Black Angels – Ostrava 6:4 (kon.) | Česká Lípa – Otrokovice 7:3 (kon.) | Hattrick Brno – Mladá Boleslav 3:6 (kon.)
Pardubice – Tatran 4:8 (kon.) | Vítkovice – Sparta 3:4 (kon.) | Bohemians – Královské Vinohrady 12:11 (kon.)
konec
FBŠ Hummel Hattrick Brno
3:6 (0:2, 1:1, 2:3)
Předvýběr.CZ Florbal MB
Neděle 02.01.2022, 17:00 • SH Maloměřice • Livesport Superliga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    FBŠ Hummel Hattrick Brno

    Brněnští se s patnácti body z devatenácti zápasů nachází na jedenáctém místě tabulky. Hattrick bodoval v obou prosincových zápasech, když nejprve s týmem z České Lípy prohrál po prodloužení 6:7 a následně plně bodoval v Otrokovicích po výhře 5:3. Právě celek ze Zlínského kraje mají Brněnští na dohled, na svého nejbližšího soupeře totiž ztrácí tři body.

    Umístění v tabulce: 11. místo – 15 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Lukáš Jalový (8+12)
    Nejlepší střelec: Šimon Hronek (10)
    Nejlepší nahrávač: Lukáš Jalový (12)
    Gólmanská jednička: Ondřej Kolajta
     
    Předvýběr.CZ Florbal MB

    Domácí nečeká na začátek roku lehký úkol, protože do Brna přijede druhý celek tabulky – Mladá Boleslav. Středočeši v devatenácti utkáních nasbírali 46 bodů, tedy jen o dva body méně než vedoucí Tatran Střešovice. Jediný prosincový herní víkend zahájili Mladoboleslavští vysokou výhrou 10:3 nad Bohemians, v domácím utkání však těsně podlehli Vítkovicím 6:7.

    Umístění v tabulce: 2. místo – 46 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Jiří Curney (17+15)
    Nejlepší střelec: Jiří Curney (17)
    Nejlepší nahrávač: Milan Tomašík a Patrik Suchánek (16)
    Gólmanská jednička: Lukáš Bauer
     
    Úvodní sestavy:

    FBŠ Hummel Hattrick Brno: O. Kolajta (Raška) – Jalový, Sládeček, Suk, J. Hájek, M. Kůra, Musil, J. Kůra, K. Hájek – Brom, Procházka (C), Juhaňák, Dominik Dvořák, Lhota, Š. Hronek, Vlach, Bednář, Zouhar, Slezák.

    Předvýběr.CZ Florbal MB: L. Bauer (Tomšík) – Fořt, Gruber, Hemerka, Koláčný, Punčochář, Suchánek, Zakonov – J. Bína, Curney (C), Tadeáš Chroust, Korych, Pěnička, Šebek, Tokoš, Tomašík, Zoufalý.

    Rozhodčí: Both, Černín.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    Hosté se jako první pokoušeli o útočnou akci, ale jejich ofenzivní tažení končí v polovině hřiště, kde míček opouští hrací plochu.
     
    01:23
    Mladoboleslavští jsou stále v držení balónku, ale k ohrožení Kolajtovy branky se zatím nedostali.
     
    01:59
    Zato na druhé straně zahrozil v situaci dva na jednoho Bednář, který vzal celou akci za sebe a zakončil do levého horního rohu. Bauer byl proti individuální akci připraven.
     
    02:38
    Hattrick znovu zahrozil u hostující branky a po dalším úspěšném zákroku Bauera se hra stěhuje na druhou stranu.
     
    03:09
    Dlouhá kombinace Mladé Boleslavi nevyšla, a na své polovině se míčku ujali domácí. Brněnští tak mohou rozehrát.
     
    03:51
    Lhota s Kryštofem Hájkem uklidnili hru ve středu hřiště a i s míčkem se přemístili za vlastní branku. Odtud hráči Hattricku rozehrávají.
     
    05:00
    Moc střel jsme zatím neviděli. Častěji se v útoku objevují hosté, ale Brno dobře brání a soupeři pravidelně u mantinelu odebírá míčky.
     
    06:06
    Po pravém křídle se do útoku procpal hostující Hemerka, jehož střela šla přes bránící hráče a Kolajta na ni příliš neviděl. Pokus mířil do bližšího horního rohu, kam se domácí brankář také vrhnul a letící balónek zastavil.
     
    06:52
    Koláčný přijal na pravé křídlo přesnou dlouhou přihrávku z vlastní poloviny a okamžitě také vystřelil. Těsně před brankářem zastavil střelu domácí Suk.
     
    07:33
    Mladá Boleslav chtěla v klidu rozehrát, ale to nevyhovovalo Dvořákovi, který míček v rohu hřiště získal. Přihrávkou zpoza branky ale žádnou akci nevymyslel.
     
    08:15
    Kolajta nejprve zakročil proti Tomašíkově střele z pravého křídla, odražený míček se dostal k číhajícímu Šebkovi, jenž zakončil z první. Také dorážka domácího brankáře trefila.
     
    09:17
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Po neproměněné šanci Hattricku je tady přesná trefa na druhé straně. Ke Kolajtově pravé ruce se v momentě, kdy se brankář přemisťoval, trefil MARTIN TOKOŠ. Asistence: Milan Tomašík.
    09:17 Martin TOKOŠ - 0:1
     
    10:42
    Po úvodní brance Mladé Boleslavi se hra drží především u mantinelu, kde domácí napadají soupeře, který je v držení míčku.
     
    11:00
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté odskakují na rozdíl dvou branek. Z ostrého úhlu na pravém křídle našel skulinku mezi rukou gólmana a brankovou konstrukcí JAKUB GRUBER. Asistence: Jakub Bína.
    11:00 Jakub GRUBER - 0:2
     
    12:15
    Brněnští se usadili před Bauerem, kde Hronkovu nadějnou střelu do horních pater branek zablokoval Zoufalý. K brance nedoputoval ani další pokus Suka.
     
    13:02
    Hronek se nyní ukázal také na druhé straně hřiště v obranné pozici, kde florbalkou na hranici brankoviště zastavil střelu Mladoboleslavských z levého křídla.
     
    13:24
    Hosté operovali kolem Kolajtovy branky, ale až k zakončení se nedostali. V rohu za brankou totiž v defenzivě dobře pracoval Jalový, který zblokoval jednu z přihrávek. Míček končí mimo hrací plochu.
     
    14:38
    Hájkova křižná přihrávka na Slezáka byla příliš dlouhá, a proto chvíli trvalo, než ji druhý jmenovaný brněnský hráč zpracoval. Pokus končí vedle levé tyče.
     
    15:16
    Zakončení nesedlo ani Bínovi na druhé straně. Míček mu z florbalky sjel, a tak tvrdá rána končí mimo branku.
     
    15:46
    Blízko ke snížení byl Brom, jenž z osy hřiště střílel do levého horního rohu. Bauer si pokus přes obránce pohlídal a na poslední chvíli úspěšně zasáhl.
     
    16:17
    Tokoš čekal před brněnskou bránou na dorážku, které se po prvotní střele z větší vzdálenosti také dočkal. Kolajta míček vykopl levou nohou.
     
    17:59
    Hostům chvíli trvalo, než po kombinacích u vlastní branky začali s rozehrávkou a přechodem dopředu. Celou akci řídil Hemerka, který také stál na jejím konci, když zakončoval od levé tyče. Domácí brankář míček vykopl a k dorážce už se nikdo z hostujících nedostal.
     
    19:39
    Juhaňák zablokoval jednu z mladoboleslavských střel, díky čemuž se domácí vydali do útoku. Hostující obrana se zmobilizovala rychle a svého soka až k Bauerově brance dojít nenechala.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Hostující celek se sice v první třetině dostal do dvoubrankového vedení, úplný začátek duelu však patřil po střelecké stránce Hattricku, který měl hned dvě velké šance na otevření skóre. Mladá Boleslav jinak byla po celou dobu aktivnější a domácí se spoléhali hlavně na defenzivní hru.
    Druhá třetina začne cca v 17:37.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Curney hned zkraje druhé třetiny překvapil Kolajtu střelou z otočky k levé tyči. Brněnský gólman míček pohotově vykopl.
     
    20:49
    Domácí brankář si poradil také s prudkou střelou z ostrého úhlu, která by bez jeho zásahu pravděpodobně skončila v brance. Brno posílá hru na druhou stranu.
     
    21:27
    Také Hattrick zkouší své střelecké štěstí, ale ani jeden z pokusů domácích neletí mezi tři tyče.
     
    22:14
    Bromova střela po zemi bez přípravy byla nebezpečná, ale hostující gólman zachoval chladnou hlavu a i s tímto pokusem si poradil.
     
    22:33
    Předvedl se i Kolajta na druhé straně, a to proti střele a dorážce Bíny. Hostující útočník nejprve z bezprostřední blízkosti vystřelil do levého horního rohu a brankář míček zastavil dlaní. Úplně stejný zákrok pak předvedl také u druhého pokusu.
     
    23:53
    K více gólovým příležitostem se zatím dostal Hattrick, který teď mladoboleslavskou bránu ohrozil třemi střelami. Nejednalo se však o pokusy z úplně nejlepších pozic, a tak měl ve všech případech menší výhodu brankář.
     
    24:39
    Po spolupráci Koláčného s Punčochářem vystřelil druhý jmenovaný. Brněnský brankář zmenšil střelecký úhel a míček vyrazil nad branku.
     
    24:59
    Kolajta si poradil také při zmatku před svým brankovištěm, kdy míček raději získal pro sebe a v klidu jej předal svému spoluhráči u mantinelu.
     
    25:24
    Hra je přerušena po incidentu u levé tyče brankáře Bauera. Na hostujícího hráče se totiž natlačili čtyři zástupci brněnského celku a snažili se získat volný balónek z gólmanovy blízkosti.
     
    26:06
    Díky Kolajtovi je náskok Středočechů pouze dvougólový. Nyní zastavil akci po rychlém přechodu hostů na útočnou polovinu, když chytil střelu z levého křídla. Mladá Boleslav musí začít znovu od své vlastní branky.
     
    27:26
    Hemerkova rozehrávka na Pěničku nepatřila k těm nejpřesnějším a druhému jmenovanému míček hned dvakrát přeskočil čepel hole. Také tento detail způsobil to, že se Mladá Boleslav nedostala k přesnému zakončení.
     
    28:15
    Gruberova rána z větší vzdálenosti trefila bránícího hráče. Hattrick dostává balónek na druhou stranu. Hosté jsou těsně před polovinou základní hrací doby lepším týmem, ale Hattricku zatím vychází defenzivní pojetí hry.
     
    29:14
    Tokoš zakončil bez přípravy špičkou hole po přihrávce Šebka z rohu. Pokus to nebyl přesný a míček letěl kolem levé tyče.
     
    29:48
    Domácí brankář na Punčochářovu střelu přes dva obránce sice neviděl, ale právě beci míček zpomalili a ke Kolajtovi už se pak pouze dokutálel. Pro brněnského gólmana tak nešlo o žádnou složitou situaci.
     
    31:24
    V držení míčku jsou domácí, kteří se snaží dostat za polovinu hřiště.
     
    31:47
    Tomašíkovu přihrávku na Šebka zablokoval Juhaňák. Hattrick se snaží o další útočnou akci.
     
    32:44
    Vyloučení v týmu Předvýběr.CZ Florbal MB (Petr Koláčný – 2 min., Sekání).
     
    33:21
    Hattrick Brno právě vstřelil branku!
    Domácí po dlouhé přesilovkové kombinaci snižují na rozdíl jednoho gólu. TOMÁŠ BROM se z levého křídla trefil přesně do bližšího horního rohu, kam už gólman, který měl snížený výhled, nedosáhl. Asistence: David Sládeček.
    33:21 Tomáš BROM - 1:2
     
    34:25
    Brněnští jsou u míčku, zdržují se však převážně na své polovině. Do útoku se Hattrick ne a ne dostat.
     
    34:46
    Slezákovo nahození z poloviny hřiště bylo mírně tečováno a Bauer měl s tímto míčkem problémy. Nakonec jej hostující brankář uklidil kolem pravé tyče za branku.
     
    35:15
    Bauer si poradil také s pokusem Hájka z ostrého úhlu. Hraje se v rohu za mladoboleslavskou brankou, kde oba celky bojují o balonek.
     
    36:00
    Po delší době se do útoku dostali také hosté. Koláčného střela postrádala dostatečnou razanci a skončila na prvním bránícím hráči.
     
    36:50
    Dvořák s Jalovým neuhájili Sládečkovu rozehrávku zpoza vlastní branky a rychlý protiútok se jim tak nepovedl. Místo toho zahajují své ofenzivní tažení hostí.
     
    37:07
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    A Mladá Boleslav si taky bere zpět své dvoubrankové vedení. ADAM HEMERKA poslal míček do pravého horního rohu, kde domácímu brankářovi přepadl přes rameno. Asistence: Jiří Curney.
    37:07 Adam HEMERKA - 1:3
     
    37:41
    Slezák stál v dobré palebné pozici, odkud mohl také z první zakončovat do odkrytých horních pater branky. Domácího útočníka ve střele zastavil jeden z hostů nedovoleně a bude se vylučovat.
     
    37:41
    Vyloučení v týmu Předvýběr.CZ Florbal MB (Martin Tokoš – 2 min., Blokování soupeřovy hole).
     
    38:44
    Brno drží svého soupeře pod tlakem. Ke střele v této přesilové hře se však hráči Hattricku zatím nedostali.
     
    39:22
    Bína získal míček při neúspěšném zpracováním přihrávky Hattricku a vyslal do úniku Suchánka. Kolajta byl u své pravé tyče připraven.
     
    39:41
    Hosté v plném počtu.
     
    39:50
    Tokoš po návratu do hry svým pokusem z levého křídla zasáhl pouze domácího brankáře. Koláčný pak ze svého pokusu branku netrefil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhém dějství vstřelily oba týmy po jedné brance a Mladá Boleslav tak stále drží dvougólový náskok. Po prvním vyloučení v hostujících řadách se však Hattrick dostal na dostřel, což hosté změnili až v 38. minutě.
    Třetí třetina začne cca v 18:19.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    Nechybělo mnoho a Pěničkova střela z větší vzdálenosti zapadla k pravé tyči brněnské branky. Kolajta míček na poslední chvíli pravou rukou vyrazil do bezpečí.
     
    41:39
    Hraje se především na krajích hřiště a míček tak často končí mimo hrací plochu, což se nyní stalo dvakrát v krátkém časovém sledu.
     
    41:53
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté ze své druhé střelecké příležitosti ve třetí třetině střílejí čtvrtou branku v utkání a dostávají se na rozdíl třech gólů. Byl to MAREK KORYCH, kdo po úspěšném souboji u mantinelu dopravil míček po přihrávce Miroslava Fořta za bezmocného Kolajtu. Asistence: Miroslav Fořt.
    41:53 Marek KORYCH - 1:4
     
    43:48
    Procházka prokličoval mezi dvěma hráči Mladé Boleslavi, ale úspěšné zakončení z toho nebylo. V klíčovém okamžiku se mu přes těsně bránícího hráče Mladé Boleslavi nepodařilo zvednou míček nad ležícího Bauera.
     
    44:35
    Ani na druhé straně útočící hráči nepřekonali ležícího gólmana. Střela z levého křídla Kolajtu trefila.
     
    45:07
    Na Bínovu teč k pravé tyči dosáhl domácí brankář nohou. Brněnští rozehrávají.
     
    45:43
    Bína opět v akci a i tentokrát si s jeho pokusem Kolajta poradil. Stejně jako předtím, také nyní po střele hostujícího týmu rozehrává Sládeček z rohu hřiště.
     
    45:53
    Suchánek ranou ze své pozice obránce trefil připraveného Kolajtu. Brnu se daří rychle přemístit hru na druhou stranu.
     
    46:38
    Po dvou úspěšných zákrocích Bauera jsou u míčku zase Mladoboleslavští.
     
    46:57
    Koláčný si našel místo před domácím brankářem a vystřelil směrem k vzdálenějšímu hornímu rohu. Kolajta se blýsknul povedeným zákrokem a dorážka hostujícího střelce šla mimo.
     
    47:23
    Hattrick Brno právě vstřelil branku!
    Brněnský brankář svůj tým nejen podržel, ale dal také vzniknout následné útočné akci. Šimon Hronek našel z rohu hřiště zcela volného LUKÁŠE SUKA u levé tyče, kterému už jen stačilo míček k odkryté tyčce nasměrovat. Asistence: Šimon Hronek.
    47:23 Lukáš SUK - 2:4
     
    48:36
    Ke střele se za domácí dostal po podobné rozehrávce také Kryštof Hájek. Připraveného Bauera ale nepřekonal.
     
    49:15
    Na Tokošovu teč zareagoval domácí brankář pohotovým zákrokem pravou rukou a zároveň vyslal do brejku Lhotu. Domácí útočník přes dotěrného bránícího hráče nezakončil.
     
    51:02
    Curney zamířil z pravého křídla do vzdálenějšího horního rohu, ale jeho střelu zablokoval Vlach. Po šanci Mladé Boleslavi se do individuální akce dostali domácí, avšak ani na druhý pokus Bauera nepřekonali.
     
    52:45
    Procházkovu střelu z ostrého úhlu si Bauer u své levé tyče pohlídal. Středočeši pokračují rozehrávkou.
     
    53:08
    Fořt končí po nepříjemném zásahu do obličeje na zemi a okamžitě se kolem něj semkli spoluhráči. Po krátké chvíli odchází za lékařského doprovodu na střídačku.
     
    53:56
    Pěnička nezužitkoval Bínovu přihrávku svou střelou s první. Mladoboleslavský útočník trefil pouze pravou nohu brankáře Kolajty.
     
    54:56
    Tokoš svou přihrávkou přehodil brněnskou branku, čímž vybídl k zakončení Zakonova. Ten byl však těsně bráněn a ke střele z bezprostřední blízkosti se vůbec nedostal.
     
    56:14
    Brněnský útok skončil nepřesnou přihrávkou a míčkem mimo hřiště. Po další rozehrávce se dopředu hrnou hosté.
     
    56:41
    Pěničkova rána mířila k pravé tyči a brankář Brna si s ní poradil. Byl však v takové pozici, kdy by na další rychlou střelu nestačil zareagovat. Měl štěstí, protože jako první se k vyraženému balónku dostali jeho spoluhráči a odklidili jej do bezpečí.
     
    57:23
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Střelu Martina Tokoše vyrazil domácí gólman pouze před sebe. Za pár okamžiků se z druhé strany probojoval k brance MILAN TOMAŠÍK a zakončil. Míček se otřel o Kolajtovu levou ruku a skončil za jeho zády. Asistence: Martin Tokoš.
    57:23 Milan TOMAŠÍK - 2:5
     
    57:23
    Oddechový čas pro domácí.
     
    57:30
    Kolajta je na střídačce. Brno hraje v šesti.
     
    58:09
    Střela Mladé Boleslavi na prázdnou brněnskou branku je nepřesná. Gólman Hattricku se při rozehrávce za jeho brankou vrací mezi tři tyče.
     
    58:44
    Kolajta je zpět na střídačce a jeho tým zahajuje závěrečný tlak.
     
    59:06
    Hattrick Brno právě vstřelil branku!
    Necelou minutu před koncem třetí třetiny Brněnští při hře bez brankáře snižují. Z třetí branky svého celku se raduje JONÁŠ KŮRA, který ve vhodnou chvíli zachytil balónek a prosadil se do levé části brány. Asistence: Bez asistence.
    59:06 Jonáš KŮRA - 3:5
     
    59:32
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Předchozí snížení Hattricku se do výsledného rozdílu nejspíš nepromítne. Do prázdné brány se totiž trefil MARTIN TOKOŠ a vrací tak svému týmu tříbrankové vedení. Asisetnce: Bez asistence.
    59:32 Martin TOKOŠ - 3:6
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání mezi Hattrickem Brno a Mladou Boleslaví končí vítězstvím favorizovaného hostujícího celku. Středočeši hned zkraje třetí třetiny navýšili své vedení, ale Brněnští se je nenechali nijak výrazněji odskočit. Dokazuje to také trefa Hattricku po rychlé souhře v předbrankovém prostoru nebo gól při závěrečné powerplay, ke které se domácí uchýlili poté, co v 58. minutě hosté znovu gólově odskočili. Mladá Boleslav si ale své body vzít nenechala a výhru pojistila trefou do prázdné branky.
    Nejlepšímu hráči byli na obou stranách po zásluze vyhlášeni gólmani – za hosty Lukáš Bauer, za domácí Ondřej Kolajta.
    Ode mě je to pro dnešek vše, z Brna vám přeji příjemný zbytek nedělního večera. (18:57:33)

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 34. Brom (Sládeček), 48. Suk (Š. Hronek), 60. J. Kůra – 10. Tokoš (Tomašík), 11. Gruber (J. Bína), 38. Hemerka (Curney), 42. Korych (Fořt), 58. Tomašík (Tokoš), 60. Tokoš


    FBŠ Hummel Hattrick Brno: O. Kolajta (Raška) – Jalový, Sládeček, Suk, J. Hájek, M. Kůra, Musil, J. Kůra, K. Hájek – Brom, Procházka (C), Juhaňák, Dominik Dvořák, Lhota, Š. Hronek, Vlach, Bednář, Zouhar, Slezák.
    Předvýběr.CZ Florbal MB: L. Bauer (Tomšík) – Fořt, Gruber, Hemerka, Koláčný, Punčochář, Suchánek, Zakonov – J. Bína, Curney (C), Tadeáš Chroust, Korych, Pěnička, Šebek, Tokoš, Tomašík, Zoufalý.

    Rozhodčí: Both, Černín
    bahis siteleri