirill Kaprizov (STL) – 1+2
    3. Vladimir Tarasenko (STL) – 1+0
    Winter Classic ovládlo St. Louis, v gólovém utkání porazilo Minnesotu 6:4
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:15:12)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 15. Kaprizov (Hartman), 39. R. Pitlick (V. Rask, Bjugstad), 49. Hartman (Zuccarello, Kaprizov), 55. K. Fiala (Kaprizov, Goligoski) – 15. Perron (R. O'Reilly, M. Scandella), 21. Kyrou, 29. Tarasenko (Kyrou, R. Thomas), 35. I. Barbašev (Kyrou, Bučněvič), 38. Kyrou (R. Thomas), 40. Krug (I. Barbašev)


    Minnesota Wild: C. Talbot (41. Kähkönen) – Dumba (A), Addison, Merrill, Goligoski, D. Kulikov, Jordie Benn – Zuccarello, Hartman, Kaprizov – K. Fiala, F. Gaudreau, M. Foligno (A) – Duhaime, N. Sturm, Greenway – R. Pitlick, V. Rask, Bjugstad.
    Trenér: Dean Evason

    St. Louis Blues: Binnington (Husso) – Parayko (A), Mikkola, Faulk, Krug, Perunovich, M. Scandella – Perron, R. O'Reilly (C), Saad – Tarasenko (A), R. Thomas, Kyrou – Bučněvič, Bozak, L. Brown – Sundqvist, I. Barbašev, K. Kostin.
    Trenér: Craig Berube

    Rozhodčí: Rooney, Lee – Galloway, Murchison

    Diváci: 38 619
    bahis siteleri