Hranice – Plzeň 21:37 (kon.) | Lovosice – Kopřivnice 31:26 (kon.) | Karviná – Zubří 35:32 (kon.)
Frýdek-M. – Královo Pole 32:32 (kon.) | SHC Maloměřice – Dukla 26:38 (kon.)
konec
Pepino SKP Frýdek-Místek
32:32 (16:16)
SKKP Handball Brno
Středa 02.02.2022, 18:00 • Frýdek-Místek • Chance Extraliga mužů • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Pepino SKP Frýdek-Místek je s pouhými pěti body na desátém místě tabulky a domácí duel s Královým Polem bude poslední příležitostí udržet si alespoň trochu reálnou naději na play-off. Na osmé místo ztrácí Frýdek-Místek osm bodů a ještě má odehráno o zápas více.
    Poslední čtyři zápasy odehrál venku a pokaždé odjel s prázdnou.
     
    SK Královo Pole Brno drží s 13 body právě poslední postupovou příčku do play-off, když vinou karantén odehrálo ze všech extraligových celků nejméně zápasů a po dohrávkách se může klidně vyhoupnout na páté místo. Prakticky všechny body ovšem Jihomoravané vybojovali doma, zvenčí přivezli v sezóně pouze bod z palubovky pražské Dukly.
     
    První vzájemný zápas sezóny v Brně přinesl krásnou přestřelku a napínavé drama, které skončilo vítězně pro Královo Pole 35:34. Deseti zásahy se blýskli jak domácí Dušan Živanov, tak hostující Jan Mucha.
     
    Úvodní sestavy:

    Pepino SKP Frýdek-Místek: Bartoš, Marenčák, Pyško – Petrovský, Hrachovec, Gřešek, Chudoba, Brožek, Bureš, Mucha, Choleva, Mazur, O'Connor, Ondrušík, F. Zourek, Hustopecký.
    Trenér: Daniel Valo

    SKKP Handball Brno: Chmela, B. Pšenica, Bavlnka – Ratkovský, Kocich, Došen, Živanov, R. Flajsar, Burget, Strack, Kikanović, Žvak, Stein, Zahradníček, Bosák.
    Trenér: Pavel Hladík

    Rozhodčí: Pluhař, Suchánek.
     
    1
    Utkání právě začalo. (0:0)
    1
    Erik Žvak otevírá střeleckou listinu dnešního zápasu. Prodral se skrze obranu soupeře a následně při pádu zakončil. (0:1)
     
    1
    Žlutá karta pro tým SKKP Handball Brno (Erik Žvak). (0:1)
    2
    První branku mají na kontě už i domácí házenkáři. Jan Mucha napřáhl z křídla a parádně zakončil k tyči. (1:1)
    2
    Gól vstřelil tým SKKP Handball Brno (Luka Kikanović). (1:2)
    3
    Jan Mucha přidává svou druhou branku v zápase! Je tak srovnáno, 2:2. (2:2)
     
    4
    Žlutá karta pro tým Pepino SKP Frýdek-Místek (Radim Hustopecký). (2:2)
    4
    Nejzkušenější hráč Frýdku-Místku Vojtěch Petrovský vypálil ze strany. Brankář sice vytáhl zákrokem míč z branky, ten ale už přešel čáru. (3:2)
    5
    Gól vstřelil tým SKKP Handball Brno (Luka Kikanović). (3:3)
    7
    Po delší chvíli bez gólů se konečně prosadil Jakub Bosák. Ten dokázal proměnit protiútok rychlou střelou z pravé strany k tyči. Brno tak opět otáčí utkání. (3:4)
    8
    Na branku hostů dokázal ale Frýdku-Místek dobře zareagovat. Radim Chudoba poslal svou obvyklou dělovku do branky a soupeř neměl šanci zareagovat. (4:4)
    9
    Tak a je zase otočeno. Zbyněk Bureš se dostal se spoluhráčem do akce dva na nikoho. Budeš vzal zakončení na sebe a jednoduše propálili gólmana. (5:4)
    9
    Gól vstřelil tým SKKP Handball Brno (Dušan Živanov). (5:5)
    9
    Jakub Bosák v téže minutě přidává druhý gól Brněnských. Ti tak jsou zase ve vedení. Podobně, jako před chvílí Frýdku-Místek, skóroval i Bosák z úniku. (5:6)
    11
    Gól vstřelil tým Pepino SKP Frýdek-Místek (Radim Chudoba). (6:6)
    11
    Jakub Bosák se prezentoval parádní dohrávkou z levého křídla, kdy míč poslal na vzdálenější tyčku. (6:7)
     
    12
    Frýdek-Místek vystřídal gólmany, nyní je v domácí brance Bartoš. (6:7)
    13
    Jakub Ondrušík vyslal dělovku z levé strany, srovnal zápas a zapsal v něm svou první branku. (7:7)
    15
    Zbyněk Bureš se prezentoval parádní střelou pod víko a opět otočil stav utkání. (8:7)
    16
    Marko Došen dokázal vyslat velice dobrou ránu i v pádu a tak srovnal. Pro srbského házenkáře je to dnes první branka. (8:8)
    17
    Vladimír Ratkovský pálil tvrdě z pravé strany, Bartoš neměl šanci zakročit. Brno je znovu ve vedení. (8:9)
    18
    Jakub Bosák dostal dlouhý pas do běhu za obranu. Míč zpracoval, přiběhl do těsné blízkosti domácího gólmana a jednoduše mu míč poslal za záda. Hosté vedou poprvé v zápase o dva góly. Těch mají na kontě už deset. (8:10)
    18
    Radim Chudoba využil své kilogramy a velice efektivně se dostal přes soupeřovu obranu. Následně vyslal již tradičně nechytatelnou dělovku pod víko. (9:10)
     
    18
    Žlutá karta pro realizační tým SKKP Handball Brno. (9:10)
    19
    Gól vstřelil tým SKKP Handball Brno (Dušan Živanov). (9:11)
    20
    Vypadá to, že se hra domácího týmu začíná trochu rozpadat. Nyní neproměnil dva útoky za sebou a opět inkasoval. Marko Došen tak navýšil náskok hostů na tři branky. (9:12)
    21
    Po čtyřech minutách se domácím podařilo skórovat. Vojtěch Petrovský zkušeně přidal druhou branku v tomto zápase. Celkově desátou branku Frýdku-Místku. (10:12)
    22
    Parádní sekvence hry Pepina. To nejdříve skvěle zabránilo soupeři v útoku a střele a následně samo přešlo do protiakce. Jakub Ondrušík se prezentoval individuální akcí, kdy proběhů dva hráče a následně z výskoku zakončil. (11:12)
    22
    Gól vstřelil tým SKKP Handball Brno (Erik Žvak). (11:13)
    25
    Radim Chudoba si vyskočil nad obranu soupeře, která ho vůbec nedokázala pokrýt, a parádní střelou poslal míč o zem pod nohy brankáře Brna. (12:13)
    26
    Vítek Pyško začaroval v brance! parádním zákrokem vytáhl střelu soupeře a následně rozehrál akci, kterou technickým obloučkem do branky zakončil Vojtěch Petrovský. (13:13)
    26
    Zbyněk Bureš dostal míč do samostatného úniku, doběhl až ke gólmanu a jednoduše ho obhodil. Domácí smázli tříbrankovou ztrátu a už jsou ve vedení! (14:13)
    27
    Nyní už Brnu útok vyšel. Erik Žvak si vzal míč na starost a poslal ho potřetí v zápase do branky. (14:14)
    29
    Jan Zahradníček zakončil rychlou samostatnou akci po pravé straně až z křídla tvrdou střelou, před kterou se asi dva metry proletěl vzduchem. (14:15)
    29
    Domácí nezareagovali na gól soupeře taky gólem, protože se jedním ze skvělých zákroků vytáhl gólman Brna. Jenže míč se odrazil, Martin Hrachovec ho sebral a z levého křídla ho poslal do branky. (15:15)
    30
    Luka Kikanović vyskočil daleko od branky, napřáhl a poslal brutální dělovku, která skončila v brance Frýdku-Místku. (15:16)
    30
    Na druhé straně ale devět sekund před koncem poločasu dokázal pátou branku v utkání vstřelit Radim Chudoba. Ten se prezentoval opět velmi silnou ránou. (16:16)
     
    30
    První poločas skončil. (16:16)
     
    První poločas byl absolutní reklamou na házenou. Opravdu, poločas byl velice vyrovnaný, průběh hry opravdu atraktivní. Týmy se neustále střídaly ve vedení, Frýdek-Místek dokázal na chvilkovou krizi, kdy šel do tříbrankové ztráty zareagovat a rychle ztrátu překlopit ve vedení. No prostě velice atraktivní poločas, který skončil remízou. Rozhodne se tedy až ve druhé části utkání.
     
    31
    Začal druhý poločas. (16:16)
    32
    Vojtěch Petrovský se prezentoval neskutečnou bombou z levé strany do pravého vinglu. Opravdu parádní střela zkušeného mazáka v dresu Pepina. (17:16)
    32
    Mathias Choleva se dnes trefil poprvé v utkání. Prezentoval se ale svou klasickou parádou z pravého křídla, kdy míč vstřelil o zem z výskoku gólmanu mezi nohy. (18:16)
    33
    Gól vstřelil tým SKKP Handball Brno (Jan Zahradníček). (18:17)
     
    33
    Martin Kocich ovšem Cholevu napodobil a úplně stejný gól předvedl na opačné straně do druhé branky. (18:17)
    34
    Zbyněk Bureš se sice při akci rozplácl na zem, ale z levého křídla dokázal míč jednoduše dostat do branky. Pepino poprvé využívá přesilovou hru. (19:17)
     
    36
    Vyloučení v týmu SKKP Handball Brno (Luka Kikanović). (19:17)
    36
    Až v šestatřicáté minutě byla k vidění první sedmička dnešního zápasu. Vzal si ji na starost Radim Chudoba, který míč poslal do pravého vinglu a zvýšil poprvé vedení domácích na tři branky. (20:17)
    37
    Nejprve Honza Marenčák parádně vychytal soupeře, následně poslal míč do rychlého protiútoku. Radim Chudoba vypálil snad z patnácti metrů a "přeloboval" soupeřova brankáře obloučkem pod břevno. (21:17)
     
    38
    Vyloučení v týmu Pepino SKP Frýdek-Místek (Adam Gřešek). (21:17)
    38
    Brno rychle využívá početní výhodu. Martin Kocich se prodral skrze obranu, ve výskoku namířil a proměnil. (21:18)
    39
    Martin Kocich po zachycení míče z poloviny zamířil do odkryté branky Frýdku-Místku. Střelou po zemi našel volnou svatyni. (21:19)
     
    39
    Vyloučení v týmu Pepino SKP Frýdek-Místek (Jan Mucha). (21:19)
    40
    Martin Hrachovec se dnes trefil podruhé. Nyní to byla velmi důležitá branka, protože se jednalo o gól ve dvojnásobném oslabení jeho týmu. (22:19)
    41
    Jakub Bosák dostal míč do samostatného úniku. Jednoduše ho tak vstřelil do branky domácího týmu, kde v tu chvíli brankář nebyl. (22:20)
    41
    Ze čtyřbrankového vedení už je jen jednobrankové. Martin Kocich se prezentoval úspěšnou sedmičkou. První, kterou měl dnes jeho tým k dispozici. Zamířil do pravého horního růžku po několika naznačeních. (22:21)
    42
    Vojtěch Petrovský svým dnešním pátým úspěšným zásahem uhlídal dvoubrankové vedení domácího Frýdku-Místku. (23:21)
    43
    Jan Zahradníček dostal míč na levé křídlo, odkud vypálil o zem do branky. Snížil tak opět na rozdíl jediného gólu. (23:22)
    43
    A je srovnáno. Dušan Živanov poslal z pravé strany velice dobrou střelu na vzdálenější tyčku. (23:23)
    44
    Radim Chudoba ovšem velice rychle odpovídá zase tvrdou střelou, na kterou něměl brankář hostí nárok. (24:23)
    44
    Jakub Bosák převedl z levého křídla náběh, výskok a následně nádherný podstřel, který skončil přímo pod víkem soupeřovy branky. (24:24)
    46
    Radim Chudoba se protlačil obranným valem soupeře a zakončil ráznou střelou na pravou stranu. Dnes už je to jeho devátý gól. (25:24)
     
    47
    Honza Marenčák v brance exceluje. Vychytal další dvě rány soupeře. Dnes předvádí opravdu úžasný výkon a Pyška s Marošem už tam jen tak nepustí. (25:24)
    49
    Pepino se dopustilo faulu a byla odpískána sedmička. Martin Kocich tentokrát nenaznačoval vůbec a rychle míč poslal do pravé části branky. (25:25)
     
    51
    Vyloučení v týmu SKKP Handball Brno (Erik Žvak). (25:25)
    51
    Radim Chudoba si vyžádal přihrávku dozadu, ale s míčem se obtočil kolem soupeře a dostal se i za obranu. Následně proměnil svou šanci střelou o zem a zapsal už dnes svoji desátou úspěšnou trefu. (26:25)
    52
    Zbyněk Bureš se neobtěžoval si vyskočit, prostě protlačil obranu a poslal míč k tyči. Soupeřův gólman si na něj sice sáhl, ale nezlikvidoval ho. (27:25)
    53
    Gól vstřelil tým SKKP Handball Brno (Dušan Živanov). (27:26)
    53
    Obrovská chyba Frýdku-Místku! Při přechodu do útoku ještě na polovině o míč přišel a Jakub Bosák ho sebral. Běžel sám na branku a jendoduše proměnil a srovnal tak stav. (27:27)
    54
    Gól vstřelil tým Pepino SKP Frýdek-Místek (Zbyněk Bureš). (28:27)
    55
    Domácí neproměnili samostatný únik. Brno soupeře přečíslilo došlo k brance. Dušan Živanov se dostal do dobré pozice a překonal brankáře Marenčáka u bližší tyče. (28:28)
    56
    Domácí po timeoutu neproměnili útok. Luka Kikanović ale svou šanci ano, a tak se hosté čtyři minuty před koncem dokázali dostat do vedení. (28:29)
    58
    Adam Gřešek dostal míč na obvyklou pozici pivota za obranu a parádně ho poslal mezi nohy brankáře o zem. (29:29)
    58
    Jan Zahradníček se dostal do skvělé pozice na křídle a jednoduše proměnil. (29:30)
    59
    Jakub Bosák dostal míč do samostatného úniku a minutu a půl před koncem poslal svůj tým do dvoubrankového vedení. (29:31)
    59
    Šanci Frýdku-Místku dodal Vojtěch Petrovský, který okamžitě odpověděl na branku Brna. (30:31)
    59
    Brno chybovalo v útoku a Pepino se dostalo do samostatného úniku. Radim Chudoba míč do běhu zpracoval a poslal ho po zemi do branky. Je srovnáno. Nyní nás čekají jeden nebo dva poslední útoky. (31:31)
    60
    Dušan Živanov proměňuje šanci hostů po parádní kombinaci. Nyní už Brno určitě neprohraje, při nejhorší se ve místecké hale 6. ZŠ týmy rozejdou smírně. (31:32)
    60
    Adam Gřešek zachraňuje v infarktovém závěru alespoň bod pro domácí tým! Dostal míč do osamocené pozice, naskočil do brankoviště a srovnal. Domácí mohou nyní děkovat bohu, pokud na něj věří, protože utkání, které měli pod kontrolou, si nechali hloupými chybami utéct, ale nakonec z něho v posledních sekundách vydolovali alespoň bod. (32:32)
     
    60
    Druhý poločas skončil. (32:32)
     
    Neskutečný zápas mezi Frýdkem-Místkem a Brnem nám nabídl středeční podvečer. Ti, kdo si našli cestu do haly, nebo alespoň čas u televizních obrazovek rozhodně nemohli litovat. Atraktivní házená to byla od začátku do konce. Ve 25 minutách druhého poločasu byli lepší domácí hráči, kteří většinou mírně vedli. V jednu chvíli si udělali dokonce čtyřgólový náskok. Ten ale ztratili. V posledních pěti minutách začali hodně chybovat a nakonec se obávali o to, aby vůbec bodovali. Díky gólu Adama Gřeška v posledních deseti minutách se jim to nakonec povedlo a zachránili alespoň remízu. Po čtyřech prohrách v řadě konečně bodovali.
     
    Pepino SKP Frýdek-Místek – SKKP Handball Brno 32:32 (16:16)
    Nejvíce branek: Chudoba 11/1, Petrovský 6, Bureš 6 – Bosák 8, Živanov 6, Kocich 4/2. Rozhodčí: Pluhař, Suchánek. Sedmimetrové hody: 1/1 – 2/2. Vyloučení: 2:3. (19:41:44)

    Jiří Polášek

    Pepino SKP Frýdek-Místek
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    1 B P. Bartoš 0/0 0 0
    12 B J. Marenčák 0/0 0 0
    16 B V. Pyško 0/0 0 0
    18 PK J. Brožek 0/0 0 0
    19 LK Z. Bureš 6/0 0 0
    13 P A. Gřešek 2/0 0 1
    11 SS M. Hrachovec 2/0 0 0
    99 SS R. Hustopecký 0/0 0   0
    27 PK M. Choleva 1/0 0 0
    15 PS R. Chudoba 11/1 0 0
    33 SS M. Mazur 0/0 0 0
    23 LS J. Mucha 2/0 0 1
    47 LK D. O'Connor 0/0 0 0
    71 SS J. Ondrušík 2/0 0 0
    9 SS V. Petrovský 6/0 0 0
    75 P F. Zourek 0/0 0 0
    Celkem 32/1 0 1 2 0
    SKKP Handball Brno
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    40 B J. Bavlnka 0/0 0 0
    1 B T. Chmela 0/0 0 0
    33 B B. Pšenica 0/0 0 0
    95 LK J. Bosák 8/0 0 0
    24 PK D. Burget 0/0 0 0
    8 P M. Došen 2/0 0 0
    19 LK R. Flajsar 0/0 0 0
    28 LS L. Kikanović 4/0 0 1
    7 SS M. Kocich 4/2 0 1
    2 SS V. Ratkovský 1/0 0 0
    66 PS A. Stein 0/0 0 0
    25 LS S. Strack 0/0 0 0
    93 PK J. Zahradníček 4/0 0 0
    14 PS D. Živanov 6/0 0 0
    32 P E. Žvak 3/0 0   1
    Realizační tým 1 0 0
    Celkem 32/2 0 2 3 0
    Rozhodčí: Pluhař, Suchánek
    bahis siteleri