Boston – Philadelphia 3:2 (kon.) | Tampa – Vancouver 4:2 (kon.) | Carolina – Columbus 0:6 (kon.)
Detroit – Winnipeg 0:3 (kon.) | NY Islanders – New Jersey 3:2 (kon.) | St. Louis – Seattle 2:1 (kon.)
Nashville – Buffalo 1:4 (kon.) | Chicago – Montreal 3:2 (po pr.) | Calgary – Ottawa 1:4 (kon.)
Los Angeles – Pittsburgh 6:2 (kon.) | San Jose – NY Rangers 0:3 (kon.)
konec
New York Islanders
3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
New Jersey Devils
Pátek 14.01.2022, 01:38 • UBS Arena, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:19:02)
    Hokejisté Isles v napínavém utkání udolali Ďábly 3:2
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 25 – 32 | Přesilová hra: 1/4 – 1/5 | Trestné minuty: 12 – 10

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Ilja Sorokin (NYI) – 30 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,8%, odchytal 60:00
    Jon Gillies (NJD) – 22 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,0%, odchytal 57:41

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Zdeno Chára (NYI) – 0+0, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 18:31
    Christián Jaroš (NJD) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 13:13
    Tomáš Tatar (NJD) – 0+0, 0 účast, 5 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 13:43
    Pavel Zacha (NJD) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 14:25

    Tři hvězdy utkání

    1. Adam Pelech (NYI) – 1+0
    2. Josh Bailey (NYI) – 1+1
    3. Zach Parise (NYI) – 0+2
     
    Utkání přihlíželo 17 255 diváků.
     
    Hokejisté New Yorku Islanders potvrdili roli favorita a na domácím ledě porazili New Jersey 3:2, byť jim soupeř dal pořádně zabrat do posledních minut.

    Do vedení se dostali Ďáblové, leč domácí ještě před koncem úvodní dvacetiminutovky vyrovnali a ve druhé třetině pak dokonal obrat Pelech. Hosté ovšem nesložili zbraně a krátce poté, co se hra přehoupla do závěrečné desetiminutovky základní hrací doby, skóroval Nathan Bastian. Jeho trefa ale na body nestačila, protože v 56. minutě se prosadil povedenou střelou nad rameno gólmana Mathew Barzal, na jeho gól již Devils odpověď nenašli.

    Svěřenci kouče Trotze zůstávají i přes vítězství v tabulce Metropolitní divize poslední, nicméně z důvodu menšího počtu odehraných zápasů stále mohou živit naději na play-off. Manko na dnešního soupeře stáhli na pět bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Je to jasné, domácí zvítězí! Adam Pelech zastavil průnik Hischiera po pravém mantinelu a černou gumu zvládl dostat ven z obranného pásma.
     
    59:19
    Hokejisté v bílých dresech kombinují v útočném pásmu a hledají další skulinku, kudy by mohli prostřeli Ilju Sorokina. zatím bez úspěchu.
     
    58:46
    Tlak Devils se stupňuje. V pádu střílel z levého kruhu Jegor Šarangovič, ale ani on neposlal zápas do prodloužení, nezamířil totiž mezi tři tyče.
     
    58:25
    Těžké zpracování o mantinel pro Tatara, avšak poradil si. Na modrou nahrál Subbanovi, s jehož ránou si Gillies poradil a zvládl i dorážku Hischiera.
     
    57:40
    Přestože hosté nezískali pevné postavení v útočném pásmu, tak Jon Gillies odjel na střídačku. Ďáblové zkouší powerplay!
     
    57:26
    Čas hraje proti hostům, to je jasné. Domácí si jsou vědomi, že hrát musí soupeř, proto do ofenzivy nežene a ve většině případů volí pod tlakem vysoké obloučky.
     
    56:45
    Finální fáze nevyšla ani Jimmymu Veseymu. Chytře si sice sjel do levého kruhu, jenže v klíčový okamžik promáchl.
     
    56:24
    Jegor Šarangovič nebyl daleko od bleskové odpovědi. Jenže vůbec nezvládl zpracování, místo zakončení tak zadarmo přišel o kotouč.
    55:07 Mathew BARZAL - 3:2
     
    55:07
    Islanders právě vstřelili branku!
    Při hře ve čtyřech vrací náskok na stranu Isles MATHEW BARZAL! Sám akci rozjel, když udržel puk proti přesile a k pravému mantinelu nahrál Baileymu. Vzápětí si sjel mezi kruhy, kam dostal ideální zpětný pas do hokejky a forhendovou ránou z první zacílil nechytatelně nad levé rameno gólmana. Asistence: Josh Bailey a Scott Mayfield.
     
    54:44
    Cal Clutterback zakvedlal s kotoučem u pravého mantinelu a ve finále zvolil zakončení. Rozvlnil pouze boční síť.
     
    54:30
    Po levém mantinelu nahodil puk Mathew Barzal, na opačné straně cíleně hledal Baileyho. Američan ovšem nenabral dostatečně velkou rychlost, přebruslil jej White.
     
    53:27
    Ross Johnston psychicky neustál situaci, že neudržel puk, navíc ztratil hokejku. Nathan Bastian ho následně nechtěl pustit, aby si ji vzal zpět. Mezi oběma hokejisty se strhla menší potyčka, rozhodčí ji vyřešili udělením dvouminutového trestu pro oba.
     
    53:11
    V obraně příkladně zabojoval Zdeno Chára. Počkal si na kličku Bastiana, načež jej bez problémů odstavil od hracího předmětu tělem.
     
    52:46
    Útok tří proti třem se nakonec nekonal, protože Pavel Zacha nezvládl touš vydolovat z pod bruslí dobře pozičně hrajícího Pelecha.
     
    52:19
    Švédský útočník Andreas Johnsson musel rychle jednat a volil pas naslepo před bránu, kde úřadoval Anthony Beauvillier.
     
    51:57
    Christián Jaroš nejspíše mohl střílet, ale volil nahrávku za bránu na McLeoda, ten nezvládl souboj jeden na jednoho s Cizikasem.
     
    51:18
    A nechybělo moc, aby hosté strhli vedení na svou stranu. Domácí měli velké štěstí, že střílený pas Hischiera se od brusle Tatara odrazil o kousek vedle pravé tyčky.
    50:25 Nathan BASTIAN - 2:2
     
    50:25
    Devils právě vstřelili branku!
    Nelson na trestné lavici dlouho nepobyl, hosté využitou početní převahou vrací stav do nerozhodné podoby. Od modré nahazoval Ty Smith a byl to NATHAN BASTIAN, kdo tečoval kotouč mimo dosah Sorokina. Asistence: Ty Smith a Nico Hischier.
     
    50:08
    Hra v plném počtu dlouho nevydržela. Hráči Isles se opět budou bránit ve čtyřech bruslařích, za krosček na McLeoda je trestán Brock Nelson.
     
    50:05
    Zápas se přehoupl do závěrečné desetiminutovky základní hrací doby. Domácí hokejisté udržují těsné jednobrankové vedení, nicméně více ze hry mají momentálně Ďáblové.
     
    49:49
    Nakonec Ilja Sorokin přeci jen musel zasahovat. Z pravého kruhu pálil Tomáš Tatar a ruský gólman vsedě zakročil lapačkou. Mezitím se Pelech vrátil do hry.
     
    49:26
    Do útočného pásma vrátil dění hry Tomáš Tatar. Ale jen na malou chvíli, Slovák vzápětí nepřesně hledal Hischiera.
     
    48:50
    Tlak hostů pokračuje i nadále. Znovu zkoušel štěstí Smith, jenž v tomto případě nastřelil Cizikase, následně vyhodil Clutterbuck.
     
    48:16
    Ty Smith byl tím, do chtěl vrátit skóre do vyrovnané podoby. Neuspěl, tvrdou střelu nasměroval vedle levé části brankové konstrukce.
     
    47:47
    Těžko říct, čemu se Adam Pelech diví. Bastiana stáhl k ledu s jasným cílem zastavit hrozící přečíslení tří proti jednomu, v tomto případě jsou dvě minuty neoddiskutovatelné.
     
    47:06
    Pozdě přiložil Gillies lapačku k ledu, Anthony Beauvillier mezitím zvládl puk poslat za bránu. Pas Baileyho z tohoto prostoru ovšem zastavil Siegenthaler.
     
    46:40
    V oslabení pokusil štěstí Nico Hischier. Zvládl zakončit, ale slabě, pomalu letící kotouč Sorokin pravým betonem vyrazil k Salovi.
     
    46:08
    Slabý pokus od pravého mantinelu v podání Brocka Nelsona nezpůsobil hostujícímu gólmanovi žádné potíže. Zákrok lapačkou a přerušení hry.
     
    45:34
    Jon Gillies si nebyl úplně jistý, jestli má kotouč po kontrolou. Neměl, přesto nekapituloval, protože zbrklý Mathew Barzal ho natlačil pod pravý beton gólmana.
     
    45:20
    Wahlstrom po neúspěšném útoku u mantinelu tvrdým, ovšem ukázkovým hitem posadil na led Veseyho. Spoluhráče se vydal pomstít Nathan Bastian, jenž si vysloužil dvě minuty za hrubost. Přesilovka pro domácí.
     
    44:44
    Z velkého úhlu střílel Oliver Wahlstrom. Jon Gillies byl připravený i v tomto případě, levým betonem vyrazil černou gumu za bránu.
     
    44:13
    Přečíslení dvou proti jednomu skórem nepohnulo. Cal Clutterbuck zvolil zakončení na vlastní pěst, svižnou ránou zápěstím zasáhl výstroj Gilliese.
     
    43:55
    Od pravého mantinelu nahazoval po ledě Mathew Barzal. Cíleně hledal hokejku Baileyho, ještě před ním zakročil Jonas Siegenthaler.
     
    43:30
    Jesper Boqvist po levém mantinelu posunul hru na Jimmyho Veseyho. Američanovi zkřížil cestu Andy Greene a za záda krajana nepustil.
     
    42:36
    Brankář na druhé straně Jon Gillies nezvládl zpracování, ale nemusel smutnit, protože hrací předmět zpomalil příhodně pro Whitea.
     
    42:01
    Ilja Sorokin zaúřadoval podruhé, tentokráte proti nahození Ty Smithe od modré čáry. Černou gumu nadvakrát schoval do lapačky.
     
    41:46
    Zajímavou příležitost si vytvořil Jack Hughes. Udělal si v pravém kruhu prostor kolem Beauvilliera a střílel zápěstím do vyrážečky gólmana.
     
    41:11
    Adam Pelech na modré čáře naznačil střelu, aby nakonec nahrál k levému mantinelu Bellowsovi, jeho křižný pokus se mezi tři tyče nevešel.
     
    40:37
    Do útočného pásma nahodil kotouč Austin Czarnik. Následně srdnatě bojoval Zach Parise, leč proti dvěma protihráčům neuspěl.
     
    40:10
    Rozběhla se závěrečná dvacetiminutovka utkání. Domácí v ní určitě budou chtít střetnutí dovést do vítězného konce, soupeř samozřejmě bude proti.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:31.
     
    Svěřenci kouče Barryho Trotze ve druhé třetině dokonali obrat a do závěrečné dvacetiminutovky tak budou nastupovat v lepším rozpoložení. Jako jediný v této fázi hry skóroval Adam Pelech, jehož střelu smolně tečoval za záda vlastního gólmana Graves. Prostřední dějství bylo oproti tom prvnímu výrazně méně ofenzivní, k vidění bylo jen 11 puků směřujících mezi tři tyče. O jeden střelecký pokus navíc zaznamenali Ďáblové, přesto jsou to oni, kdo tahají za kratší konec provazu.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 19 – 20.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:47
    Po pravém mantinelu se Christián Jaroš protáhl kolem dvou protihráčů a následně najel před bránu, z bezprostřední blízkosti však na pozorného Sorokina nevyzrál.
     
    39:22
    Casey Cizikas si nedělal těžkou hlavu se zpracováním a z první hrál mezi kruhy. Přecenil ovšem rychlostní schopnosti Barzala, který na puk nedosáhl.
     
    38:44
    Zbrklost Noaha Dobsona při rozehrávce znamenala zakázané uvolnění. Zadák měl dost času, přesto přihrál mimo dosah Bellowse.
     
    38:14
    Brock Nelson dostal přihrávku mezi brusle. Posléze ztratil kontrolu nad pukem, aby nakonec hrál do útočné třetiny a odjel střídat.
     
    37:39
    Jenže neuspěla a na opačnou stranu odjela dvojice Josh Bailey, Zach Parise. Výsledkem jejich snažení byl ofsajd.
     
    37:31
    Pokračuje dlouhá pasáž hry bez přerušení. Dění zase probíhá v útočném pásmu Devils, kde o vyrovnání usiluje třetí útoční formace.
     
    36:58
    Jon Gillies si další úspěšný zákrok připsal po střele Cala Clutterbacka. Pravým betonem zastavil poměrně rychlou ránu.
     
    36:26
    Zahrozit dokáží i domácí. Austin Czarnik v průběhu individuální akce vyřadil ze hry dva protihráče, aby nakonec vystřelil do výstroje gólmana.
     
    35:36
    Hokejisté v modro-oranžových dresech zase nezvládli vyhodit a za nabídnutou příležitost se jim Andreas Johnsson málem odvděčil gólem, pokus po ledě proletěl o kousek vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    35:20
    S koncem Pelechova trestu pálil ještě Jegor Šarangovič. Sorokina tento Bělorus neohrozil, kotouč nastřelil vedle levé tyče.
     
    34:57
    P. K. Subban mohl střílet, leč ještě volil nahrávku do levého kruhu na Tomáše Tatara, slovenský útočník střílel nepřesně.
     
    34:24
    V průběhu první minuty oslabení zvládli domácí hned třikrát vyhodit. Elitní přesilovková formace Devils marně usiluje o souvislejší tlak.
     
    33:19
    Přesilová hra pro New Jersey. Střelec aktuálně vítězného gólu Adam Pelech za vlastní bránou tvrdě dohrál Greera, jenž lehce sekl do lapačky Sorokina. Rozhodčí pro zákrok domácího zadáka neměli pochopení a poslali jej na trestnou lavici za krosček.
     
    33:03
    Defenzivní povinnosti si na jedničku splnil Nathan Bastian. Zachytil pohyb Mathewa Barzala a zezadu jej lehčím hitem rozhodil na tolik, že volný puk sebral White.
     
    32:45
    Kličkou so středu sice Ty Smith vyřadil ze hry Beauvilliera, jenže jeho následná přihrávka postrádala na přesnosti, zachytil ji slovenský obr Zdeno Chára.
     
    32:23
    Zach Parise sice najel do útočného pásma, ale proti přesile nezvládl vymyslet nic zajímavého, pouze posunul puk k protihráči Siegenthalerovi.
     
    31:33
    Přečíslení tří proti dvěma hostům nevyšlo. Jegor Šarangovič totiž přihrál Jacku Hughesovi na bekhend, čímž amerického forvarda vyvedl z rovnováhy.
     
    31:01
    Rychlá, svižná akce Isles navýšením náskoku neskončila. Po přiťuknutí od Barzala vyslal tvrdou ránu z mezikruží Bailey, Gillies puk našel v lapačce.
     
    30:32
    Tak se i stalo. Robin Salo chyboval a této skutečnosti chtěl využít Jimmy Vesey, mezeru mezi betony gólmana ovšem nenašel.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. New Yorku Islanders se podařilo převrátit misky vah na svou stranu a nyní je na Ďáblech, aby přidali do ofenzivy.
    29:22 Adam PELECH - 2:1
     
    29:22
    Islanders právě vstřelili branku!
    Obrat dokonán, domácí vedou! Vzrůstající tlak přetavil ve druhý zásah ANDY PELECH, jemuž výraznou měrou pomohl bránící Graves, s jeho výraznou tečí překvapený Gillies vůbec nepočítal. Asistence: Zach Parise a Kieffer Bellows.
     
    28:49
    Delší dobu se hraje bez přerušení. Kieffer Bellows zkusil vysokým obloučkem vyslat do úniku Clutterbacka, toho zradilo zpracování.
     
    28:20
    V poslední chvíli P. K. Subban zrušil nápřah a zvolil nahození na teč. Ujal se bránící Greene, touš srazil o kus vedle pravé Sorokinovy tyče.
     
    27:43
    Situaci dvou proti dvěma vyřešil Dawson Mercer parádní nahrávkou před bránu Andreasi Johnssonovi, jeho křižný pokus vyrazil Gillies levým betonem.
     
    27:21
    Ryan Graves tvrdě poslal na mantinel Caseyho Cizikase. Forvard Islanders měl velké štěstí, že před sebe dal ruce.
     
    26:40
    Domácí otočili hru. Právě Josh Bailey vyslal do protiútoku Mathewa Barzala, jeho svižný projektil vypálený krátce po přejetí útočné modré prosvištěl nad břevnem.
     
    26:17
    Tomáš Tatar na zádech udržel Pelecha a bekhendem posunul puk doleva na Jegora Šarangoviče, tomu nevyšla klička proti Baileymu.
     
    25:47
    Za Ďábly zaútočil P. K. Subban. Kanadský obránce převzal do jízdy nahrávku od Johnssona, než však stihl vystřelit, obral ho Greene.
     
    25:15
    Hosté v plném počtu. Prožili si perné dvě minuty, nicméně skóre udrželi ve vyrovnané podoby, ačkoli jim výraznou měrou pomohla i štěstěna.
     
    24:52
    Zach Parise si několikrát vyměnil kotouč se Salem, aby ve finále zkusil vypálit z levého kruhu. Střelu po ledě Gillies vykopl levým betonem.
     
    24:05
    Zvoní tyč! Od modré čáry napřáhl Noah Dobson a Jon Gillies reagoval hodně pozdě. Měl štěstí, podržela jej levá část brankové konstrukce.
     
    23:37
    Od mantinelu si do pravého kruhu sjel Mathew Barzal. Nakonec i zkusil zakončit, křižnou ránu zápěstím nasměroval těsně nad bránu.
     
    23:08
    Jednu přesilovku domácí využili, zadaří se jim i napodruhé? Jonas Siegenthaler odjíždí pykat za hru vysokou holí, do helmy trefil Leeho.
     
    22:47
    Ruský gólman Ilja Sorokin zastavil nastřelení Mercera na zadní mantinel. Rychle zvedl hlavu a hru posunul za sebe na Jaroše.
     
    22:20
    Jegor Šarangovič si pohlídal hrozící postavení mimo hru. brusli udržel na modré a mohl tudíž pokračovat v útočení, forhendem vypálil křižně nepřesně.
     
    21:32
    Dlouho si hosté kotouče neužili. McLeod pouze protečoval nahození Boqvista, načež oba celky sáhly k prostřídání řad.
     
    21:11
    Hodně dlouho za bránou váhal s rozehrávkou gólman Jon Gillies. Jako cíl nahrávky si zvolil Greer, ten dostal touš do volného prostoru.
     
    20:43
    Do příležitosti hnal Cal Clutterbuck. Po střetu s Veseym ovšem skončil na kolenou a narazil do bránu, kterou vyhodil ze svého postavení.
     
    20:10
    Prostřední dvacetiminutovka je v plném proudu, pojďme na ni! Nathan Bastian hned vyzval k rychlostnímu souboji Barzala, prohrál.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:36.
     
    První třetina zápasu mezi New Yorkem Islanders a New Jersey Devils nabídla po jednom gólu na každé straně. Jako první udeřili hosté, když se v 10. minutě prosadil střelou z levého kruhu k bližší tyči Jegor Šarangovič. Domácí si nechali odpověď až na závěr úvodního dějství, pokus Beauvilliera dorazil do sítě pohotový Josh Bailey. Sledujeme hodně ofenzivně laděné utkání. Nezbývá než doufat, že v podobném duchu proběhnout i následující dvě třetiny.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 14 – 14.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:44
    S mohutným povzbuzováním fanoušků domácí zkusili ještě bleskově překlopit misky vah na svou stranu, leč Kieffer Bellows vystřelil příliš vysoko.
    18:59 Josh BAILEY - 1:1
     
    18:59
    Islanders právě vstřelili branku!
    Isles střílí gól do šatny, máme opět vyrovnáno! Střelu Beauvilliera z pravého kruhu Gillies vyrazil, načež Parise zvládl puk přisunout k JOSHI BAILEYMU a ten z bezprostřední blízkosti snadno usměrnil puk za záda ležícího brankáře. Asistence: Zach Parise a Anthony Beauvillier.
     
    18:25
    Hokejisté v bílých dresech, jmenovitě Andreas Johnsson vystihl čitelnou přihrávku Baileyho a zvládl i vyhodit přes všechny čáry.
     
    18:13
    Dlouho Mathew Barzal kvedlal s pukem, nakonec si vybral mezi kruhy Brocka Nelsona. Američan střílel z první těsně vedle levé tyče.
     
    17:33
    Jon Gillies zůstává stoprocentní i po tvrdé a poměrně skryté střele Adama Pelecha. V poslední chvíli natáhl na brankové čáře svůj levý beton.
     
    17:07
    New York Islanders má k dispozici druhou přesilovou hru a trenér Barry Trotz určitě doufá, že ji některý z jeho svěřenců ukončí gólem, nikoliv faulem. Colton White hákoval Beauvilliera.
     
    16:48
    Odvážnou kličku si jakožto poslední hráč dovolil P. K. Subban. Zach Parise s touto volbou pochopitelně nepočítal, nechal se nachytat.
     
    16:20
    Cal Clutterbuck ukázal, že ani hra do defenzivy mu není cizí. Zachytil se Jegora Šarangoviče, jehož obtěžoval tak dlouho, až ho přiměl k zaváhání.
     
    15:36
    Pozorný Ilja Sorokin zastavil v lapačce Veseyho nahrávku napříč brankovištěm na McLeoda. Chtěl i rozehrát, ale neměl komu, takže hru ve finále přerušil.
     
    15:02
    Na druhé straně zahrozil Jack Hughes. Kolem Mayfielda najel do levého kruhu, načež nenašel prostor u bližší tyčky.
     
    14:40
    Situaci dvou proti dvěma řešil Cal Clutterbuck poměrně prudkým pasem k levému mantinelu, Mathew Barzal si se zpracováním neporadil.
     
    14:19
    Hokejisté Isles si přesilovky dlouho neužili. Fauloval totiž Brock Nelson, ten po ztrátě puku podrazil o vyhození se snažícího Siegenthalera.
     
    13:41
    Domácí mají možnost vyrovnat v početní převaze. Menší dvouminutový trest vyfasoval Ryan Graves, který bruslemi podrazil Beauvilliera.
     
    13:21
    Domácí začínají nabírat na aktivitě. Kieffer Bellows nyní zklidnil hru, když pouze protečoval nahození Pelecha do útočného pásma a odjel střídat.
     
    12:57
    Střelu naznačil Anthony Beauvillier, čímž viditelně zmátl gólmana. Této situaci ovšem nevyužil, protože vzápětí minul prostor u vzdálenější tyče.
     
    12:22
    Volnou dálnici měl před sebou na modré Noah Dobson. Této skutečnosti ovšem využil rovněž Jon Gillies, který na střelu dobře viděl a vykopl ji pravým betonem.
     
    11:45
    Individuálně zkusil štěstí Josh Bailey. Dvěma protihráčům ujel, avšak ten třetí, Ty Smith, již byl nad síly kanadského forvarda.
     
    11:22
    Naznačil zakončení, aby nakonec Ryan Graves pouze nahodil na teč. Michael McLeod úmysl spoluhráče nepochopil a odjel do levého kruhu.
     
    10:55
    Mathew Barzal zvládl natlačit tělo před Whitea, jenže ztratil stabilitu a v plné rychlosti narazil do pravé tyče, brána následně vypadla ze svého postavení. O faulu nemohla být řeč.
     
    10:30
    Hosté jsou při chuti a navýšit náskok okamžitě chtěl Jimmy Vesey. Pálil z vrcholku pravého kruhu, Sorokin si tentokráte věděl rady.
    09:43 Jegor ŠARANGOVIČ - 0:1
     
    09:43
    Devils právě vstřelili branku!
    Vedení se, možná poněkud překvapivě, ujímají Ďáblové! JEGOR ŠARANGOVIČ po levém mantinelu nabruslil i s pukem do útočného pásma, před obráncem si stáhl puk do levého kruhu a přes něj pak vypálil k bližší tyči, Sorokinovi kotouč smolně propadl za brankovou čáru mezi vyrážečkou a betonem. Asistence: P. K. Subban a Colton White.
     
    09:14
    V defenzivě výborně zapracoval taktéž Zdeno Chára. Využil své dlouhé hokejky a ukázkovým způsobem vypíchl hrací předmět z pod hokejky Mercera.
     
    08:47
    Dost vidět je rovněž Pavel Zacha. Český forvard na sebe navázal dva protihráče, aby zadovkou uvolnil Whitea, jeho střelu zblokoval Salo levou bruslí.
     
    08:15
    K vidění je vyrovnané utkání, kde akce střídá akci, a to ze strany na stranu. Cal Clutterback střílel z levého kruhu, Gillies schoval touš ve výstroji.
     
    07:31
    Mayfieldovi vůbec nevyšla rozehrávka. Jimmy Vesey následně zkusil obkroužit bránu soupeře a zasunout puk k bližší, pravé tyči, ztratil nad ním však kontrolu.
     
    07:07
    Kdo už mířil mezi tři tyče, to byl Zach Parise. Gillies šel včas do kolen a puk letící k levé tyčce ukryl v lapačce. Hra přerušena.
     
    06:45
    Oliver Wahlstrom zvládl tečovat tvrdý pokus Zdena Cháry od modré čáry. Jon Gillies mohl zůstat klidný, puk proletěl o kus vedle levé tyče.
     
    06:17
    Na druhé straně přerušil hru Ilja Sorokin. Lapačkou si sáhl na oblouček Jonase Siegenthlaera, jenž směřoval nad bránu, touš následně udržel.
     
    05:46
    Zmatky před Gilliesem domácí defenziva zvládla zažehnat. Mayfield sice našel odražený puk, ale houf hráčů před bránou nepropálil.
     
    05:15
    Potrestaný Ross Johnston je zpátky na ledové ploše. Okamžitě spěchá vypomoci defenzivě, protože Devils kombinují v pásmu.
     
    04:44
    Z covid protokolu se konečně vrátil Jegor Šarangovič, avšak ani on nezvládl prolomit bezbrankový stav, z předbrankového prostoru neprostřelil Sorokina ani nadvakrát.
     
    04:20
    Minuta z oslabení je pryč, Isles brání bez větších problémů. Dawson Mercer navíc za vlastní bránou čeká na protáhlé střídání spoluhráčů.
     
    03:12
    Přesilovou hru si vyzkouší hosté. Na lavici hanby dnes jako první usedl Ross Johnston, jenž zezadu nedovoleně atakoval Greera.
     
    03:00
    Cal Clutterbuck ujel obráncům, leč vedoucí gól nevstřelil! V plné rychlosti mířil pod břevno, jenže kotouč poslal nad horní tyč.
     
    02:31
    Střelu na bránu do statistik zapsal Scott Mayfield. Na brankáře ovšem nevyzrál, ten totiž na projektil dobře viděl a včas zakročil vyážčkou.
     
    02:08
    Jon Gillies zkusil spoluhráčům vypomoci s rozehrávkou, avšak zpracovat puk za bránou nezvládl. Měl štěstí, že k němu nejrychleji dojel spoluhráč Graves.
     
    01:55
    Premiérovou slibnou šanci si mohou odškrtnout i Ďáblové. Sorokin pravým betonem vykopl střelu Hughese přímo k Pavlu Zachovi, ten místo odkryté části brány poslal touš do bočního oblouku.
     
    01:20
    Ilja Sorokin neměl úplně ideální rozhled a měl velké štěstí, že rána Christiána Jaroše od levého mantinelu prosvištěla vedle brány.
     
    00:41
    A hned první velká šance pro Isles. Jon Gillies vyrazil nahození od modré pouze před sebe, dorážející Cal Clutterbuck dorážel forhendem vedle levé tyče.
     
    00:10
    Zápas mezi Islanders a Devils odstartoval! Favoritem jsou domácí hokejisté, ale ani hosté určitě nejsou bez šance, v poslední době nehrají zle.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    New York Islanders: I. Sorokin (Varlamov) – Mayfield, Pelech, Dobson, Chára, Greene, Salo – Bailey, Barzal, A. Lee (C) – Wahlstrom, Nelson, Beauvillier – Parise, Czarnik, Bellows – Clutterbuck, Cizikas, Ross Johnston.
    Trenér: Barry Trotz

    New Jersey Devils: J. Gillies (Shapiro) – Graves, Siegenthaler, P. K. Subban, Ty Smith, Ch. Jaroš, Colton White – Zacha, N. Hischier (C), Vesey – Tatar (A), J. Hughes (A), Šarangovič – J. Boqvist, Mercer, A. Johnsson – Bastian, M. McLeod, Greer.
    Trenér: Lindy Ruff

    Rozhodčí: Lee, L'Ecuyer – Cherrey, Galloway.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Zdeno Chára (NYI)
    Christián Jaroš (NJD)
    Marián Studenič (NJD)
    Tomáš Tatar (NJD)
    Pavel Zacha (NJD)
     
    New Jersey Devils

    Ďáblové na tom sice nejsou tak špatně jako dnešní soupeř, avšak co není může být. V tabulce Metropolitní divize jsou předposlední a na mužstvo z New Yorku mají k dobru sedm bodů, jenže také o osm odehraných utkání více, na čtvrtý Pittsburgh pak zaostávají rozdílem 14 bodů. Taktéž Ruffova družina ovšem momentálně nehraje vůbec zle a z posledních šesti střetnutích disponuje pozitivní bilancí čtyř vítězství a dvou porážek. V předešlém utkání padla těsně 3:4 v Columbusu. Týmové produktivitě celku vévodí Jesper Bratt s 32 body, ten je však aktuálně na covid protokolu.
     
    New York Islanders

    New York Islanders rozhodně nepřipomíná ten tým z minulého roku, který byl postrachem a svou cestu dotáhl až do semifinále, v němž nestačil na pozdějšího vítěze Tampu. Letos se zdá býti velmi pravděpodobné, že Isles vůbec nepostoupí do play-off, protože v tabulce Metropolitní divize jsou poslední a na čtvrtý Pittsburgh už ztrácí propastných 21 bodů. Alespoň forma z posledních utkání není vůbec špatná, svěřenci kouče Trotze vyhráli ve třech z posledních čtyřech zápasů, naposledy si poradili výsledkem 3:2 po prodloužení s Edmontonem. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Mathew Barzal s 21 body.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi New Yorkem Islanders a New Jersey Devils.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 19. Bailey (Parise, Beauvillier), 30. Pelech (Parise, Bellows), 56. Barzal (Bailey, Mayfield) – 10. Šarangovič (P. K. Subban, Colton White), 51. Bastian (Ty Smith, N. Hischier)


    New York Islanders: I. Sorokin (Varlamov) – Mayfield, Pelech, Dobson, Chára, Greene, Salo – Bailey, Barzal, A. Lee (C) – Wahlstrom, Nelson, Beauvillier – Parise, Czarnik, Bellows – Clutterbuck, Cizikas, Ross Johnston.
    Trenér: Barry Trotz

    New Jersey Devils: J. Gillies (Shapiro) – Graves, Siegenthaler, P. K. Subban, Ty Smith, Ch. Jaroš, Colton White – Zacha, N. Hischier (C), Vesey – Tatar (A), J. Hughes (A), Šarangovič – J. Boqvist, Mercer, A. Johnsson – Bastian, M. McLeod, Greer.
    Trenér: Lindy Ruff

    Rozhodčí: Lee, L'Ecuyer – Cherrey, Galloway

    Diváci: 17 255
    thejrc.org