Pittsburgh – Detroit 2:3 (0:1 po s.n.) | NY Rangers – Minnesota 2:3 (kon.) | Chicago – Colorado 4:6 (kon.)
Dallas – Washington 0:5 (kon.) | Arizona – Boston 1:2 (kon.) | Ottawa – Anaheim 1:2 (kon.)
Philadelphia – Los Angeles 4:3 (po pr.) | St. Louis – Winnipeg 1:4 (kon.)
po s.n. (0:1)
Pittsburgh Penguins
2:3 (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)
Detroit Red Wings
Sobota 29.01.2022, 01:07 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání NHL mezi Pittsburgh Penguins a Detroit Red Wings.
     
    Detroit Red Wings

    Detroit v letošním ročníku oproti předchozím sezónám podává dobré výkony. Ve čtyřiceti třech odehraných duelech získali Red Wings čtyřicet dva bodů a patří jim devátá pozice Východní konference. Na osmý Boston ale Detroit ztrácí už devět bodů. Bruins navíc odehráli o tři utkání méně. Detroit se trápí hlavně v obraně. Letos inkasoval už 147 branek. Na kluzištích soupeřů navíc patří mezi nejhorší týmy v celé NHL. V posledním utkání pak Detroit doma padl 5:8 s Chicagem. Nejproduktivnějšími hráči Detroitu jsou Bertuzzi a Larkin. Oba nasbírali už třicet osm bodů.
     
    Pittsburgh Penguins

    Domácí Pittsburgh je na tom mnohem lépe. Ve čtyřiceti třech duelech získali Tučňáci šedesát bodů a patří jim čtvrtá pozice Východní konference. Na vedoucí Floridu navíc ztrácí jen pět bodů. Doma pak Pittsburgh soupeřům moc body nerozdává. V posledních týdnech navíc Tučňáci prožívají dobré časy. Od poloviny ledna ovládli šest zápasů v řadě. V tom posledním ale doma padli 1:2 v prodloužení se Seattlem. Nejproduktivnějším hráčem Penguins je Jake Guentzel se čtyřiceti body.
     
    Předpokládané sestavy:

    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang, Dumoulin, Marino, M. Pettersson, Ruhwedel, Matheson – Rust, Crosby, Guentzel – Kasperi Kapanen, Malkin, D. Heinen – B. McGinn, J. Carter, Rodrigues – D. Simon, Boyle, Aston-Reese.

    Detroit Red Wings: Nedeljkovic (Fulcher) – Seider, Oesterle, Hronek, M. Staal, G. Lindström, Leddy – L. Raymond, Dylan Larkin, Naměstnikov – Bertuzzi, P. Suter, Fabbri – Zadina, M. Rasmussen, Erne – Gagner, Veleno, Givani Smith..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Hosté uspěli na úvodním vhazování dnešního souboje. Detroit se ihned vydal do útoku, ale přihrávka na levou stranu skončila u hrazení.
     
    00:39
    Sidney Crosby se snažil dostat přes modrou čáru, ale obránce k němu dobře přistoupila odstavil kanadskou hvězdu od kotouče.
     
    01:10
    Detroit se nastěhoval do útočného pásma, ale nikdo v bílém se zatím nedostává do zakončení. Obrany obou týmů jsou v úvodu důrazné.
     
    01:37
    Domácím se vůbec nepovedla rozehrávka a kotouč směřující na Kapanena skončila na zakázaném uvolnění.
     
    02:06
    Bertuzzi se dostal do zakončení v útočném pásmu, ale proti jeho dělovce vystoupil obránce v černém dresu, který střelu od modré čáry zablokoval.
     
    02:26
    Malkin protečoval kotouč ven z obranného pásma do pásma středního. K pobídce ruského hráče se ale nikdo v bílém neprobil.
     
    03:08
    Detroit chtěl překvapit domácí rychlou rozehrávkou, ale defenziv Penguins stála připravená na modré čáře a puk odehrála do bezpečí.
     
    03:28
    Gustav Lindström nahodil puk ze středního pásma do rohu pásma útočného, jenže tam neměl nikoho ze spoluhráčů.
     
    04:40
    Domácí se nastěhovali do útočného pásma, ale nikdo v tmavém dresu Penguins nedokázal zakončit.
     
    05:10
    Detroit se naopak dostal do zakončení. Jordan Oesterle střílel příklepem z levé strany útočného pásma a jeho pokus skončil v lapačce brankáře.
     
    05:42
    Detroit chyboval v rozehrávce, nicméně nikdo v černém dresu Penguins se do útočného pásma nedostal a nedokázal chybu potrestat.
     
    06:06
    Michael Rasmussen objel branku Penguins v útočném pásmu, otočil se kolem branky domácího celku, ale přihrávkou mezi kruhy spoluhráče nenašel.
     
    06:32
    Rust vyvezl puk z obranného pásma na červenou čáru, odkud jej bekhendem nahodil do pásma útočného. K jeho pobídce se spoluhráč nedostal.
     
    07:10
    Pittsburgh se dostal do útočného pásma, ale nikdo v tmavém dresu od modré čáry nedokázal zakončit. Defenziva Detroitu s přehledem odehrála puk do bezpečí.
     
    07:38
    Hostující brankář vyjel za svou klec, kde zastavil nahození u mantinelu a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    08:03
    Brian Dumoulin na modré čáře získal puk a poslal jej do pásma středního. K jeho přihrávce se hnal Jevgenij Malkin, ale ten puk dlouho neudržel.
     
    08:11
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jeff Carter – 2 min., podrážení).
     
    09:06
    Hosté se v přesilovce usadili v útočném pásmu, ale zatím se prakticky nedostávají do zakončnení. Defenziva Penguins hraje skvěle.
     
    09:27
    Detroit přišel o kotouč v útočném pásmu a obrana Penguins puk bez problémů vyhodila do pásma středního. Zatím sledujeme opatrné utkání.
     
    10:11
    Domácí v plném počtu.
     
    10:26
    Dylan Larkin se před brankou Pittsburghu dostal k odraženému puku, který si přehodil na bekhend a chtěl zakončit. Jeho pokus skončil nad brankou.
     
    11:12
    Joseph Veleno nahodil puk po hrazení za branku soupeře, ale jeho pobídka skončila na hokejce pozorného brankáře Penguins.
     
    11:36
    Marino vybojoval kotouč u hrazení a pod tlakem jej po mantinelu vyhodil do středního pásma. Pittsburgh se v dnešním duelu moc nedostává do útoku.
     
    12:03
    Malkin projel po levém křídle do útočného pásma, kde zakončil zápěstím, ale hostující brankář proti němu zasáhl vyrážečkou.
     
    12:29
    Marino nahodil puk ze středního pásma do pásma útočného, ale brankář Detroitu si dal na jeho nahození pozor a puk sklepl k mantinelu.
     
    13:12
    Pittsburgh se dostal do útočného pásma, kde si domácí vyměnili několik přihrávek u hrazení, ale jejich kombinace skončila nepřesnou přihrávkou.
     
    13:24
    Evan Rodrigues kličkouval v útočném pásmu, přehodil si kotouč na forhend a zakončil. Jeho pokus ale skončil na betonu pozorného brankáře.
     
    14:03
    Crosby poslal zadovkou nebezpečnou přihrávku před branku Detroitu, kam se tlačil jeho spoluhráč, ale gólman Red Wings puk odpálil do bezpečí.
     
    14:26
    Detroit nyní jen nahodil puk do útočného pásma a hokejisté v bílém následně vyrazili na střídačku. Pokračuje boj o každý metr ledové plochy.
     
    15:03
    Jordan Oesterle zariskoval rozehrávkou o mantinel z obranného pásma. Jeho pobídku vystihl Rodrigues, ale Penguins o puk ihned přišli.
     
    15:29
    Pittsburgh se usadil v útočném pásmu, jenže nikdo v tmavém dresu se nedostal do zakončení. Defenziva Detroitu proti hráčům v černém skvěle vystupuje.
     
    16:03
    Lucas Raymond na levé straně vybojoval puk a odehrál jej za branku Penguins. Nikdo v bílém dresu se k jeho pobídce přes Mathesona nedostal.
     
    16:29
    Chad Ruhwedel nahodil puk od modré čáry. Před brankou jeho pobídku tečoval Zach Aston-Reese, ale hostující brankář vytáhl vynikající zákrok.
     
    17:00
    DeSmith musel po delší době zasahovat. Domácí brankář měl v tomto případě čistý výhled a bez problémů zastavil ránu od modré čáry.
     
    17:29
    Hráči Penguins se dostali ven z obranného pásma a odehráli puk za branku Detroitu. Čárový rozhodčí ale odhalil zakázané uvolnění.
     
    18:03
    John Marino zvládl bruslařský souboj v obranném pásmu, získal volný kotouč a bekhendem jej dostal za modrou čáru. Domácí ale potřebují být kreativnější.
     
    18:19
    Detroit právě vstřelil branku!
    Detroit se krátce před koncem první třetiny dostává do vedení! Hosté předvedli dobrý tlak do branky a slaví úspěch. K odraženému puku se v pádu dostal GIVANI SMITH a dostal puk za záda domácího brankáře! Asistence: Sam Gagner, Joseph Veleno.
    18:19 Givani SMITH - 0:1
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:23
    Sidney Crosby se chtěl uvolnit na modré čáře, kde si puk přehodil na forhend, ale nedokázal zakončit kolem obránce. Detroit se tak ubránil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina končí! Po úvodní dvacetiminutovce může být spokojenější hostující Detroit! Hosté byli během první části aktivnější a domácí celek výrazně přestříleli. Přesto si na zásah museli počkat až na závěr třetiny, kdy se díky důrazu v předbrankovém prostoru prosadil Givani Smith.
     
    Střely na branku: 4 – 11
     
    Další třetina začne přibližně v 2:00.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Pittsburgh uspěl na úvodním vhazování druhé třetiny. Domácí celek se dostal do ofenzivy, ale nikdo v tmavém dresu v úvodu třetiny nezakončil.
     
    20:31
    Jake Guentzel si sjel na přihrávku mezi kruhy, odkud pohotově zakončil příklepem, ale jeho pokus orazítkoval brankovou konstrukci!
     
    21:09
    Larkin projel po křídle do útočného pásma a vyslal bekhendovou přihrávku mezi kruhy. K jeho pobídce se nikdo ze spoluhráčů neprobil.
     
    21:37
    Marino spěchal do útočného pásma, jenže na modré čáře nechal puk za sebou a připravil Penguins o zajímavě vypadající aki.
     
    22:06
    Detroitu se vůbec nepovedla rozehrávka a kotouč skončil na zakázaném uvolnění. Vhazování se přesune zpátky před hostující klec.
     
    22:32
    Jevgenij Malkin se dostal k odraženému puku, tělem si dělal prostor, ale zakončit se mu stejně nepovedlo. Obránce v bílém dresu ruskému hráči zvedl hokejku.
     
    23:06
    Evan Rodrigues dostal přihrávku do jízdy na pravou stranu a dostal se do útočného pásma. Jeho pokus příklepem skončil vedle zadní tyčky.
     
    23:39
    Zach Aston-Reese se dostal za branku Detroitu, kde ustál souboj s obráncem a přihrál na modrou čáru. Jeho pobídka ale nenašla adresáta.
     
    24:10
    Rust se před klecí Detroitu dostal k volnému kotouči a pohotově zakončoval, ale jeho rána skončila na betonu skvěle postaveného brankáře!
     
    24:43
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Michael Rasmussen – 2 min., krosček).
     
    25:03
    Hosté hned v úvodu oslabení získali kotouč v obranném pásmu a vyhodili jej přes celé kluziště za branku Pittsburghu.
     
    25:54
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Domácí celek využívá přesilovou hru a nachází recept na pozornou obranu soupeře. První dělovku od modré čáry hostující brankář vyrazil jen před sebe a důrazný JAKE GUENTZEL puk dorazil za jeho záda! Asistence: Jevgenij Malkin, Sidney Crosby.
    25:54 Jake GUENTZEL - 1:1
     
    26:12
    Pittsburgh se dostal do útočného pásma, nicméně další zakončení zatím nepřišlo. Přihrávku z pravé strany si obrana Detroitu dobře pohlídala.
     
    26:39
    Brian Dumoulin číhal na přihrávku na levý kruh, ale přihrávka jeho směrem nakonec nedoputovala.
     
    27:15
    Detroit se ubránil jen za cenu vyhození kotouče do útočného pásma, kde se hosté moc dlouho neohřáli a už se znova musí soustředit na obranu.
     
    28:03
    Lucas Raymond z pravého kruhu zakončil příklepem, ale DeSmith jeho ránu dobře viděl a s přehledem dokázal zasáhnout.
     
    28:26
    Evan Rodrigues objel branku Detroitu a od hrazení přihrál na modrou čáru. K jeho pobídce se už nikdo v tmavém dresu Penguins včas nedostal.
     
    29:03
    Casey DeSmith si bez problémů pohlídal nahození z levé strany a jednoduše ukryl kotouč do lapačky. Vhazovat se bude po levici domácího brankáře.
     
    29:28
    Crosby z levé strany přihrál na pravý kruh, odkud zakončoval Guentzel, ale do rány domácího tahouna se postavil obránce, který puk srazil k mantinelu.
     
    30:00
    Je za námi polovina základní hrací doby a zatím sledujeme na branky velmi chudé utkání. Pittsburgh je ale po změně stran aktivnějším týmem.
     
    30:23
    John Marino projel přes modrou čáru ještě před kotoučem a čárový rozhodčí musel odpískat postavení mimo hru. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    30:36
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Dylan Larkin – 2 min., podrážení).
     
    31:03
    Letang střílel z vynikající pozice, ale jeho rána zápěstím prolétla kolem přední tyč. Penguins se přesto nadále drží v útočném pásmu.
     
    31:26
    Jevgenij Malkin se zjevil sám mezi kruhy, odkud vypálil zápěstím, ale hostující brankář Pickard si proti němu výborně povyjel a předvedl dosud nejlepší zákrok utkání!
     
    32:10
    Penguins se dostali do útočného pásma, kde si hráči v černém vyměnili krátké přihrávky, ale nikdo z nich tentokrát nezakončil.
     
    32:36
    Hosté v plném počtu.
     
    33:03
    Brian Dumoulin dostal přihrávku do jízdy na levou stranu, dostal se do útočného pásma, ale jeho pokus zastavil Calvin Pickard betonem.
     
    33:24
    Brian Dumoulin ve středním pásmu vybojoval odražený puk, sklepl jej na křídlo, kam spěchal Boyle, ale jeden z hráčů Red Wings puk v souboji poslal na střídačku.
     
    34:00
    Sidney Crosby nabral rychlost ve středním pásmu, vlétl do pásma útočného, kde zakončil bekhendem, ale Pickard vytáhl další skvostný zákrok!
     
    34:29
    Jevgenij Malkin si na pravé straně útočného pásma našel odražený puk a ihned zakončil. Pickard puk viděl na poslední chvíli, ale přesto zakročil.
     
    35:03
    Carter z obranného pásma vyhodil puk, ale jeho vyhození skončilo až na zakázaném uvolnění. Vhazování se tak vrátí zpět před klec domácích.
     
    35:36
    Larkin nahodil puk za branku Pittsburghu, ale tam neměl nikoho v bílém dresu. Domácí zadáci tak získali kotouč pro sebe a mohou se vydat vpřed.
     
    35:45
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Dominik Simon – 2 min., hákování).
     
    36:06
    Domácí zadáci získali v obranném pásmu kotouč a bez váhání jej poslali přes celé kluziště. Detroit se zatím v přesilovce k zakončení nedostal.
     
    36:31
    Detroit právě vstřelil branku!
    Také Detroit využívá přesilovou hru a bere si zpět své ztracené vedení! V prostoru před brankou Penguins se nejlépe zorientoval FILIP ZADINA, který doklepl odražený kotouč do branky! Asistence: Michael Rasmussen, Nick Leddy.
    36:31 Filip ZADINA - 1:2
     
    37:02
    Crosby se okamžitě tlačil do útočného pásma se snahou o bleskovou odpověď, ale obránce mu na poslední chvíli přečetl finální kličku mezi kruhy.
     
    37:32
    Hosté pořádně zariskovali při rozehrávce v obranném pásmu a málem nabídli kotouč hokejistům Penguins. Hráči v černém se ale do zakončení nedostali.
     
    38:06
    Také Jevgenij Malkin se tlačil do útočného pásma, jenže na modré čáře je zastavil důrazný Seider. Pittsburghu se dnes nedaří.
     
    38:35
    Larkin dostal přihrávku na levou stranu útočného pásma, odkud ještě přihrál mezi kruhy, čímž dokonale zaskočil také své spoluhráče.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:26
    Michael Matheson nahodil puk do rohu útočného pásma, ale obránci Detroitu byli v následném souboji důraznější a vyhodili puk do bezpečí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina končí! I po čtyřiceti minutách je na tom o kousek lépe hostující Detroit. Za domácí sice v přesilovce vyrovnal Jake Guentzel, ale Penguins následně zahodili další šance. Detroit v závěru třetiny domácí zmar v zakončení potrestal, když se v přesilovce trefil český útočník Filip Zadina. Po čtyřiceti minutách tak platí stav 1:2.
     
    Střely na branku: 22 – 23
     
    Další třetina začne přibližně v 2:56.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Pittsburgh uspěl na úvodním vhazování třetí třetiny. Domácí celek potřebuje v závěrečné periodě dnešního souboje pořádně zabrat.
     
    40:27
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    A to se Pittsburghu daří hned v úvodu závěrečné periody! Crosby v útočném pásmu atakoval Hronka, získal puk a poslal jej mezi kruhy, odkud JAKE GUENTZEL přidal svůj druhý zásah! Asistence: Sidney Crosby.
    40:27 Jake GUENTZEL - 2:2
     
    41:02
    Hostující brankář vyjel za svou klec a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Na jeho pobídku si sjel Larkin, jenže se nesetkal s pomocí svých spoluhráčů.
     
    41:29
    Brian Dumoulin napadal rozehrávku soupeře, jenže od jeho hokejky se kotouč odrazil mezi diváky. Sudí vytáhli vhazování do středního pásma.
     
    42:06
    Malkin nahodil puk mezi kruhy, kde jeho pobídku tečoval Evan Rodrigues, ale hostující brankář reflexivně zakročil pravým betonem.
     
    42:35
    Boyle projel do útočného pásma, kde napřáhl ke střele příklepem, nicméně jeho dělovka mířila jen do lapačky připraveného gólmana. Penguins ve třetí části kralují dění na ledě.
     
    43:03
    Kris Letang dostal nabito na modrou čáru, odkud pohotově napřáhl ke střele příklepem, ale opět trefil prostor, kam se stačil přesunout brankář.
     
    43:35
    Hronek měl opět problémy s rozehrávkou z obranného pásma a málem daroval kotouč Guentzelovi. Český obránce puk se štěstím odehrál odrazem o mantinel.
     
    44:12
    Detroit se dostal do útočného pásma, kde hráči v bílém získali puk a dostali se do zakončení. Domácí brankář ale udržel beton u levé tyčky.
     
    44:36
    Dylan Larkin se z levého kruhu opřel do odraženého kotouče, ale jeho rána prolétla kousek od poloprázdné branky. Domácí měli i kus štěstí.
     
    45:12
    Malkin projel po pravém křídle do útočného pásma, našel Dumoulina, který ruskému hráči ještě vracel přihrávku, nicméně nikdo nakonec nezakončil.
     
    45:45
    Kris Letang se stáhl do rohu obranného pásma, kde vybojoval kotouč a pomohl si přihrávkou do zadních řad.
     
    46:12
    Marcus Pettersson se otočil na modré čáře, přehodil si puk na forhend a nahodil jej na branku. Jeho pobídku pozorný gólman udržel ve výstroji.
     
    46:41
    Letang vyhodil puk odrazem o mantinel ven z obranného pásma, ale k puku se opět dostali jen hokejisté Detroitu, kteří v posledních minutách zmírnili nástup Penguins.
     
    47:06
    Casey DeSmith si dal pozor na dělovku od modré čáry a jednoduše schoval kotouč do lapačky. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    47:28
    Dominik Simon vybojoval v útočném pásmu puk pro Cartera, který bez přípravy zakončil příklepem. Jeho ránu ale gólman Detroitu vykopl.
     
    48:00
    Pittsburghu se nepovedl přechod do útoku a přihrávka na pravou stranu skončila až na zakázaném uvolnění. Vhazovat se bude před brankou Detroitu.
     
    48:26
    Casey DeSmith rozehrál na levou stranu, kde si pro puk sjel Jevgenij Malkin. Ruský útočník je v dnešním duelu aktivní a snaží se hrozit.
     
    49:03
    Kris Letang si vzal puk za vlastní brankou a chtěl přenést hru na Boyla. Druhý jmenovaný si ale nepotykal s převzetím kotouče.
     
    49:34
    Heinen projel do útočného pásma, kde si puk přehodil na forhend a zakončil zápěstím. Jeho projektil směřoval přímo do lapačky brankáře.
     
    49:47
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Givani Smith – 2 min., hákování).
     
    50:08
    Malkin sklepl puk mezi kruhy pro Rusta, který se pohotově opřel do zakončení, ale jeho ránu srazil dobře postavený zadák do ochranné sítě.
     
    50:55
    Kris Letang si vybruslil do střelecké pozice, odkud vyslal zajímavý pokus zápěstím, ale Pickard vytáhl další jistý zákrok. Vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    51:09
    Detroitu se povedlo vyhodit puk přes celé kluziště za branku Penguins. Domácí hráčům už v přesilové hře na rozhodnutí moc času nezbývá.
     
    51:47
    Hosté v plném počtu.
     
    52:06
    Domácí celek pokračuje v silném tlaku i po skončení přesilové hry. Heinen zpoza branky vymyslel přihrávku mezi kruhy, ale radost domácím opět pokazil maskovaný muž Pickard.
     
    52:26
    Dumoulin z pravé strany útočného pásma nahodil puk bekhendem před klec Detroitu, ale nikdo v černém dresu Penguins na jeho pobídku nedosáhl.
     
    53:10
    Domácí se ve třetí třetině aktivně tlačí do útoku, ale obrana Detroitu zatím stále odolává. Čeká nás velmi dramatická koncovka utkání.
     
    53:36
    Seider poslal přihrávku před branku, kde číhal Dylan Larkin, ale hostující hráč puk ze vzduchu nedokázal sklepnout na branku Pittsburghu.
     
    54:06
    Pius Suter číhal na přihrávku mezi kruhy, ale Ruhwedel k němu kotouč pojít nenechal. Domácí se poté tlačili vpřed, ale u puku se dlouho neohřáli.
     
    54:37
    Rust se před brankou Detroitu dostal k volnému kotouči, který nahodil na branku, jenže tam byl pozorný Pickard. Pittsburgh v dosavadním průběhu třetí části vyslal na klec Red Wings už třináct střel.
     
    55:03
    Pickard chyboval při rozehrávce zpoza branky, ale zadáci Detroitu rychle dostoupili domácí hráče a menší zaváhání svého brankáře napravili.
     
    55:32
    Larkin se prosmýkl do útočného pásma, kde se ještě zbavil soupeře, ale už nedokázal přesně zamířit.
     
    56:18
    Sidney Crosby dostal přihrávku na pravou stranu útočného pásma, odkud zakončil příklepem. Jeho rána rozvlnila jen boční síť.
     
    56:45
    Crosby vyslal oblouček na útočnou modrou čáru, ale tam se stačil vrátit Filip Hronek, který nepustil hokejisty Penguins do útočného pásma.
     
    57:10
    Lucas Raymond z pravé strany útočného pásma bekhendem nahodil puk před domácí klec, ale nikdo v bílém na prudkou pobídku nedosáhl.
     
    57:28
    Casey DeSmith si pohlídal nahození od modré čáry a zajímavým zákrokem vyrážečkou přizvedl puk do ochranné sítě. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:19
    Seider se u vlastní branky pustil do potyčky s Crosbym. Německý hokejista byl hodně agresivní a troufl si na hvězdného kapitána Penguins.
     
    58:19
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Moritz Seider – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Sidney Crosby – 2 min., hrubost).
     
    59:03
    Larkin se natlačil do zakončení z mezikruží, ale DeSmith jeho ránu výborně vyrazil do rohu ledové plochy.
     
    59:34
    Detroit se v závěru utkání tlačil do útočného pásma, ale Robby Fabbri byl příliš netrpělivý a projel do ofsajdu. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Třetí třetina končí! Šedesát minut nám o vítězi dnešního souboje nerozhodlo. Hned v úvodu třetí části totiž svým druhým zásahem v utkání vyrovnal Jake Guentzel. O vítězi tak rozhodne až prodloužení nebo případné samostatné nájezdy.
     
    Střely na branku: 37 – 28
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Letang projel v úvodu prodloužení po levém křídle do zakončení, ale nepřekvapil brankáře Detroitu.
     
    60:38
    Casey DeSmith vytáhl neskutečný zákrok! Larkin měl po brejku před sebou takřka prázdnou branku, ale DeSmith se roztáhl a schoval puk v lapačce!
     
    61:12
    Sidney Crosby už je zpátky na ledě a ihned se vydal do útoku. Celou akci zakončil Rust, ale netrefil mezírku mezi betonem a přední tyčkou.
     
    62:00
    Bertuzzi si krásně navedl puk do středu, počkal si až obránce zabrzdí a vypálil zápěstím. Jeho pokus ale skončil vedle zadní tyčky.
     
    62:26
    Do útoku se hnal Carter, který si neporadil se zpracováním a kotouč mu následně utekl k zadákům v bílých dresech Red Wings.
     
    63:03
    Penguins se dostali do útočného pásma, ale Malkina od kotouče odstavil Filip Hronek.
     
    63:36
    Nick Leddy poslal přihrávku na rozjetého Dylana Larkina, který vlétl do útočného pásma, jenže z ostrého úhlu netrefil branku.
     
    64:00
    Casey DeSmith se znovu skvěle roztáhl v brankovišti a zastavil přihrávku směřující před takřka opuštěnou klec! Domácí gólman dnes září!
     
    64:58
    Z poslední akce prodloužení ještě zakončoval Moritz Seider, jehož rána zápěstím směřovala do lapačky domácího brankáře.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Jako první se rozjel Jake Guentzel, ale bekhendový blafák zakončil střelou nad branku.
     
    1. série
    0:1
    Raymond si pohrál s brankářem, stáhl si kotouč a poslal puk za jeho záda!
     
    2. série
    0:1
    Sidney Crosby mířil mezi betony, ale hostující brankář jeho pokus zastavil!
     
    2. série
    0:1
    Dylan Larkin zkoušel zamířit nad beton, ale DeSmith se štěstím zasáhl!
     
    3. série
    0:1
    Je hotovo! Letang střílel z těsné blízkosti brankáře a ten vytáhl další dobrý zákrok!
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Detroit Red Wings.
    Autorem vítězného nájezdu je LUCAS RAYMOND!
    Lucas RAYMOND - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Detroit nakonec vítězí po nájezdech a připisuje si cenné dva body! Jako jediný z pěti střelců totiž uspěl Lucas Raymond. Hostující gólman v nájezdech pouze podtrhl svůj vynikající výkon.
     
    Střely na branku: 38 – 32
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Calvin Pickard (DET) – 36 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,7%, odchytal 65:00
    Casey DeSmith (PIT) – 30 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,8%, odchytal 64:57
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Dominik Simon (PIT) – 0+0, 0 účast, 1 střela na branku, TM 2, čas na ledě 10:26
    Filip Zadina (DET) – 1+0, -1 účast, 1 střela na branku, TM 0, čas na ledě 14:09
    Filip Hronek (DET) – 0+0, -1 účast, 3 střely na branku, TM 0, čas na ledě 21:35
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Calvin Pickard (DET) – 36 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,7%
    2. Jake Guentzel (PIT) – 2+0
    3. Lucas Raymond (DET) – 0+0
     
    Ještě doplním, že duel sledovalo 18 369 diváků. (04:00:23)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 26. Guentzel (Malkin, Crosby), 41. Guentzel (Crosby) – 19. Givani Smith (Gagner, Veleno), 37. Zadina (M. Rasmussen, Leddy), rozh. náj. L. Raymond

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Jake Guentzel (PIT)
    0:1   Lucas Raymond (DET)
    2. série:
    0:1   Sidney Crosby (PIT)
    0:1   Dylan Larkin (DET)
    3. série:
    0:1   Kris Letang (PIT)


    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin, Marino, M. Pettersson, Ruhwedel, Matheson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kasperi Kapanen, Malkin (A), D. Heinen – B. McGinn, J. Carter, Rodrigues – D. Simon, Boyle, Aston-Reese.
    Detroit Red Wings: Pickard (Nedeljkovic) – Seider, Oesterle, Hronek, M. Staal (A), G. Lindström, Leddy – L. Raymond, Dylan Larkin (C), Naměstnikov – Bertuzzi, P. Suter, Fabbri – Zadina, M. Rasmussen, Erne – Gagner, Veleno, Givani Smith.

    Rozhodčí: Hebert, Nicholson – Murchison, Daisy

    Diváci: 18 369
    bahis siteleri