Ružomberok – Žilina 5:1 (kon.)
konec
MFK Ružomberok
5:1 (1:1)
MŠK Žilina
Pondělí 14.02.2022, 15:00 • Štadión Pod Čebraťom, Ružomberok • Niké liga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Příjemné sobotní odpoledne všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Jarní část Slovenské Fortuna Ligy je zpět. Vítejte u sledování textového přenosu z 20. kola, které přinese duel mezi MFK Ružomberok vs. MŠK Žilina. Výkop je stanoven na 15:00 hodin. Zápasem vás provede Jan Přikryl.
     
    Ružomberok

    MFK se po podzimní části nachází na 3. místě z 12. Ružomberok si zatím připsal bilanci 9-8-2 při skóre 31:13. Nejlepším střelcem týmu je slovenský útočník Martin Regáli se 7 brankami. Na domácím trávníku má Ružomberok bilanci 4-4-1 při skóre 13:5.

    Výsledky v přípravě

    Ružomberok – D. Moskva 2:1
    Ružomberok – Radnički Niš 2:1
    Ružomberok – Podbeskidzie 2:1
     
    Žilina

    MŠK se po podzimní části nachází na 5. místě z 12. Žilina má bilanci 7-6-6 při skóre 30:24. Nejlepším střelcem týmu je útočník z DR Konga Elvis Mashike se 7 brankami. Na venkovním hřišti má Žilina bilanci 3-4-2 při skóre 13:11.

    Výsledky v přípravě

    Riga FC – Žilina 2:1
    Zenit Petrohrad – Žilina 5:0
    Krasnodar – Žilina 3:2
     
    Vzájemné zápasy

    2021 Žilina – Ružomberok 0:2
    2021 Žilina – Ružomberok 3:2
     
    Úvodní sestavy:

    MFK Ružomberok: Krajčírik – Fabiš, Luka, Mojžiš, Madleňák – Luterán, Kochan (C) – Gerec, Domonkos, Regáli – Bobček.
    Náhradníci: Frühwald – Mrva, Lichý, Múdry, Macejko, Boďa, Úradník, Rymarenko, Ďungel.
    Trenér: Peter Struhár

    MŠK Žilina: Belko – Rusnák, Kopas, Minárik, B. Anang – Sauer, Gono, Iľko – Addo, Paur (C), Ďuriš.
    Náhradníci: Petráš, Volešák – Leitner, Kopásek, Myslovič, Slebodník, Nemčík, Owusu.
    Trenér: Peter Černák

    Rozhodčí: Královič.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Žilina začala ve velkém stylu, když se téměř okamžitě dostala na pravou stranu šestnáctky. Nepřesným zakončením se prezentoval Henry Addo.
     
    2
    Na druhé straně se Ružomberok pokusil na levé straně vysunout Kristófa Domonkosa, avšak blíže k míči byl Ľubomír Belko.
     
    3
    První velkou šanci v zápase zaznamenala Žilina! Mário Sauer se protáhl na levé straně kolem soupeře a vystřelil po zemi. Jenomže Ivan Krajčírik byl na správném místě a zasáhl nohou.
     
    4
    Hostující celek ve čtvrté minutě rozehrával standardní situaci, po které ale branku soupeře neohrozil.
     
    5
    Středem hrací plochy se hnal k zakončení Jakub Paur, jehož pokus z hranici vápna zamířil kousek vedle pravé tyče.
     
    6
    Nadýchaný centr před branku poslal Lukáš Fabiš, který našel dobře postaveného Tomáše Bobčeka. Jeho hlavička byla příliš nebezpečná, přesto ji Ľubomír Belko vyrazil na roh.
     
    7
    K rohovému praporku přispěchal Kristóf Domonkos, jehož centr odvrátila obrana na hranici vápna. Zakončením se pak prezentoval Matej Kochan, jehož pokus byl zablokovaný.
     
    10
    Před branku se snažil dostat Benson Anang, který ale přes soupeře nepřešel. Zatím sledujeme velmi zajímavé střetnutí.
     
    12
    Po dobrém úvodu sledujeme spíše pomalejší pasáž hry, která se odehrává nejvíce mezi šestnáctkami. Uvidíme, jakým směrem se střetnutí bude dál ubírat.
     
    13
    Hráči Ružomberoku se na rozhodčího pořádně zlobí, protože před šestnáctkou upadl Tomáš Bobček. Hlavní rozhodčí byl velmi blízko, situaci viděl a nechal pokračovat ve hře.
     
    14
    Jakub Paur vypíchl míč soupeři, čímž nastartoval akci Žiliny. Kolmá přihrávka mířila za obranu, ovšem z branky včas vystartoval Ivan Krajčírik, který balon odvrátil do bezpečí.
     
    15
    Do dnešního střetnutí nastoupil Ružomberok v růžových dresech, naopak Žilina oblékla žlutou sadu.
     
    16
    U postranní lajny byl faulovaný Benson Anang, kterého podražením poslal na trávník Štefan Gerec. Žilina bude rozehrávat z klidné pozice.
     
    18
    Zprava vyslal centr před branku Lukáš Fabiš, který hledal spoluhráče před brankou. Tomáš Bobček se po míči skluzem marně natahoval a 6ilina raději poslala míč na roh.
     
    19
    Až napodruhé dostal přihrávku na pravou stranu Matúš Rusnák, který vyslal před branku přízemní centr. Ovšem Mário Sauer se nacházel zády k brance, a tak zakončoval nepřesně přes hlavu
     
    21
    Neskutečné, co promarnil Štefan Gerec! Ten obral soupeře o balon u postranní čáry a postupoval před branku. Měl několik možností, jak přihrát do lepší pozice spoluhráčům. Avšak raději napálil míč jen do soupeře.
     
    22
    Ružomberok rozehrával alespoň rohový kop, po němž branku Žiliny neohrozil. Následně přišel pokus zpoza vápna, jenž byl nepřesný.
     
    23
    Pokutový kop pro Žilinu! Zprava přihrával před branku Jakub Paur, jehož snažení ve skluzu zastavil rukou soupeř. Rozhodčí nechal hru plynout dál, ale asistent mu poradil.
     
    24
    Žilina právě vstřelila branku!
    Hráči ve žlutých dresech jdou do vedení, když se prosadili z pokutového kopu! K tomu se postavil ADAM KOPAS, jenž zamířil do pravého spodního rohu branky. Naopak Ivan Krajčírik se vydal na druhou stranu.
     
    26
    Už v šestadvacáté minutě hostující brankář čeká, až k němu přijde soupeř. Žilina zatím vede o jedinou trefu, a tak ke zdržování nedává ještě žádný smysl.
     
    27
    Hostující mužstvo táhlo další akci po levé straně, ale zakončení bylo zablokované. Následně se snažil balon vyvézt Matej Madleňák, který byl takticky faulován.
     
    29
    Jakub Luka se musel rychle vracet, jelikož na něj zle dotíral Mário Sauer. Právě od hostujícího hráče se pak balon odrazil za brankovou čáru. Vhazovat tak bude Lukáš Fabiš.
     
    30
    Přihrávka z levé strany mířila do druhé vlny, kde se nacházel Kristóf Domonkos, jehož pokus byl příliš slabý, a tak skončil v moci brankáře. Po jeho výkopu se míče chopil znovu Ružomberok, ale Tomáš Bobček byl faulován.
     
    32
    Ružomberok právě vstřelil branku!
    Velmi rychle je srovnáno! Trochu prostoru dostal na levé straně dostal Kristóf Domonkos, jehož pas mířil přesně před branku. TOMÁŠ BOBČEK si zpracoval míč stehnem, otočil se a přesně zamířil ke vzdálenější tyči – 1:1.
     
    33
    Žilina na nic nečekala a vydala se do útoku, kde vybojovala rohový kop z pravé strany. Jenomže následně centr propadl šestnáctkou, a tak jsem se zakončení nedočkali!
     
    34
    Na levé straně se soupeře zbavil Patrik Iľko, který zvedl hlavu a vyslal centr na zadní tyč. Zde se nacházel zcela osamocený Mário Sauer, který nastavil placírku, kterou poslal balon těsně vedle branky.
     
    36
    Blížíme se do koncovky prvního poločasu, v němž je zatím skóre vyrovnané. V posledních momentech je Žilina aktivnější, ale domácí vyrážejí do rychlých protiútoků.
     
    37
    U středové čáry si posunul míč kousek od nohy Tomáš Bobček, čehož se snažil skluzem využít Henry Addo. Právě on byl faulujícím hráčem, kterého to navíc nejvíce bolelo. Ružomberok rychle rozehrál, ale centr si ve vzduchu pohlídal Ľubomír Belko.
     
    38
    Chvíli se hrát nebude, protože na hrací ploše zůstal sedět Miroslav Gono. Stalo se tak mimo hru, a tak nevíme, co se přesně přihodilo. Ovšem hostující hráč potřebuje lékařskou pomoc.
     
    39
    Domácí mužstvo ztratilo balon, který se snažil získat zpátky Tomáš Bobček, který se dopustil faulu. Žilina je tak znovu na tahu.
     
    40
    Hostující mužstvo se znovu dostalo na útočnou polovinu, kde se přes soupeře snažil projít Patrik Iľko. Avšak nedovoleným zákrokem se prezentoval Štefan Gerec. Domácí hráči se na výrok rozhodčího zlobí, ale není jim to nic platně.
     
    41
    Pas Žiliny mířil na pravou stranu šestnáctky, odkud Mário Sauer nedostal míč přes soupeře. Nákopem se Ružomberok hnal do protiakce, avšak Martin Regáli byl zastavený stoperem.
     
    43
    Konec prvního poločasu už ťuká na dveře a zatím to nevypadá, že by některé mužstvo mělo převážit misky vah na svou stranu.
     
    44
    Dlouhé přenesení hry mířilo na levou stranu, kde až napodruhé balon zkrotil Benson Anang. Žilina se snažila dostat před branku domácích, ale míč ji utekl mimo hrací plochu.
     
    45
    Dávid Ďuriš postupoval do útoku po levé straně, ovšem dal si míč kousek dál od nohy, a tak mu ho soupeř ve skluzu odkopl. Žilina ale další nákop soupeře sebrala a může jít znovu do akce.
     
    45+1
    K postranní lajně přistoupil čtvrtý rozhodčí, který ukazuje, že se bude nastavovat pouze šedesát sekund.
     
    45+1
    na levé straně vápna si míč na pravou nohu přehodil Dávid Ďuriš, jehož zakončení zamířilo nad branku. To je poslední moment, který se v prvním poločase stal.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Za vyrovnaného stavu skončil první poločas, který nabídl dvě branky. Lépe vypadala Žilina, která byla aktivnější, ale řadu svých šancí nepřetavila v gólovou radost. Naopak Ružomberok čekal na rychlé brejky a prezentuje se blokem na vlastní polovině. Uvidíme, co se stane po změně stran.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu MFK Ružomberok: ze hřiště odchází Oliver Luterán, přichází Filip Lichý.
     
    46
    Přenesení mířilo na levou stranu, odkud se Martin Regáli pokoušel najít spoluhráče před brankou. Ovšem výborně ho předskočil obránce Žiliny. Následně zpoza vápna vystřelil Tomáš Bobček, ale hrdinou okamžiku je Ľubomír Belko.
     
    48
    Žilina měl obrovské problému s rozehrávkou, jelikož soupeře ji napadal velmi vysoko. Ovšem dostala se z toho a Miroslav Gono přihrával na pravou stranu šestnáctky. Odtud se snažil vybíhajícího brankáře přelobovat Mário Sauer, avšak Ivan Krajčírik stihl zasáhnout a srazit míč na roh.
     
    49
    Hostující mužstvo po rohovém kopu střelecký pokus nezapsalo, ale Ružomberok si musel dávat pozor na nebezpečnou přihrávku, kterou zachytil Matej Madleňák.
     
    51
    Znovu se chvíli hrát nebude, protože na hrací ploše zůstal ležet jeden z hostujících hráčů, který se drží za hrudník. Lékařský tým Žiliny má tak další práci.
     
    52
    Hráčem, který potřeboval ošetření byl Patrik Iľko. Ten už se postavil na nohy a s bolestivou grimasou odchází za postranní čáru. Můžeme pokračovat.
     
    53
    Jánu Minárikovi se zamotal míč pod nohama, a tak byl rychle dostoupen soupeřem. Hostující obránce si vypomohl přihrávkou k brankáři, jenž mu balon po chvíli vrátil.
     
    54
    Žilina dávala další riskantní přihrávku svému brankáři. Ľubomír Belko musel pospíchat, protože velmi blízko se nacházel Tomáš Bobček, ale celou situaci zvládl.
     
    55
    Oběma týmům by prospěla změna v sestavě. Příchod nového hráče by mohl nakopnou uvadající pojetí hry.
     
    57
    Ružomberok právě vstřelil branku!
    Před hostující brankou bylo pořádně rušno! Zprava posílal střílenou přihrávku Martin Regáli, jehož snažení vyrazil Ľubomír Belko k soupeři. Odraženého míče se chopil Filip Lichý, jehož ránu zastavil Benson Anang. A tak se ujala až dorážka TOMÁŠE BOBČEKA, který míč uklidil k levé tyči.
     
    59
    Přesně tohle kvalita hry potřebovala! Ružomberok otočil stav zápasu na svou stranu, a tak je na tahu Žilina, která na pravé straně vybojovala nedovolený zákrok.
     
    60
    Hodina hry je minulostí a domácí celek znovu vyrazil do rychlé protiakce. Ružomberok zachytil centr a míč až k šestnáctce vyvezl Tomáš Bobček.
     
    61
    Ružomberok právě vstřelil branku!
    Bago si zahrálo domácí mužstvo ze soupeřem před jeho brankou! Lukáš Fabiš si narazil míč s Kristófem Domonkosem, který ho vyslal na pravou stranu šestnáctky. Následně byl balon na zlatém podnosu naservírován před branku, odkud chladnokrevně zakončil k levé tyči FILIP LICHÝ – 3:1.
     
    62
    Střídání v týmu MŠK Žilina: ze hřiště odchází Henry Addo, přichází Tibor Slebodník.
     
    63
    Zákrok z flustrace, i tak by se dal charakterizovat zákrok, který se svého repertoáru vytáhl Ján Minárik. Ružomberok rozehrával standardní situaci, která skončila po útočném faulu.
     
    65
    Z pravé strany odcentroval Lukáš Fabiš, jehož centr byl velmi nebezpečný. U penaltového puntíku na něj nedoskočil Tomáš Bobček a překvapený Martin Regáli míč nezasáhl vůbec.
     
    66
    Na Žilině je vidět, že se nachází pod dekou. Potřebovala by se ničím chytit. ale zatím nemá čeho.
     
    67
    Střídání v týmu MFK Ružomberok: ze hřiště odchází Štefan Gerec, přichází Peter Ďungel.
    Střídání v týmu MFK Ružomberok: ze hřiště odchází Kristóf Domonkos, přichází Martin Boďa.
     
    68
    Na pravé straně se u šestnáctky nacházel Lukáš Fabiš, který měl vedle sebe hned dvojici soupeřů, a tak naslepo přihrával více do strany. Jenomže Peter Ďungel zůstal stát na místě a jen zdviženým prstem spoluhráči poděkoval.
     
    70
    Ružomberok právě vstřelil branku!
    Na pravé straně vápna tělem soupeře odtlačil Martin Regáli, jenž následně po zemi vystřelil. Jeho pokus Ľubomír Belko vyrazil před sebe, odkud míč uklidil pod horní tyčku střídající MARTIN BOĎA. Ten byl na zeleném pažitu teprve tři minuty a už je zapsán mezi střelci zápasu – 4:1.
     
    70
    Střídání v týmu MŠK Žilina: ze hřiště odchází Mário Sauer, přichází Patrik Myslovič.
    Střídání v týmu MŠK Žilina: ze hřiště odchází Benson Anang, přichází Richmond Owusu.
     
    72
    Patrik Myslovič sice vyhrál hlavičkový souboj, po němž balon putoval do šestnáctky. Jenomže v té nebyl nikdo ve žlutém, a tak hru uklidňuje Ivan Krajčírik.
     
    75
    Na pravé straně se mezi přesilou snažil projít Tibor Slebodník, kterému ale podjela pravá noha, a tak o balon přišel. Ružomberok dnes zvítězí, čímž zapíše do tabulky důležité tři body.
     
    77
    Sice Ružomberok prohrával, přesto se plní papírové předpoklady a kráčí k vítězství. Ovšem budeme-li se věnovat prvnímu poločasu, tak Žilina vypadala mnohem lépe, než-li její soupeř.
     
    79
    Blížíme se do koncovky zápasu a zatím nic nenasvědčuje tomu, že by Žilina měla osud zvrátit. Naopak chybovala v rozehrávce, ale pokus Petera Ďungela byl zablokován.
     
    80
    Ružomberok rozehrával rohový kop, ale centr byl odvrácen za pokutové území. Z tohoto místa přišel další střelecký pokus, který byl zablokován.
     
    81
    Hostující mužstvo se snažilo dojít před branku soupeře, nejprve se tam individuálně neprobojoval Patrik Iľko. Následně s centrem neuspěl ani Patrik Myslovič.
     
    82
    Žilina rozehrávala další rohový kop, který byl odvrácen. Navíc se domácí celek rozeběhl na útočnou polovinu, odkud tedy odcouval, ale tohle už mu stačí.
     
    84
    Střídání v týmu MFK Ružomberok: ze hřiště odchází Martin Regáli, přichází Timotej Múdry.
     
    84
    Střídání v týmu MFK Ružomberok: ze hřiště odchází Tomáš Bobček, přichází Martin Rymarenko.
     
    85
    Ružomberok právě vstřelil branku!
    Další skvělé střídání domácího trenéra, jelikož po minutě se mezi střelce zapsal také MARTIN RYMARENKO! Ten nejprve na levé straně nasadil soupeři jesličky, následně z ostrého úhlu zamířil do vzdálenější tyče, od které balon zamířil za brankovou čáru.
     
    87
    Podél postranní lajny postupoval Matúš Rusnák, kterého skluzem zastavil soupeř. Žilina ale zůstává u balonu a bude pokračovat v kombinaci.
     
    88
    Dalekonosným pokusem se aktuálně prezentoval Adam Kopas, jehož pokus postrádal především přesnost. Balon totiž zamířil pouze vedle levé tyče.
     
    89
    Volný prostor se otevřel na levé straně, kde se v náběhu nacházel Patrik Iľko. Ovšem následný centr mířil až moc k brance, kde si balon ze vzduchu sebral Ivan Krajčírik.
     
    90+1
    O osudu střetnutí už je rozhodnuto, a tak se nastavují pouze dvě minuty.
     
    90+2
    Vedle pokutového území byl faulován Patrik Iľko, kterého poslal na hrací plochu Matej Kochan. Přímo ze strany to vyzkoušel Adam Kopas, jehož pokus mířil pod horní tyčku. Avšak Ivan Krajčírik robinsonádou balon přizvedl nad branku!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Ve druhém poločase už Ružomberok potvrdil papírové předpoklady, když soupeři do branky nakutálel čtyři balony. Žilina tak nenavázala na dobrý první poločas a odjíždí s pořádným debaklem.
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek pondělního dne. (16:49:51)

    Michal Luxa

    Branky: 32. Bobček, 57. Bobček, 61. Lichý, 70. Boďa, 85. Rymarenko – 24. Kopas (pen.)


    MFK Ružomberok: Krajčírik – Fabiš, Luka, Mojžiš, Madleňák – Luterán (46. Lichý), Kochan (C) – Gerec (67. Ďungel), Domonkos (67. Boďa), Regáli (84. Múdry) – Bobček (84. Rymarenko).
    Náhradníci: Frühwald – Mrva, Lichý, Múdry, Macejko, Boďa, Úradník, Rymarenko, Ďungel.

    Trenér: Peter Struhár

    MŠK Žilina: Belko – Rusnák, Kopas, Minárik, B. Anang (70. Owusu) – Sauer (70. Myslovič), Gono, Iľko – Addo (62. Slebodník), Paur (C), Ďuriš.
    Náhradníci: Petráš, Volešák – Leitner, Kopásek, Myslovič, Slebodník, Nemčík, Owusu.

    Trenér: Peter Černák

    Rozhodčí: Královič
    bahis siteleri