Ženy - Paralelní obří slalom (kvalifikace) Vítěz: E. Ledecká (CZE) (kon.) | Muži - Paralelní obří slalom (kvalifikace) Vítěz: I Sangho (KOR) (kon.)
Ženy - Paralelní obří slalom (finále) Vítěz: E. Ledecká (CZE) (kon.) | Muži - Paralelní obří slalom (finále) Vítěz: B. Karl (AUT) (kon.)
konec
Muži - Paralelní obří slalom (kvalifikace)

Vítěz: I Sangho (KOR)

Úterý 08.02.2022, 04:05Zimní olympijské hry - Snowboard
Sledujte:
     
    Finálové jízdy startují v 7:45 SEČ. Závodníci mají před samotným vyvrcholením závodu dvě hodiny na regeneraci. (05:53:12)
     
    Stejně jako mezi ženami, tak i mezi muži zvítězil největší favorit, a sice Jihokorejec I Sangho. Druhému nejrychlejšímu Benjaminu Karlovi nadělil 71 setin a ukázal, že to s útokem na zlato myslí opravdu vážně. Velmi dobře si vedl rovněž Andreas Prommegger, jenž skončil třetí s dvanáctivteřinovým odstupem na krajana. Urodila se i dvě překvapení. Konečnou znamenala kvalifikace pro obhájce zlata Nevina Galmariniho a také pro druhého muže v hodnocení disciplíny Stefana Baumeistera.
     
    Konečné pořadí kvalifikace:

    1. I Sangho (KOR) 1:20,54 min
    2. Benjamin Karl (AUT) +0,71 s
    3. Andreas Prommegger (AUT) +0,83
    4. Tim Mastnak (SLO) +0,89
    5. Oskar Kwiatkowski (POL) +0,98
     
    Konec kvalifikace.
     
    16/16
    Kvalifikaci mužů uzavřel souboj mezi I Sangho a Benjaminem Karlem. Jihokorejec potvrdil pozici největšího favorita. V přímém souboji o vítězství Benjamina Karla porazil, v součtu obou jízd mu nadělil 71 setin.
     
    15/16
    Tim Mastnak na dálku bojoval s Prommeggerem, s nímž o pouhých šest setin prohrál. Propad zaznamenal Dmitrij Loginov, j šestý.
     
    14/16
    Roland Fischnaller jel na jistotu a zajel třetí nejrychlejší čas. O postup se naopak do posledního metru strachoval lehce chybující Dario Caviezel. Nakonec si mohl oddechnout, desátá pozice je jistotou finálové účasti.
     
    13/16
    Postup si pohlídali rovněž Andreas Prommegger s Žanem Koširem. Rakušan je novým vedoucím mužem, zatímco Slovinec propadl na šestou příčku a ve finále nebude mít dobrou výchozí pozici.
     
    12/16
    Po polském souboji se mohou radovat oba zúčastnění. Postupují totiž Oskar Kwiatkowski i Michal Nowaczyk, společně jsou na prvním, resp. druhém místě.
     
    11/16
    Mirko Felicetti měl velké problémy s udržením koncentrace, ale nějakým způsobem se udržel na trati a z průběžného třetího místa postupuje. Stejně jako soupeř z jízdy Alexander Payer, ten je o pozici výše.
     
    10/16
    Yannik Angenend si svou jízdu pohlídal a druhý nejrychlejší čas mu stačí na postup. ze hry venku je naopak obhájce zlata Nevin Galmarini, jenž si neodpustil velkou chybu a spadl pořadím až na devátou pozici!
     
    9/16
    Máme první jisté postupující! A jsou jimi Victor Wild, jenž je časem 1:22,06 novým lídrem a Radoslav Jankov. Bagozza zajel na setinu stejný čas, jenže má pomalejší nejrychlejší jízdu.
     
    8/16
    Edwin Coratti svedl těsný souboj na dálku s Jankovem, s Bulharem prohrál o jedinou setinku! Ital teď budou doufat, že právě tato ztráta nebude hrát klíčovou roli v boji o postup. Andrej Soboljev jel v osmé jízdě pomaleji, v pořadí jde až za Baumeistera na čtvrtou pozici.
     
    7/16
    Jeden z velkých favoritů Stefan Baumeister udělal v první jízdě obrovskou chybu a ocitl se na hraně postupu. A německým snowboardistou to nevypadá vůbec dobře ani po druhé jízdě, protože prohrává o 16 setin s Jankovem a je druhý. Překvapení je blízko.
     
    6/16
    Mezi muži je jedinou domácí nadějí Pi Jie. Ještě udržuje teoretickou šanci na postup, neboť je průběžně druhý za soupeřem z jízdy Julesem Lefebvrem, Kanaďan byl rychlejší o 59 setin.
     
    5/16
    Rok Marguč má po první nepovedené jízdě co zlepšovat. V červené trati zajel solidně, ale ne dostatečně rychle, zařadil se až na třetí pozici. Sebastien Beaulieu předvedl ještě o něco pomalejší jízdu, je pátý.
     
    4/16
    Stále sledujeme závodníky, kteří by postupovat neměli. Lukas Mathies opanoval svou jízdu a je novým vedoucím závodníkem, Gian Casanova po velké chybě spadl na čtvrtou příčku.
     
    3/16
    Kim Sangkjum získával náskok, ale pak udělal chybu a Arnaud Gaudet soka dostihl. Přeci jen si v závěrečné pasáži Jihokorejec znovu vybudoval náskok a po dojezdu se ujal průběžného vedení, Kanaďan je hned za ním.

    Milan Huppert

    Konečné pořadí kvalifikace:
    1. I Sangho (KOR) 1:20,54 min
    2. Benjamin Karl (AUT) +0,71 s
    3. Andreas Prommegger (AUT) +0,83
    4. Tim Mastnak (SLO) +0,89
    5. Oskar Kwiatkowski (POL) +0,98
    Startovní listina:
    1. Andreas Prommegger (AUT)
    2. I Sangho (KOR)
    3. Roland Fischnaller (ITA)
    4. Mirko Felicetti (ITA)
    5. Tim Mastnak (SLO)
    6. Daniele Bagozza (ITA)
    7. Nevin Galmarini (SUI)
    8. Andrej Soboljev (ROC)
    9. Kim Sangkjum (KOR)
    10. Oskar Kwiatkowski (POL)
    11. Radoslav Jankov (BUL)
    12. Robert Burns (USA)
    13. Rok Marguč (SLO)
    14. Cody Winters (USA)
    15. Gian Casanova (SUI)
    16. Jules Lefebvre (CAN)
    17. Dmitrij Loginov (ROC)
    18. Stefan Baumeister (GER)
    19. Alexander Payer (AUT)
    20. Lukas Mathies (AUS)
    21. Žan Košir (SLO)
    22. Edwin Coratti (ITA)
    23. Dario Caviezel (SUI)
    24. Benjamin Karl (AUT)
    25. Dmitrij Karlagačjov (ROC)
    26. Michal Nowaczyk (POL)
    27. Victor Wild (ROC)
    28. Yannik Angenend (GER)
    29. Arnaud Gaudet (CAN)
    30. Pi Jie (CHN)
    31. Elias Huber (GER)
    32. Sebastien Beaulieu (CAN)
    Průběžné hodnocení disciplíny (7/10):
    1. I Sangho (KOR) 434 bodů
    2. Stefan Baumeister (GER) 406
    3. Dmitrij Loginov (RUS) 326
    4. Tim Mastnak (SLO) 226
    5. Andreas Prommegger (AUT) 225
    6. Benjamin Karl (AUT) 222
    7. Mirko Felicetti (ITA) 214
    8. Arvid Auner (AUT) 208
    9. Roland Fischnaller (ITA) 198
    10. Alexander Payer (AUT) 194
    bahis siteleri