Smíšené dvojice - dopolední program (kon.) | Smíšené dvojice - odpolední program (kon.)
konec
Smíšené dvojice - dopolední program

Pátek 04.02.2022, 01:35 • Pekingské národní plavecké centrum "Vodní kostka" • Zimní olympijské hry - Curling
Sledujte:
     
    Tabulka základní skupiny:
    1. Itálie 3 výhry – 0 porážek (skóre 27:19)
    2. Švédsko 3 – 1 (26:25)
    3. Velká Británie 2 – 1 (22:17)
    4. Česko 2 – 1 (19:15)
    5. Čína 2 – 1 (19:18)
    6. Kanada 2 – 1 (18:17)
    7. USA 1 – 2 (16:24)
    8. Norsko 1 – 3 (31:31)
    9. Švýcarsko 1 – 3 (26:29)
    10. Austrálie 0 – 4 (18:27) (03:18:15)
     
    Curleři Itálie jsou jako jediní bez porážky na čele olympijského turnaje, když je proti Norsku nesrazil do kolen ani ostudně prohraný druhý end v maximálním možném poměru 0:5. V dalších zápasech si zajistily vítězství Kanada nad Švýcarskem a Švédsko jen těsně nad outsiderem turnaje Austrálií.
     
    Konečné výsledky:

    Itálie – Norsko 11:8
    Kanada – Švýcarsko 7:5
    Švédsko – Austrálie 7:6
     
    Dopolední program skončil.
     
    8
    A zcela v pohodě si navzdory debaklu ve druhém endu došla pro vítězství také Itálie, která poslední end zavírala dvěma body.
     
    8
    Zázrak se nekoná ani ze strany Perretové, bod ze závěrečného endu nestačí Švýcarům.
     
    8
    Tahli Gillová sice šikovným vyražením švédského guardu vybojovala dva body pro Austrálii, ta však celkově prohrává o bod a jako jediná na olympijském turnaji je stále bez vítězství.
     
    8
    Před posledním hodem ještě mohou doufat Švýcaři. Perretová však potřebuje vyrazit kanadský kámen a nedotknout se při tom dvou svých.
     
    8
    Almida de Valová přidává druhý guard před kruhy. Austrálie musí vyrazit švédský kámen ze středu, ale své dva má před ním a tříbodová výhra, která by zajistila dodatečný end, je asi neřešitelný úkol.
     
    8
    Kruhy na dráze, kde hrají Italové proti Norům, jsou před posledními dvěma kameny na každé straně téměř prázdné.
     
    8
    Předposlední hod Austrálie nedokázal vyrazit švédský kámen ze středu.
     
    8
    Kanadě i Švédsku v podstatě stačí jen vyrážet soupeřovy kameny, i dvoubodová porážka v posledním endu jim zajistí celkové vítězství.
     
    Průběžný stav po 7. endu:

    Itálie* – Norsko 9:8
    Kanada – Švýcarsko* 7:4
    Švédsko – Austrálie* 7:4

    * – výhoda posledního kamene v osmém endu.
     
    7
    Poslední hod Skaslienové již na tomto výsledku nic nezměnil a ani nemohl. Dva body pro Norsko, které však nyní potřebuje ukrást soupeřův end.
     
    7
    Constantiniová nakonec jen přidává čtvrtý kámen do věnce okolo dvou lépe postavených norských.
     
    8
    Zatímco na dráze mezi Itálií a Norskem stále probíhají porady, Švédové už rozehráli závěrečný end a Eriksson se teď blýskl dokonale trefeným středem.
     
    7
    Curleři Itálie a Norska si lámou hlavy nad posledními hody. V samém středu kruhů je hned sedm kamenů zaklesnutých do sebe. Negregotten před tuto sestavu staví guard, jelikož blíže středu je norský kámen.
     
    7
    Geniálním hodem přece jen vybojovala bod pro Kanadu Homanová, která vyrazila pomocí odrazů celou švýcarskou trojici kamenů a její se zastavil o vlásek blíže středu než nejblížší soupeřův.
     
    7
    Almida de Valová v jednoduché pozici nezaváhala a třemi body odpovídá na předchozí stejný zápis Australanů.
     
    7
    Náročnou pozici mají také Kanaďané, kteří před posledním hodem potřebují vyrazit tři dobře postavené kameny Švýcarska.
     
    7
    Tahli Gilová vyrazila pouze jeden z trojice švédských kamenů, kruhy jsou skoro prázdné a pokud de Valová úplně neselže, budou to z tohoto endu tři body.
     
    7
    Oskar Eriksson razantním hodem vyráží oba australské kameny mimo kruhy.
     
    7
    Dva kameny mají momentálně blíže středu Australané, ovšem vše je natlačeno z pohledu házejících v levé polovině kruhů a poslední kámen bude patřit Švédsku.
     
    7
    Dobře rozehranou partii mají v sedmém endu reprezentanti Norska, jejichž dva kameny jsou uprostřed, dva italské před nimi budou muset protihráči vyrazit a zbývají jim dva hody, navíc Norové tento end zavírají.
     
    Průběžný stav po 6. endu:

    Itálie – Norsko 9:6
    Kanada – Švýcarsko 6:4
    Švédsko – Austrálie 4:4
     
    6
    Dva body si posledním kamenem zajistilo také Švýcarsko.
     
    6
    Zamotalo se také utkání mezi Švédskem a Austrálií, která získává rovnou tři body!
     
    6
    Kristin Skaslienová však svůj úkol vůbec nezvládla! Mosaner jí ještě za cílovou čarou umetl cestu a Italové kradou norský end dokonce dvoubodovým rozdílem.
     
    6
    Všechny norské kameny jsou před posledním hodem mimo kruhy, červené italské jsou však poměrně daleko a stačí trefit s výraznou tolerancí poblíž středu, aby Norsko bralo bod.
     
    6
    Nejzajímavější je vzhledem k vývoji střetnutí vedoucí Itálie s Norskem. Mosaner s Constantiniovou mají dva kameny na středu, ale výhodu posledního kamene má soupeř.
     
    5
    V utkání Švédska s Austrálií vždy rozhoduje jediný kámen, tentokrát je blíže středu opět švédský. Protinožci se zatím neblíží prvnímu vítězství na olympijském turnaji.
     
    5
    Rachel Homanová ani přes usilovné metení v tandemu s Morrisem svůj slabý hod nenapravila a zůstává při dvou bodech pro Kanadu.
     
    5
    Kanada má před posledním hodem dva kameny blíže středu.
     
    5
    Na závěr pátého endu Constantiniová šikovně vyhodila bránící norský kámen a vlastním získala v jinak prázdných kruzích dva body pro Itálii.
     
    5
    Nepodařený hod jsme sledovali i ze strany Australanů. Před posledními hody zůstávají uprostřed dva červené švédské kameny.
     
    5
    Rios reaguje posledním ze svých tří hodů (první a poslední v endu provádějí ženy) nepřesně a Kanada je stále v mnohem lepším postavení.
     
    5
    Naopak na vedlejší dráze předvedl vynikající hod s protisměrnou rotací přesně na střed kolem žlutých kamenů Švýcarska John Morris.
     
    5
    Poněkud vyčítavě se dívá norská curlerka na svého spoluhráče Nedregottena, který prostředním hodem vyrazil vlastní kámen a dva italské nechal blízko středu.
     
    Následuje krátká „poločasová“ přestávka.
     
    4
    Průběžný stav po 4. endu:

    Itálie – Norsko 5:6
    Kanada – Švýcarsko 4:2
    Švédsko – Austrálie 3:1
     
    4
    A Gilová neuspěla, poprvé v celém dopoledním programu vidíme prolomenou výhodu posledního kamene, který zůstal Švédům.
     
    4
    Švédka de Valová vyrazila oba australské kameny a posunula čtvrtý svůj do středu. To bude těžký úkol pro Australany.
     
    4
    Také jen jeden kámen k dobru získali Švýcaři, když se posledním hodem nepodařilo vystrnadit některý ze soupeřových Jenny Perretové.
     
    4
    Poslední norský kámen narazil do červeného guardu a Skandinávci si připisují pouze jeden bod z tohoto endu.
     
    4
    Takřka v úplném středu švédsko-australských kruhů je hned šest kamenů, tady budou rozhodovat možná milimetry.
     
    4
    Na všech třech drahách se vytvořila zajímavá a nejasná situace, probíhají usilovné porady a všechny páry ubírají ze svého časového limitu.
     
    4
    Ve čtvrtém endu se Magnusi Nedregottenovi nepodařilo rozstřelit italské kameny, zatím jsou tři blíže středu.
     
    3
    Jako poslední zavírali třetí end Švédové proti Austrálii, před jejich hodem stály kameny jako ve frontě a Amida de Valová poslala kámen příliš prudce za cílovou čáru, takže opět zůstalo jen u jediného bodu pro družstvo s výhodou posledního kamene.
     
    3
    Velmi nepřehledná situace byla na dráze, kde hrají Italové proti Norům. Stefanii Constantiniové se posledním hodem podařilo vybojovat dva body.
     
    3
    Nejrychleji dohráli třetí end Kanaďané se Švýcary. Rachel Homanová čelila dvěma žlutým kamenům dost daleko od sebe na okraji červeného kruhu, ten zadní se jí podařilo vyrazit a těsně zapsat jeden bod pro javorové listy.
     
    3
    Švýcar Rios se rozhodl razantním hodem rozmetat postavení ve středu kruhu, který je teď vyčištěn s lepším postavením jednoho kanadského kamene.
     
    3
    Norové rozestavěli dva strážné kameny před kruhy, ale blíže ke středu to teď má italský pár, jehož druhý kámen je navíc opřen o různobarevnou dvojici a půjde těžko vyhodit.
     
    2
    Průběžný stav po 2. endu:

    Itálie – Norsko 3:5
    Kanada – Švýcarsko 3:1
    Švédsko – Austrálie 1:1
     
    2
    Také Švýcaři svůj poslední hod nezvládli zcela přesně, jeden bod je v nadějné rozehraném endu málo.
     
    2
    Australanka Tahli Gillová mohla svůj závěrečný hod provést lépe. Zůstalo jen při jednom bodu a skóre mezi Austrálií a Švédskem je po dvou endech vyrovnané.
     
    2
    Ostudný debakl utrpěla ve druhém endu Itálie. Norové mají všech pět svých kamenů blíže středu a vyhrávají nejvyšším možným poměrem. To je na této úrovni naprosto nevídaná věc.
     
    2
    Austrálie se může ujmout vedení, pokud se Gillové podaří vystrčit soupeřův kámen z okraje středového kruhu.
     
    2
    Rachel Homanové ani jejímu partnerovi s koštětem se nepodařilo dostatečně posunout soupeřův kámen. Švýcarsko jej má přesně na středu a ještě poslední hod k dobru.
     
    2
    Krásně zahrál předposlední kámen Švýcar Rios, kolem postaveného guardu poslal druhý žlutý na střed. To bude těžká pozice pro zavírající Kanaďanku.
     
    2
    Italu Mosanerovi se příliš nepodařil předposlední hod, Norové mají tři kameny v červeném kruhu a budou tento end uzavírat.
     
    1
    Kanada zahájila zápas se Švýcarskem výtečně a zajistila si vedení 3:0. Švédsku se podařilo nad Austrálií vyhrát jen o jeden kámen. Závěrečný pokus se vůbec nevydařil Norce a Stefania Constantiniová pojistila výhru Itálie v prvním endu o tři kameny.
     
    1
    Dva kameny u středu má Kanada v utkání se Švýcarskem.
     
    1
    Před závěrečnými pokusy je první end souboje mezi Itálií a Norskem, které je v ošemetné situaci, protože v zaplněném středu kruhu jsou hned tři červené italské kameny v lepší pozici.
     
    Dopolední program curlingu byl zahájen, první kameny kloužou po ledě.
     
    Tabulka základní skupiny:
    1. Itálie 2 výhry – 0 porážek (skóre 16:11)
    2. Velká Británie 2 – 1 (22:17)
    3. Česko 2 – 1 (19:15)
    4. Čína 2 – 1 (19:18)
    5. Švédsko 2 – 1 (19:19)
    6. Kanada 1 – 1 (11:12)
    7. Norsko 1 – 2 (23:20)
    8. Švýcarsko 1 – 2 (21:22)
    9. USA 1 – 2 (16:24)
    10. Austrálie 0 – 3 (12:20)
     
    Komu se nechce v noci na pátek spát, je zván ke sledování přenosů z dopoledního (čínského času) pátého kola soutěže smíšených dvojic v curlingu. V tomto kole mají čeští reprezentanti volno a uvidíme celkem tři souboje.
    Švédsko (de Valová / Eriksson) bude jasným favoritem proti Austrálii (Gillová / Hewitt), která jako jediná na olympijském turnaji ještě nebodovala.
    Souboj Kanady (Homanová / Morris) se Švýcarskem (Perretová / Rios) slibuje vyrovnanější souboj, když oba páry zatím získaly po jedné výhře, ale Kanada má odehráno o zápas méně.
    A konečně Itálie (Constantiniová / Mosaner) bude hájit dosavadní neporazitelnost a první místo proti Norsku (Skaslienová / Nedregotten), které ze tří duelů jen jednou vyhrálo.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 01:35.

    Karel Jedlička

    bahis siteleri