Ottawa – Buffalo 5:0 (kon.) | Pittsburgh – Arizona 6:3 (kon.) | Carolina – Vegas 4:3 (po pr.)
New Jersey – Dallas 1:5 (kon.) | NY Islanders – Philadelphia 4:3 (kon.) | Winnipeg – Florida 3:5 (kon.)
Vancouver – Edmonton 2:3 (po pr.) | Seattle – Nashville 2:4 (kon.)
po prodl.
Vancouver Canucks
2:3 (0:0, 2:0, 0:2 - 0:1)
Edmonton Oilers
Středa 26.01.2022, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    64:36 Connor MCDAVID - 2:3
     
    64:36
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Padesátá střela Oilers končí v síti. Rozhoduje... kdo jiný než CONNOR MCDAVID. Za finální akci nicméně musí poděkovat obránci Darnellu Nurseovi, který nejprve získal kotouč ve vlastním pásmu, pak zažehnul motory a když se k němu přiblížil Quinn Hughes, v ideální okamžik předal puk dál. Na hraně brankoviště parkující McDavid v zásadě slíznul smetanu, protože Jason Dickinson se přes veškerou snahu nedokázal do souboje vrátit. Asistence: Darnell Nurse.
    50:24 Leon DRAISAITL - 2:2
     
    50:24
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Drtivý tlak nakonec Oilers přece jen dokáží vytěžit. Unavená sestava Vancouveru už nedokázala vzdorovat, proti křižné přihrávce Ryana Nugenta-Hopkinse nikdo nevystoupil a LEON DRAISAITL dokázal svou ránu příklepem umístit ideálně pod horní tyčku. Máme srovnáno a Oilers jsou na koni. Část sestavy Vancouveru se dlouhé minuty nedostala na led, ta další zase únavou vidí dvojmo. Asistence: Ryan Nugent-Hopkins a Connor McDavid.
    46:33 Ryan MCLEOD - 2:1
     
    46:33
    Edmonton právě vstřelil branku!
    První zaváhání Spencera Martina stojí Canucks poměrně dost. Z ostrého úhlu zkusil puk do brankoviště nahodit RYAN MCLEOD, zřejmě se plánoval hnát za dorážkou. Jenže to nebylo potřeba. Martin nezaujal dobré základní postavení a kotouč mu propadl někde mezi rukou a tělem až do brány. Oilers si nicméně snížení za dosavadní aktivitu zasloužili. Asistence: Kris Russell a Slater Koekkoek.
    37:13 Tyler MOTTE - 2:0
     
    37:13
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelná pasáž! J. T. Miller zůstal pozorný a před prázdnou bránou zastavil Connora McDavida. Okamžitě založil protiútok, vyslal do úniku TYLERA MOTTEHO a ten si poradil jednoduchou střelou mezi betony. Canucks pak postihla přirozená euforie, na trestné lavici se usmívá Juho Lammikko. Tahle branka v oslabení by mohla utkání definitivně převrátit na stranu Canucks, minimálně poskytuje psychickou výhodu. Asistence: J. T. Miller.
    34:26 Elias PETTERSSON - 1:0
     
    34:26
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Parádní rána konečně otevírá skóre. ELIAS PETTERSSON nabral rychlost v útočném pásmu a mezi nohama Codyho Ceciho poslal nechytatelnou dělovku rovnou do horního růžku. Canucks v zápase zatím nebyli lepším týmem, ale hra čtyři na čtyři vyzněla v jejich prospěch. Šlo o skvělou individuální práci mladého Seveřana. Bez asistence.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 35. Elias Pettersson, 38. Motte (J. T. Miller) – 47. R. McLeod (K. Russell, Koekkoek), 51. Draisaitl (Nugent-Hopkins, McDavid), 65. McDavid (Nurse)


    Vancouver Canucks: S. Martin (DiPietro) – Ekman-Larsson (A), T. Myers, Q. Hughes, Poolman, B. Hunt, L. Schenn – Elias Pettersson, J. T. Miller (A), Boeser – Höglander, Dickinson, Chiasson – Motte, Lammikko, Highmore – Podkolzin, Dowling, Justin Bailey.
    Trenér: Bruce Boudreau

    Edmonton Oilers: Koskinen (S. Skinner) – Nurse (A), Bouchard, Keith, Ceci, K. Russell, Koekkoek – Nugent-Hopkins (A), McDavid (C), Yamamoto – Foegele, Draisaitl (A), Puljujärvi – Brendan Perlini, R. McLeod, Kassian – Devin Shore, D. Ryan, Sceviour.
    Trenér: Dave Tippett

    Rozhodčí: Rank, Blandina – Berg, Nansen
    bahis siteleri