Přehled událostí na ZOH Peking 2022 - 4. den (kon.)
konec
Přehled událostí na ZOH Peking 2022 - 4. den

Úterý 08.02.2022, 02:22Zimní olympijské hry
Sledujte:
     
    Čtvrtý olympijský den je u konce. Česko dnes slavilo svou první medaili a hned to bylo zlato! O to se postarala v paralelním obřím slalomu snowboardistek Ester Ledecká, která byla od kvalifikace naprosto suverénní a zaslouženě obhájila triumf z Pchjongčchangu. To už je z mé strany pro dnešek vše. Někdy zase u sportovních přenosů na počtenou! (16:30:27)
    Švédské hokejistky slaví postup do čtvrtfinále her.
     
    16:23
    Lední hokej – ženy

    Hokejistky Švédska slaví postup do čtvrtfinále her v Pekingu. Po dvou zápasech přitom měly na kontě nulu a nevypadalo to s nimi dobře. Následně však dokázaly zdolat 2:1 domácí Čínu a dnes v přímém souboji o třetí příčku v tabulce skupiny B přehrály 3:1 Dánky. Ty srovnaly ve 35. minutě na 1:1 trefou Oksbjergové, ovšem Třem korunkám vrátila o 54 sekund později vedení Lisa Johanssonová. V závěru utkání pak na konečných 3:1 zvýšila trefou do opuštěné svatyně soupeřek Berglundová. Švédky vyšouply z postupových příček domácí Čínu a ve čtvrtfinále se poměří s vítězkami áčka z Kanady. Dánky na turnaji končí, byť dokázaly zdolat český tým.

    Souběžně hraný duel mezi Finkami a Ruskami skončil jasnou výhrou Skandinávek v poměru 5:0. Tento stav platil už po druhé třetině. V posledních letech třetí nejlepší tým světa se přitom dosud na turnaji trápil, ovšem dnes finské hokejistky naznačily, že se s nimi musí počítat. Vysoké vítězství je posunulo v tabulce skupiny A na třetí místo.

    Skupina A:
    Finsko – OS z Ruska 5:0 (2:0, 3:0, 0:0)
    Branky a nahrávky:
    10. Rantalaová (Niskanenová), 19. Karvinenová (Nieminenová, Tulusová), 28. Nylundová (Vanhanenová, Rantalaová), 31. Tuominenová (Laitinenová), 32. Hiirikoskiová (Tulusová, Tapaniová)

    Skupina B:
    Švédsko – Dánsko 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
    Branky a nahrávky:
    4. Nordinová (Lundinová), 36. Lisa Johanssonová (Lundinová, Waxinová), 60. Berglundová (Ljungblomová) – 35. Oksbjergová (Jakobsenová, Friis-Hansenová)
     
    16:05
    Ještě zpět k sáňkařce Natalii Geisenbergerové. Ta získala třetí olympijské zlato v individuálním závodě jako první žena v historii. K tomu má také dvě zlaté medaile z týmových závodů a individuální bronz z Vancouveru 2010. Bez debat se tak zařadila k legendám sáňkařského sportu.
    Zlato ve smíšené soutěži dvojic slaví italští curleři. Pár z Apeninského poloostrova nepatřil před turnajem k hlavním favoritům, ale celou olympiádou prošel bez jediné porážky.
     
    15:44
    Lední hokej – ženy

    Ve skupině A si spravují náladu dosud bezbodové Finky, které drtí výběr Ruska. Po dvou třetinách vedou už 5:0. Nic rozhodnuto naopak ještě není v přímé bitvě o postup do čtvrtfinále ze třetího místa tabulky skupiny B. Švédské hokejistky drží s Dánkami na začátku třetí třetiny vedení 2:1.
     
    15:25
    Saně – ženy

    Konečné výsledky:

    1. Natalie Geisenbergerová (GER) 3:53.454
    2. Anna Berreiterová (GER) +0.493
    3. Taťjana Ivanovová (ROC) +1.053
    4. Madeleine Egleová (AUT) +1.355
    5. Hannah Procková (AUT) +1.370
    6. Lisa Schulteová (AUT) +1.431
    ...
    30. Anna Čežíková (CZE)
     
    15:23
    Saně – ženy

    Nejlepší tři závodnice si podržely své pozice i v závěrečné čtvrté jízdě. Vítězství slaví Natalie Geisenbergerová, která získala třetí individuální olympijské zlato v řadě. 34letá Geisenbergerová téměř o půlsekudy předčila krajanku Annu Berreiterovou. Třetí skončila Ruska Taťjana Ivanovová. V závěrečné rundě důrazně zaútočila ze sedmé pozice Madeleine Egleová. Na medaili to ale Rakušance nestačilo, musí se spokojit s bramborou. Anna Čežíková se už do finálové jízdy nedostala, celkově končí třicátá.
     
    15:04
    Skeleton – ženy

    Solidně to v ledovém korytu v trénincích jezdí Anně Fernstädtové. Ta dnes obsadila ve třetí tréninkové jízdě šesté místo a ve čtvrté byla pátá. V samotném závodě, který startuje v pátek, tak česká závodnice rozhodně bude mít naději na zajímavé umístění.
     
    14:55
    Lední hokej – ženy

    Ve skupině A vedou Finky nad Ruskami po první třetině 2:0 a jsou na nejlepší cestě vymazat nulu z kolonky získaných bodů. Ve slabší skupině B drží Švédky nad Dánkami nejtěsnější vedení 1:0. To jim už ve 4. minutě zajistila Emma Nordinová.
     
    14:53
    Curling, smíšené dvojice

    První curlingové zlato v Pekingu slaví Italové, kteří na hrách neprohráli jediný zápas! Duo Stefania Constantiniová – Amos Mosaner zdolalo norský manželský pár Kristin Skaslienová – Magnus Nedregotten 8:5. V posledním endu si to už vítězové pohlídali a svůj triumf jistili získaným bodem Constantiniové. Stříbro tedy putuje do Norska a bronz si zajistili švédští curleři.

    Finále:
    Itálie – Norsko 8:5
     
    14:35
    Curling, smíšené dvojice

    Norské duo v sedmém endu finále ještě vykřesalo naději na obrat. Dvěma body severští curleři snížili na 5:7. Před námi je poslední osmý end.
    Finky nastoupily do zápasu proti Ruskám v rouškách.
     
    14:31
    Lední hokej – ženy

    Po včerejším zápase Kanada – Rusko, v němž aktérky nastoupily do duelu v respirátorech a Kanaďanky v nich pokračovaly i ve třetí třetině, kdy už byly k dispozici ruské testy na Covid, se opakuje něco podobného i dnes. Proti ruským hráčkám vyrukovaly s rouškami pod mřížkami Finky. Ani to je však sportovně zřejmě příliš nerozhodilo, neboť v průběhu první třetiny vedou 1:0.
     
    14:12
    Lední hokej – ženy

    Začaly poslední dva zápasy základní části turnaje žen. Finky hrají s Ruskami o co nejlepší umístění ve skupině A. Bojuje se o třetí místo v tabulce, ke kterému stačí Sborné jakýkoliv bodový zisk. V béčku se pak v přímém souboji o postup do čtvrtfinále utkávají Švédky s Dánskem. Švédsku stačí i výhra za dva body, Dánky musejí triumfovat v normální hrací době. Pokud by duel skončil vítězstvím dánského výběru po prodloužení či nájezdech, smál by se ten třetí vzadu. To je totiž jediný výsledek, který by udržel na postupových pozicích Čínu.
     
    14:07
    Saně – ženy

    Pořadí po 3. jízdě:

    1. Natalie Geisenbergerová (GER) 2.55.051
    2. Anna Berreiterová (GER) +0.330
    3. Taťjana Ivanovová (RUS) +0.826
    4. Hannah Procková (AUT) +0.975
    5. Lisa Schulteová (AUT) +1.192
    6. Eliza Tirumová (LAT) +1.326
    ...
    30. Anna Čežíková (CZE) +6.611
     
    14:00
    Curling, smíšené dvojice

    Italská dvojice Stefania Constantiniová – Amos Mosaner zatím směřuje k olympijskému zlatu! V průběhu pátého endu vede nad Norskem 6:2. Důležitý byl především čtvrtý end, v němž Italové získali tři body po chybě Norky Skaslienové.
     
    13:58
    Saně – ženy

    Mladá česká sáňkařka Anna Čežíková zakončí svou první olympiádu na 30. místě, oproti včerejšku si tak o jednu pozici pohoršila. Finálovou čtvrtou jízdu už absolvuje pouze dvacítka nejlepších závodnic. Vedení drží Němka Natalie Geisenbergerová o 0,33 sekundy před krajankou Annou Berreiterovou. O další půlsekundu zpět je Ruska Taťjana Ivanovová. Tu by ještě mohla ohrozit čtvrtá Hannah Procková z Rakouska.

    Martin Augustin

    Adam Sedlák

    Program soutěží 4. dne
    2:15
    Krasobruslení - muži, jednotlivci, krátký program (Michal Březina)

    3:00
    Akrobatické lyžování - ženy, big air, finále

    3:40
    Snowboarding - ženy, paralelní obří slalom, kvalifikace (Ester Ledecká, Zuzana Maděrová)

    4:00
    Alpské lyžování - muži, super-G (Jan Zabystřan)

    4:07
    Snowboarding - muži, paralelní obří slalom, kvalifikace

    5:10
    Lední hokej - ženy, skupina A
    USA - Kanada

    7:05
    Curling - smíšené dvojice, o 3. místo
    Velká Británie - Švédsko

    7:30
    Snowboarding - ženy, paralelní obří slalom, finálová část

    7:45
    Snowboarding - muži, paralelní obří slalom, finálová část

    9:00
    Běh na lyžích - ženy, sprint volně, kvalifikace (Petra Nováková, Petra Hynčicová, Tereza Beranová, Zuzana Holíková, Kateřina Janatová)

    9:30
    Biatlon - muži, individuální závod na 20 km (Michal Krčmář, Jakub Štvrtecký, Mikuláš Karlík, Milan Žemlička)

    9:40
    Lední hokej - ženy, skupina B
    Japonsko - Česko

    9:50
    Běh na lyžích - muži, sprint volně, kvalifikace (Petr Knop, Michal Novák, Adam Fellner, Jan Pechoušek, Luděk Šeller, Ondřej Černý)

    11:30
    Běh na lyžích - ženy, sprint volně, finálová část
    Rychlobruslení - muži, 1500 m, finále

    11:55
    Běh na lyžích - muži, sprint volně, finálová část

    12:50
    Saně - ženy, 3. a 4. jízdy (Anna Čežíková)

    13:05
    Curling - smíšené dvojice, finále
    Itálie - Norsko

    14:10
    Lední hokej - ženy, skupina A
    ROC - Finsko
    Lední hokej - ženy, skupina B
    Švédsko - Dánsko
    bahis siteleri