Třinec – Mladá Boleslav 7:3 (kon.) | K. Vary – Olomouc 4:3 (po pr.) | Motor ČB – Mountfield HK 3:2 (2:1 po s.n.)
Sparta – Kladno 2:3 (kon.) | Pardubice – Zlín 4:1 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Rytíři Kladno
Neděle 23.01.2022, 17:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Kladenští hokejisté si ještě užívají svou děkovačku se svými fanoušky. To byla ode mě poslední informace z toho duelu, děkuji vám za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit. Na počtenou! (19:26:09)
     
    Je dobojováno, Rytíři dotáhli zápas do vítězného konce! Rozhodující branku obstaral ve třetí třetině útočník Ladislav Zikmund, který si připsal jedenáctou branku v aktuální sezoně. Kladno si po výhře 3:2 odváží ze sparťanského ledu velmi cenné tři body, Sparta zůstává na šestapadesáti bodech v tabulce.
     
    Konec zápasu.
     
    59:06
    Rytíři brání výborně, navíc mělkou šanci měl znovu Kubík. Kladenský útočník však nezasunul kotouč za ležícího brankáře Machovského.
     
    58:41
    Poslední dvě minuty třetí třetiny! Martin Jandus čeká za svou brankou na své spoluhráče a sparťané zkusí založit další útočnou akci středem kluziště.
     
    57:47
    Mohlo být rozhodnuto! Adam Kubík vystřelil z pravého kruhu a kladenský útočník svou střelou trefil tyčku Machovského branky.
     
    57:24
    Hlava se natahoval po kotouči marně, jelikož o kousek blíže měl k němu obránce Moravčík. Sparťané mají na vyrovnání už jen necelé tři minuty.
     
    56:51
    Michal Řepík společně se svým spoluhráčem bojoval o kotouč v rohu kluziště, ale hostům se nakonec podařilo dostat puk alespoň do středního pásma.
     
    56:44
    Obránce Matuškin byl u kotouče v obranném pásmu domácích jako první. Sudí píská zakázané uvolnění na straně kladenských hráčů, hra je přerušena.
     
    55:53
    Rytíři už hrají v plném počtu hráčů na ledové ploše. Po menších zmatcích ve středním pásmu hosté dostávají kotouč až za branku Matěje Machovského.
     
    55:29
    Sparťanům se v přesilové hře nedaří podle představ. Rozhodčí píská postavení mimo hru na straně domácích, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    54:59
    Pavelka naznačil střelu a přihrál Horákovi. Druhý jmenovaný vystřelil, ale rána sparťanského útočníka nebyla přesná. Kladno zvládá oslabení výborně.
     
    54:22
    David Kaše nepřesně střílel a v dalších vteřinách se hosté osvobozují vyhozením kotouče až do středního pásma. Spartě se v přesilovce zatím nedaří.
     
    53:43
    Obránce Dotchin po vyhraném vhazování nevyhodil kotouč z obranného pásma, jelikož na poslední chvíli zasáhl na modré čáře obránce Moravčík.
     
    53:37
    Antonín Melka nepřesně přihrával svému spoluhráči v situaci dva na jednoho a vzápětí Sparta bude hrát přesilovku. Martin Kadlec (KLA) se provinil hákováním.
     
    52:52
    Kapitán Michal Řepík nahodil kotouč do útočného pásma a sparťané zaútočili. Sobotka se však ke střele od mantinelu už nedostal, hra pokračuje.
     
    51:49
    Tomáš Plekanec se výborně vrátil zpět do obranného pásma kladenského týmu a poslal kotouč alespoň do středního pásma. Sparťanům utíká čas velmi rychle.
    50:47 Ladislav ZIKMUND - 2:3
     
    50:47
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Drtivý tlak v podání Rytířů končí asi zaslouženým vedoucím gólem! Před sparťanskou brankou se nejlépe zorientoval LADISLAV ZIKMUND a bývalý sparťanský útočník posílá Kladno poprvé v utkání do vedení. Asistence: Antonín Melka, Matěj Beran.
     
    50:26
    Kladno se drží v útočném pásmu! Plekanec udělal pár kroků a našel na modré čáře připraveného Baránka. Kladenský obránce prověřil Machovského pozornost.
     
    49:55
    Marek Baránek vystřelil prudce od modré čáry, ale Machovský si našel dobrý výhled a kotouč podržel na své hrudi. Hra je na malou chvíli přerušena.
     
    49:34
    Útočník Matyáš Filip je už zpátky na ledové ploše a Kladnu začíná poměrně dlouhá klasická přesilovka. Mezitím se Rytíři dostávají do útočného pásma.
     
    48:24
    Velká možnost pro Kladno. Martin Kadlec byl osamocen před sparťanskou brankou, ale Machovský svou klec i se štěstím uhájil. Skóre je i nadále nerozhodné.
     
    47:36
    Přesilová hra Sparty končí. Maxim Matuškin (SPA) vyfasoval hned čtyři trestné minuty, dvě jsou za nedovolené bránění a další dvě za nesportovní chování.
     
    47:09
    Maxim Matuškin založil sparťanskou akci zpoza vlastní branky, ale domácí se zatím nemohou usadit před kladenským brankářem Bowem. Hra plyne dál.
     
    47:00
    Bude se znovu vylučovat. Na lavici hanby tentokrát zavítal kladenský útočník Matyáš Filip (KLA), jenž vyfasoval dvouminutový trest za hrubost.
     
    46:51
    Sparťané přesunuli hru na druhou stranu kluziště a Bow musel znovu zasahovat. Kladenský gólman podržel kotouč ve výstroji, následuje komerční přestávka.
     
    46:11
    Jaromír Pytlík se dral s kotoučem na hokejce od mantinelu až k brance soupeře, nicméně kladenský útočník se k pořádnému zakončení už nedostal.
     
    45:40
    Tomáš Dvořák vyslal svižnou střelu od modré čáry, ale pokus sparťanského obránce byl nepřesný. Sparťané i nadále drží kotouč na svých hokejkách.
     
    45:21
    Sobotka neuspěl na vhazování ve středním pásmu a Rytíři nahodili puk do útočné zóny. U Machovského branky byli domácí hokejisté úspěšnější.
     
    45:09
    Miroslav Forman s Tomášem Šmerhou se dostali před kladenskou brankou do křížku s několika protihráči, vše se obejde bez vyloučení. Hra může pokračovat.
     
    44:43
    Sparťané se nemohou dostat na delší dobu do útočného pásma, hosté zatím pečlivě brání a nepouští svého soupeře do vyložených gólových šancí.
     
    44:10
    Po zakázaném uvolnění hostí se vhazovalo v obranném pásmu Rytířů. Matuškin chtěl vyslat střelu od modré čáry, v dráze letu byl jeden z kladenských hráčů.
    43:28 Plekanec orazítkoval tyč domácí svatyně!
     
    43:28
    Obrovská možnost pro Rytíře! Tomáš Plekanec byl osamocen před sparťanskou brankou a svou střelou orazítkoval tyčku Machovského branky.
     
    42:56
    Daniel Voženílek vedl sparťanskou akci středem kluziště, ale sparťané se v dalších vteřinách k dalšímu ohrožení kladenské branky už nedostali. Hra plyne dál.
     
    42:16
    Machovský tygřím skokem zabránil kladenským hráčům dorážet kotouč na brankovišti. Hra je na malou chvíli přerušena, následovat bude buly v pásmu Sparty.
     
    41:41
    Kadlec nahodil kotouč pro Martina Procházku, ale obrana domácího týmu byla připravená. V další akci vypálil Baránek, Machovský střelu zastavil.
     
    40:55
    Antonín Melka se pokusil najít spoluhráče, ale rychle u něho byli hned dva sparťanští hráči. Domácí hokejisté dostávají hru do středního pásma.
     
    40:12
    Dotchin našel ve středním pásmu najetého svého spoluhráče, nicméně kladenští hokejisté se dlouho v útočném pásmu neohřáli. Kotouč mají sparťané.
     
    40:07
    Kladenští hokejisté na startu třetí třetiny poslali kotouč pouze na zakázané uvolnění a hra se stěhuje před kladenského brankáře Bowa. Bude se vhazovat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hráči už krouží po ledové ploše O2 areny, třetí třetina začíná za pár okamžiků.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:46 hodin.
     
    Druhá třetina je rovněž minulostí a stejně jako v té první jsme viděli jeden gól na každé straně. Sparťané odskočili v přesilové hře do vedení zásluhou Romana Horáka. Rytířům se v dalších minutách podařilo vyrovnat, když zužitkoval nedovolený prohřešek na sparťanské straně po přesné kombinaci Adam Kubík. Oba celky odešly do kabin za stavu 2:2.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:58
    Antonín Melka v posledních dvou vteřinách vyzkoušel pozornost brankáře Machovského střelou ze středního pásma. Druhá třetina se chýlí ke konci.
     
    39:31
    Další úspěšný zákrok kladenského brankáře. David Kaše zkoušel prostřelit Bowa střelou od mantinelu, ale hostující muž s maskou si věděl rady a přerušil hru.
     
    38:55
    Velké štěstí pro Kladno! Thorell se dostal před brankou k opuštěnému kotouči, ale sparťanský útočník svou dorážkou mířil pouze do zadního mantinelu.
     
    37:53
    Landon Bow vyjel ze svého pracoviště, aby pomohl svým obráncům rozehrát další útočnou akci. Kubík však pouze odevzdal kotouč soupeři, hra pokračuje dál.
     
    36:56
    Martin Jandus vyslal svižnou střelu od modré čáry. Rána sparťanského obránce kladenskému brankáři vypadla z lapačky, avšak obránci byli pozorní.
     
    36:10
    Plekanec po urputné přetlačované u mantinelu poslal kotouč svému spoluhráči do středního pásma, Rytíři už hrají v plném počtu hráčů na ledě.
     
    35:40
    Thorell se prokličkoval do útočného pásma přes obránce Suchánka pouze za cenu ofsajdu. Rozhodčí přerušuje hru a následovat bude buly v neutrální zóně.
     
    35:20
    Chlapík zkoušel prostřelit Bowa téměř z nulového úhlu, ale kladenský gólman si kotouč bez větších obtíží pohlídal. Hra je na malou chvíli přerušena.
     
    34:23
    Nicolas Hlava spěchal za opuštěným pukem do útočného pásma a našetřil cenné vteřinky z Ticháčkova trestu. Sparťané se nemohou usadit v útočném pásmu.
     
    34:08
    Vladimír Sobotka neuspěl na vhazování a kladenští hokejisté dostávají hru na opačný konec kluziště. Sparta musí začít svůj útok ze své obranné zóny.
     
    33:54
    Sparťané si svou aktivitou vynutili další nedovolený zákrok z kladenské strany. Na trestnou lavici usedl tentokrát Jiří Ticháček (KLA) za hákování.
     
    33:30
    Sobotka byl osamocen za brankou soupeře. Zkušený útočník chtěl zasunout kotouč do branky, jelikož Bow byl zcela mimo své pracoviště. Skóre se však nemění.
     
    32:43
    Souhra dvou sparťanských obránců! Pavelka si počkal v útočném pásmu na Poláška, který svou střelou nebyl úspěšný. Obrana Rytířů odolala.
     
    31:51
    Řepíkovi vypíchl kotouč z hokejky obránce Suchánek a kladenští obránci posléze ukořistili puk pro svůj tým. V útočném pásmu hostí Machovský zasáhl.
     
    31:28
    Erik Thorell se dostal do samostatného úniku a sparťanský útočník se pokusil zasunout kotouč za ležícího Bowa. Švédský útočník se svou kličkou neuspěl.
     
    30:58
    Hlava zasekl hru v útočném pásmu a našel Plekance! Zkušený útočník zkoušel prostřelit Machovského do horní části branky, leč neúspěšně.
     
    30:08
    Martin Kehar zkoušel najít své spoluhráče v hloubi útočného pásma, ale hosté se dlouho před brankářem Machovským neudrželi. Kotouč mají domácí.
     
    29:12
    Sobotkovi ujel kotouč po prudké přihrávce od spoluhráče, čehož kladenští hokejisté nedokázali využít a museli se vracet zpět do svého obranného pásma.
     
    28:35
    Kladenští se rychle přesunuli do útočného pásma a tlačili se do branky. Sudí nakonec píská postavení útočícího hráče v brankovišti a vykazuje hru do neutrální zóny.
     
    28:27
    Sparťané se dostali do útočné akce a brankář Bow musel být znovu v pozoru. Řepík se k dorážce před kladenským gólmanem už nedostal, hra pokračuje dál.
    27:35 Adam KUBÍK - 2:2
     
    27:35
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Teď už se ale hosté prosadili! Plekanec našel křižnou přihrávkou volného ADAMA KUBÍKA, který prudkou střelou propálil Machovského na bližší tyčku. V O2 areně máme znovu srovnáno. Asistence: Tomáš Plekanec, Marek Baránek.
     
    27:08
    Plekanec rozdává přihrávky svým spoluhráčům na modrou čáru i do strany, ale Rytíři se zatím nemohou dostat do větší palebné pozice. Tlak hostí pokračuje.
     
    26:23
    Tomáš Plekanec neuspěl na vhazování v útočném pásmu a obránce Moravčík poslal kotouč až na druhý konec kluziště. Rytíři začínají od své branky.
     
    26:17
    Druhým vyloučeným hráčem v utkání je sparťanský útočník Miroslav Forman (SPA), který vyfasoval od rozhodčích dvě trestné minuty za podrážení.
     
    26:08
    Forman udržel puk pro svého spoluhráče, ale Chlapík se k zakončení před brankou již nedostal. V dalších vteřinách sudí přerušuje hru, bude se vylučovat.
     
    25:25
    Michal Moravčík vyslal svižnou ránu od modré čáry, která však neskončila gólovým úspěchem, byť měla vcelku velkou razanci. Hra pokračuje dál.
     
    24:50
    Michal Řepík pouze poslal kotouč do obranného pásma hostí, kteří si berou puk na své hokejky a zakládají novou akci. Mezitím oba týmy střídají.
     
    23:43
    Obránce Ticháček našel ve středním pásmu najetého Hlavu, který nahodil puk do útočné zóny. Machovský čelil nebezpečné střele z dálky, skóre zůstává stejné.
     
    23:20
    Čtvrtá formace domácího týmu si nerozuměla ve své rozehrávce a kotouč končí až na zakázaném uvolnění. Hra se stěhuje před brankáře Machovského.
     
    22:30
    Patrik Prymula využil své centimetry v souboji se svým protihráčem v rohu kluziště, ale sparťané se vzápětí k dalšímu ohrožení kladenské branky nedostali.
    21:48 Roman HORÁK - 2:1
     
    21:48
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané svou početní výhodu využívají a jdou znovu do vedení. Matuškinovu střelu od modré čáry tečoval v mezikruží ROMAN HORÁK a kotouč následně zaplul do horní části branky. Asistence: Maxim Matuškin.
     
    21:22
    Filip Chlapík zastavil kladenské vyhození na modré čáře a sparťané rozjeli útočnou kombinaci. Bow musel řešit nebezpečnou střelu z pravé strany.
     
    21:18
    Bude se potřetí v tomto utkání vylučovat. Na trestnou lavici za hákování usedá kladenský útočník Martin Kadlec (KLA), který vyfasoval "dvojku" za hákování.
     
    20:39
    Ticháček ještě udržel hru v útočném pásmu, ale krátce nato sparťanská obrana zapracovala a vyvezla kotouč až před kladenského brankáře Bowa.
     
    20:08
    Michal Řepík čekal na přihrávku od svého spoluhráče v útočném pásmu, ale jeden z kladenských hráčů včas zastavil souhru sparťanského týmu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hráči už jsou zpátky na ledové ploše, druhá třetina začne co nevidět.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:56 hodin.
     
    Na šance velmi bohatá, ale na góly skromná úvodní dvacetiminutovka je úspěšně za námi. Sparťané se v prvních minutách dostali do vedení zásluhou Daniela Voženílka, ale o pár okamžiků později skóroval Jacob Dotchin. Zkušený obránce využil volného prostoru a svou přesnou ranou nedal Machovskému šanci zasáhnout. Skóre je po úvodní části nerozhodné 1:1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:58
    Kladenští hokejisté se snažili ještě zaútočit v posledních vteřinách první třetiny, avšak sparťané byli v obranném pásmu pozorní. První třetina končí.
     
    18:52
    Na první pohled z nenápadné akce se vyklubalo pořádné nebezpečí pro Bowa. Michal Řepík našel stříleným pasem Horáka, jenž sám před brankou trefil jen kladenského brankáře.
     
    17:53
    Martin Procházka obkroužil snad celé útočné pásmo a udržel své protihráče na zádech. Kladenský útočník zkoušel prostrčit puk do brankoviště, leč neúspěšně.
     
    17:26
    Chlapík otočil hru ve středním pásmu a vzápětí si zkoušel prostrčit puk mezi bruslemi! Talentovaný útočník však svou akci nedotáhl do úspěšného konce.
     
    16:40
    Plekanec poslal v obranném pásmu jemnou přihrávku Hlavovi a kladenští hokejisté se na malou chvíli dostali alespoň do středního pásma. Oba celky střídají.
     
    16:07
    Zajímavá akce Rytířů! Hlava po otočce na modré čáře hledal Plekance, který však svou hokejkou na kotouč nedosáhl a Machovský zasáhl.
     
    15:42
    Kadlec ještě bojoval o puk v rohu kluziště, sparťané byli u mantinelu úspěšnější. Řepíkovu přihrávku v útočném pásmu hosté včas zablokovali.
     
    14:43
    Filip Chlapík uspěl na vhazování v obranném pásmu svého týmu. Sparťané se znovu osvobodili a našetřili několik cenných vteřinek z Voženílkova vyloučení.
     
    14:12
    Plekanec zkoušel nahrnout kotouč do brankoviště, ale v mezikruží byli sparťané včas připravení a poslali puk až na druhou stranu kluziště.
     
    13:46
    Hosté se při svém přechodu do útočného pásma unáhlili a rozhodčí píská postavení mimo hru. Následovat bude buly ve středním pásmu, blíže k brance Sparty.
     
    13:08
    Kladenští hráči se okamžitě usadili v útočném pásmu a vymysleli svižnou kombinaci, na jejímž konci stál Kubík. Machovský střelu viděl a přerušil hru.
     
    12:59
    Rozhodčí přerušuje hru, následovat bude další komerční přestávka. Po ní si Kladno zahraje přesilovku, Daniel Voženílek (SPA) se provinil nebezpečnou hrou vysokou holí.
     
    12:23
    Jiří Ticháček po vyhraném vhazování v útočném pásmu zkusil vystřelit, ale Machovský nemusel zasahovat. Střela kladenského obránce byla zablokovaná.
     
    12:17
    Útočník Melka opustil trestnou lavici a hosté už hrají v plném počtu hráčů na ledové ploše. Mezitím se domácí hokejisté provinili zakázaným uvolněním.
     
    11:33
    Moravčík nahodil puk od modré čáry pro své spoluhráče před brankou, ale nikdo v rudém dresu před kladenskou brankou neoperoval. Kladno se brání úspěšně.
     
    11:11
    Další prudká rána z domácí strany! Kašeho tvrdá střela od modré čáry měla velkou razanci, ale kladenský brankář tentokrát mohl zůstat v klidu.
     
    11:01
    Elitní formace domácích založila další útočnou akci středem kluziště. Před soupeřovou brankou byl aktivní Sobotka, jenž kotouč za Bowa nepropasíroval.
     
    10:28
    Michal Řepík nabil od mantinelu na modrou čáru Matuškinovi, po jehož ráně se musel Bow natahovat. Kladenský brankář celou situaci ustál a podržel svůj tým.
     
    10:09
    Domácí se usadili v útočném pásmu a kladenský gólman Bow musel řešit první vážnější situaci v přesilové hře domácích. Hra je na chvíli přerušena.
     
    09:49
    Sobotka neudržel kotouč na své hokejce po vhazování v útočném pásmu, ale sparťané svou aktivitou vynutili faul. Antonín Melka (KLA) dostal trest za podrážení.
     
    08:53
    Domácí hráči odebrali hostům kotouč v obranném pásmu a přesunuli hru na druhý konec kluziště. Velmi pohlednou kombinaci zkazil sparťanům ofsajd.
     
    08:10
    Moravčík musel zacouvat s kotoučem do středního pásma a při další snaze založit protiútok se sparťanům nezadařilo. Kotouč si berou kladenští hokejisté.
     
    07:41
    Kaše dostal na vhazování od rozhodčího varování a buly se muselo opakovat. Napodruhé uspěli Rytíři, kteří však nedostali kotouč do neutrální zóny.
     
    07:35
    Sparťané se tlačí do šancí v útočném pásmu, obrana Rytířů zatím odolává. Chlapíkovu ránu z mezikruží lapil do své výstroje zkušený brankář Bow.
     
    07:11
    Velká šance domácích! Thorell v přečíslení dvou proti jednomu udělal stahovačku a vystřelil z osy kluziště. Rána domácího útočníka šla mimo branku.
     
    06:23
    Roman Horák poslal přihrávku Řepíkovi do hloubi útočného pásma, ale sparťané se neudrželi na dlouhý časový úsek před kladenským brankářem.
    05:34 Jake DOTCHIN - 1:1
     
    05:34
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! Kladenští zavítali do útočného pásma a svůj krátký pobyt korunovali gólem. Výbornou práci odvedl útočník Indrák, jenž našel JACOBA DOTCHINA osamoceného na pravém kruhu. Zkušený obránce zamířil přesně, Machovský neměl šanci zasáhnout. Asistence: Miroslav Indrák.
     
    04:58
    Martin Kadlec ještě bojoval o kotouč v útočném pásmu, ale hosté se do útočné akce už nedostali. Hraje se ve středním pásmu a kotouč si sbírá Kladno.
     
    04:18
    Sparťané jsou i nadále při chuti a nepouští soupeře z jeho obranného pásma. Prudká rána obránce Pavelky od modré čáry neměla gólové parametry.
     
    03:30
    Sparťané mohli jít do dvoubrankového vedení! Horák se prodral do samostatného úniku, ale sparťanský útočník nedokázal ve velké rychlosti přesně zakončit.
    03:08 Daniel VOŽENÍLEK - 1:0
     
    03:08
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané svůj menší tlak přetavili v úvodní branku utkání! DANIEL VOŽENÍLEK vyslal jemnou střelu od mantinelu a kotouč zaplul až do sítě. Asistence: Nino Tomov, Michal Moravčík.
     
    02:32
    Na ledovou plochu se vrátila elitní formace Pražanů, která se zabydlela v útočném pásmu. Nebezpečná rána Dvořáka od modré čáry byla nepřesná.
     
    02:26
    Daniel Voženílek uspěl na vhazování v obranném pásmu Sparty a domácí se rychle přesunuli na druhou stranu kluziště. Bow ukryl puk ve své lapačce.
     
    01:45
    Bow musel být v pozoru! Kladenský gólman podržel puk ve své výstroji po střele Formana. Následovala menší potyčka, která se obešla bez vyloučení.
     
    01:21
    Po urputném souboji o puk v rohu kluziště se ke kotouči dostali na malou chvíli hosté, nicméně včas zapracoval útočník Forman. Sparta rozjíždí útočnou akci.
     
    00:44
    Nicolas Hlava se snažil svou přihrávkou od mantinelu najít své spoluhráče před brankou, ale jeden z kladenských hráčů měl zablokovanou hokejku.
     
    00:16
    Moravčík rozjel první útočnou akci domácího týmu, ale sparťany zabrzdil hvizd čárového sudího. Píská se postavení mimo hru a následovat bude další buly.
     
    00:05
    Úvodní vhazování ve středovém kruhu vyhrál zkušený útočník Tomáš Plekanec a hosté se na chvíli dostali do útočného pásma. Machovský nemusel zasahovat.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou týmů se již vrátili zpět ze svých kabin na ledovou plochu. Elitní formace jsou připraveny na úvodní vhazování, jdeme na to!
     
    Rozbruslení obou týmů se pomalu chýlí ke konci. Ledovou plochu naposledy před zápasem upraví rolba. Kapitánem sparťanského týmu pro dnešní zápas je tradičně Michal Řepík, céčko na kladenském dresu najdeme u Tomáše Plekance, jenž v minulém duelu proti Motoru zaznamenal hattrick.
     
    Ještě jednou přeji všem hokejovým fandům krásné nedělní odpoledne přímo z pražské O2 areny. Oba týmy odstartují za pár okamžiků předzápasové rozbruslení a vy si mezitím můžete přečíst sestavy obou celků.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Machovský (Cichoň) – Moravčík, Matuškin, Tomáš Dvořák, M. Jandus, A. Polášek (A), T. Pavelka, Tomov – E. Thorell, R. Horák, M. Řepík (C) – Chlapík, Sobotka (A), M. Forman – Vitouch, D. Kaše, Prymula – J. Strnad, D. Voženílek, Šmerha.
    Trenér: Josef Jandač

    Rytíři Kladno: Bow (Janus) – Kehar, Baránek, K. Wood, Ticháček, Babka, J. Suchánek (A), Dotchin – Hlava, Plekanec (C), A. Kubík – Pytlík, Zikmund, Melka – M. Kadlec, Filip, Martin Procházka – Kristo, M. Indrák, M. Beran.
    Trenér: David Čermák

    Rozhodčí: Jeřábek, Horák – Lhotský, Klouček.
    Naváže Kladno na páteční výhru nad Motorem?
     
    Hezké nedělní odpoledne z hlavního města, Tipsport extraliga má dnes na programu další zápasy. Sparta v rámci 45. hracího kola změří síly v domácím prostředí s Kladnem. Utkání startuje v 17.00 hodin, přeji všem příjemnou zábavu.
     
    Sparťané mají za sebou velmi náročné období. Svěřenci Miloslava Hořavy a Josefa Jandače po prohraném utkání v Liberci byli nuceni zamířit do karantény, jelikož pondělní testy odhalily několik pozitivních případů onemocnění COVID-19. Pražané jsou nyní zpátky a vyhlíží nedělní utkání s Kladnem.
     
    V obou táborech se v poslední době spekulovalo o některých hráčských přestupech. Ve Spartě se v uplynulých dnech a stále i nyní intenzivně řeší budoucnost brankáře Alexandera Saláka, jenž má dle posledních informací namířeno do švédské nejvyšší soutěže. Co se týče Kladna, klub v čele s majitelem Jaromírem Jágrem dotáhl přestup zkušeného brankáře, kterým je Jaroslav Janus. Slovenský gólman naposledy působil ve Finsku a kromě svého zahraničního angažmá zná dobře sparťanské prostředí, kde v minulosti působil. Trenéři měli Januse k dispozici na střídačce už v duelu s Motorem, naskočí slovenský brankář proti Spartě?
     
    Kladno prožívá velice úspěšné bodové období. Rytíři totiž v posledních čtyřech odehraných duelech pokaždé bodovali, navíc dvakrát zvítězili. Kladenská družina porazila na svém ledě Olomouc 2:0 a v pátečním duelu si vyšlápla na České Budějovice v poměru 5:3. Kladenskou výhru řídil zkušený útočník Tomáš Plekanec, který v utkání zaznamenal kromě hattricku i asistenci.
     
    Sparta s počtem padesáti šesti získaných bodů okupuje průběžné desáté místo v tabulce a zůstává v aktuální sezoně za očekáváním. Pražané v posledním duelu poměřili své síly s libereckými Tygry, kterým podlehli na jejich ledě 3:4. Sparťané v průběhu utkání prohrávali o tři branky, ale skóre později zdramatizovali, nicméně liberečtí hráči si výsledek pohlídali.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 4. D. Voženílek (Tomov, Moravčík), 22. R. Horák (Matuškin) – 6. Dotchin (M. Indrák), 28. A. Kubík (Plekanec, Baránek), 51. Zikmund (Melka, M. Beran)


    HC Sparta Praha: Machovský (Cichoň) – Moravčík, Matuškin, Tomáš Dvořák, M. Jandus, A. Polášek (A), T. Pavelka, Tomov – E. Thorell, R. Horák, M. Řepík (C) – Chlapík, Sobotka (A), M. Forman – Vitouch, D. Kaše, Prymula – J. Strnad, D. Voženílek, Šmerha.
    Trenér: Josef Jandač

    Rytíři Kladno: Bow (Janus) – Kehar, Baránek, K. Wood, Ticháček, Babka, J. Suchánek (A), Dotchin – Hlava, Plekanec (C), A. Kubík – Pytlík, Zikmund, Melka – M. Kadlec, Filip, Martin Procházka – Kristo, M. Indrák, M. Beran.
    Trenér: David Čermák

    Rozhodčí: Jeřábek, Horák – Lhotský, Klouček

    Diváci: 1000
    thejrc.org