Smíšené dvojice - utkání o bronz Vítěz: Švédsko (kon.) | Smíšené dvojice - finále Vítěz: Itálie (kon.)
konec
Smíšené dvojice - finále

Vítěz: Itálie

Úterý 08.02.2022, 13:05Zimní olympijské hry - Curling
Sledujte:
     
    Vítězem curlingového mixu se stala Itálie, tedy tým, který byl před turnajem řazen mezi největší outsidery. Skupinovou fází ovšem dvojice Stefania Constatiniová s Amosem Mosanerem prošla bez ztráty kytičky, načež v semifinále ukončila Švédsko výsledkem 8:1 už po 6. endu a přemožitele nenašla ani ve finále, norský smíšený tým porazila po dalším výborném výkonu 8:5.

    Lépe přitom do utkání vstoupili Skaslienová s Nedregottenem, kteří získali dvojky. Italové ovšem okamžitě srovnali a klíčový zisk tří bodů zaznamenali ve čtvrtém endu, v němž sice končil soupeř, ale ten nárazem do svého kamene minul všechny tři italské nejblíže středu. Mix ze severu Evropy ještě bojoval o napravení spáchaných škod, ale neuspěl, soupeř zápas zkušeně dotáhl do vítězného konce. (14:54:20)
     
    Konec zápasu.
    Double takeout na závěr, Itálie má zlato!
     
    Double takeout na závěr, není co řešit! Stylově zakončené utkání v podání Constantiniové, Mosaner s metením moc práce neměl. Italský mix nepřišel o svou neporazitelnost ani ve finále. Zlatá medaile putuje do správných rukou, o tom není pochyb.
     
    Dobře zahráno od Skaslienové, ve středovém kruhu jsou dva norské kameny. Ale poslední hod má Constantiniová, přičemž na soupeřovy kameny má volný výhled. Zápas vrcholí!
     
    Constantiniová vyrazila nejlepší norský kámen a aktuálně boduje Itálie za jedna. Oba týmy mají poslední kámen, dokáží Norové ještě nějakým způsobem zakouzlit a zabojovat o dvojku?
     
    Norsko sice italský kámen vyrazilo a má v cílovém kruhu dva kameny, ale lze očekávat, že minimálně jeden vždy mix z jižní Evropy vyrazí. Pořád má závěr osmého endu ve svých rukou.
     
    Neuvěřitelný kámen Amose Mosanera, chyba zapomenuta. Nejprve odklidil guard, načež se kámen odrazil kousek od středu. Těžko říct, co by ještě Italy mohlo připravit o zlato.
     
    Jenže vzápětí přichází obrovské norské zaváhání, když žlutý kámen přejel středový kruh.
     
    Norové uklidili kámen za guard. Následně Amos Mosaner zkusil žlutý kámen soupeře vyrazit, ale minul! Norsko stále může pomýšlet na zvrat.
     
    Hodně zajímavá volba Italů, kteří se vzdali svého původního kamene v endu. Záměr je jasný, nedovolit zahuštění středu a odstřelovat ty norské, které do něj přijedou.
     
    Itálie si navíc podle očekávání bere powerplay. Norové to budou mít o to složitější.
     
    Výsledek po 7. endu:

    Norsko (Skaslienová, Nedregotten) – Itálie (Constantiniová, Mosaner) 5:7
     
    Curleři z Norska útočili na tři body, ale poslední kámen sedmého endu byl příliš krátký, takže berou body dva. Do posledního endu nastoupí Itálie s vedením 7:5 v zádech a výhodou posledního kamene.
     
    Norsko si s předposledním kamenem šestého endu poradili dobře. Momentálně mají nejblíže středu dva kameny.
     
    Střed kruhu se začíná zahušťovat. Ačkoli se Norové snaží o vyšší bodový zisk, tak to i po další sérii vypadá na jejich jedničku.
     
    Italové si jsou vědomi, že nepotřebují nutně bodovat, stačí, když Norům nechají jedničku. Momentálně je právě jeden norský kámen nejblíže středu a šest kamenů před koncem endu to nevypadá, že by Skaslienová s Nedregottenem měli zaútočit na vyšší zisk.
     
    Výsledek po 6. endu:

    Norsko (Skaslienová, Nedregotten) – Itálie (Constantiniová, Mosaner) 3:7
    Poslední kámen 6. endu

    Milan Huppert

    Finále:
    Norsko (Skaslienová, Nedregotten) - Itálie (Constantiniová, Mosaner) 5:8
    bahis siteleri