Praha – Moravskoslezský kraj 9:4 (kon.) | Liberecký kraj – Plzeňský kraj 2:7 (kon.)
konec
Hlavní město Praha
9:4 (3:4, 5:0, 1:0)
Moravskoslezský kraj
Neděle 23.01.2022, 09:00 • Kalich Arena, Litoměřice • Mládežnické MČR krajských výběrů • O 3. místo
Partner:
     
    Já se pro tuto chvíli s vámi loučím, nicméně už za malý moment začne zde v Litoměřicích finálový souboj mezi Libereckým a Plzeňským krajem. (11:07:11)
     
    Nejlepší hráči turnaje:
    Moravskoslezský kraj – Matěj Weiss
    Hlavní město Praha – David Krčál
     
    Je dobojováno! Po dramatickém boji si Pražané třetí třetinu už ohlídali a díky tomu zakončují letošní mistrovství na třetím místě, naopak na Moravskoslezské zbylo místo čtvrté.
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Hlavní město Praha (Max Pšenička – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Moravskoslezský kraj (Viktor Wardas – 2 min., hrubost).
     
    59:32
    Po přetahované o puk vypálil rychle z levého kruhu Alex Drábek. Tobiáši Tvrzníkovi se ale povedlo naprosto nekompromisně kotouč udržet.
     
    59:28
    Vyloučení v týmu Hlavní město Praha (Marek Štefík – 2 min., podrážení).
     
    59:10
    Moravskoslezští se ještě pokoušejí o poslední útok, také si to Viktor Král zamířil na střídačku.
     
    58:20
    Daniel Novotný se pustil do přetlačované se dvěma bránícími hráči soupeře. Puk z toho sice na branku neumístil, nicméně alespoň udržel pro svůj tým útočné pásmo.
     
    58:04
    Do střely z prostoru mezi kruhy se odhodlal Jan Ostřížek. Gólman Tvrzník ale pro větší klid udržel kotouč u svých betonů.
     
    56:54
    Pražané stále drží puk na svých holích. Po levé straně se do útoku dostal Artur Matějovský. Těsně před možností vystřelit ho ale zablokoval jeden z bránících hráčů Moravskoslezského kraje.
     
    56:33
    Od levého mantinelu poslal kotouč na Královu klec Tomáš Hlinka. Moravskoslezský gólman ale dokázal zavčasu vytáhnout proti kotouči svou lapačku.
     
    55:44
    Pokus o výjezd Moravskoslezských zastavil ve středním pásmu Radoslav Cichoň, který posléze sám vrátil hru zpět před branku Viktora Krále.
     
    55:07
    David Hrubý neudržel při pokusu o kličku puk přesně na holi, čímž si ho přivlastnil Matěj Weiss.
     
    54:18
    Pražané se posléze jali upevnit pozice na opačné straně. Z mezikruží se dostal do nadějného zakončení Alex Matějovský, proti jehož střele ale dokázal Král včas vyjet.
     
    53:26
    Krátce za modrou se prudce napřáhl Dominick Radim Byrtus. Jeho ránu ale dokázala zblokovat dvojice pražských obránců mezi kruhy.
     
    52:42
    Pražská obrana zažívá krušné chvilky po několika rychlých zakončeních od Drábka, Švančary a Wardase.
     
    51:57
    Filip Topol nepropálil kotouč před Vasheka Blanara. Moravskoslezští se záhy odhodlali k výjezdu směrem k brance Tobiáše Tvrzníka.
     
    51:11
    S dalším nájezdem Novotného si už ale Viktor Král poradil na výbornou a z pozice ležmo vyrazil puk do bezpečí.

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 4. Krčál (Poletín, Pšenička), 13. Novotný (Kucharčík, Malínek), 16. Novotný (Hrubý), 22. Kucharčík (Hrubý), 29. Krčál (Labuzík), 33. Krčál (Pšenička), 33. Labuzík (Krčál), 39. Krčál (Poletín), 51. Novotný – 7. Kisza (Wardas), 14. Glos (Wardas), 17. Weiss, 18. M.Vítek


    Hlavní město Praha: Höhlig (21. Tvrzník) – Labuzík, Malínek, Houdek, Štefík, Pšenička, Rachůnek, Cichoň – Novotný, Topol, Hlinka, Kucharčík, Matějovský, Hrubý, Poletín, Halfar, Krčál (C), Tichý.
    Trenér: Jiří Kročák

    Moravskoslezský kraj: Váňa (23. Král) – Blanar, Vítek A., Zvejška, Kisza, Glos, Byrtus, Holub (C) – Vítek M., Weiss, Wardas, Daněk, Fasner, Ostřížek, Drábek, Švančara, Karas, Barna.
    Trenér: Jiří Raszka

    Rozhodčí: Kosnar – Beneš, Kurtin
    ocianews.com