konec
Muži - dopolední program

Pátek 11.02.2022, 02:05 • National Aquatics Centre • Zimní olympijské hry - Curling
Sledujte:
     
    Konečné výsledky:

    Švýcarsko – ROC 6:3
    VB – USA 7:9
    Švédsko – Itálie 9:3
    Dánsko – Čína 4:5 (04:50:29)
     
    Dnešní dopolední curlingový program je u konce.
     
    10
    Ani zápas VB proti USA se nedohraje až do řádného konce, byť Britům ještě zůstal jeden kámen. Američané jim svým posledním hodem vyrazili jejich kámen na terči a tak už by Britové ztrátu nemohli dotáhnout.
     
    10
    Poslední kámen v zápase Číny s Dánskem měli právě Asiaté. Zahráli ho rovně po čáře tak, aby vyrazili soupeřův jediný kámen. Sice nezaznamenali body, ovšem s jejich jednobodovým náskokem jim to nemusí vadit, protože utkání vyhrají.
     
    10
    Desátý end končí technickou kapitulací, protože Rusku zbýval už jen jeden kámen a na kruhu mělo taktéž už jen jeden kámen. Švýcaři vedli o tři body, takže se už nedohrávalo.
     
    Výsledky po devátém endu:

    Švýcarsko – ROC 6:3
    VB – USA 7:9
    Švédsko – Itálie 9:3 (konec po osmém endu)
    Dánsko – Čína 4:5
     
    9
    Američané měli k dispozici poslední hod devátého endu. Zahráli ho na vyražení soupeřova kamene, což znamená v kontextu dalších kamenů na kruhu dva body pro USA.
     
    9
    Parádní kámen Číny! Dánsko mělo velice dobře položené dva kameny u sebe na středu. Číňané museli jednat a poslali velice rychlý kámen, který oba zbývající kameny vypálil mimo. Nikdo tedy nezíská body.
     
    9
    Poslední ruský kámen v devátém endu byl velice rychlý a měl jediný úkol. Vyrazit poslední kámen soupeře z kruhu a sám v něm zůstat. Jenže nezůstal. A tak je to už pátý end z devíti v tomto zápase, kdy ani jeden z týmů nezaznamenal bod.
     
    9
    Itálie kapituluje! Kvůli velkému náskoku soupeře, který před posledními dvěma endy činil už šest bodů, se rozhodli hráči z apeninského poloostrova zápas ukončit.
     
    Výsledky po osmém endu:

    Švýcarsko – ROC 6:3
    VB – USA 7:7
    Švédsko – Itálie 9:3
    Dánsko – Čína 4:5
     
    8
    Sérii osmých endů jako poslední dohrává Británie. Ta posílá kámen až na červené pole, přičemž na středu má blíže jeden kámen, a proto získává jeden bod.
     
    8
    Švédové doručili na střed další kámen, který znamenal tři body. Nyní už je rozdíl mezi týmy šestibodový.
     
    8
    Curleři z Dánska končili osmý end. Pomalým hodem, který mířil do kruhu obloukem zleva, zasáhli soupeřův kámen trochu jinak, než plánovali. Z původní původně zamýšlené trojky se tak stává pouze jednička.
     
    8
    Jako první dokončují osmý end Švýcaři v zápase s Ruskem. Tentokrát už bodovat budou. Na kruhu mají ve středu a v červeném poli dokonce tři kameny, takže zapisují tři body!
     
    Výsledky po sedmém endu:

    Švýcarsko – ROC 3:3
    VB – USA 6:7
    Švédsko – Itálie 6:3
    Dánsko – Čína 3:5
     
    7
    Hráči Ameriky dohráli sedmý end skvěle, když vyrazili soupeře a zapsali si hezkou dvojku, takže jsou znovu ve vedení.
     
    7
    Italové točili svůj poslední kámen sedmého endu zprava. Byl to velmi pomalý kámen, který ale přejel střed a skončil až na hranici červeného a bílého kruhu. Nakonec to je o milimetry lepší, než nejlepší kámen soupeře a je z toho bod.
     
    7
    Švýcaři točili poslední kámen zleva, ale ten přejel kruh a tak i v tomto endu tohoto zápasu nebude ani jeden z týmů bodovat. Je to už čtvrtý end, který končí nulou v tomhle duelu.

    Jiří Polášek

    Konečné výsledky:

    Švýcarsko – ROC 6:3
    VB – USA 7:9
    Švédsko – Itálie 9:3
    Dánsko – Čína 4:5
    bahis siteleri