NY Rangers – Boston 2:1 (3:2 po s.n.) | Pittsburgh – Philadelphia 5:4 (po pr.) | Buffalo – NY Islanders 6:3 (kon.)
New Jersey – Tampa 3:6 (kon.) | Ottawa – St. Louis 2:5 (kon.) | Nashville – Washington 1:4 (kon.)
Calgary – Columbus 6:2 (kon.) | Colorado – Dallas 1:4 (kon.) | Los Angeles – Edmonton 2:5 (kon.)
konec
Nashville Predators
1:4 (0:1, 0:0, 1:3)
Washington Capitals
Středa 16.02.2022, 02:00 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Hezký den. Zámořská NHL má dnes na programu celkem devět střetnutí. V tomto textovém přenosu se podrobněji zaměříme na souboj mezi organizacemi Nashville Predators a Washington Capitals. Roli mírných papírových favoritů budou zastávat hokejisté domácího celku.
     
    Nashvillu patří v tabulce Západní konference třetí pozice, a to se ziskem 60 bodů. Lepší jsou pouze týmy Colorada (72) a Minnesoty (63). Predátoři aktuálně táhnou minisérii dvou porážek v řadě. Naposledy doma nestačili poměrem 2:5 na Winnipeg, ačkoliv v utkání už v 7. minutě 2:0 vedli. Nejproduktivnějším hráčem mužstva je švýcarský obránce Roman Josi, jenž dosud nastřádal 47 kanadských bodů za 13 gólů a 34 asistencí. Nejlepším střelcem je Švéd Filip Forsberg (24). Jen o branku méně má na kontě Kanaďan Matt Duchene.
     
    Washington se v tabulce Východní konference nachází se 61 body na sedmé příčce. Z posledních čtyř zápasů vyhráli Capitals jediný. V tom minulém podlehli na domácím ledě překvapivě 1:4 Ottawě. Na marodce Washingtonu jsou zapsáni čtyři hráči – mimo jiné i čeští hokejisté Michal Kempný a Vítek Vaněček. Přípraven do akce bude naopak ruský tahoun Alexander Ovečkin. V tomto ročníku NHL zaznamenal už 60 kanadských bodů za 29 branek a 31 nahrávek a je pátým nejproduktivnějším hráčem celé soutěže.
     
    Od roku 2017 táhl Nashville proti Washingtonu šňůru osmi výher v řadě. Capitals tuto sérii ukončili až v posledním vzájemném střetnutí. Den před Silvestrem vyhráli na domácím ledě 5:3. Predátoři tehdy dokázali dotáhnout třígólové manko, nakonec ale v závěrečné třetině dvakrát inkasovali a body proti oblíbenému soupeři tentokrát nezískali. Jak tomu bude tentokrát?
     
    Úvodní sestavy:

    Nashville Predators: Saros (Rittich) – Fabbro, Josi (C), A. Carrier, Ekholm (A), Benning, Borowiecki – Duchene, Mikael Granlund (A), F. Forsberg – Kunin, Johansen, Tolvanen – Jeannot, Sissons, Trenin – Tomasino, McCarron, Cole Smith.
    Trenér: John Hynes

    Washington Capitals: Samsonov (Copley) – Carlson (A), Fehérváry, Nick Jensen, D. Orlov, J. Schultz, T. van Riemsdyk – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Sheary, Bäckström (A), Snively – Sprong, Eller, McMichael – Hathaway, N. Dowd, Hagelin.
    Trenér: Peter Laviolette

    Rozhodčí: Lambert, Meier – Shewchyk, Pancich.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Nashville nastoupil do utkání ve žlutých dresech, Washington v bílých.
     
    00:36
    Hosté si hned zkraje utkání vypracovali menší tlak v útočné třetině. Nashville reagoval vyhozením na zakázané uvolnění. Filip Forsberg na dlouhý kotouč nedosáhl.
     
    01:26
    Jakov Trenin se tlačil z pravé strany do branky. Jeho bekhend za zády Samsonova neskončil.
     
    01:46
    A znovu aktivní Jakov Trenin. Zpoza klece se pokoušel překvapit Samsonova a zasunout puk podél levé tyče do branky. Narazil však na Rusův beton.
     
    02:40
    Washington po slabší minutce přesunul hru k protější brance, kde poprvé donutil zasáhnout Sarose. Po spoluhráčově zadovce střílel Connor McMichael. Přízemní pokus byl vyražen betonem.
     
    04:00
    Hezká akce dva na dva. Ryan Johansen přihrál nalevo Eelimu Tolvanenovi. Jeho zakončení bylo zblokováno do ochranné sítě.
     
    04:17
    Washington právě vstřelil branku!
    To hosté s rychlým protiútokem dva na jednoho uspěli. Conor Sheary si napravo položil obránce a bekhendem na zadní tyč oslovil volného JOSEPHA SNIVELYHO, který zasouval do odkryté poloviny branky a otevřel skóre. Asistence: Conor Sheary a Dmitrij Orlov.
    04:17 Joseph SNIVELY - 0:1
     
    05:34
    V dobré střelecké pozici se zjevil Jakov Trenin. Tentokrát vypálil úplně mimo zařízení.
     
    06:33
    Od gólu se hraje bez přerušení. Aktivnější je teď Nashville, který se snaží o bleskovou odpověď. Zatím se mu to nedaří.
     
    06:45
    Až teď je hra přerušena. Kousek za modrou čárou se do puku opřel Roman Josi. Jeho snaha skončila na bloku Wilsona. Luke Kunin si zase vylámal zuby na Orlovovi.
     
    07:13
    Filip Forsberg se mezi kruhy zmocnil odraženého puku. Trochu si překážel s Romanem Josim, a tak z toho nakonec nebylo tak kvalitní zakončení, jak asi Švéd plánoval. Ilja Samsonov si připsal úspěšný zákrok.
     
    07:53
    Aktuálně se hraje de facto na jednu branku, a to na tu Samsonovovu. Na střely vede Nashville 7:4.
     
    08:27
    Predátoři zakládají jednu útočnou souhru za druhou. Hosté si v obraně počínají pozorně. Spoustu střeleckých pokusů se Washingtonu daří blokovat.
     
    09:38
    Nashville se nepřesnou kombinací připravil o útočné pásmo. Washington rozjel rychlý protiútok a Juuse Saros musel v krátkém sledu dvakrát zasahovat.
     
    10:47
    Hra má spád a stěhuje se neustále z jedné strany na druhou. Na přerušování dochází jen zcela minimálně.
     
    11:45
    Ani jednomu z mužstev se momentálně nedaří na delší dobu usadit v pásmu.
     
    12:12
    Jevgenij Kuzněcov si povyjel od zadního mantinelu do střelecké pozice. Z pravé strany mířil zápěstím znovu jen do zadního hrazení.
     
    12:55
    Nepřesná byla rovněž na protějším konci hrací plochy střela Philipa Tomasina. Také tentokrát rozezvučel hrací předmět pouze zadní mantinel.
     
    13:58
    Po hodně dlouhé době je hra přerušena. Dmitrij Orlov si na levé straně obhodil protihráče a proháčkoval se až před Sarose. Ten chvíli nevěděl, kde je kotouč, nakonec jej ale udržel před brankovou čárou.
     
    14:08
    Krátce po komerční pauze uspěl Nashville při vhazování v obranném pásmu a vyvezl kotouč do bezpečí.
     
    14:44
    Roman Josi napálil dělovkou od levého mantinelu před brankou stojícího Tannera Jeannota. O pohotovou dorážku se pokoušel Colton Sissons. Ilja Samsonov nadvakrát likvidoval.
     
    15:00
    Washington bleskově otočil hru k protější brance, kde musel zasahovat Juuse Saros proti Johnu Carlsonovi. Bude se vhazovat.
     
    15:31
    Washington se na chvíli usadil v pásmu Nashvillu. A ještě v něm nějakou dobu pobude. Po aktivitě Trevora van Riemsdyka bude po krátké komerční přestávce následovat další buly před Sarosem.
     
    16:09
    Fabbro posouval kotouč od modré mezi kruhy na Ryana Johansena. Ten o touš přišel a Washington se definitivně osvobozuje.
     
    17:23
    Predátoři znovu zatápěli Washingtonu v jeho třetině. Vše vyřešil dlouhou přihrávkou od zadního mantinelu Alexandr Ovečkin, jenž rozehrál do středního pásma.
     
    18:18
    Filip Forsberg na sebe nalákal hned trojici protihráčů, na polovině Washingtonu působil ovšem jako osamocený voják v poli. Zprava obkroužil branku, poté o puk přišel.
     
    18:58
    Eeli Tolvanen nasadil na pravé straně kličku Orlovovi, bekhendem na bližší tyč ale nechal vyniknout pouze Samsonova.
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta úvodní třetiny. Nashville je po vyhraném buly usazen v pásmu Washingtonu.
     
    19:54
    V závěru třetiny ještě jedna dobrá možnost Nashvillu. Ekholm nejprve mířil mimo tři tyče. Bekhendový pokus Matta Duchenea z pravé strany už musel vyrážet Ilja Samsonov, stejně jako dorážku Mikaela Granlunda z prostoru mezi kruhy.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina nabídla svižný hokej s minimem přerušení. O něco aktivnější byl Nashville, žádnou z celkového počtu patnácti střel ale nedokázal dostat za záda zatím bezchybného Samsonova. To Washington se jednou prosadil. Skóre zápasu otevřel v 5. minutě Joseph Snively. Na konci úniku dvou proti jednomu těžil ze skvělého pasu Shearyho a měl před odkrytou částí branky jednoduchou úlohu.
     
    Statistiky po 1. třetině:

    Střely na branku – 15:10
    Zblokované střely – 4:8
    Vyhraná vhazování – 7:9
    Trestné minuty – 0:0
    Hity – 9:10
     
    Další třetina začne přibližně v 03:01.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:34
    Kotouč opustil hrací plochu. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    21:05
    Po souboji podél mantinelu se do zakončení z levé strany dostal Colton Sissons. Křižný pokus umístil za vzdálenější tyčku.
     
    21:41
    Joseph Snively se zmocnil odraženého kotouče a zkusil zleva střelu zápěstím z otočky. Bylo to dost z úhlu, Juuse Saros neměl problém podržet hrací předmět ve výstroji.
     
    22:33
    Nashville promarnil asi největší šanci na srovnání. Na konci přečíslení tři na dva oslovil Philip Tomasino přihrávkou na střed volného Alexandra Carriera. Ten ale střílel z dobré pozice trestuhodně do zad obětavého Alexe Ovečkina, který v brankovišti pomohl Samsonovovi!
     
    23:33
    Další rychlý přechod do útoku v podání Nashvillu. Teď stáli při Washingtonu takříkajíc všichni svatí. Matt Duchene rozezvučel po Forsbergově krátkém přistrčení na levou stranu bližší tyč!
     
    24:05
    Akce Washingtonu skončila předčasně. Carl Hagelin byl dle rozhodčích v ofsajdu.
     
    24:18
    A další přerušení. Druhá třetina už není tak plynulá jako ta předchozí. Rozdíl je docela znatelný.
     
    24:54
    Washington po dvou šancích Nashvillu herně přidal. Byť je častěji na puku, v útočném pásmu nedokáže rozjet kloudnou kombinaci.
     
    25:43
    Nepřesnosti na obou stranách. Philip Tomasino se marně natahoval po prudkém pasu z hloubi pole. Nashvillu je pískáno zakázané uvolnění.
     
    26:10
    Po zákroku Colea Smitha u mantinelu se klidně dalo pískat. Rozhodčí ale nechává ve hře pokračovat.
     
    26:25
    Vyloučení v týmu Nashville Predators (Michael McCarron – 2 min., vysoká hůl).
     
    26:25
    Jen o chvíli později zasáhl Michael McCarron u střídaček holí Orlova a je z toho přeci jen první přesilovka pro Washington.
     
    27:09
    John Carlson zůstal zcela osamocený na vrcholku levého kruhu. Měl spoustu času na střelu, zápěstím přesto mířil mimo zařízení.
     
    27:53
    Hokejisté Capitals aktuálně musejí rozehrávat zpoza vlastní branky.
     
    28:10
    A další vyhození domácího celku. Vypadá to, že se Nashville početní převaze ubrání.
     
    28:52
    Je to tak. Krátce po návratu McCarrona ještě dostal zprava nabito mezi kruhy na střelu Alexandr Ovečkin. Jeho nebezpečný pokus vyrážel Juuse Saros vedle levé tyče.
     
    29:11
    Hra opět přerušena – tentokrát po zakončení z hole Romana Josiho. Úspěšným blokem se prezentoval Carl Hagelin. Nashville je ve druhé třetině stále na jediné střele na branku.
     
    30:01
    Connor McMichael se natlačil před posledního obránce, v pádu ale nedokázal zakončit přesně. Nutno říci, že šlo o čistý zákrok.
     
    30:42
    Duel už se překlopil do své druhé poloviny. Stále platí hubené skóre 1:0, které stanovil již v páté minutě po rychlém brejku dva na jednoho Joseph Snively.
     
    31:35
    V krátkém sledu zajímavé možnosti na obou stranách. Vyznamenali se brankáři – Juuse Saros proti Bäckströmovi a Ilja Samsonov proti Forsbergovi.
     
    32:03
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Joseph Snively – 2 min., hákování).
     
    32:54
    Mikael Granlund musel hasit rychlé přečíslení hostů podražením Jensena. Přesilovka Nashvillu je u konce.
     
    32:54
    Vyloučení v týmu Nashville Predators (Mikael Granlund – 2 min., podrážení).
     
    33:39
    Matt Duchene se odvážně pustil do souboje s početní přesilou. Proháčkoval se zleva k zadnímu mantinelu, tam o puk přišel.
     
    34:03
    Začíná zkrácená přesilová hra Washingtonu.
     
    34:30
    V levém kruhu číhající Alexandr Ovečkin dostal nabito na střelu nápřahem. Ruský ostrostřelec napálil nohu clonícího Alexandra Carriera. To muselo bolet.
     
    34:54
    Krátce po vhazování ve středním pásmu naskakuje na led Mikael Granlund. Rovněž Nashville už hraje v plném počtu.
     
    35:32
    Další přerušení hry budiž využito ke krátké reklamní přestávce. Týmy zase ocení čas na poradu.
     
    35:58
    Predátoři byli velice blízko vyrovnání! Filip Forsberg se prodral mezi dvěma protihráči k bekhendu z levé strany. Orazítkoval jím břevno Samsonovovy klece!
     
    37:01
    Ryan Johansen vyslal do samostatného brejku Lukea Kunina. Ten mířil znovu do břevna, od kterého se kotouč odrazil zpět před brankovou čáru. Spustila se siréna a zkoumalo se, jestli nedošlo přeci jen k odrazu od zadní konstrukce. Gól ale správně uznán nebyl.
    37:01 Kunin se z branky neradoval dlouho.
     
    37:56
    Washington je v posledních minutách opticky aktivnějším týmem. Nebezpečnější je každopádně Nashville. Ještě že si Ilja Samsonov dobře postavil tyče...
     
    39:00
    Z levé strany vypálil pohotově křižmo Mark Borowiecki. Puk v brance neskončil, Nashville je ale nadále usazen v pásmu. Do pauzy zbývá poslední minuta.
     
    39:17
    Dante Fabbro mířil z dobré pozice zápěstím na bližší tyč. Ilja Samsonov vymrštil svou lapačku a předvedl efektivní zákrok.
     
    39:49
    Filip Forsberg přišel o kotouč za brankou Washingtonu. Hosté se osvobozují a vyvážejí puk do středního pásma.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina byla ve znamení nastřelených tyčí. Branková konstrukce zvonila za Samsonovem po změně stran rovnou třikrát! Po úniku Kunina se dokonce domácí chvíli radovali z kýženého srovnání, gól byl ale po prozkoumání videa odvolán – puk se od horní tyče odrazil zpět do brankoviště. Predátorům dnes zkrátka není v koncovce přáno, a tak platí i po čtyřiceti minutách hubené vedení Washingtonu v poměru 1:0. Před posledním dějství je vše stále otevřené.
     
    Statistiky po 2. třetině:

    Střely na branku – 23:20
    Zblokované střely – 8:12
    Vyhraná vhazování – 23:19
    Trestné minuty – 4:2
    Hity –21:19
     
    Další třetina začne přibližně v 4:02.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:40
    V Bridgestone Areně znovu zvonila branková konstrukce. Roman Josi pálil nápřahem z levé strany do vzdálenější spojnice pravé a horní tyčky. To už musí být pro Nashville hodně frustrující.
     
    42:10
    Nashville operuje s pukem a snaží se směrem dopředu něco vymyslet.
     
    42:43
    Nashville právě vstřelil branku!
    Domácí smůla prolomena! Josi po vyhraném buly obkroužil skrumáž, jeho pokus ale ještě v brance neskončil. Do sítě dostal puk až MICHAEL MCCARRON, jenž v leže doklepával za záda Samsonova Švýcarovu střelu od levého mantinelu. Asistence: Roman Josi a Dante Fabbro.
    42:43 Michael MCCARRON - 1:1
     
    43:27
    Washington právě vstřelil branku!
    Hosté si ale berou ztracené vedení bleskově zpět! Hathaway našel krásnou zadovkou zleva před brankou volného NICKA JENSENA a ten pověsil kotouč do horní pravé části Sarosovy svatyně. Asistence: Garnet Hathaway a Carl Hagelin.
    43:27 Nick JENSEN - 1:2
     
    43:54
    Vyloučení v týmu Nashville Predators (Jakov Trenin – 2 min., podrážení).
     
    44:15
    Další krušné chvilky pro Nashville. Usazen před vlastní brankou brání početní výhodu soupeře.
     
    44:33
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals využívají přesilovku a odskakují na rozdíl dvou gólů. Carlson nabil na levou stranu ALEXANDRU OVEČKINOVI a ten pálil bez přípravy na bližší tyč mimo Sarosovu vyrážečku. Asistence: John Carlson a Tom Wilson.
    44:33 Alexandr OVEČKIN - 1:3
     
    45:58
    Jak umí být hokej krutý. Před několika desítkami sekund se domácí radovali z kýženého srovnání. O chvíli později už ztrácejí rovnou dvě branky a s nadějemi na bodový zisk to vypadá zle nedobře...
     
    46:20
    Predátoři vypadají po dvou rychlých inkasovaných gólech zlomeně. Teď se jen brání a vezmou tak určitě za vděk krátkou reklamní pauzou.
     
    46:46
    Ilja Samsonov jen tak tak stačil shrábnout puk do rukavice před dojíždějícím Tannerem Jeannotem. Bude se vhazovat.
     
    47:51
    Nashville ještě nehází flintu do žita. Domácí se vzpamatovali a teď jsou častěji na puku. Washington se snaží nabourávat kombinace, což se zatím daří.
     
    48:46
    Alexandr Ovečkin protečoval puk do pásma. Nakonec z toho vzešlo zakázané uvolnění. Vhazuje se před Samsonovem.
     
    49:21
    Zadáci Washingtonu sbírají krátké přihrávky na vlastní polovině a nikam se bezhlavě neženou. Hrát musí především Nashville.
     
    50:01
    Zničehonic se po dobrém pasu zjevil za domácí obranou Connor McMichael, jenž ujížděl tváří v tvář Sarosovi. Ten střelu zápěstím vyrazil pravou rukou nad pravý horní růžek a drží ještě naděje Nashvillu na zdramatizování klání.
     
    51:10
    Čas ale rychle kvapí. Do konce třetí třetiny schází už jen necelých devět minut. Rozhodčí teď museli před brankou Samsonova zažehnat menší strkanici. Na programu je další reklamní přestávka.
     
    51:27
    Vyloučení v týmu Nashville Predators (Mikael Granlund – 2 min., držení).
     
    51:27
    Další komplikace pro Nashville. Mikael Granlund přidržel při napadání v rohu hrací plochy Nicka Jensena a putuje na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    51:41
    Nashvillu se podařilo krátce po buly vyhodit kotouč až k protější brance.
     
    52:00
    A další vyhození z řad hráčů domácího celku. Washingtonu se zatím přesilovka vůbec nedaří.
     
    52:27
    Hokejisté Capitals musejí opět zakládat postupnou kombinaci až z vlastní poloviny.
     
    52:56
    Alexandr Ovečkin nahazoval touš do ohně před brankou. Kotouč byl sražen do rohu kluziště.
     
    53:18
    Tentokrát ruský čaroděj z vrcholku levého kruhu vypálil z nápřahu. Juuse Saros měl dobrý výhled a stáhl si jeho dělovku hezky do lapačky.
     
    53:27
    Mikael Granlund naskakuje na led. Nashville pokračuje v plném počtu a může pomalu uvažovat o hře bez brankáře.
     
    54:50
    Nahození od pravého mantinelu tečoval před Samsonovem nepříjemně Matt Duchene. Puk v brance neskončil.
     
    56:07
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Nick Jensen – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).
     
    56:07
    Nick Jensen vyhodil kotouč mimo hrací plochu a dostává menší trest za zdržování hry. Uvidíme, zda se Nashville odhodlá po krátké pauze ke hře v šesti bez Sarose.
     
    56:15
    Finský brankář zatím zůstává v brankovišti. Washingtonu se ihned po buly podařilo vyhodit puk z pásma.
     
    56:30
    Teď už Juuse Saros skutečně spěchá na střídačku. Nashville zkouší štěstí v šesti hráčích!
     
    57:04
    Důležitý zákrok Samsonova. Z vrcholku pravého kruhu pro vhazování pálil zpoza Orlova zápěstím Filip Forsberg. Ruský brankář ukryl touš ve výstroji.
     
    57:21
    Hosté se zmocnili kotouče po skrumáži před vlastní brankou a vyhodili ho z pásma.
     
    58:04
    Přesilovkovou kombinaci zakončoval střelou zápěstím z mezikruží znovu aktivní Filip Forsberg. Ilja Samsonov jeho pokus vyrazil. Do konce třetiny scházejí už jen necelé dvě minuty.
     
    58:37
    Washington právě vstřelil branku!
    Filip Forsberg přišel v útočném pásmu o kotouč a ALEXANDR OVEČKIN dává dalekonosnou střelou do opuštěné klece razítko na triumf Washingtonu. Bez asistence.
    58:37 Alexandr OVEČKIN - 1:4
     
    59:14
    Philip Tomasino zaměstnal Samsonova střelou z velkého úhlu. Zleva mířil na bližší tyč, proti ale byla Rusova lapačka. Dnes bude brankář Washingtonu za hrdinu.
     
    59:50
    Zadáci Washingtonu drží puk na svých holích. Už se jen čeká na závěrečnou sirénu.
     
    Konec zápasu.
     
    Hokejisté Nashvillu schytali třetí porážku v řadě. Tentokrát na svém ledě podlehli 1:4 Washingtonu. Hosté od 5. minuty vedli. Rychlé přečíslení dva na jednoho zakončoval střelou do odkryté části branky Snively. Predátoři byli ve druhé části zápasu blízko srovnání, hosty hned třikrát zachránila branková konstrukce. Střelou do spojnice pravé a horní tyče poté odstartoval Josi i třetí periodu, následně se ovšem Nashville konečně dočkal. Jenže radost z kýženého vyrovnání McCarrona vydržela domácím jen pár vteřin. Washingtonu totiž bleskově vrátil vedení Jensen a o minutu později zvyšoval Ovečkin v přesilovce už na rozdíl dvou branek. Nashville zkoušel v závěru hru bez brankáře, z té ale pramenila druhá trefa Ovečkina. Ačkoliv tak dnes byli domácí aktivnější, odešli z utkání znovu bez bodů. Zuby si vylámali na perfektně chytajícím Samsonovovi, a když už ho překonali, zastoupily ho jeho tyče.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 34:28
    Zblokované střely – 9:17
    Vyhraná vhazování – 34:28
    Trestné minuty – 8:4
    Hity – 37:21
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Juuse Saros (NSH) – 24 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,9 %, odchytal 57:55
    Ilja Samsonov (WSH) – 33 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,1 %, odchytal 60:00
     
    Česká a slovenská stopa

    David Rittich (NSH) – připraven do hry jako náhradní brankář
    Martin Fehérváry (WSH) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 21:48
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Alexandr Ovečkin (WSH) 2+0
    2. Ilja Samsonov (WSH) 33 zákroků, 1 OG
    3. Michael McCarron (NSH) 1+0
     
    Dnešní utkání sledovalo 17 238 diváků.
     
    Nashville se pokusí utnout sérii porážek za tři dny na ledě Caroliny. Washington bude hrát o den dříve ve Philadelphii.
     
    Z tohoto utkání je to vše. Děkujeme za pozornost a u NHL zase někdy na viděnou. (04:57:22)

    Filip Lefenda

    Branky a nahrávky: 43. McCarron (Josi, Fabbro) – 5. Snively (Sheary, D. Orlov), 44. Nick Jensen (Hathaway, Hagelin), 45. Ovečkin (Carlson, T. Wilson), 59. Ovečkin


    Nashville Predators: Saros (Rittich) – Fabbro, Josi (C), A. Carrier, Ekholm (A), Benning, Borowiecki – Duchene, Mikael Granlund (A), F. Forsberg – Kunin, Johansen, Tolvanen – Jeannot, Sissons, Trenin – Tomasino, McCarron, Cole Smith.
    Trenér: John Hynes

    Washington Capitals: Samsonov (Copley) – Carlson (A), Fehérváry, Nick Jensen, D. Orlov, J. Schultz, T. van Riemsdyk – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Sheary, Bäckström (A), Snively – Sprong, Eller, McMichael – Hathaway, N. Dowd, Hagelin.
    Trenér: Peter Laviolette

    Rozhodčí: Lambert, Meier – Shewchyk, Pancich

    Diváci: 17238
    bahis siteleri