Zlín – Liberec 5:3 (kon.)
konec
Berani Zlín
5:3 (1:1, 3:0, 1:2)
Bílí Tygři Liberec
Středa 09.02.2022, 17:30 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 51. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Vítám Vás při sledování 51. kola Tipsport extraligy, ve kterém se dnes mimo jiné odehraje utkání zlínských Beranů proti libereckým Bílým Tygrům, které spolu se mnou, budete moci sledovat.
     
    PSG Berani Zlín
    Pro domácí Berany je vysněné čtrnácté místo navíc i díky prohře v posledním utkání vzdálené na míle daleko. Jejich forma je nicméně na jejich poměry celkem zázračná, vždyť v posledních pěti utkáních získali rovnou devět bodů, a to mimo jiné právě za duležitou výhru proti Vítkovicím. Tlaku, který vytváří téměř jistý sestup do druhé nejvyšší ligy, navíc nepomáhá ani to, že v dnešním zápase jsou i přes výhodu domácího ledu jasným outsiderem. V posledním vzájemném utkání na zlínském stadionu se jim sice nepodařilo zvítězit, nicméně prohráli s rozdílem jedné branky. Jednou z dobře vypadajících posledních nadějí je pro ševce jednoznačně staronová posila Valentin Claireaux, který si zvládl na své konto připsat již pět bodů, během pouhých sedmi utkání.

    Poslední tři utkání:
    Mountfield HK vs. Zlín – 4:0
    Zlín vs. Vítkovice – 4:1
    České Budějovice vs. Zlín – 3:2 po sn.
     
    Bílí Tygři Liberec
    Oproti domácímu celku je na tom mančaft že severu Čech výkonnostně mnohem lépe. Během posledních pěti utkáních zvládli na své konto zapsat osm bodů, na výhru v základní hrací době ale tento liberecký tým v posledním utkání nedosáhl. Pokud by se ale podařilo hostům vyhrát, mohli by se vyšvihnout až na prozatímní šesté místo extraligové tabulky, čímž by se jasně přiblížili přímému postupu rovnou do čtvrtfinále vyřazovacích bojů.

    Poslední tři utkání:
    Liberec vs. Mladá Boleslav – 4:3 pp
    Kladno vs. Liberec – 1:3
    Liberec vs. České Budějovice – 1:2
    Vrátí se dnes Huf do branky?
     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Kašík (Huf) – M. Novotný, Gazda, O. Němec (A), Suhrada, Žižka, Ferenc – Honejsek, Claireaux, Mallet – Kubiš (C), R. Veselý, Zabusovs – Köhler, Hejcman, Michasjonok – P. Sedláček (A), Makarenko, Okál – Karafiát.
    Trenér: Luboš Jenáček

    Bílí Tygři Liberec: J. Pavelka (Kváča) – L. Šmíd (A), J. Šedivý, Aubrecht, Melancon, M. Ivan, Štibingr, Derner – Birner (A), Filippi, Ordoš – Faško-Rudáš, J. Šír, M. Zachar – J. Vlach, P. Jelínek (C), Klapka – Rychlovský, Čederle, Jiruš.
    Trenér: Patrik Augusta

    Rozhodčí: Pešina, Hejduk – Gerát, Ganger.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:44
    Na úvodním buly dnešního utkání získali kotouč ševci, kteří se okamžitě vrhají do útoku. Po souboji za bránou soupeře ale o kotouč přichází Antonín Honejsek.
     
    01:43
    Tak toto byla velice nepřesná přihrávka z hole Ondřeje Němce. Tato nabídka pro Suhradu byla mířená tak špatně, že druhý jmenovaný hráč se pro ní musel vracet. I přesto se ale vzápětí dostal ke střele od modré Tomáš Žižka.
     
    02:42
    Jeden z prvních pohotových zákroků si na své konto připisuje domácí brankář, který zastavil pokus Michala Birnera, který pálil ihned z vyhraného buly.
     
    03:21
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak toto je vstup do utkání jako hrom ze strany Bílých Tygrů! Po méně než čtyřech minutách hry se prosazuje JAKUB RYCHLOVSKÝ, který se díky svým hbitým nohám dostal až před samostatného brankáře. Asistence: Sebastian Čederle.
    03:21 Jakub RYCHLOVSKÝ - 0:1
     
    04:20
    Po obdržené brance se Berani očividně hodně stáhli. Díky tomu se dostal k zakončení od modré Michal Birner. Jeho pokus ale nedoletěl ani k bráně, jelikož trefil jednoho ze clonících obránců.
     
    04:45
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Martin Novotný – 2 min., podrážení).
     
    05:44
    Tato početní výhoda Liberci zatím příliš nevychází. Paradoxně do největší šance se dostal právě soupeř, kdy se do úniku dva na dva dostal se svým spoluhráčem Ondřej Němec. Právě jmenovaný hráč se rozhodl pro zakončení, které ale minulo bránu.
     
    06:38
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Adam Klapka – 2 min., nedovolené bránění).
     
    07:37
    Karty se nám obrátili a svou první početní výhodu si můžou nyní vyzkoušet i žlutomodří. Díky tomu se téměř okamžitě po buly dostal ke střele od modré Daniel Gazda, jeho pokus ale trefil pouze betony gólmana.
     
    08:36
    Tak toto byla bravurní kombinace na jejímž konci stál nikým nehlídaný Antonín Honejsek. Jeho pokus z bezprostřední blízkosti ale těsně minul horní tyč svatyně.
     
    09:35
    Na vhazování po levici Jaroslava Pavelky získal kotouč soupeř. Díky tomu mohl poslat střelu od modré Vladimir Michasjonok, který ale těsně minul prostor mezi třemi tyčemi.
     
    10:34
    Velmi aktivní napadání Tygrů očividně hodně trápí jejich soupeře. Sám to nyní pocítil i Pavel Kubiš, který po tvrdém hitu na hrazení přišel o kotouč. Díky tomu se mohl dostat k zakončení Jaroslav Vlach, kterého ale rovněž obral o puk jeden z dotírajících obránců.
     
    11:33
    V rohu kluziště u svatyně Pavelky zvládl vybojovat po opravdu dlouhém souboji puk Daniel Gazda. Jeho následná přihrávka ale končí na holi jednoho z obránců soupeře.
     
    12:32
    Na buly v obranném pásmu získal kotouč Sebastian Čederle. Následný útok jeho formace ale končí, ještě než vůbec začal, a to po nahození jednoho z jeho spoluhráčů, u kterého byl jako první zlínský gólman.
     
    13:10
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Zdeněk Okál – 2 min., podrážení).
     
    14:09
    Pár až zázračných kousků vytáhl nyní ze svého rukávu Libor Kašík. Ten nyní ještě udržel veškeré naděje domácího celku na vyrovnání. Za zmínku stojí i například jeho zákrok proti Adamu Klapkovi, kterého doslova okradl o gól.
     
    15:08
    Početní výhoda se Bílým Tygrům neúprosně krátí a s největší pravděpodobností ji již nezvládnou využít, jelikož se kotouč nachází před jejich bránou, a to navíc pod nadvládou Bedřicha Köhlera.
     
    16:07
    V útočném pásmu předvedl své dobré napadání Daniel Gazda. Díky tomu se do obrovské příležitosti dostal Ondřej Němec, který z bezprostřední blízkosti trefil pouze betony gólmana.
     
    17:21
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Lukáš Derner – 2 min., podrážení).
     
    18:20
    První početní výhoda byla ze strany ševců podstatně lepší. Nyní se navíc zcela zbytečně připravili Berani o kotouč, a to po velmi nepřesné přihrávce Daniela Gazdy.
     
    19:19
    Tak ani tato přesilovka nebyla pro žlutomodré o moc lepší. Její druhá půle ale byla o poznání lepší. Díky tomu se navíc dostal k prudkému pokusu Vladimir Michasjonok, který ale našel pouze lapačku gólmana.
     
    19:55
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak toto bylo ukázkové trestného střílení v podání VLADIMIRA MICHASJONOKA. Ten se k němu dostal po sekání jednoho ze soupeřů, který se ho dopustil poté, co se po zisku kotouče na modré dostal jmenovaný útočník do samostatného úniku. Jeho následný blafák na brankáře vyšel bravurně a ten mu tam tak poslal kotouč jak se sluší a patří.
    19:55 Vladimir MICHASJONOK - 1:1
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:24.
     
    Během úvodní dvacetiminutovky jsme byli svědky dvou branek, které si oba celky rozdělily rovným dílem. Krapet překvapivě byla i hra na ledě vyrovnaná, Berani ale mohli těžit z většího počtu přesilovek. V závěru třetiny to již vypadalo, že mančafty půjdou do kabin za jednobrankového vedení Bílých Tygrů. Poté ale přišel faul na Michasjonoka a následné trestné střílení. Toho jmenovaný hráč dokázal využít se vší parádou a dopřál tak žlutomodrým důležitý gól do šatny.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:44
    Na úvodním buly získali kotouč Bílý Tygři, kteří se ale zahání až za vlastní bránu. I přes velice aktivní napadání Malleta se nakonec dostal k rozehrávce Ladislav Šmíd, který tak posílá svou formaci do útoku.
     
    21:43
    O prudký pokus se nyní postaral David Aubrecht. Jeho střela z velkého úhlu ale moc šancí na úspěch neměla a končí tak pouze v lapačce domácího gólmana.
     
    22:42
    Začátek třetiny je aktivnější jednoznačně ze strany Liberce, nyní se ale dostal k obrovské šanci Jakub Ferenc. Ten se pokusil tečovat odražený skákavý kotouč za záda gólmana. K jeho smůle ale kotouč nasměřoval pouze přímo do středu těla Pavelky.
     
    23:41
    V útoku se snad poprvé od úvodního hvizdu této třetiny usadili ševci. Po nepřesné střele Alexandre Malleta která těsně minula horní tyč ale získávají puk hosté.
     
    24:40
    Tak přece jenom se čím dál tím více dostávají do hry ševci. Nyní se k dalšímu pokusu dostal díky svým hbitým nohám Pavel Sedláček, který ale na gólmana nevyzrál.
     
    25:32
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak a máme tady obrat dámy a pánové! Po skvěle nabídce od jednoho z jeho spoluhráčů se dostal do úniku dva na jednoho PAVEL KUBIŠ. Právě jmenovaný hráč se rozhodl pro zakončení a udělal dobře. Asistence: Jakub Ferenc a Darek Hejcman.
    25:32 Pavel KUBIŠ - 2:1
     
    26:31
    Po druhém vstřeleném gólu hrají ševci jako vyměnění. Jejich soupeř nyní jen marně hledá odpověď na nasazené tempo, díky kterému se podařilo Beranům uzamknout Bílé Tygry v útočném pásmu.
     
    27:30
    Po vhazování po pravici gólmana hostů získal kotouč Jakub Šedivý. I díky tomu se nyní pokusil o vyrovnání Jan Štibingr, který ale trefil pouze hůl jednoho z obránců.
     
    28:29
    Tak se nám karty přece jenom obrací, jelikož nyní se v útočném pásmu usazují hosté. Díky tomu se opět dostal k zakončení Jan Štibingr, který se ale jen marně pokouší prostřelit zeď, která stojí mezi ním a bránou.
     
    29:18
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak toto byl výpad jako hrom, do kterého se dostal DANIEL GAZDA. Ten se po přihrávce od jednoho z jeho spoluhráčů ocitl zcela sám před bránou, kde poslal kotouč přímo mezi betony gólmana. Asistence: Vladimir Michasjonok a Pavel Kubiš.
    29:18 Daniel GAZDA - 3:1
     
    30:17
    I po tomto vstřeleném gólu jsou žlutomodří v ráži. V tomto případě ale jejich zakončení už nejsou tak nebezpečná, jelikož se Berani snaží hrát opatrněji.
     
    31:16
    Po buly před Liborem Kašíkem jsou u kotouče Bílí Tygři. Následná přihrávka za bránu ale skončila ztrátou puku ve prospěch ševců. Díky tomu se tak dostal do akce jeden na dva Vladimir Michasjonok, kterému ale vypíchl puk jeden z obránců.
     
    32:15
    Tak toto byl opravdu tvrdý hit, o který se postaral Jaroslav Vlach. Ten si počkal za svou bránou na jednoho z útočníků soupeře, kterého přišpendlil na plexisklo.
     
    32:35
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jan Ordoš – 2 min., vysoká hůl).
     
    33:34
    Tak i tato početní výhoda se Beranům nadmíru daří. Již od jejího úvodního buly se tento celek drží v útočném pásmu a jedna střela doslova střídá druhou.
     
    33:48
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak toto byl obrovský závar kolem brány Tygrů, u kterého by bylo šokem, kdyby neskončil gólem. Už to vypadalo pro ševce bledě, nakonec se ale podařilo ALEXANDRE MALLETOVI procpat kotouč až za brankovou čáru. Asistence: Antonín Honejsek a Patriks Zabusovs.
    33:48 Alexandre MALLET - 4:1
     
    34:47
    Od posledního gólu zatím Berani ani jednou neopustili útočné pásmo. Na hráčích hostů jde už hodně poznat, že by potřebovali střídat. Toho využívá Autor poslední branky svým pokusem od modré, který ale skončil pouze na vyrážečce.
     
    35:46
    Tak toto byla šance neuvěřitelných rozměrů, která se nabídla Alexandre Malletovi. Ten se dostal po zisku kotouče až před gólmana. Jeho klička vůbec nevypadala špatně a už to vypadalo, že pošle kotouč do odkryté brány, nakonec ale trefil špičku betonu.
     
    36:45
    Po vyhranném buly se ševci osvobozují z drobného tlaku, který si na ně dokázal vytvořit Liberec, který skončil střelou od pravého kruhu z hole Jaroslava Vlacha.
     
    37:46
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Bedřich Köhler – 2 min., nedovolené bránění).
     
    38:45
    Velkou šanci nyní mají Bílí Tygři v podobě početní výhody, díky které by si na své konto mohli připsat veledůležitou branku do kabiny. Zatím k tomu neměli vůbec daleko, obzvláště po střele Jana Ordoše, který jen těsně minul prázdnou bránu.
     
    39:14
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Daniel Gazda – 2 min., podrážení).
     
    39:47
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jaroslav Vlach – 2 min., sekání).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:19.
     
    Během druhé třetiny jsme byli tří branek, z čehož rovnou všechny tři padly do sítě Bílých Tygrů. Nutno ale uznat, že ze strany Beranů se jednalo o góly zcela zasloužené, jelikož žlutomodří měli po většinu doby jasně navrch. Blízko ke snížení ale byl v posledních vteřinách Jan Štibingr, jehož pokus ale akrobatickým skokem zastavil Libor Kašík.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:33
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Martin Novotný – 2 min., sekání).
     
    41:32
    Tak toto byla velmi slibná kombinace hostů! Na jejím konci stál Tomáš Filippi, který zakončoval do zcela prázdné brány. K jeho smůle ale přišel další až fantastický zákrok z dílny Libora Kašíka.
     
    42:32
    Vyloučení na obou stranách již skončili a v obou případech trvaly celé dvě minuty. Zásluhu na tom má i defenzíva Beranů, která dělá všechno, co je v její silách, aby soupeři znepříjemnila život.
     
    43:31
    Tak toto je velice nepříjemná situace pro žlutomodré. Autor jedné z branek Daniel Gazda dostal ránu kotoučem, který zastavil na jeho cestě k bráně. K jeho smůle ho ale kotouč trefil přímo do kolena a jmenovaný hráč se jen horkotěžko zvedá z ledu.
     
    43:58
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Adam Klapka – 2 min., krosček).
     
    44:57
    Toto je velká příležitost pro Berany, kteří by jednou úspěšnou střelou mohli pravděpodobně rozhodnout dnešní utkání. Zatím ale domácí celek jen marně hledá ideální pozice na zakončení.
     
    45:56
    O zajímavé zakončení se pokusil Vladimir Michasjonok. Ten se po zisku kotouče za bránou zkusil vytočit kolem gólmana. K jeho smůle mu ale puk v kritický moment sjel z hole.
     
    46:55
    Při akci dva na dva se dostal ke střele Sebastian Čederle. Jeho zakončení mu ale poměrně dost znepříjemnil dotírající obránce, kvůli čemuž trefil pouze betony brankáře.
     
    47:54
    Tak toto bylo opravdu hodně odvážné vyjetí z brány v podání Libora Kašíka. Ten k překvapení všech vyjel vstříc soupeři, který naháněl putující kotouč. Jen zlomek vteřiny dělil útočníka hostů od puku, u kterého byl ale nakonec dříve zlínský brankář.
     
    48:35
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Jakub Ferenc – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Adam Klapka – 2 min., hrubost).
     
    48:55
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jakub Šedivý – 5 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Radek Veselý – 5 min., hrubost).
     
    49:32
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak hra čtyři na čtyři očividně svědčí více Bílým Tygrům. To dokazuje po vytvořeném tlaku a následné kombinaci JAN ŠÍR, který po obdržení křižné přihrávky zakončoval do zcela prázdné brány. Asistence: Ladislav Šmíd a Michal Ivan.
    49:32 Jan ŠÍR - 4:2
     
    50:31
    Tak toto je opravdu masivní tlak, který si po snížení vytváří celá formace celku ze severu Čech. O metelici od levého kruhu se postaral Tomáš Filippi, který ale trefil pouze vyrážečku.
     
    51:30
    Hosté nyní hrají opravdu s plnou vervou. O další nebezpečnou teč se nyní postaral Jaroslav Vlach, který ale trefil rovněž pouze výstroj gólmana. Nutno ale uznat, že Libor Kašík neměl nejmenší ponětí o tom, že kotouč putuje jeho směrem.
     
    52:29
    Po dlouhé době tady máme přerušení, které Berani berou všemi deseti, jelikož plnému nasazení jejich soupeře momentálně odolávají jen stěží. Na následném buly získal puk Valentin Claireaux, který tak alespoň na chvíli osvobozuje svůj celek.
     
    53:28
    Tak toto zakončení Michalu Birnerovi vůbec nesedlo. Ten se pokusil vyslat ostrou střelu od pravého kruhu, k jeho smůle mu ale kotouč v poslední moment sjel z hole a tak sotva ujel pár centimetrů.
     
    54:27
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak tady je s největší pravděpodobností rozhodnuto dámy a pánové. Pět minut před vypršením časomíry se po bleskovém útoku prosazuje PAVEL KUBIŠ, který tak v dnešním utkání překonává gólmana již podruhé. Asistence: Darek Hejcman.
    54:27 Pavel KUBIŠ - 5:2
     
    55:26
    Sudí je v posledních minutách opravdu hodně mírný a nechává opravdu hodně hraniční zákroky na obou stranách neodpískané. Z toho nyní těží hosté, které ale zastavuje v postupu do útočného pásma ofsajd.
     
    55:26
    Dnešní utkání sleduje 1000 diváků.
     
    56:25
    Po buly po pravici Kašíka získal kotouč Martin Novotný. Jeho následný pokus o vyhození ale končí v rukavici jednoho z obránců, který tak dokázal udržet útočné pásmo.
     
    56:40
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak přece jenom se nám ještě závěr utkání pořádně dramatizuje. Ani přes obdržený gól hosté nepolevili a udělali dobře. Nyní toho totiž využívá JAKUB ŠEDIVÝ, který svým zakončením od modré prostřelil vše co mu stálo v cestě.
    56:40 Jakub ŠEDIVÝ - 5:3
     
    57:39
    Za bránou soupeře zvládl vybojovat puk Petr Jelínek. Díky tomu se po křižné přihrávce dostal k zakončení od levého kruhu Adam Klapka, který ale minul bránu.
     
    58:38
    Tak tento pokus z hole Alexandre Malleta příliš velkou šanci na úspěch neměl, jelikož tento hráč pálil z opravdu hodně velkého úhlu. Na druhé straně se ale dostal téměř ke gólu Tomáš Filippi, který trefil tyč.
     
    59:37
    Tlak Bílých Tygrů stále neustává, nicméně času již mají opravdu málo. Jejich počínání v útočném pásmu není vůbec špatné, v cestě jim ale vždy stojí Libor Kašík.
     
    Konec zápasu.
     
    Během poslední třetiny jsme byli svědky opět tří branek, v tomto případě jich ale více zařídili Bílí Tygři. Právě oni měli již od začátku třetiny herně navrch, o to více když se jim podařilo vsítit jednu a následně i druhou branku. Ani přesto to ale na stažení manka nestačilo a tři body tak až fantasticky zůstávají na domácím ledě.
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (20:25:33)
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 20. Michasjonok (TS), 26. Kubiš (Ferenc, Hejcman), 30. Gazda (Michasjonok, Kubiš), 34. Mallet (Honejsek, Zabusovs), 55. Kubiš (Hejcman) – 4. Rychlovský (Čederle), 50. J. Šír (L. Šmíd, M. Ivan), 57. J. Šedivý


    Berani Zlín: Kašík (Huf) – M. Novotný, Gazda, O. Němec (A), Suhrada, Žižka, Ferenc, Kubiš (C) – Honejsek, Claireaux, Mallet – R. Veselý, Zabusovs, Köhler – Hejcman, Michasjonok, P. Sedláček (A) – Makarenko, Okál, Karafiát.
    Trenér: Luboš Jenáček

    Bílí Tygři Liberec: J. Pavelka (Kváča) – L. Šmíd (A), J. Šedivý, Aubrecht, Melancon, M. Ivan, Štibingr, Derner – Birner (A), Filippi, Ordoš – Faško-Rudáš, J. Šír, M. Zachar – J. Vlach, P. Jelínek (C), Klapka – Rychlovský, Čederle, Jiruš.
    Trenér: Patrik Augusta

    Rozhodčí: Pešina, Hejduk – Gerát, Ganger

    Diváci: 1000
    bahis siteleri