Liberec – Kometa Brno 3:1 (kon.) | Motor ČB – Mountfield HK 7:4 (kon.) | HC Litvínov – Jihlava 1:4 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
3:1 (2:0, 0:1, 1:0)
HC Kometa Brno
Čtvrtek 10.02.2022, 16:00 • Svijanská aréna, Liberec • DHL Extraliga juniorů • 37. kolo
Partner:
     
    Děkuji za pozornost, přeji hezký večer. (18:26:54)
     
    Liberecká juniorka dovedla zápas do úspěšného konce, i když to pro Tygry dnes nebylo vůbec jednoduché. Kometa byla minimálně vyrovnaným soupeřem a nebýt skvělého Krále v liberecké brance, mohl zápas skončit úplně jinak. Domácí to každopádně zvládli a zapisují hodně cenné tři body.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Liberec právě vstřelil branku!
    Těsně před závěrečnou sirénou ještě přes protihráče dokázal trefit prázdnou bránu JAKUB ZAJÍČEK, domácí tedy vyhrají o dva góly. Asistence: Daniel Král.
     
    59:36
    Fajmon pronikl do útočného pásma, ale Jakub Dvořák jeho střelu skvěle zblokoval.
     
    59:11
    Ivo Sedláček i v oslabení dokázal nahodit kotouč na Krále a získal tak pro Kometu buly v útočném pásmu. Hosté odvolávají gólmana, takže se bude hrát alespoň pět na pět.
     
    58:28
    V přerušené hře trošku planou emoce, hlavně Jan Hampl s Ivem Sedláčkem si zřejmě něco řekli. Rozhodčí včas uklidnil situaci.
     
    58:28
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Boltvan – 2 min., držení).
     
    58:09
    Zakázané uvolnění Liberce.
     
    58:00
    Brno to skutečně zkouší v šesti, zatím se ale musí spíše bránit libereckým pokusům o trefení prázdné klece.
     
    57:29
    Kometa si následně bere oddechový čas. Sáhnou hosté ke hře bez gólmana?
     
    57:29
    Daniel Král před dojíždějícími protihráči raději podržel kotouč.
     
    57:16
    Matěj Leden mohl dost možná pojistit libereckou výhru, když na Schnattingera najížděl z levé strany. Brankář Komety přimáčkl betony k ledu včas.
     
    55:37
    Patrik Fajmon z levého kruhu netrefil bránu. Puk si následně vzal Filip Jansa, který rovněž v kruhu napřáhl k tvrdé ráně, kterou poslal těsně nad břevno.
     
    54:20
    Icing šelem.
     
    54:02
    Ivo Sedláček na útočné modré lajně naznačil střelu a protlačil se přes obránce. Křižným pokusem z kruhu následně minul libereckou klec.
     
    53:21
    Filip Jansa to zkusil z ostrého úhlu. K žádné teči nedošlo, takže Schnattinger v klidu zasahuje.
     
    52:55
    Lukáš Plos se po nájezdu do pásma z pravé strany ocitl na zemi, i v nehokejové poloze ale ještě dokázal poslat puk na bránu. A jelikož ho obránce ještě tečoval, měl nakonec Schnattinger plné ruce práce.
     
    52:30
    Hra teď hodně rychle plyne a po delší době sledujeme klidnější pasáž bez šancí na obou stranách. Hosté stále ztrácejí jeden gól.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 14. Jenčovský (Leden, Cikhart), 15. Měchura (Zajíček, Nezbeda), 60. Zajíček (Král) – 28. Bartes (Holemý, J.Sedláček)


    Bílí Tygři Liberec: Král (Vopravil) – Hampl, Kollert, Starý, Kovář, Hladík, Dvořák (A) – Leden, Nezbeda (C), Cikhart, Jansa, Pavlík, Kříž, Měchura (A), Plos, Jenčovský, Zajíček, Gajda.
    HC Kometa Brno: Schnattinger (Petržílka) – Řehák, Fajmon, Holemý (A), Ulbricht, J. Sedláček (C), Svoboda, Němec – Horký, Bartes (A), Hrnčíř, I. Sedláček, Pigl, Otava, Boltvan, Nesvadba, Harmim.
    thejrc.org