Slavia – Vrchlabí 3:2 (2:0 po s.n.) | Ústí n/L – Jihlava 5:1 (kon.) | Sokolov – Poruba 2011 4:3 (kon.)
Prostějov – Vsetín 4:5 (po pr.) | Havířov – Kadaň 5:0 (kont.) | Frýdek-M. – Šumperk 3:2 (kon.)
Benátky n/J – Kolín 4:5 (kon.) | Třebíč – Přerov 2:3 (1:2 po s.n.)
po s.n. (2:0)
HC Slavia Praha
3:2 (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)
HC Stadion Vrchlabí
Sobota 05.02.2022, 12:30 • Zimní stadion Eden, Praha • Chance liga • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     
    Vítejte u zápasu 45. kola Chance ligy mezi pražskou Slávií a Vrchlabím. Zápas v pražském zimním stadionu začne netradičně už ve 12:30. Přeji příjemnou zábavu.
     
    HC SLAVIA PRAHA

    Hokejisté pražské Slavie zažívají rozporuplné období. Do nového roku vstoupili plní elánu a sbírali jednu výhru za druhou. Teď se ale situace otočila, Slavia už 4 zápasy nevyhrála. Z posledních dvou zápasů ale alespoň neodcházela bez bodů, poražená byla po nájezdech v případě Přerova a po prodloužení v případě Poruby. Červenobílé v celé sezóně zdobí produktivní ofenziva všech formací. Sešívaní jsou pátým nejčastěji se radujícím týmem ze vstřelené branky (130 gólů). Klubovou produktivitu táhne famózní Tomáš Knotek, který aktuálně ztrácí jen jeden bod na nejproduktivnějšího hráče soutěže. Daří se i Lukáši Žejdlovi, nebo bekovi Danielovi Krejčímu. Vysoká je i úspěšnost přesilových her 22, 92 % což stačí na 3. nejlepší výsledek CHANCE ligy.
    Bohužel pro červenobílé, vysoké číslo svítí i u inkasovaných gólů. Slavia inkasovala celkem 120 krát. Pro srovnání, jejich dnešní soupeř, který má jen o bod méně, obdržel o 16 gólů méně.
    V celkovém součtu to pro pražský klub znamená 7. místo.

    Nejproduktivnější hráči: Tomáš Knotek (16+24), Lukáš Žejdl (16+16), Daniel Krejčí (6+19)
    Nejproduktivnější obránci: Daniel Krejčí (6+19), Mikuláš Hovorka (6+7)

    Poslední odehrané zápasy:
    Přerov – Slavia 2:1sn
    Slavia – Poruba 4:5p
    Vsetín – Slavia 5:2
    Slavia – Jihlava 2:3
    Kadaň – Slavia 0:5k

     
    HC STADION VRCHLABÍ


    Vrchlabí si od začátku roku drží svojí herní konzistenci a přináší mu to ovoce. Od začátku roku odcházelo jen třikrát ze zápasů jako poražený celek.
    Hosté mohou být spokojení i se svojí aktuální formou z posledních zápasů. Vrchlabští z posledních pěti utkání odcházeli bez bodu jen jednou, a to ještě když těsně prohráli s lídrem tabulky z Litoměřic 3:2.
    V zápase s Litoměřicemi se navíc vrchlabský útočník Filip Koffer postaral o obdivuhodný fair play moment, když odvolal trest pro Patrika Marcela.
    Pro hosty hraje i jeden zajímavý fakt. Vrchlabí z pražského Edenu v Chance lize nikdy neodešlo bez bodu. Se Slavií v Edenu v lize prohrál tým z Královehradeckého kraje jen jednou. Bylo to 26. 9. 2020, když sešívaní ukořistili dva body za výhru 4:3 po nájezdech.
    Nyní je Vrchlabí na 9. místě, na Slavii ale ztrácí jen jeden bod.

    Nejproduktivnější hráči: Patrik Urban (11+19), Ondřej Matýs (12+12), Pavel Mrňa (10+12)
    nejproduktivnější obránci: Karel Nedbal (2+11), Jan Zdráhal (2+8)

    Poslední odehrané zápasy:
    Litoměřice – Vrchlabí 3:2
    Přerov – Vrchlabí 1:2sn
    Vrchlabí – Poruba 4:3
    Kadaň – Vrchlabí 0:5
    Vrchlabí – Šumperk 3:4p

     
    Poslední vzájemné zápasy:
    12.12. 2021 Vrchlabí – Slavia 0:2
    13.10. 2021 Slavia – Vrchlabí 2:3
    19.8. 2021 Slavia – Vrchlabí 4:2 (příprava)
    12.8. 2021 Vrchlabí – Slavia 3:2 (příprava)
    20.1. 2021 Vrchlabí – Slavia 2:1p
     
    Zajímavost:

    Dnešní zápas bude duelem mezi dvěma nejtrestanějšími týmy Chance ligy. Slavia obdržela 488 trestných minut, Vrchlabí 484. Na Benátky, na čtvrtý nejtrestanější tým soutěže, tak mají oba týmy "náskok" víc než 40 trestných minut. Hráči Benátek jich posbírali 442.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slavia Praha: M. Michajlov (M. Holík) – Daniel Krejčí, Hejda, Barák, Mikuláš Hovorka, Zelingr, R. Havel – P. Kafka, T. Knotek, Žejdl – J. Doležal, Poletín, M. Ondráček – Vlček, P. Machač, Kružík – Šteiner, Kern, Jaroslav Brož – D. Petrov.
    Trenér: Jiří Veber

    HC Stadion Vrchlabí: J. Soukup (O. Štěpánek) – Linhart, Lytvynov, Kajínek, T. Kynčl, M. Voženílek, Nedbal, Oliva – Heřman, M. Machač, Kusý – Koffer, T. Kaut, Mrňa – Matýs, P. Urban, T. Urban – Pochobradský, T. Zeman, D. Chalupa.
    Trenér: Tomáš Jirků

    Rozhodčí: Wagner, Zavřel – Horažďovský, Maštalíř.
     
    Oba týmy už vstupují na led, utkání za malou chvíli začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Po úvodním buly se s pukem do útočné třetiny dostávají jako první slávisté.
     
    00:48
    Barák hledal dlouhou přihrávkou Vlčka, spoluhráči se ale nepochopili a je z toho tak první zakázané uvolnění zápasu. Hra se stěhuje před MIchajlova.
     
    01:12
    Ondráček si našel odražený kotouč a bez rozmyšlení ho napálil na Soukupa. Hostující golman si ale připsal svůj první úspěšný zákrok.
     
    01:47
    Šteiner se dokázal probít přes dva hostující beky. Ke střele ho už ale nepustili a puk tak odklouzává ro rohu kluziště .
     
    02:55
    Po chybné rozehrávce hostujícího týmu se z v dobré příležitosti ocitl Lukáš Žejdl. Najel si ještě více na střed, aby si vylepšil střeleckou pozici, mezitím ho ale vrchlabští stihli o puk připravit.
     
    04:10
    Slavia právě vstřelila branku!
    Patrik Machač najížděl po levé straně a puk poslal napravo ideálně na hůl FILIPA VLČKA. Ten se rozhodl ještě si puk popotáhnout a golmana tak úplně vyšachoval a posléze zakončoval do volné. Asistence: Patrik Machač a Daniel Kružík.
    04:10 Filip VLČEK - 1:0
     
    05:15
    Mikuláš Hovorka skvěle zachytil puk ještě v útočném pásmu Slavie. Jeho střela ale letěla mimo. Hosté následně otočili hru a prověřili MIchajlova. Vhazovat se bude po zákroku slávistického golmana po jeho levici.
     
    06:55
    Vrchlabským se nepovedl rychlý průnik do útočné třetiny. Vznikl z toho jen icing a hra se tak stěhuje na druhou stranu kluziště.
     
    07:11
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Martin Ondráček – 2 min., držení).
     
    07:12
    A máme tu první přesilovou hru. K dispozici ji mají hráči Vrchlabí. DOmácí se ale hned osvobozují a komplikují hostům útočné snažení.
     
    08:45
    Hosté z této výhody ale nic nedokáží vytěžit. Za chvíli jejich početní výhoda končí a hraje se daleko od branky Slavie.
     
    09:11
    Domácí v plném počtu.
     
    10:22
    PO srovnání počtu hráčů mají herně navrch hráči pražského týmu. Převážně se nyní hraje v třetině Vrchlabí.
     
    11:17
    Voženílek si na modré čáře vyzvedl kotouč, popojel si metr na střed a vyslal na MIchajlova rychlou střelu zápěstím. Domácí golman ale s takovými střeleckými pokusy nemá problém a i nyní puk pohodlně chytá.
     
    12:48
    Znovu puk nebezpečně vyplaval ze zabrankového prostoru přímo před hostujícího golmana Soukupa. Patrik Machač ve spolupráci s Jiřím Doležalem ale nedokázali rozvlnit podruhé síť branky Vrchlabí.
     
    15:10
    Hosté se po delší odmlce usazují v útočném pásmu. Puk zatím krouží po mantinelech, ke střeleckému pokusu ale zatím nedochází.
     
    15:45
    Ke střele dochází až nyní. Zase to ale nebyl žádný těžký zákrok pro sešívaného brankáře. Ten navíc stihl rychle rozehrát a jeho spoluhráči ihned otáčejí hru na druhou branku.
     
    17:37
    Kern se šikovně probil středem kluziště do útočného pásma soupeře. Poté našel přihrávkou Šteinera, který z první vypálil. Gól z této situace ani z následné dorážky nepřibyl.
     
    18:22
    Hosté zahrozili z rychlého úniku po pravé straně. Bezprostředně před sešívaným golmanem dostal na hůl přihrávku Filip Koffer. Mladý útočník týmu z Královehradeckého kraje ale nedokázal puk propasírovat přes přesouvajícího se Martina Michajlova.
     
    19:11
    Vlček poslal z rohu kluziště puk před branku hostů. Kotouč propadl až na Daniela Kružíka, ten ale puk zpracoval na bekhend a jeho následná střela tak neměla potřebnou razanci a přesnost.
     
    19:58
    Vrchlabí vstřelilo branku!
    Hostům se ale ještě před první sirénou podařilo snížit. Po rychlé akci se prosadit středem najíždějící FILIP KOFFER. Ten byl úplně volný, a proto si v klidu rozhýbal Michajlova a bekhendovým blafákem poslal puk do sítě. Asistence: Tomáš Kaut a Pavel Mrňa.
    19:58 Filip KOFFER - 1:1
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Prvních dvacet minut je za námi. Slavia do nich vstoupila velmi aktivně a prvních 7 minut hry její soupeř nebyl zdaleka tak nebezpečný. Slavia ale nakonec skórovala jen jednou, hosté navíc dokázali ještě před koncem první třetiny vyrovnat. Čeká nás tak napínavá druhá třetina.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Tomáš Knotek ihned zavezl puk do útočné třetiny Slavie. Nikdo z jeho spoluhráčů ale pobídku nevyužil, a tak se hra vrací zpátky.
     
    21:00
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí (David Kajínek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    22:02
    Slavia je usazená v útočném pásmu, její střely ale létají zatím mimo.
     
    23:00
    Hosté v plném počtu.
     
    23:30
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Patrik Machač – 2 min., podrážení).
     
    23:57
    Hra v pěti na obou stranách nám ale moc dlouho nevydržela. Vrchlabí je nabídnuta další přesilová hra. Puk je zašlápnutý v souboji u levého mantinelu Michajlovovy branky. Domácí se navíc osvobozují vyhozením až za branku hostů.
     
    25:30
    Domácí v plném počtu. Vrchlabí si nedokázalo vytvořit žádnou dobrou šanci.
     
    26:35
    Kafkovi se podařilo zachytit puk ještě v útočném pásmu. Hostující Michal Pochobradský ho ale dokázal puk připravit a nabral rychlost opačným směrem.
     
    27:05
    Šteinerův pokus ze střední vzdálenosti hostujícího golmana nezaskočil. Brankář měl totiž odkrytý výhled a střelu pohodlně vyrazil. Sešívaní ale dál zůstávají v útočném pásmu.
     
    28:24
    Tadeáš Hejda nám předvedl něco ze svého obranného umu. Čistým způsobem obral za brankou Kauta a založil protiútok sešívaných.
     
    29:38
    Havel nahodil šikovně nahodil puk do útočného pásma. Puk si pak ještě dojel a z ostrého úhlu se snažil svojí střelou zaskočit Soukupa. Červenobílý tým tak díky němu získal výhodu buly v blízkosti vrchlabské branky.
     
    30:22
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Tadeáš Hejda – 2 min., hrubost).
     
    32:01
    Ani tato přesilová hra hostů zatím nevypadá nebezpečně. Slávisté už třikrát dokázali vyhodit a hosté se pak dlouho snaží dostat zpět do útočného pásma.
     
    32:22
    Domácí v plném počtu.
     
    32:32
    Hejda vyskočil z trestné lavice a jeho spoluhráči mu poslali puk do jízdy. Sešívaný obránce si dojel na pravý kruh a odtud prověřil Soukupovu pozornost. Golman ale puk kryje ve svém náručí.
     
    33:28
    Vrchlabí vstřelilo branku!
    Karel Nedbal poslal ze zabrankového prostoru puk na DENISE KUSÉHO. Hostující útočník zvolil rychlou střelu z první, kterou dokázala z ostrého úhlu dostat nad rameno sešívaného strážce branky. Asistence: Karel Nedbal a Marek Voženílek.
    33:28 Denis KUSÝ - 1:2
     
    33:34
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Radek Havel – 2 min., vysoká hůl).
     
    34:18
    Sešívaní se dokázali dostat ze svého obranného pásma a pokusili se o rychlý protiútok. Střela Doležala byla razantní, golman hostů si s ní ale nadvakrát dokázal poradit.
     
    35:34
    Domácí v plném počtu.
     
    36:08
    Vrchlabí v další velké šanci! Momentum hry se otáčí a Vrchlabí je nebezpečnější. Hosté se znovu pokusili využít k rychlé kombinaci zabrankový prostor. Michajlov se ale stihl velmi rychle a obratně přesunout a první střelu i dorážky pokryl.
     
    36:57
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí (Denis Kusý – 2 min., hákování).
     
    37:25
    Slavia právě vstřelila branku!
    Díky rychlému využití přesilové hry je skóre 2:2. Autorem branky je PETR KAFKA, který si našel volný prostor v Soukupově brance a zamířil přesně. Asistence: Daniel Krejčí, Tomáš Knotek.
    37:25 Petr KAFKA - 2:2
     
    38:17
    Hovorkova nebezpečná rána z kruhu Soukupovi vypadla, jeho spoluhráči ale dokázali puk včas odklidit.
     
    38:50
    Po velké skrumáži před brankou hostů se ocitl v dobré příležitosti Daniel Kružík. Už to vypadalo, že si golmana dokázal poslat na opačnou stranu a zakončit do volné. Obrana hostů ale znovu zasáhla.
     
    39:20
    Další šance pro Slavii! Přečíslení 3 na 2 v podání Slavie, gólem ale nekončí. Puk na poslední chvíli přeskočil hůl sešívaného útočníka. Slávisté zůstali na puku, ale obrana hostů už se stihla zformovat.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I v druhé třetině jsme viděli po jedné brance na obou stranách. Tentokrát to ale byli hosté, kdo se prosadil jako první. Kusý dokázal střelou z úhlu překonat skvěle chytajícího Michajlova. Sešívaní odpověděli díky přesilovkové trefě Petra Kafky. Branek ale domácí mohli přidat více. V závěru se několikrát řítili na vrchlabského brankáře, který ale s pomocí obrany dokázal situace bezúhonně vyřešit.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:06
    Domácí nahazují do útočného pásma.
     
    40:43
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí (Tomáš Linhart – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).
     
    41:26
    Slavia kombinuje v přesilovkovém vzorci v pásmu soupeře. Po dvou rychlých přihrávkách vystřelil Knotek, jeho střela ale těsně minula branku. Hostům se po přečkané situaci podařilo vyhodit puk do bezpečí.
     
    42:43
    Hosté v plném počtu.
     
    43:01
    Střelu Hovorky ještě tečoval před brankou Jan Kern. Hostující golman si ale dokázal i s touto střelou hravě poradit.
     
    43:36
    Na modré si na puk počkal Petr Kafka a razantní střelou prověřil Soukupa. Vrchlabský golman vyrážečkou vyrazil puk do ochranné sítě. Vhazovat se tak bude po jeho pravici.
     
    45:13
    Slavia při přechodu do útočného pásma ztratila puk. Vrchlabí se pokusilo založit rychlý protiútok, puk ale skončil znovu na hokejkách domácích.
     
    46:26
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí (Tomáš Zeman – 2 min., nedovolený zásah do hlavy nebo krku).
     
    47:24
    Střela Krejčího od modré sice byla rychlá, hostující golman měl ale odkrytý výhled a celou situaci řeší jistým zákrokem. Po buly ale Slavia pokračuje v tlaku.
     
    48:14
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí (Tomáš Linhart – 2 min., držení). Slavia má k dispozici 14 vteřin přesilovky 5 na 3
     
    48:26
    Hosté ve čtyřech.
     
    50:00
    Slávisté kombinují v útočné třetině a až po dlouhé době se rozhodl někdo z nich vystřelit. Postaral se o to obránce Mikuláš Hovorka, jeho střela byla jedním z beků Vrchlabí tečována. Soukup si nebyl jistý, že má puk ve své moci a nevěřícně se po zákroku ohlížel za svá záda. Nakonec ale puk ukryl mezi betony.
     
    50:14
    Hosté v plném počtu.
     
    51:07
    Po vyrovnání hráčů na ledě jsou vrchlabští posilnění novou dávkou elánu. Stále jsou to ale oni, kdo musí převážně bránit. Teď například ubránili Šteinerovu rychlou akci středem hřiště.
     
    53:10
    Sešívaní zachytili nepřesnou rozehrávku soupeře, kvůli ofsajdu ale nakonec nemohli pokračovat.
     
    53:30
    Hosté se usadili v útočném pásmu a rychlými přihrávkami si rozpohybovali celou defenzivu včetně Michajlova. Na poslední chvíli ale sešívaný golman dokázal posunout puk mimo své tři tyče.
     
    55:30
    Po jednom ze střetů zůstává na ledě ležet Pavel Mrňa. Na ledě už je zdravotnický personál, snad to nebude nic vážného. Hráč ale nakonec odjel z ledu po vlastních a odjel si sednou na střídačku, doufejme, že se ještě zápasu bude účastnit.
     
    56:27
    Tomáš Kynčl vystřelil od modré velmi razantně, puk se ale jen odrazil od zadního mantinelu.
     
    57:13
    Jan Kern si počíhal na najíždějícího útočníka Vrchlabí a čistým způsobem ho odstavil. Sešívaní se pouštějí do útoku a usazují se v pásmu soupeře.
     
    58:22
    Žejdlův pokus je sražený, Kern ale zavezl puk zpět do útočného pásma. Našel přihrávkou Šteinera, který střelou z otočky zamířil jen těsně nad branku.
     
    59:49
    Hosté ještě měli dobrou příležitost, nakonec si ale prostor ke střele nevypracovali.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Třetí třetina nám rozuzlení nepřinesla, zápas tak poputuje po krátké přestávce do 5 minutového prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:53
    Kern se proháčkoval až k Soukupově brance, svým manévrem se ale dostal mimo dobrý střelecký úhel. Do útoku se tak po jeho pokusu dostávají hosté.
     
    63:04
    Šteiner a Kern si rychle vyměnili puk a natlačili se do branky. Brankář Soukup už byl překonán, ale puk pravděpodobně zůstal na brankové čáře! Na brankovišti se strhla velká mela, gól z toho ale ani poté nepadl.
     
    63:34
    Tomáš Kaut v obrovské šanci! Po chybné rozehrávce domácích mohl zápas vrchlabský útočník ukončit!
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Na konci prodloužení měl ještě velkou šanci slávistický kanonýr Knotek, ale ani on zápas nerozhodl. Slavia si tak podruhé za sebou vyzkouší samostatné nájezdy. Bude teď úspěšnější než v Přerově?
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    V brance Slavie zůstává Martin Michajlov.
     
    1. série
    0:0
    Martin HEŘMAN neproměňuje.
     
    1. série
    0:0
    Filip VLČEK neproměňuje.
     
    2. série
    0:0
    Patrik URBAN neproměňuje.
     
    2. série
    1:0
    Michal POLETÍN proměňuje.
     
    3. série
    1:0
    Ondřej MATÝS neproměňuje.
     
    3. série
    2:0
    Tomáš KNOTEK proměňuje.
     
    4. série
    2:0
    Filip KOFFER neproměňuje.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Slavia Praha.
    Vítěznou branku si připisuje Michal POLETÍN.
    Michal POLETÍN - 3:2
     
    Konec zápasu. (15:17:38)
    Marken.cz

    Michael Schuster

    Branky a nahrávky: 5. Vlček (P. Machač, Kružík), 38. P. Kafka (Daniel Krejčí, T. Knotek), rozh. náj. Poletín – 20. Koffer (T. Kaut, Mrňa), 34. Kusý (Nedbal, M. Voženílek)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Martin Heřman (VRC)
    0:0   Filip Vlček (SLA)
    2. série:
    0:0   Patrik Urban (VRC)
    1:0   Michal Poletín (SLA)
    3. série:
    1:0   Ondřej Matýs (VRC)
    2:0   Tomáš Knotek (SLA)
    4. série:
    2:0   Filip Koffer (VRC)


    HC Slavia Praha: M. Michajlov (M. Holík) – Daniel Krejčí, Hejda, Barák, Mikuláš Hovorka, Zelingr, R. Havel – P. Kafka, T. Knotek, Žejdl – J. Doležal, Poletín, M. Ondráček – Vlček, P. Machač, Kružík – Šteiner, Kern, Jaroslav Brož – D. Petrov.
    Trenér: Jiří Veber

    HC Stadion Vrchlabí: J. Soukup (O. Štěpánek) – Linhart, Lytvynov, Kajínek, T. Kynčl, M. Voženílek, Nedbal, Oliva – Heřman, M. Machač, Kusý – Koffer, T. Kaut, Mrňa – Matýs, P. Urban, T. Urban – Pochobradský, T. Zeman, D. Chalupa.
    Trenér: Tomáš Jirků

    Rozhodčí: Wagner, Zavřel – Horažďovský, Maštalíř

    Diváci: 718
    bahis siteleri