Kanada – Finsko 11:1 (kon.) | Česko – Švédsko cz 3:1 (kon.) | Japonsko – Dánsko 6:2 (kon.)
USA – Olympijští sportovci z Ruska 5:0 (kon.)
konec
Česko
3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Švédsko
Sobota 05.02.2022, 09:40Olympijské hry - ženy • Skupina B
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 09:40.
     
    České hokejistky odehrají v sobotu dopoledne (SEČ) své druhé utkání na olympijských hrách v Pekingu. Po souboji s Čínou je čeká Švédsko, s nímž Češky odehrály tréninkové utkání na 60 minut hrubého času a dokázaly tento tým přehrávat. Jak bude ovšem vypadat ostrý zápas, toť je otázkou, na kterou se dozvíme odpověď v sobotu dopoledne.
     
    České hráčky vstoupily do olympijského turnaje ve čtvrtek soubojem s domácí Čínou. Část zápasu je viditelně svazovala nervozita z olympijské premiéry, přesto dokázaly své soupeřky svou kvalitou přehrávat. Kromě toho, že zvítězily nakonec 3:1 a soupeřky přestřílely 36-14, tak prokázaly také velkou odolnost, když zažehnaly několik nebezpečných náporů Číňanek a vypořádaly se i s pasážemi, kdy zbytečně ztrácely kotouč a pouštěly Čínu do brejků.
     
    Švédky naopak vítězství v úvodním utkání na letošní olympiádě nevybojovaly. V utkání s Japonskem tahaly za kratší konec, nechaly se přestřílet 27-40 a na góly prohrály 1:3. Švédsko přitom patří k týmům, které by mělo postoupit do čtvrtfinále, což ze skupiny B projdou první tři týmy. Případná další porážka by tak pro ně byla už hodně velkou komplikací.
     
    Tato komplikace je ale dosti reálná. Český tým je totiž mírným papírovým favoritem tohoto střetnutí. V posledních dvou zápasech totiž dokázaly české hokejistky tyto soupeřky porazit. V roce 2020 na ženské EHT vyhrály 2:1 a o rok dříve na světovém šampionátu zvítězily 5:3. A zapomenout se nesmí ani na zmíněné přátelské utkání v Pekingu, o kterém sice nejsou podrobné informace, ale i v něm byl český tým lepší.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Peslarová (Švejdová) – Pejšová, Lásková, Kolowratová (A), Čajanová, Tejralová, Horálková, Radová – Mrázová (A), Mlýnková, Vanišová – Křízová, Pejzlová, Neubauerová – Mills (C), Hymlárová, Přibylová – Serdar, Lédlová, Bukolská – Pátková.
    Trenér: Tomáš Pacina

    Švédsko: Söderbergová (Bomanová) – Nyhlénová-Perssonová (A), Bergströmová, Fällmanová, Adolfssonová, Kjellbinová (A), Waxinová, Anderssonová, Berglundová – Bouvengová, Ljungblomová, Löwenhielmová (C) – Lundinová, Wikner-Zienkiewiczová, Nordinová – Johanssonová, Johanssonová, O. Carlssonová – Murénová, Hjalmarssonová, Petersonová.
    Trenér: Ulf Lundberg

    Rozhodčí: Lieffersová (CAN), Manthaová (CAN) – Mochovová (RUS), Spresserová (USA).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:42
    České hráčky vstoupily do utkání hodně aktivně. Pěknou akci předvedla Vanišová, která se po levé straně prodrala až k brankovišti, brankářku Söderbogovou však nepřekonala. Následně byla hra přerušena.
     
    00:49
    Zakázané uvolnění Švédska.
     
    01:40
    Češky pokračují v aktivním pohybu a jsou na začátku utkání nebezpečné pro své švédské sokyně. Ty, když se dostanou z obranného pásma, tak poměrně rychle přichází o puk.
     
    02:36
    Hraje se delší úsek bez přerušení. Oba týmy se střídají u puku, u nějž jsou přeci jen stále o něco více české hráčky. Do velké šance se dostala Přibylová, jejíž dorážka z levé strany byla sražena mimo klec brankářkou Švédska.
    02:36 První větší šanci českého týmu měla Přibylová
     
    03:12
    Trpělivá rozehrávka z vlastního pásma nyní nepřináší českému týmu úspěch. Švédky odvrací útoky, na puku se ale nedokáží udržet.
     
    03:50
    Snad poprvé podržely Švédky puk trochu déle v útočném pásmu, ale nakonec to bylo bez střelby.
     
    04:05
    Söderbergová musela zasahovat proti střele z levé strany. Puk podržela ve své moci a přerušila hru.
     
    04:10
    Hned po vhazování vyšel z chumlu v levém kruhu puk, který Söderbergová ve skoku odráží směrem do hřiště.
     
    04:37
    Už je to 7-0 na střely ve prospěch českého týmu.
     
    04:51
    Vyloučení v týmu Švédsko (Johanna Fällmanová – 2 min., hákování).
     
    05:02
    Skrytá, ale nepříliš povedená střela Lédlové z mezikruží. České hráčky dál drží útočné pásmo.
     
    06:36
    Velká možnost Vanišové, která se tlačila do střelby na pravé straně brankoviště! Skvělým zákrokem ale vyráží kotouč Söderbergová, která drží svůj tým.
    06:36 Střelu Vanišové skvěle vyrazila Söderbergová
     
    06:56
    Zatímco se na led vrátila Fallmanová, český tým měl ještě další šanci a tlačil se do zakončení. Söderbergová ale zvládla i tyto horké chvilky a zachránila svůj tým od inkasování úvodní branky. Komerční přestávka.
     
    07:08
    Wikner-Wienkewiczová a Neubauerová skončily po střetu u mantinelu zaseklé ve dvířkách na švédskou střídačku. Hra tak musela být přerušena.
     
    07:58
    Lundinová se snažila obejít českou obranu a dostat se do úniku, jenže byla jí výtečně překřížena cesta a z tohoto švédského mráčku nezaprší.
     
    09:13
    Střela Mills zpoza levého kruhu vykryla brankářka Söderbergová, jež si připsala už 14. zákrok v utkání. Ani ne za půlku první třetiny!
     
    09:56
    Tejralová, která rozdávala puky v této herní pasáži, se rozhodla vyrazit blíž směrem k brance a její klička přinesla faul Lisy Johanssonové. Druhá česká přesilovka.
     
    10:15
    Střela Mrázové šla sice mimo branku, ale odrazila se od mantinelu zpět před brankoviště, kde se puk po několika odrazech proskákal těsně vedle pravé tyčky! Gól visel ve vzduchu, jen trochu smůly usměrnilo kotouč mimo klec.
     
    11:07
    České hráčky kombinují v útočném pásmu. Lásková se už chystala vystřelit, ale nakonec ještě poslala přihrávku k Pejšové, která se přes švédskou defenzivu neprosadila.
     
    11:30
    Vyloučení v týmu Česko (Tereza Vanišová – 2 min., hákování).
     
    11:34
    Vůbec první zákrok Kláry Peslarové v dnešním utkání. Bez obtíží chytá letící puk po buly v českém obranném pásmu. Komerční přestávka.
     
    11:46
    Přibylová vyrazila do útočného pásma a v souboji s obránkyní se prosadila k naťuknutí puku na Söderbegovou. Ta kotouč vyrazila před sebe, kam se rychle přiřítila Čajanová, jež ale svou dorážku nedokázala zvednout přes beton švédské gólmanky.
     
    11:46
    Zároveň se vylučuje, dvě minuty za držení dostává Perssonová.
     
    12:45
    Švédky se při hře ve čtyřech na obou stranách snažily dostat do šance, ale Tejralová zblokovala jejich střelu.
     
    13:10
    A hned záhy přichází další šance českého týmu! Lásková při forčekingu vypíchla puk od soupeřčiny hole, dostala se k brankovišti a zkusila bekhendový blafák, který ale skvěle vychytala Söderbergová.
     
    13:56
    V dobré pozici na hraně kruhů se zjevila Lásková, která dostala pas od Vanišové, ale nepropálila blok před sebou.
     
    14:30
    Češky dál tlačí své soupeřky, Švédky se brání ze všech sil. A zdá se, že Fallmanová to odnesla nějakým zraněním, protože s bolestivou grimasou odcestovala na střídačku.
     
    14:59
    Lédlová si sama sjela na zadní mantinel pro puk poté, co se snažila ohrozit svou střelou Söderbergovou. Češky v útočném pásmu drtí své soupeřky, které nemohou vystřídat.
     
    15:40
    Stále sledujeme český nápor. Mills vyslala rychlou střelu, kterou ale trefila pouze švédskou brankářku! Velká škoda této šance, kdy Kolowratová našla svým pasem ve druhé vlně najetou Mills.
     
    15:58
    Vyhození Švédek doputovalo až k Peslarové, která přerušuje hru.
     
    16:31
    Český tým byl znovu usazen v útočném pásmu, ale křižná přihrávka podél modré čáry nebyla dobře vymyšlená, Pejšová o útočnou třetinu přichází.
     
    17:13
    Chyba v české rozehrávce, do šance se dostala Lundinová, které ale sjel puk z hole, a tak se ke střele dostala na levé straně její spoluhráčka. První vážnější zákrok Peslarové, která si situaci pohlídala.
     
    17:55
    Švédky šly ve dvou proti jedné, Sofie Lundinová poslala přihrávku před brankoviště, kde jedna z hráček protečovala puk na Peslarovou, která jej však udržela před brankovou čárou pod sebou. Nebezpečná situace.
    17:55 Peslarová předvedla v krátké době dva dobré zákroky
     
    18:23
    Česko právě vstřelilo branku!
    TEREZA VANIŠOVÁ se odvážně vrhla do rychlého brejku, dostala se za obranu Švédska a po najetí k pravému kruhu se začala stáčet na střed. Rychle si přehodila puk na forhend a pravděpodobně po odrazu o Söderbergovou protlačila kotouč do švédské branky! Bez asistence.
    18:23 Tereza VANIŠOVÁ - 1:0
     
    18:51
    Gól do šatny jen přiživil aktivitu českého týmu, který se znovu vrhá do útoku. Po zákroku Söderbergové došlo dokonce k menší strkanici před švédským brankovištěm.
     
    19:13
    Serdar při další útočné snaze českého týmu sekla do brankářky a odchází na dvě minuty pykat na trestnou lavici.
     
    19:30
    Mlýnková vyvezla kotouč z obranného pásma.
     
    19:48
    Tyč nyní pomohla českému týmu! Peslarová neměla puk pod kontrolou a málem si jej srazila do sítě. Vše nakonec dobře dopadlo, kotouč končí na zadním mantinelu.
    19:48 České hráčky měly v závěru první třetiny velkou porci štěstí
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    České hokejistky v první třetině doslova dominovaly utkání proti Švédkám. Své soupeřky přestřílely 25-5, ale dlouho svou převahu nemohly využít. Až v 19. minutě dokázala Tereza Vanišová při rychlém protiútoku protlačit puk za záda Söderbergové, která v první třetině jinak zachránila svůj tým od debaklu. V závěru se Švédky dostaly také do ohromné šance, ale české vedení zachránila tyčka.
     
    Další třetina začne přibližně v 10:31.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    Pokračuje přesilovka švédského týmu.
     
    20:33
    Povedlo se kotouč odehrát přes všechny čáry. Oslabení českého týmu se pomaličku krátí.
     
    21:02
    Peslarová byla připravená na střelu od modré čáry a letící kotouč od Nylenové-Perssonové podržela na svých betonech.
     
    21:06
    Další střela Švédska, tentokrát hned po buly. Peslarová opět drží puk na betonech a přerušuje hru.
     
    21:13
    Český tým je v plném počtu.
     
    22:16
    Mlýnková dobře podržela puk na mantinelu u útočné modré čáry a vytvořila tím možnost pro své spoluhráčky, aby se usadily v útoku.
     
    23:07
    Hra se rychle přelila z jedné strany na druhou. Přibylová vyrazila do útoku a chtěla svým pasem najít rozjetou Tejralovou, kterou ale výtečně zablokovala vracející se švédská hokejista.
     
    23:41
    Nahození Švédska, Peslarová puk drží pod lapačkou a přerušuje hru.
     
    24:09
    Nordinová se dokázala uvolnit mezi kruhy a Peslarová si připsala hodně důležitý a těžký zákrok. Navíc míří na trestnou lavici Radová za podrážení.
     
    24:20
    Vanišová s Mlýnkovou vyrazily do protiútoku v oslabení, ale po přihrávce první jmenované se Mlýnkové nepovedlo zakončit útok střelou.
     
    24:32
    Okamžitě se zpět do útoku vrhly Švédky a dokonce se jim povedlo dostat rychlým a dlouhým pasem za celou obranu. Střela z pravého kruhu od Zienkiewiczové ale byla nepřesná.
    24:32 Šance na obou stranách hřiště
     
    25:17
    Ljungblomová se tlačila do šance, ale nezamířila přesně. Puk skončil na zadním mantinelu.
     
    25:27
    Okamžitě se otevřel prostor k protiútoku českého týmu, který musela vyřešit svým zákrokem Söderbergová. Vhazovat se bude v obranném pásmu Švédska.
     
    26:09
    Oslabení českého výběru skončilo, Radová je na ledě.
     
    26:41
    Kotouč byl za brankou českého týmu pod jednou z českých hráček. Rozhodčí tak přerušuje hru. Komerční přestávka.
     
    27:02
    Přibylová se dostala do nadějné šance, Söderbergová už ležela na ledě, puk se ale nepovedlo protlačit bekhendem nad její tělo!
    27:02 Přibylová nedokázala přehodit švédskou brankářku
     
    27:56
    Hra plyne hodně rychle. Švédky se oproti první třetině výrazně zlepšily, jsou o poznání nebezpečnější než v první dvacetiminutovce. Na druhé straně český tým má stále určitou převahu, dostává se do velkých šancí, ale zatím má trochu střeleckou smůlu.
     
    28:22
    Zakázané uvolnění českého výběru.
     
    28:54
    Vysoká střela od mantinelu od modré čáry. Peslarová lapačkou chytá kotouč a přerušuje hru.
     
    29:36
    Výborná střela Pejšové zpoza kruhů. Před švédskou brankářkou bylo živo, pokus české hráčky byl skrytý, Söderbergová si však letící puk přeci jen našla.
     
    30:10
    Mills zkusila střelu od levého mantinelu, je z toho další zákrok pro Söderbergovou. Češky dál drží útočné pásmo.
     
    30:29
    Již to neplatí. Puk se dostal do neutrální zóny, kde byla hra posléze přerušena.
     
    31:13
    Mlýnková vysunula do úniku Láskovou, která se krásně dostala za švédskou obranu. Možná ale až příliš rychle se dostala k brankovišti, kde po blafáku do forhendu nedokázala přizvednout kotouč nad beton Söderbergové, která znovu zachraňuje svůj tým!
    31:13 Lásková nedokázala překonat Söderbergovou
     
    32:02
    Dělovka Radové snad ještě ze středního pásma. Rána zaduněla o vyrážečku Söderbergové.
     
    32:45
    Nordinová se dostala do velké šance, Peslarová však její střelu i následnou dorážku dokázala vyrazit mimo brankoviště! Skvělý zákrok české brankářky!
     
    33:07
    Vyloučení v týmu Česko (Dominika Lásková – 2 min., podrážení).
     
    33:56
    Česko právě vstřelilo branku!
    Chyba ve švédské rozehrávce na útočné modré čáře, kotouče se ujala KLÁRA HYMLÁROVÁ, která se skvěle uvolnila za obranu a v samostatném nájezdu proti Söderbergové uspěla zakončením mezi betony švédské brankářky! Bez asistence.
    33:56 Klára HYMLÁROVÁ - 2:0
     
    34:42
    Dobrá pozice pro Lisu Johanssonovou, která ale v prostoru mezi kruhy nedokázala překonát Kláru Peslarovou.
     
    35:07
    Poměrně slabá přesilovka švédského týmu, při kterém se Češky prosadily v oslabení, skončila.
     
    36:00
    Špatná rozehrávka českého týmu a Karlssonová neskutečně prováhala možnost střílet, když se k ní znenadání dostal kotouč. Následně je hra přerušena po zákroku Peslarové.
     
    36:40
    Druhá třetina se pomalu chýlí ke svému konci. Český tým drží kotouč v útočném pásmu, kombinuje a jednoznačně chce ve druhé periodě ještě navýšit své vedení.
     
    37:24
    Škoda, že se Hymlárová nedostala ke střele a jen promáchla křižnou přihrávku, která mířila mezi kruhy.
     
    37:39
    Tentokrát už Hymlárová vypálila, Söderbergová však drží kotouč ve své moci a přerušuje hru.
     
    37:45
    Krátce po vhazování vypálila Horálková, jejíž projektil Emma Söderbergová rovněž kryje.
     
    37:56
    Postavení mimo hru při přechodu Švédska do útoku.
     
    38:20
    Střela Pejšové byla zblokována někde mezi kruhy. Odražený kotouč se snažily Lásková s Mlýnkovou ještě protlačit za záda Söderbergové, ale po několika odrazech končí puk na zadním mantinelu. Opět nechybělo mnoho.
     
    39:01
    Poslední minuta druhé třetiny. V útoku jsou švédské hráčky.
     
    39:17
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tečovaná střílené přihrávky Johanssonové končí za zády Kláry Peslarové. Výborně puk protečovala EMMA MURENOVÁ, jež vsítila kontaktní branku. Asistence: Linnea Johanssonová, Linnea Anderssonová.
    39:17 Emma MURÉNOVÁ - 2:1
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Český tým měl i ve druhé třetině spoustu šancí a nakonec se povedlo i zvýšit vedení na 2:0, když se v oslabení prosadila Klára Hymlarová. Jenže ve druhé dvacetiminutovce ožily i švédské hokejistky, které měly několik velmi povedených pasáží hry, kdy měly herní převahu. Této převahy sice nedokázaly využít, avšak kontaktní branky se přeci jen dočkaly, když v poslední minutě protečovala střílenou přihrávku za záda Peslarové Emma Murenová.
     
    Další třetina začne přibližně v 11:18.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:50
    Kombinace Tejralové s Láskovou na pravé straně brankoviště nevyšla. Přihrávka se k druhé jmenované nedostala a Češky následně přichází o útočné pásmo.
     
    41:37
    Švédkám se nevedlo dostat z tlaku, nedařilo se projít s pukem přes střední pásmo a nakonec je z toho jen zakázané uvolnění tohoto celku.
     
    42:01
    Šance Přibylové, která se ale nakonec u pravé tyčky nedostala k přihrávce do druhé vlny a ani do zakončení. Byla zablokována švédskou obránkyní.
     
    42:26
    Hra je přerušena. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    43:31
    Lásková s Mrázovou sice neudržely puk na hokejkách na zadním mantinelu v útočném pásmu, Švédkám se ale nepovedlo uvolnit.
     
    43:41
    A nakonec musela Söderbergová přerušit hru.
     
    44:05
    Denisa Křížová nepříjemně nabourala do mantinelu, chvilku zůstala na ledě otřesená, ale zvedá se a dostává se na střídačku. Snad to nebude nic vážného.
     
    44:45
    Mezitím se české hráčky samy vyhodily z útočného pásma a budou muset hledat opět cestu zpět.
     
    45:03
    To se povedlo a po špatné švédské rozehrávce se nakonec i Lédlová mohla dostat do zajímavé šance, jenže nakonec se od zadního mantinelu neprotlačila skrz obranu. Švédsko následně vyhodilo na zakázané uvolnění.
     
    45:20
    Bude se vylučovat na české straně, Švédsko má výhodu.
     
    45:27
    Vyloučení v týmu Česko (Natálie Mlýnková – 2 min., podrážení).
     
    45:51
    Přibylová využila chyby soupeřek a protlačila se až do útočného pásma, kde šetří čas.
     
    46:05
    Kotouč skončil na švédské střídačce a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    46:50
    Po zákroku Peslarové se Češkám daří vyhodit puk přes všechny čáry.
     
    47:15
    Kombinace Waxinové s Nordinové nic nepřinesla, Češky se znovu osvobodily.
     
    47:27
    Mlýnková je na ledě, oslabení je u konce.
     
    47:47
    Úmyslné postavení mimo hru Švédska. Vhazovat se bude u modré čáry švédského týmu. Komerční pauza.
     
    47:57
    Kotouč po souboji u mantinelu, v němž se snažila prosadit Hjalmarssonová, skončil na české střídačce.
     
    48:15
    Pěkná česká kombinace skončila střelou Přibylové mimo tři tyče švédské klece.
     
    48:59
    Lédlová se z druhé vlny snažila protlačit puk před sebe mezi kruhy, trefila ale jen brusle jedné ze soupeřek.
     
    49:52
    Mlýnková dostala pas na útočnou modrou čáru a snažila se uvolnit přes dvojici švédských obránkyň, ale nakonec jen přišla o puk.
     
    50:16
    Rozhozená česká obrana dala šanci Bouvengové, která však trefila pouze Mrázovou!
     
    50:25
    Přečíslení českého týmu! Češky šly tři proti jedné, Vanišová to na pravé straně nakonec vzala všechno na sebe a chtěla poslat puk do šibenice, avšak její střela se odrazila od tyče do ochranné sítě.
    50:25 Nejprve chyba v české obraně a pak tyč za Söderbergovou
     
    51:20
    Hra z obou stran nyní nabízí spoustu ztrát puku. Více se nyní do útočného pásma tlačí švédský tým.
     
    51:46
    Lowenhielmová a Nordinová se dostaly do zajímavých střeleckých pozic, Peslarovou však nepřekonaly a český tým se ubránil nepříjemnému tlaku.
     
    52:21
    Čajanová se parádním manévrem dostala za švédskou obranu a stočila se výborně na střed. Nepovedlo se jí ale svůj útok zakončit a z dorážky se následně neprosadila ani Vanišová.
     
    52:38
    Vhazuje se po pravici švédské brankářky Söderbergové.
     
    53:05
    Bukolská výtečně přihrála od zadního mantinelu zadovkou na Anetu Lédlovou, která sice vystřelila pohotově z první, ale neprostřelila ještě pohotovější brankářku Söderbergovou, která v brankovišti čaruje.
    53:05 Krásná kombinace českých hráček opět končí na Söderbergové
     
    54:03
    Česko právě vstřelilo branku!
    Parádní přehled TEREZY VANIŠOVÉ, která se dostala ve středním pásmu k puku, když jej vypíchla soupeřce, po straně se dostala za obranu a prodrala se až před Söderbergovou, kterou dokázala kličkou do pravé strany překonat zakončením k pravé tyči! Bez asistence.
    54:03 Tereza VANIŠOVÁ - 3:1
     
    Ještě jedna komerční přestávka a rychlá úprava ledu.
     
    54:42
    Další možnost pro Kláru Hymlárovou, jíž ale puk za švédskou obranou trochu ujel.
     
    54:56
    Vyloučení v týmu Švédsko (Michelle Löwenhielmová – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
     
    55:25
    Češky kombinují v útočném pásmu a neženou se do střelby. Chtějí soupeřky vykombinovat.
     
    55:38
    Švédkám se povedlo dostat puk do středního pásma.
     
    56:35
    Neubauerová se drala k dorážce před Söderbergovou, jíž se povedlo kotouč vyrazit zpět do hřiště.
    56:35 Dorážka Neubauerové končí na betonu švédské brankářky
     
    56:56
    Švédky jsou v plném počtu.
     
    57:25
    Velká šance Aleny Mills, jež už možná viděla puk v poodkryté brance, ale ten nakonec končí jen na zadním mantinelu.
    57:25 Parádní kombinace českého týmu, Mills netrefila prázdnou branku
     
    58:01
    Do konce základní hrací doby zbývají poslední dvě minuty.
     
    58:20
    Vyloučení v týmu Česko (Tereza Vanišová – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
     
    58:20
    Švédsko si bere oddechový čas a Emma Söderbergová zůstane na střídačce!
     
    58:42
    Český tým už mohl definitivně rozhodnout, puk ale skončil jen na zadním mantinelu.
     
    59:12
    Hymlárová se dostala za kotoučem na zadní mantinel ve švédském pásmu a pošetřila čas.
     
    Konec zápasu.
    Závěr zápasu a česká radost
     
    Je konec! České hokejistky zvládly i druhé utkání v základní skupině na olympijských hrách a po Číně poráží 3:1 také Švédsko! Český tým tak pokračuje, stejně jako Japonsko, na turnaji bez porážky a potvrzuje, že patří k favoritům skupiny B. Utkání ve třetí třetině definitivně rozhodl druhý gól Terezy Vanišové z 55. minuty, kterým Češky odskočily do vedení 3:1 a Švédkám v závěru nepomohla už ani přesilovka, při níž hrály bez brankářky v 6 proti 4.
     
    V tabulce skupiny B je český tým aktuálně druhý, ale pouze o skóre za vedoucím Japonskem, které dnes deklasovalo Dánsko 6:2.
     
    Z tohoto přenosu je to vše, díky za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (11:56:23)

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 19. Vanišová, 34. Hymlárová, 55. Vanišová – 40. Murénová (Johanssonová, Anderssonová)


    Česko: Peslarová (Švejdová) – Pejšová, Lásková, Kolowratová (A), Čajanová, Tejralová, Horálková, Radová – Mrázová (A), Mlýnková, Vanišová – Křízová, Pejzlová, Neubauerová – Mills (C), Hymlárová, Přibylová – Serdar, Lédlová, Bukolská – Pátková.
    Trenér: Tomáš Pacina

    Švédsko: Söderbergová (Bomanová) – Nylénová-Perssonová (A), Bergströmová, Fällmanová, Adolfssonová, Kjellbinová (A), Waxinová, Anderssonová, Berglundová – Bouvengová, Ljungblomová, Löwenhielmová (C) – Lundinová, Wikner-Zienkiewiczová, Nordinová – Johanssonová, Johanssonová, O. Carlssonová – Murénová, Hjalmarssonová, Petersonová.
    Trenér: Ulf Lundberg

    Rozhodčí: Lieffersová (CAN), Manthaová (CAN) – Mochovová (RUS), Spresserová (USA)
    thejrc.org