Toronto – Ottawa 6:0 (kon.) | Minnesota – St. Louis 4:6 (kon.) | Seattle – Vancouver 2:5 (kon.)
Los Angeles – Philadelphia 6:3 (kon.) | NY Rangers – Tampa 4:0 (kon.) | Detroit – Boston 1:5 (kon.)
Pittsburgh – San Jose 8:5 (kon.) | Colorado – Anaheim 4:2 (kon.) | Washington – New Jersey 3:4 (po pr.)
Vegas – Winnipeg 4:5 (po pr.)
konec
Detroit Red Wings
1:5 (1:1, 0:1, 0:3)
Boston Bruins
Neděle 02.01.2022, 19:00 • Little Caesars Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    53:15
    Domácí jdou do dalšího oslabení. Vladislav Naměstnikov dostal dvě minuty za podrážení.
     
    51:01
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings. Danny DeKeyser – 2 min., držení.
    50:40 Tomáš NOSEK - 1:5
     
    50:40
    Bruins právě vstřelili branku!
    Hosté zase navyšují svůj náskok! Hráči Detroitu propadli v útočném pásmu a Bruins předvedli rychlý přechod do útoku. Oskar Steen dostal puk na pravé křídlo a poté ho posunul rozjetému TOMÁŠOVI NOSKOVI. Ten si naznačením položil obránce a střelou mezi betony zvyšuje na 5:1 z pohledu svého týmu. Asistence: Oskar Steen a Charlie McAvoy.
     
    49:23
    Velká šance domácích! Po zablokované střele od modré čáry se puk odrazil na levý kruh k Dannymu DeKeyserovi. Ten střílel do poloodkryté branky, ovšem Jeremy Swayman se ke své bližší tyčce natáhl a pravým betonem zabránil snížení!
    47:55 Trent FREDERIC - 1:4
     
    47:55
    Bruins právě vstřelili branku!
    A je to o tři góly! Tomáš Nosek nabil Mikeovi Reillymu, který z vrcholu pravého kruhu Nedeljkovice neprostřelil. Vyražený kotouč si však našel TRENT FREDERIC a ten už hrací předmět nasměroval za záda bezmocného gólmana Rudých křídel. Asistence: Mike Reilly.
    45:59 Charlie MCAVOY - 1:3
     
    45:59
    Bruins právě vstřelili branku!
    Krásná akce Bostonu končí třetím gólem v domácí síti! Taylor Hall přebral u modré čáry puk od spoluhráče a vydal se s ním podél levého mantinelu dopředu. Poté narýsoval krásný pas na vzdálenější tyčku, kam si najel CHARLIE MCAVOY a ten zvedl kotouč mimo dosah přesouvajícího se Nedeljkovice – 1:3. Asistence: Taylor Hall a Charlie Coyle.
     
    38:27
    Další šance Bostonu! Na konci rychlé a pohledné souhry byl Patrice Bergeron, který z bezprostřední blízkosti těsně minul branku.
    36:41 Haula mohl zvýšit ve vlastním oslabení. Po bekhendové kličce zakončoval do tyčky.
     
    36:41
    Erik Haula se dostal v oslabení dokonce do samostatného úniku. Bekhendovou kličkou už překonal Nedeljkovice, kterého zachránila tyčka!
     
    35:50
    Jake DeBrusk je vyloučen za hákování. Přesilovka pro Detroit.
     
    34:16
    Šance hostí! Z levé strany vypálil Trent Frederic. Nedeljkovic puk vyrazil jen před sebe, ovšem dorážející Tomáš Nosek ho nedokázal uklidit za jeho záda! Poté následovala ještě strkanice, obráncům Detroitu se nelíbil Noskův důraz.
     
    28:47
    Vyloučení v týmu Boston Bruins. Trent Frederic – 2 min., krosček.
    27:37 Erik HAULA - 1:2
     
    27:37
    Bruins právě vstřelili branku!
    Hosté strhávají vedení na svou stranu! Na levém křídle se dostal k puku ERIK HAULA, který dobruslil až na kruh pro vhazování a zápěstím vymetl vzdálenější horní růžek nad lapačkou Alexe Nedeljkovice. Bez asistence.
     
    26:00
    Hosté v přečíslení 2 na 1. Patrice Bergeron to řešil sám ranou z levé strany na bližší tyčku, kterou Nedeljkovic vytěsnil vyrážečkou!
     
    25:24
    Po přerušení hry se do sebe pustili Sam Gagner a brankář Jeremy Swayman. Oba dostali dvouminutové tresty za nesportovní chování a hrát se tak bude ve čtyřech na obou stranách.
     
    25:24
    Moritz Seider posílal z pravé strany puk před hostující branku a vznikl z toho zajímavý závar. Kotouč se nejprve odrazil na Swaymana od nohy Cartera Rowneyho a brankář Bruins ho neudržel. Dorážet se pak snažil Sam Gagner, ovšem Swayman nakonec dokázal touš zalehnout!
     
    22:59
    Oba hokejisté dostávají pětiminutové tresty za rvačku a po dvou minutách za sekání. Na počet hráčů na ledě to mít vliv nebude.
     
    22:59
    Ve středu hřiště se do sebe pustili Brad Marchand a Vladislav Naměstnikov! Domácí fanoušci bouří, Naměstnikov totiž útočníka Bruins zalehl!
     
    21:17
    Po skryté střele Filipa Hronka se dostal k dorážce Pius Suter. Puk končí v lapačce Swaymana, byla to ale dobrá příležitost Red Wings!
     
    19:32
    Nick Foligno bojoval před domácím brankovištěm s Filipem Hronkem. Oba hráči se lehce osekávali, nakonec přišel krosček Foligna a to už rozhodčí nepřehlédli. Přesilovka pro Detroit.
    14:47 Patrice BERGERON - 1:1
     
    14:47
    Bruins právě vstřelili branku!
    Hosté vyrovnávají! Postarala se o to jejich elitní formace. Brad Marchand udržel v rohu kluziště puk proti dvojici hráčů v červeném. Hrací předmět si následně převzal Craig Smith, který ho nahrál před branku PATRICEMU BERGERONOVI a ten z první zamířil ke vzdálenější pravé tyčce z pohledu Nedeljkovice. Asistence: Craig Smith a Brad Marchand.
     
    12:57
    Velká šance hostí! Craig Smith, který v první lajně Bruins nahradil Davida Pastrňáka, ztroskotal na Nedeljkovicovi.
    11:28 Tyler BERTUZZI - 1:0
     
    11:28
    Detroit právě vstřelil branku!
    Domácí se ujímají vedení! Od modré čáry nahazoval puk na branku Danny DeKeyser. Jeho pokus tečoval jeden z bránících hráčů tak nešťastně, že kotouč propadl k TYLEROVI BERTUZZIMU a ten ho u tyčky pohodlně zametl do odkryté klece. Asistence: Danny DeKeyser a Dylan Larkin.
     
    06:59
    Fantasticky to udělal Charlie McAvoy, který od modré čáry cíleně nahodil puk do zadního mantinelu, od kterého se hrací předmět odrazil před brankoviště. Tam byl zcela volný Oskar Steen, jenž ale zblízka nepřekonal Alexe Nedeljkovice. Ten domácí podržel!
     
    04:20
    Tyler Bertuzzi byl zasažen do tváře hokejkou Tomáše Noska. Českému hráči se svezla hůl po náčiní soupeře. Nejednalo se tedy o úmysl. K dvouminutovému vyloučení ale dojít musí.
     
    01:13
    Domácí Robby Fabbri vyrazil hokejku z ruky bránícímu Carlovi a dostal trest za nedovolené bránění.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 12. Bertuzzi (DeKeyser, Dylan Larkin) – 15. Bergeron (Craig Smith, B. Marchand), 28. Haula, 46. McAvoy (T. Hall, Coyle), 48. Frederic (M. Reilly, T. Nosek), 51. T. Nosek (O. Steen, McAvoy)


    Detroit Red Wings: Nedeljkovic (Greiss) – Seider, DeKeyser (A), Hronek, M. Staal (A), G. Lindström, Oesterle – L. Raymond, Dylan Larkin (C), Bertuzzi – P. Suter, Naměstnikov, Fabbri – Zadina, Erne, M. Rasmussen – Gagner, Rowney, Veleno.
    Trenér: Blashill

    Boston Bruins: Swayman (Ullmark) – McAvoy, Grzelcyk, Carlo (A), M. Reilly, Clifton, Forbort – Craig Smith, Bergeron (C), B. Marchand (A) – Pastrňák, Haula, T. Hall – N. Foligno, Coyle, DeBrusk – O. Steen, T. Nosek, Frederic.
    Trenér: Cassidy

    Rozhodčí: St. Pierre, Nicholson – Pancich, Brisebois

    Diváci: 17 973
    bahis siteleri