TK s finalistou juniorského AO Jakubem Menšíkem (kon.) | Tisková konference FC Fastav Zlín (kon.)
Tisková konference FC Viktoria Plzeň (kon.) | Tisková konference Bohemians Praha 1905 (kon.)
konec
Tisková konference FC Viktoria Plzeň

Středa 02.02.2022, 13:00Tiskové konference
     
    Skončila tedy oficiální tisková konference plzeňské Viktorie. Mějte se fajn a přeji příjemný zbytek dne. (13:13:58)
     
    Bílek o gólmanech: Staněk je samozřejmě jednička a zbylí dva jsou následně na stejné úrovni. Uvidíme, jak to vždy na konkrétní zápas poskládáme. Chceme je oba dva střídat. Tvrdoň na tréninku je velmi stabilní, zasluhuje si, aby byl více vtažený do toho prvního týmu.
     
    Bílek o práci Tomáše Chorého: Je to něco, co nás už delší dobu trápí, hovořím o jeho koncovce. Trefoval tyče, břevna, ale v tréninku je poctivý, i v koncovce na tréninku je velmi dobrý a věřím, že tento půlrok pro něj bude ještě lepší. Určitě to v něm aktuálně je.
     
    Bílek o neuskutečněném soustředění ve Španělsku: My jsme o tom dlouho debatovali. Společně jsme se rozhodli, že bude lepší zůstat v našich podmínkách. Máme tu veškerý komfort a rozhodně nás to v tom úvodu nebude brzdit.
     
    Bílek o fanoušcích: Fotbal hrajeme pro diváky, takže mrzí, že ta kulisa nebude taková, jakou bychom si představovali. Za měsíc to snad už zase bude o něčem jiném.
     
    Bílek o produktivitě svého týmu: Musím říci, že i když jsme prohráli s Mladou Boleslaví, tak jsme sehráli nejlepší poločas v přípravě. Měli jsme spoustu šancí a dobře, že přišel poslední zápas s Chrudimí. Že jsme ukázali, že góly střílet dovedeme. Musíme hrát tak jako na podzim. Tedy poctivá defenziva a pak věříme, že v ofenzivě máme takovou kvalitu na to, abychom dali branku.
     
    Bílek o zápase se Spartou: Soustředíme se však především na tento zápas. Je to velmi nebezpečné mužstvo, které nás porazilo. Veškerá energie proto směřuje k prvnímu zápasu. Budeme hrát proti Spartě, která vyhlásila boj o titul a bude to nesmírně zajímavý zápas. Sparta bude favoritem, musí doma vyhrát a bude to mít šťávu.
     
    Bílek o Beauguelovi a koruně krále střelců: Věřím tomu, že k dispozici už na ten první zápas bude. Ať už od začátku nebo na část utkání. Kvalitu na to má, je důležité, aby byl zdravý a dobře trénoval a pak je schopen těch gólů ze všech hráčů vstřelit nejvíce. Důležité jsou však výsledky týmů.
     
    Bílek o otaznících v sestavě: My všichni víme, že Pavel Šulc se do brankových situací dostává a je pro jeho sebevědomí důležité, že se teď dvakrát prosadil a věřím tomu, že ty góly začne střílet.
     
    Bílek o zápasu s Hradcem Králové: Je pravda, že jsme u nich prohráli. Těsně po utkání v Sofii. Hradec se prezentuje sympaticky, chodí rychle nahoru a nečeká nás nic lehkého. Přistoupíme k tomu zodpovědně tak, abychom to zvládli. Víme, že zvládnout tento domácí důležitý zápas je nesmírně důležité. My ten úvod soutěže chceme zvládnout a doma nesmíme klopýtat.
     
    Bílek o Beauguelovi a případné nabídce: Abych řekl pravdu, už si to teď moc nedovedu představit. Už toho času na získání dalších hráčů moc není. Věřím tomu, že ten půlrok tu dohraje a hodně nám pomůže.
     
    Bílek o Potočném: Může hrát zleva i zprava, navíc si vedl velmi dobře i na hrotu. Má super kopací techniku a těšíme se na něj. Bude ale záležet i na něm, brali jsme ho pro jeho zkušenost i kvalitu v ofenzivní části. Uvidíme, jak se to všem kolem něj vyvine.
     
    Bílek o Kayambovi a jeho startu na africkém poháru: Trochu to jeho pozici ovlivní. Kayamba bojuje o stálé místo, těsně před ligou navíc na deset dnů odjel. Včera hrál 75 minut a uvidíme, v jakém stavu přijede.
     
    Bílek o dalších hráčích: Velký pohyb v kádru už nebude, možná ještě dáme jednoho nebo dva hráče dáme na hostování. Kádr se naštěstí ustálil a je tu konkurence na všech postech. Nebylo velkým důvodem do toho nějak zasahovat.
     
    Bílek o cílech pro jarní část: Cílem je dostat se do předkol evropských pohárů, to je jasné. Chceme na jaře navázat na úspěšný podzim a prezentovat se úspěšnou ofenzivní hrou. Zajímá nás zejména dobrý start sezony. O titulu v této chvíli vůbec nemluvíme. Budeme se soustředit na zápasy, jak půjdou rychle za sebou.
     
    Bílek o základní sestavě a koho za Beauguela: Kdyby nebyl Beauguel, tak začne Chorý, to je jednoznačné. V sestavě ještě určité nejasnosti máme, zejména v ofenzivní části, protože tam máme z čeho vybírat. Sestava by se měla na zápas s Hradcem podobat generálce, ale na dvou postech ještě nejsem rozhodnutý.
     
    Bílek: Otazníky ohledně startu ligy máme u Beauguela a Řezníka. Beauguel jak jsem říkal, s námi absolvoval trénink bez větších problémů, Řezník s námi do tréninku nešel.
     
    Bílek: S přípravou vládne celkově spokojenost. Beauguel s námi netrénoval čtrnáct dnů a Radim Řezník neabsolvoval poslední zápas – generálku a má trochu problémy s lýtkem. Jinak ale jsou všichni připraveni.
     
    Fotbalisté Viktorie Plzeň se stále drží ve hře o další mistrovský titul. Po podzimní části ztrácí na vedoucí Slavii pouze jediný bod. V úvodním kole "jarní" části přivítají na svém stadionu Votroky z Hradce Králové.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.

    Radek Barkman

    bahis siteleri