Vsetín – Vrchlabí 5:4 (1:0 po s.n.) | Poruba 2011 – Přerov 1:2 (po pr.) | Sokolov – Benátky n/J 1:5 (kon.)
po s.n. (1:0)
VHK ROBE Vsetín
5:4 (0:0, 3:2, 1:2 - 0:0)
HC Stadion Vrchlabí
Pondělí 14.02.2022, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 40. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Z důvodu propuknutí nemoci v týmu Vrchlabí, je utkání odloženo. Náhradní termín byl domluven na 14. února.
     
    VHK ROBE Vsetín:

    Valaši neprožili zrovna povedený uplynulý týden. Ani v jednom z utkání nebodovali, když nejprve na Lapači podlehli ostravské Porubě 2:5 a nesedlo jim ani moravské derby na ledě přerovských Zubrů, kde prodloužili své čekání na vítězství a Hanákům podlehli 1:4. Zelenožlutí mohli litovat neúčinného úvodního náporu, kdy si vypracovali slibné příležitosti, ale překonat Petráska se povedlo až ve třetí třetině pouze Janu Bergerovi.

    Vsetín měl v minulém týdnu ideální příležitost dotáhnout se na těsný kontakt druhé Třebíči, namísto toho však ztráta na Bílé hvězdy narostla na sedm bodů. Navíc Valachy dostihl další konkurent z Vysočiny a to jihlavská Dukla. Vsetín v posledních dvou zápasech připsal pouze tři branky, což je na jeho ofenzivní sílu velmi málo. Zlomit to jistě bude chtít Luboš Rob, který stále vede kanadské bodování soutěže s bilancí 19 branek a 26 asistencí, na záda mu však dýchá šumperské duo útočníků. Valaši v Přerově postrádali kapitána Víta Jonáka, start druhého nejproduktivnějšího muže vsetínského týmu je nadále nejistý, stejně tak jako v případě dalšího maroda Tomáše Pituleho či Matouše Venkrbce.

    V Přerově po druhé třetině za stavu 0:3 vůbec poprvé v sezoně střídal Jakub Málek, jenž své místo přenechal David Gábovi. Těžko říct, zda v tom byl zdravotní důvod nebo snaha dát týmu pro posledních dvacet minut nový impuls, každopádně Málek střídal až po přestávce nikoliv ihned po inkasování třetí branky. Bodování obránců nadále vede Lubomír Štach (7+13), zároveň je společně s Robem nejužitečnějším hráčem týmu, když nastřádala 30 plusových bodů. Podpořit útok umí také Alexandrs Jerofejevs (7+13).
     
    Vzájemná utkání v sezoně 2021/2022:

    Vsetín – Vrchlabí 4:2

    Vrchlabí – Vsetín 4:5

    Vsetín má v letošním ročníku s Vrchlabím stoprocentní bilanci. První vzájemné měření sil na Lapači ovládl 4:2. Odveta pod vrcholky Krkonoš pak přinesla divokou přestřelku plnou zvratů, nakonec se však i podruhé v sezoně radovalo mužstvo z Lapače, když bralo všechny body po výsledku 5:4. Vyzrají Vsetínští na soka z Vrchlabí i potřetí?
     
    HC Stadion Vrchlabí:

    Hokejisté z pod vrcholku Krkonoš se ještě v nedělním odpoledni nacházeli na barážových pozicích, to už však neplatí. Vrchlabí potvrdilo v rámci moravsko-slezského tripu, že na Frýdek-Místek se mu dlouhodobě daří, když v Polárce oslavilo cennou výhru 3:1 a rázem poskočilo na 9. příčku. Situace v tabulce je nadále našlapaná. Stadion ztrácí pouhé tři body na 6. místo, na druhou stranu rozdíl mezi ním a 14. Ústím nad Labem činí rovněž tři body. Proto by jakýkoliv bodový zisk na Lapači měl pro Vrchlabí znovu cenu zlata.

    Produktivitu Vrchlabí vede Patrik Urban, jenž se o post nejlepšího střelce dělí společně s Ondřejem Matýsem. Oba útočníci rozvlnili síť soupeřovy brány 12x, Urban pak přidal 20 asistencí, jeho kolega Matýs pak 12. Mezi elitní trojici ofenzivních hráčů Stadionu najdeme také Pavla Mrňu (10+15), všichni tři borci si moc dobře pamatují loňské čtvrtfinálové boje právě se Vsetínem.

    Defenzíva Stadionu se může opřít o zkušenosti Tomáše Linharta (2+8). Útok pak umí podpořit další dvojice zadáků Karel Nedbal (2+12) a Jan Zdráhal (2+8). Vrchlabí si podobně jako Vsetín příliš nepomůže v přesilových hrách, v tomto ohledu zaujímá právě za Valachy 12. místo v soutěži s celkovou procentuální úspěšností 15,96. Kde má však Vrchlabí jistotu je brankářský post, stejně jako v loňské nováčkovské sezoně je jasnou jedničkou Jakub Soukup s průměrem inkasovaných branek na zápas 2,56 a úspěšností zákroků 91,47 procent.
     
    VSETÍN vs. VRCHLABÍ

    Pondělní podvečer bude na Lapači patřit dohrávce 40. kola, když na Valašsko zavítá celek Vrchlabí. Modrobílí mají za sebou nedělní úspěšné utkání ve Frýdku-Místku, odkud se právě stěhují do Vsetína, aby se i zde pokusili zaskočit favorita a vzdálit se barážovým pozicím. Vsetín má v domácím prostředí určitě co napravovat, středeční nezdar s Porubou a následně i sobotní prohra v Přerově určitě nenechají nikoho v kabině zelenožlutých chladným. Letos se Vsetín proti Vrchlabí dvakrát radoval z plného bodového zisku, uspěje i potřetí?
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Gába (J. Málek) – Jerofejevs, Ondračka, Hryciow, J. Říha, Smetana, Štach (A), J. Jenáček – R. Půček, Pšurný, Rob – Gago, Pitule, Hořanský – Berger, R. Vlach, A. Zeman – Vítek, D. Březina (C), Klímek.
    Trenér: Roman Stantien

    HC Stadion Vrchlabí: Klouček (J. Soukup) – Linhart (C), Oliva, Lytvynov, T. Kynčl, M. Voženílek, Nedbal – Koffer, T. Kaut (A), T. Zeman – M. Machač, P. Urban (A), Mrňa – Matýs, Chrtek, Kusý – Pochobradský, T. Urban, D. Chalupa.
    Trenér: Tomáš Jirků

    Rozhodčí: Skopal, Ondráček – Hranoš, Blažek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:37
    Vsetín se snaží být v úvodu aktivní, ale postrádá přesnost v přihrávkách.
     
    00:44
    Vsetínského zaváhání na modré čáře využil Koffer, jenž se protáhl po levém křídle a z ostrého úhlu trefil brankovou konstrukci vsetínské branky.
     
    01:16
    Hra je přerušena, protože na ledě zůstal ležet otřesený Machač, zdá se však, že vrchlabský hráč je v pořádku a bude moct pokračovat ve hře.
     
    01:31
    Vsetín se snaží s pukem držet v útočném pásmu, rána Štacha ale k brance Vrchlabí nedoputovala.
     
    02:13
    Valaši jsou v častějším držení kotouče, ale jejich rány zatím úspěšně blokuje obrana hostů.
     
    02:26
    Březinovu ránu Klouček pouze vyrazil, o dorážku se pokoušel Vítek, ovšem pardubický brankář, který přispěchal Vrchlabí na pomoc, ucpal prostor u bližší tyče.
     
    02:34
    Další úspěšný zákrok Kloučka, jenž zlikvidoval střelu Ondračky, hostujícímu brankáři ještě clonil Vítek, ale pardubická posila hostů si poradila.
     
    03:10
    Vrchlabí směrem dopředu zatím nic moc nepředvedlo, zdá se, že hosté budou chtít čekat na chyby domácích a zabezpečí obrannou modrou čáru.
     
    03:44
    Další Štachův pokus zablokoval Urban.
     
    03:55
    Vsetín si komplikuje úvodní nástup, když na dvě minuta za podrážení míří na trestnou lavici Roman Vlach.
     
    04:31
    Střelu Lytvynova Gába vytěsnil, Valaši se však neosvobozují.
     
    04:59
    Nyní už se Vsetínu podařilo vyhodit.
     
    05:35
    Matýs byl ve své střele nepřesný, Vrchlabí ale nadále drží útočné pásmo.
     
    05:55
    Vsetín hraje v plném počtu.
     
    06:04
    Na pravém křídle se ke střele uvolnil Urban, Gába si jeho střelu na bližší tyč pohlídal.
     
    06:35
    Jakub Jenáček pálil od modré čáry mimo, následně se ke kotouči dostal Půček a poslal puk Pšurnému, jenž našel ve střelecké pozici Roba, ale ani vsetínský kanonýr recept na připraveného Kloučka nenašel.
     
    07:01
    Vsetín se bude muset znovu bránit. Dvě minuty za vysokou hůl obdržel Tomáš Ondračka.
     
    07:05
    Pitule ihned osvobodil domácí tým, Vrchlabí bude muset začít od vlastní branky.
     
    07:58
    Lytvynov dostal nabito na modrou čáru, jeho prudká rána končí v moci brankáře Gáby, kterému nepříjemně clonil Koffer.
     
    08:14
    Urban nepropálil vsetínskou obranu a Gago vyhazuje.
     
    09:01
    Vsetín zvládl i druhé oslabení bez úhony a hraje v plném počtu.
     
    11:07
    Gába nyní musel pohotově vytáhnout beton proti střele Machače.
     
    11:25
    Vrchlabí přesilové hry sice nevyužilo, ale díky tomu se dostalo do tempa, to Vsetínu se teď vůbec nedaří přechod přes střední pásmo a v krátkém rozmezí se znovu píská zakázané uvolnění domácích.
     
    12:05
    Pro změnu se nepovedlo rozehrát ani hostům, píská se další zakázané uvolnění. Hra nepřináší příliš atraktivní podívanou v těchto chvílích.
     
    12:16
    Hosté nyní přitlačili na vsetínskou obranu, ve slibné pozici byl Kusý a ze druhé vlny ještě přispěchal na dorážku Matýs, Gába obě střely úspěšně zlikvidoval.
     
    13:21
    Vsetín se nenechal zatlačit do náporu hostů, sám si však téměř žádné příležitosti nevytváří.
     
    13:39
    Berger se snažil pozvednou útočnou aktivitu Vsetína, ale před brankou našel pouze připraveného Kloučka.
     
    14:03
    První přesilovou hru si zkusí Vsetín, dvě minuty za držení obdržel Jan Oliva.
     
    14:23
    Vsetín se zatím vůbec nezformoval v útočném pásmu, puk je navíc až u Gábovy brány.
     
    14:50
    Vsetínu se početní výhoda zatím nedaří, puk je znovu vyhozen.
     
    15:51
    Pšurný si dlouze vyměňoval kotouč s Jerofejevsem, aby nakonec prvně jmenovaný vypálil z voleje, Klouček byl ovšem připraven na místě včas zasahovat.
     
    15:57
    Vrchlabí znovu vyhazuje.
     
    16:03
    Přesilová hra Vsetína je minulostí, hosté hrají v plném počtu.
     
    17:03
    Gago u mantinelu vybojoval puk pro Pituleho, který se natlačil před Kloučka, ale puk zvedl až příliš nahoru.
     
    17:55
    Zahrozilo také Vrchlabí, Gába si však poradil jak se střelou Kusého tak i dorážkou Chrtka.
     
    18:28
    Vsetín se marně snaží najít opět cestu do útočného pásma, Vrchlabí dobře brání.
     
    19:42
    Matýs se prodíral mezi vsetínskými obránci, už mohl zakončit, ale nakonec poslal puk za sebe, jeho přihrávka však postrádala přesnost.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina nepřinesla zrovna atraktivní hokej, byť jsme byli svědky hned tří přesilových her, ale jak ukazují statistiky, oba celky v této herní disciplíně nejsou zrovna efektivní. Jelikož oba brankáři zatím pracují stoprocentně, tak je skóre bezbrankové, uvidíme, zda se dočkáme v prostředním dějství, které odstartuje v 18:21.

    Střely na branku v 1. třetině:

    10:10
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Vsetínu se vůbec nepovedlo rozehrát a píská se zakázané uvolnění.
     
    20:56
    Vrchlabí zatlačilo na vsetínské brankoviště, kde se o dorážku pokoušel Oliva a po něm i Tomáš Zeman, Gába se však dokázal včas zorientovat a puk dostat pod kontrolu.
     
    22:04
    Hořanský se rozjel na pravém křídle a dostal se až před Kloučka, se svou bekhendovou koncovkou však úspěch neslavil.
     
    22:52
    Vrchlabí vstřelilo branku!
    Vrchlabí otevírá skóre zápasu, když puk si ve vlastním pásmu přebral DAVID CHALUPA, za modrou čárou napřáhl a prostřelil Gábu mezi betony. Bez asistence.
    22:52 David CHALUPA - 0:1
     
    23:46
    Jerofejevs vypálil od modré čáry, Klouček pouze vyrazil na Roba, ale vychytal i vsetínského kanonýra.
     
    24:11
    Vsetín se po obdržené brance snaží dostat do hry, Vlach po individuálním průniku orazítkoval tyč Kloučkovy klece!
     
    24:44
    Vsetín uzamkl hosty v obranném pásmu, Bergerova rána skončila těsně mimo.
     
    25:24
    Kusý vystihl vsetínskou kombinaci, k samostatnému úniku však neměl dostatečnou rychlost, přesto díky němu mohou hosté poslat na led čerstvé síly.
     
    25:49
    Gába si musel připsat zákrok, když čelil pokusu Linharta od modré čáry.
     
    26:23
    Vrchlabí se teď chvíli drželo v pásmu, ale k dalšímu ohrožení vsetínské branky se nedostalo.
     
    26:59
    Vsetín znovu nepřesný v přihrávkách, píská se zakázané uvolnění.
     
    27:52
    Vlach pálil ihned po vhazování, Klouček pohotově zasáhl betonem.
     
    28:54
    Další pokus měl na holi Pitule, ale i tentokrát Klouček předvedl rychlý zákrok a puk vyrazil.
     
    29:48
    Gago to zkusil z levého křídla, ale branku těsně minul, Vsetín se snaží být aktivní, ovšem Klouček drží.
     
    30:11
    Vsetín stále svírá hosty v obranném pásmu, ale k vyrovnávací brance mu chybí moment překvapení.
     
    31:25
    Další pokus měl na holi Berger, ale Klouček opět úspěšně zasáhl.
     
    31:46
    Říha se opřel vší silou do puku na modré čáře, trefil však prvního bránícího hráče hostů.
     
    32:05
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Domácí nakonec těží z individuálního průniku ADAMA HOŘANSKÉHO, jenž se natlačil před bránícího Olivu a překonal Kloučka střelou nad levý beton. Asistence: Tomáš Pitule.
    32:05 Adam HOŘANSKÝ - 1:1
     
    32:34
    Vsetín si komplikuje situaci, dvě minuty za podrážení nafasoval David Vítek.
     
    32:45
    Vsetín vyhazuje.
     
    33:22
    Hořanský vyvezl puk do útočného pásma, kde posbíral několik cenných vteřinek pro domácí tým.
     
    33:40
    Vrchlabí vstřelilo branku!
    Vrchlabí využívá přesilovou hru a bere si zpět jednobrankový náskok! Dobrou práci předvedl Denis Kusý, jenž zavezl puk do pásma, natáhl na sebe pozornost bránících hráčů, aby pak předložil puk na volej PAVLU MRŇOVI, jenž přesně trefil odkrytý prostor ve vsetínské brance. Asistence: Denis Kusý.
    33:40 Pavel MRŇA - 1:2
     
    34:30
    Vsetín se při plném počtu hráčů opět snaží najít cestu k vyrovnávací brance. Na tu první se Valaši pořádně nadřeli, aby inkasovali hned vzápětí druhou trefu v podání Vrchlabí. Tak uvidíme, jak se domácím podaří vypořádat s úpornou obranou hostů v čele s extraligovým brankářem Kloučkem.
     
    35:39
    Vsetín stále drží pásmo, pohled na ledovou plochu vypadá, jako kdyby domácí hráli v přesilové hře.
     
    36:04
    Vsetín bude hrát přesilovou hru, probíhá signalizovaná výhoda.
     
    36:29
    Smetana svými střelami sundává jednoho bránícího hráče Vrchlabí za druhým.
     
    36:48
    Vrchlabí už je zcela vyždímané, podržel jej Klouček, který vyrazil puk na hůl bránícího hráče a drtivý nápor Vsetína je přerušen.
     
    36:52
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí (Ivan Lytvynov – 2 min., držení).
     
    36:58
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valachům stačilo sedm vteřin na využití přesilové hry a po zásluze se dočkávají vyrovnávací branky. Jerofejevs nabil puk JIŘÍMU ŘÍHOVI, jenž se do něj opřel z voleje a tentokrát Klouček neměl nárok. Asistence: Aleksandrs Jerofejevs, Roman Pšurný.
    36:58 Jiří ŘÍHA - 2:2
     
    37:10
    Vsetín vstřelil další branku! Hlavní rozhodčí však budou muset celou situaci přezkoumat na videu, které je na vsetínském Lapači již instalováno!
     
    37:10
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Branka platí a Vsetín bleskově otáčí skóre, během střely MICHALA HRYCIOWA vychýlil vlastního brankáře z pozice Kusý a kvůli tomu došlo k posunutí branky. Vsetínský Lapač však disponuje video systémem, díky kterému rozhodčí mohli rozhodnout o konečné platnosti branky. Asistence: Daniel Klímek, Tomáš Ondračka.
    37:10 Michal HRYCIOW - 3:2
     
    37:22
    Další střelecký pokus měl na svědomí Gago, trefil však pouze připraveného Kloučka.
     
    37:26
    Valaši si opět komplikují situaci. Vrchlabí si zahraje čtvrtou přesilovou hru za nedovolené bránění Lubomíra Štacha.
     
    37:46
    Střela Linharta byla sražena mimo ledovou plochu, vhazuje se před brankou Vsetína.
     
    39:26
    Vsetín se ubránil a hraje v plném počtu.
     
    39:53
    Luboš Rob vedl puk po levém křídle a otestoval pozornost Kloučka, ten bez větších problémů obstál.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Na rozdíl od první třetiny jsme se v prostředním dějství rozhodně nenudili. Diváci na Lapači byli svědky hned pěti branek. Lépe začalo druhou třetinu Vrchlabí, které se dostalo do vedení po nenápadné střele Davida Chalupy. Vsetínští srovnali díky Adamu Hořanskému, jenž využil své rychlé nohy a přebruslil obranu Vrchlabí a zavěsil nad beton brankáře Kloučka. Hosté si brali vedení zpět záhy, když přesilovou hru využil Pavel Mrňa. Vsetín se ale nehodlal smířit s jednobrankovým mankem a utahoval smyčku v pásmu hostů. Nejprve vyrovnal v přesilové hře Jiří Říha a o pouhých dvanáct vteřin poté prostřelil Kloučka s pomocí hostujícího Kusého Michal Hryciow. V tu chvíli si premiéru odbyl nedávno nainstalovaný kamerový systém na vsetínském Lapači, který potvrdil platnost branky. Třetí třetina slibuje zajímavé pokračování dnešní bitvy, odstartuje v 19:22.

    Střely na branku: 

    19:13

    Střely celkem:

    29:23
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:44
    Vrchlabí se snaží vstoupit do třetí třetiny aktivně, obrovskou příležitost měl Koffer, ale branku Vsetína přestřelil!
     
    41:07
    Na druhé straně hledal Berger Zemana, ale obrana Vrchlabí zabránila vzniku ohrožení vlastní branky.
     
    42:15
    Hostům se tentokrát nepovedlo ideálně rozehrát a píská se icing.
     
    42:53
    Vsetín nechce pouze pasivně přihlížet snaze Vrchlabí o vyrovnání a snaží se tvořit prostor před Kloučkem.
     
    43:48
    Nyní je však vsetínská obrana pod tlakem, toho se snažil využít Kinčl, ale Gába si dokázal puk najít včas a přerušil hru.
     
    44:31
    Vrchlabí vstřelilo branku!
    Vrchlabí vyrovnává a na Lapači se začíná znovu! Urban dokázal v pádu vybídnout ke skórování PAVLA MRŇU a ten svou druhou trefou v utkání dává Vrchlabí naději na bodový zisk z Lapače. Asistence: Patrik Urban.
    44:31 Pavel MRŇA - 3:3
     
    44:59
    Vrchlabí vstřelilo branku!
    Stadion bleskově otáčí skóre! Chrtek v útočném pásmu přenechal puk DENISI KUSÉMU a ten přesnou ranou k tyči od modré čáry vrací svému týmu vedení. Asistence: Ondřej Chrtek, Tomáš Linhart.
    44:59 Denis KUSÝ - 3:4
     
    45:36
    Vsetínský tým je značně opařený, naopak Vrchlabí se vrací ke své taktice, která spočívá v urputné obraně modré čáry.
     
    46:38
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí (Marek Voženílek – 2 min., držení).
     
    46:38
    Dnešní utkání sleduje 1000 diváků.
     
    47:29
    Vsetín kombinuje v útočném pásmu, ale ke střele se nedostal.
     
    47:51
    Po přenechání puku od Pšurného zkusil prudce vypálit Vlach, Klouček jeho ránu kryje ve své výstroji.
     
    47:57
    Robova prudká střela skončila mimo, hosté vyhazují.
     
    48:13
    Znovu se Vrchlabí podařilo osvobodit.
     
    48:34
    Gába se snažil pomoci svým spoluhráčům bleskově vrátit do útočného pásma, ale namísto toho se píská zakázané uvolnění.
     
    48:38
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    49:02
    Klímek poslal puk na křídlo Robovi, jenž prudce napřáhl, ale Klouček takové rány za svá záda nepouští a bez problému zasáhl i tentokrát.
     
    49:03
    Štach si nyní v střihl pěstní souboj s Urbanem, samozřejmě že oba borce čeká dvouminutový pobyt na trestné lavici.
     
    49:08
    Hra ve čtyřech zatím více svědčí Vsetínu, který ostřeluje branku Vrchlabí.
     
    49:55
    Střela vsetínského Zemana skončila mimo, ale Valaši stále drží pásmo a tlačí na vyrovnání.
     
    51:03
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Je znovu vyrovnáno! ROMAN PŮČEK si v obranném pásmu Vrchlabí otevřel střelnici, nejprve z pravého kruhu neuspěl, ale odražený puk si znovu zpracoval na čepeli hole a napodruhé už zamířil přesně. Asistence: David Březina.
    51:03 Roman PŮČEK - 4:4
     
    51:17
    Zakázané uvolnění Vrchlabí, to teď bude muset změnit projev hry, pokud nechce znovu přijít o možnost bodovat se Vsetínem.
     
    52:08
    Vsetín v neskutečném tlaku! Slibné šance měli na holi Rob, po něm Pitule a následně ještě přispěchal do závaru Hryciow a Mrňa musel puk zalehnout a bude fasovat dvouminutový trest.
     
    52:09
    Po zalehnutí puku v podání Pavla Mrni se strhla potyčka a rozhodčí vylučuje na obou stranách. Menší trest za krosček i odsedí i vsetínský Tomáš Pitule.
     
    52:40
    Vsetín znovu více na puku při počtu čtyř hráčů na obou stranách.
     
    52:55
    Jerofejevsovu střelu dorážel Hořanský, Klouček byl pozorný a úspěšně zasáhl.
     
    53:07
    Po delší době zahrozilo i Vrchlabí, Gába ovšem střelu Voženílka dokázal zlikvidovat.
     
    54:05
    Vrchlabí se nyní daří kombinovat v útočném pásmu, což vidíme opravdu po dlouhé době.
     
    54:09
    Oba celky v plném počtu.
     
    54:54
    Vsetínští se snaží usadit v útočném pásmu, obránci Vrchlabí však těsně brání domácí útočníky.
     
    55:24
    Berger dvakrát v krátké době pálil od modré čáry, oba pokus ovšem Klouček bez problémů zlikvidoval.
     
    55:46
    Vrchlabí se osvobozuje ze vsetínského sevření, hosté se vyloženě soustředí na obranu a čekají na chyby domácích.
     
    56:26
    Vrchlabí se dostalo s pukem do útočné třetiny a snaží se sbírat cenné vteřinky.
     
    56:53
    Pšurný přenesl puk v útočném pásmu na křídlo Robovi, jeho ránu však vytěsnil připravený Klouček mimo ledovou plochu, vhazuje se před brankou hostů.
     
    57:23
    Na druhé straně prudce vypálil Linhart, puk končí po zásahu Gáby v ochranné síti a tentokrát se vhazuje před brankou Vsetína.
     
    57:47
    Vsetín buší na rozhodující branku! Další závar před Kloučkem měla na svědomí formace ve složení Berger – Vlach – Zeman, ale ani jeden z nich nedokázal puk došťouchat za záda Kloučka! Vrchlabí vyhodilo jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    58:00
    Tvrdě od modré čáry vypálil Říha, mezitím ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:14
    Na druhé straně se snažil z minima těžit maximum Kynčl, Gába pozorný.
     
    58:57
    Blíží se poslední minuta základní hrací doby a obrana Vrchlabí je připravena už ve středním pásmu hatit snahy domácích o rozhodnutí dnešního utkání.
     
    59:25
    Vrchlabí drží puk v rohu vsetínského pásma a snaží se zdržovat tak, aby časomíra dospěla ke konci základní hrací doby.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Vrchlabí si na Lapači připíše minimálně jednobodový zisk. Stadionu vyšel vstup do třetí třetiny, když dvěma slepenými brankami otočil skóre ve svůj prospěch. Vsetín se ovšem nehodlal smířit s tříbodovým exportem pod vrcholky Krkonoš a okamžitě zapnul, vytěžil však pouze vyrovnávací branku. Valaši neúnavně bušili na rozhodnutí ještě před třetí sirénou, ale hosté zde dnes mají Milana Kloučka, který přispěl pardubické farmě zatím k jednobodovému zisku uprostřed valašských kopců. Prodloužení začne za malou chvíli.

    Střely na branku ve 3. třetině: 

    17:8

    Střely na branku celkem:

    46:31
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:18
    Urban se snažil najít cestu mezi vsetínskými obránci, nakonec zakončil bekhendem, který Gába bez problémů vyrazil.
     
    60:36
    Kotouč se nyní dostává na hole domácích hokejistů.
     
    61:00
    Berger hledal tutovou pozici Jerofejevsovi, tomu však puk přeskočil čepel hole.
     
    61:52
    Vsetín v postavení mimo hru.
     
    62:15
    Nyní mají na holi puk hosté a snaží se kombinovat.
     
    62:48
    Domácí si nyní nerozuměli v přechodu do útočného pásma, kdy mohli jít do přečíslení dva na jednoho, Ondračka však v obavách z ofsajdu na modré čáře zastavil svůj pohyb a nemohl tak zpracovat přihrávku do tutové pozice.
     
    63:55
    Rob se rozjel na pravém křídle, dostal se až před Kloučka a snažil se jej překonat bekhendem, následně ještě dorážel Pitule, pardubický brankář však Vrchlabí mimořádně drží.
     
    64:03
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Tomáš Pitule – 2 min., podrážení).
     
    64:03
    Oddechový čas pro hosty.
     
    64:30
    Vsetín drží puk mimo obranné pásmo.
     
    64:52
    Zakázané uvolnění Vrchlabí.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Ani prodloužení nám rozhodnutí nepřineslo a to znamená jediné, dnešního vítěze určí samostatné nájezdy, které odstartují po krátké úpravě ledové plochy.

    Střely na branku v prodloužení:

    1:0

    Střely na branku celkem:

    49:33
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Jiří ŘÍHA neproměňuje.
    Jiří ŘÍHA
     
    1. série
    0:0
    Tomáš URBAN neproměňuje.
    Tomáš URBAN
     
    2. série
    0:0
    David BŘEZINA neproměňuje.
    David BŘEZINA
     
    2. série
    0:0
    Ondřej CHRTEK neproměňuje.
    Ondřej CHRTEK
     
    3. série
    1:0
    Jan BERGER proměňuje.
    Jan BERGER
     
    3. série
    1:0
    Tomáš ZEMAN neproměňuje.
    Tomáš ZEMAN
     
    4. série
    1:0
    Luboš ROB neproměňuje.
    Luboš ROB
     
    4. série
    1:0
    David CHALUPA neproměňuje.
    David CHALUPA
     
    5. série
    1:0
    Adam ZEMAN neproměňuje.
     
    5. série
    1:0
    Denis KUSÝ neproměňuje.
    Denis KUSÝ
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým VHK ROBE Vsetín.
    Autorem vítězné branky je JAN BERGER.
    Jan BERGER - 5:4
     
    Konec zápasu.
     
    Je rozhodnuto! Bonusový bod zůstává na vsetínském Lapači. Vrchlabí však určitě může být spokojeno, při moravskoslezském tripu si připsalo zisk čtyř cenných bodů do vyrovnaného pásma tabulky. Vsetín zlomil minisérii dvou porážek a nedopustil, aby poprvé v sezoně zaznamenal tři prohry v řadě. Z mé strany pro dnešek vše, děkuji za pozornost při sledování přenosu a přeji příjemný zbytek večera. (20:22:53)
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 33. Hořanský (Pitule), 37. J. Říha (Jerofejevs, Pšurný), 38. Hryciow (Klímek, Ondračka), 52. R. Půček (D. Březina), rozh. náj. Berger – 23. D. Chalupa, 34. Mrňa (Kusý), 45. Mrňa (T. Urban), 45. Kusý (Chrtek, Linhart)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Jiří Říha (VSE)
    0:0   Tomáš Urban (VRC)
    2. série:
    0:0   David Březina (VSE)
    0:0   Ondřej Chrtek (VRC)
    3. série:
    1:0   Jan Berger (VSE)
    1:0   Tomáš Zeman (VRC)
    4. série:
    1:0   Luboš Rob (VSE)
    1:0   David Chalupa (VRC)
    5. série:
    1:0   Adam Zeman (VSE)
    1:0   Denis Kusý (VRC)


    VHK ROBE Vsetín: Gába (J. Málek) – Jerofejevs, Ondračka, Hryciow, J. Říha, Smetana, Štach (A), J. Jenáček – R. Půček, Pšurný, Rob – Gago, Pitule, Hořanský – Berger, R. Vlach, A. Zeman – Vítek, D. Březina (C), Klímek.
    Trenér: Roman Stantien

    HC Stadion Vrchlabí: Klouček (J. Soukup) – Linhart (C), Oliva, Lytvynov, T. Kynčl, M. Voženílek, Nedbal – Koffer, T. Kaut (A), T. Zeman – M. Machač, P. Urban (A), Mrňa – Matýs, Chrtek, Kusý – Pochobradský, T. Urban, D. Chalupa.
    Trenér: Tomáš Jirků

    Rozhodčí: Skopal, Ondráček – Hranoš, Blažek
    thejrc.org