Cheb – Kobra 2:5 (kon.) | Havlíčkův Brod – Písek 6:4 (kon.) | Val. Meziříčí – Kopřivnice 1:4 (kon.)
SHK Hodonín – Kometa Brno B 2:1 (kon.) | Vel. Meziříčí – Žďár n/S 4:3 (kon.) | Děčín – Letňany 3:7 (kon.)
Mostečtí Lvi – Bílina 14:3 (kon.) | Nová Paka – Hronov 5:1 (kon.) | Dvůr Králové n. L. – Jablonec n/N 6:4 (kon.)
Příbram – Tábor 8:3 (kon.) | Opava – Nový Jičín 3:4 (po pr.) | Řisuty – Klatovy 4:2 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
6:4 (1:2, 1:0, 4:2)
IHC Králové Písek
Středa 16.02.2022, 18:00 • Zimní stadion Kotlina, Havlíčkův Brod • 2. liga skupina Jih (ČR) • 39. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je za námi 39. kolo druhé hokejové ligy mezi Havlíčkovým Brodem a Pískem. Nervy drásající bitva nabídla úplně všechno. Oba celky předvedly to, co v nich je. Jihočeši vedli o dvě branky, aby Bruslaři čtyřmi trefami v řadě otočili vývoj utkání na svoji stranu. Králové se nevzdali a dokázali smazat dvoubrankové manko. Vypjatý zápas na svoji stranu překlonil domácí výběr, který díky hattricku Petra Kuchty slaví veledůležité tři body do tabulky.

    S tímto konstatováním se s vámi loučím. Děkuji vám za pozornost a přeji krásný zbytek středečního večera. (20:19:09)
     
    Třetí třetina nám nabídla gólovou nadílku, když Havlíčkův Brod dvěma trefami na začátku poslední dvacetiminutovky otočil vývoj utkání na svoji stranu. Písek nedal svoji kůži lacino a dokázal vyrovnat, už tak nervy drásající podívanou. Když se vše pomalu chystalo na prodloužení, tak v čase 56:42 zaznamenal vítěznou trefu kapitán Bruslařů Petr Kuchta. Soupeř zkusil v závěru hru bez brankáře, risk se mu nepodařil, a tak dál bude bojovat o záchranu ve třetí nejvyšší soutěži.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Oba celky dohrály zápas ve středovém kruhu, kde bylo poslední vhazování dnešního vypjatého duelu.
     
    59:55
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí vyhrávají důležité utkání! Přihrávku dostal PETR KUCHTA, který trefil prázdnou klec a kompletuje tím hattrick v dnešním utkání! Asistence: Luboš Voříšek a Tomáš Mlynář.
     
    59:43
    Střela z levého kruhu byla zablokovaná, Písek udržel pásmo!
     
    59:12
    tak už mohlo být vyrovnáno. Puk od modré se doklouzal k pravé tyči, kde stál Lukáš Volf, jenž nasměroval puk podél brankové čáry. Kotouč jen těsně vyplul za levou tyčí!
     
    59:01
    Je to tak, Písek zkouší hru bez brankáře! Co vymyslí Králové v poslední minutě...
     
    59:01
    Oddechový čas pro hosty. Bude hrát Písek v šesti?
     
    59:01
    František Januška střílel od modré čáry, před Chaloupkem byl chumel hráčů, ale kotouč byl ztečovaný do ochranné sítě!
     
    58:14
    Králové okupují útočnou třetinu Havlíčkova Brodu, který za podpory fanoušků jde pomal vstříc vítězství.
     
    56:42
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Zápas plný zvratů pokračuje nadále dál! PETR KUCHTA se dostal k odraženému puku, který s ledovým klidem uklidil za dezorientovaného Kříže, který neměl nárok jak zasáhnout! Asistence: Luboš Voříšek.
     
    56:01
    Písečtí byli na kotouči a Chaloupek teď měl, co dělat, aby uhájil svoje brankoviště. Bruslaři s vypětím všech sil ustáli celou situaci bez inkasované branky.
     
    55:03
    Písečtí se dostali do pásma, kde kombinovali u modré čáry. Domácí si rozebrali volné hráče Písku, takže Ondřej Chaloupek byl bez práce.
     
    53:55
    Lukáš Bednařík jel se svým spoluhráčem dva na jednoho, ale nahrávka byla příliš prudká, takže ze slibné příležitosti Jihočechů nic není.
     
    52:36
    Víte, že... ani jeden z týmů neudržel dvoubrankové vedení? Písek vedl 2:0, ale Havlíčkobrodští otočili na 4:2. Stejný osud potkal domácí tým, který vedl o dvě branky, stav zápasu je tedy 4:4.
     
    51:54
    Písek právě vstřelil branku!
    Králové se dostávají do hry o body! Jihočeši potrestali chybnou rozehrávku domácí defenzivy, když si puk našel JAN SÝBEK. Ostřílený matador nedal rychlou střelou šanci Chaloupkovi na dobrý zákrok! Asistence: Martin Matějček.
     
    51:06
    Jan Bulín dostal dobrý kotouč na levý kruh, ovšem jeho pokus nebyl přesný, i když si Kříž na puk sáhl částí výstroje.
     
    50:14
    Vojtěch Holenda našel na pravém kruhu Jana Bulína, který neudržel proti přesile kotouč na hokejce. Písečtí okamžitě míří na druhou stranu kluziště.
     
    48:45
    Jan Sýbek dostal dobrý kotouč mezi čárky. Jel sám na gólmana, kterého si roztáhl, ale puk se mu v poslední chvíli postavil na hranu. Sýbek z těžkého úhlu netrefil volné místo u pravé štangle!
     
    48:30
    Dnešnímu utkání v havlíčkobrodské Kotlině přihlíží 227 diváků.
     
    48:07
    Hosté se pokusili o rychlý přechod pře střední pásmo, ale zahráli zakázané uvolnění, takže se hra vrací před Richarda Kříže.
     
    47:19
    Přímočará akce Písku nekončí gólem. Ke střele s e dostal z prostoru kruhů Martin Matějček, který našel připravenou lapačku domácího brankáře.
     
    45:26
    Písek právě vstřelil branku!
    králové snižují při vlastním oslabení a jsou rázem na dostřel! Daniel Dudáček nahrál na JAKUBA ČÍŽKA, který propálil Ondřeje Chaloupka k levé tyči! Asistence: Daniel Dudáček.
     
    44:23
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek (Bednařík – 2 min., zásah do oblasti hlavy a krku).
     
    43:54
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí přidávají čtvrtou branku a ujímají se vedení o dvě branky! Marek Tecl nahrál na modrou čáru MICHALU KLIMENTOVI, který využil clony před Křížem a pověsil puk pod břevno. Brankář Králů byl bez šance! Asistence: Marek Tecl a Tomáš Ludvík.
     
    43:08
    Miroslav Třetina jel se svým spoluhráčem do přečíslení dva ne jednoho, ovšem nahrávka prvního jmenovaného byla ztečovaná mimo dosah spoluhráče.
     
    41:38
    Luboš Voříšek se po buly dostal ke kotouči, ale jeho pokus zápěstím byl včas zastavený. Havlíčkův Brod je lepším celkem nyní.
     
    40:39
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté otáčejí na začátku třetí třetiny vývoj utkání na svoji stranu! Tomáš Mlynář krosem našel na levé straně rozjetého PETRA KUCHTU. Kapitán Bruslařů ukázal vůdcovskou roli, když pověsil puk pod horní tyč! Asistence: Tomáš Mlynář a Luboš Voříšek.
     
    40:17
    Tomáš Mlynář přenechal puk na modré čáře Luboši Voříškovi, který si sjel na levou pravou stranu. Přízemní střelu lapil do lapačky Kříž.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Čtyřicet minut je minulostí. Viděli jsme strhující podívanou na obou stranách a stejně jako v předchozí části kralovali brankáři. Ondřej Chaloupek s Richardem Křížem deptali střelce. Druhý jmenovaný inkasoval ve 24. minutě, od té doby nebyl úspěšný ani jeden hráč. Třetí část začne přibližně v 19:31.

    Střely na branku (celkem): 9:14 (21:31)
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:58
    Havlíčkobrodští se pokusili ohrozit branku Richarda Kříže, ten ale nemusel zasahovat. Kotouč skončil na zadním mantinelu. Do třetí části půjdeme za stavu 2:2.
     
    39:46
    Jan Sýbek nabral rychlost na levé straně a zkusil štěstí k bližší tyči, ale Ondřej Chaloupek si místo pohlídal a chytá puk do výstroje.
     
    38:51
    Havlíčkobrodští se nemohou výrazně usadit v pásmu, až nyní, kdy puk do sítě mohl dostat Jan Bulín. Kotouč vyplul za levou tyčí!
     
    38:19
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek (L. Volf – 2 min., vysoká hůl).
     
    36:56
    Lukáš Volf si nabruslil na pravý kruh odkud vyprášil jen domácí blok. Ondřej Chaloupek nemusel nic řešit.
     
    35:59
    Písečtí vyhráli buly a usadili se v pásmu. Havlíčkobrodští nemuseli řešit žádnou ošemetnou situaci.
     
    35:34
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Chaloupek – 2 min., zdržování hry / brankář – hraní puku mimo lichoběžník). Trest odpyká Tecl.
     
    34:36
    Luboš Voříšek nabil na pravou tyč Miroslavu Třetinovi, který netrefil ideálně skákavý kotouč!
     
    33:40
    Tomáš Mlynář skvělou nahrávkou hledal před brankou Luboše Voříška, na kterého zívala prázdná klec. Puk byl nakonec zablokovaný a skončil na tribunách.
     
    33:03
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek (L. Volf – 2 min., hákování).
     
    32:29
    Marek Tecl neměl rychlost, ovšem udělal to znamenitě. Nahodil puk na Kříže, který byl nucen přerušit hru.
     
    31:52
    Sledujeme strhující podívanou ve druhé části, kde se oba týmy předhánějí v šancích. Chybí k tomu branka, ale je jen otázkou času, kdy se jí v Kotlině dočkáme.
     
    31:02
    Matěj Novotný to udělal hezky, ale Chaloupek si pohlídal prostor mezi betony. Hosté teď předvedli dobrou akci, která nevyústila ve třetí branku.
     
    29:43
    Písečtí se s obtížemi udrželi v pásmu, Havlíčkobrodští hrají velmi aktivní oslabení, když nedávají šanci hostům na smysluplnou kombinaci.
     
    29:08
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Kuchta – 2 min., sekání).
     
    28:09
    Martin Nepokoj se opřel do střely z pravého kruhu, jenže Richard Kříž hbitě nastavil lapačku, která vychýlila puk z trasy tří tyčí.
     
    27:12
    Havlíčkobrodští kombinují v pásmu, ale ke střele se zatím nikdo neodhodlal, až nyní vyslal projektiR oman Čermák Puk skončil v ochranné síti.
     
    26:32
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek (Matějček – 2 min., hákování).
     
    26:06
    Bruslaři opět před Křížem ale ani jeden z dvojice Marek Tecl, Tomáš Ludvík nedostala kotouč za Richarda Kříže, který je spolehlivý.
     
    25:12
    Sledujeme otevřenou partii na obou stranách, kde maskovaní brankáři ničí jeden protiútok za druhým. Tahle pasáž hry se musí fanouškům zaručeně líbit.
     
    24:10
    Do úniku se dostal po levé straně Lukáš Bednařík, který rozpohyboval Ondřeje Chaloupka, ale kotouč mezi betony nezasunul. K dorážce se jeho spoluhráč nedostal!
     
    23:14
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí odpovídají na tlak Králů vyrovnávající brankou! Vojtěch Holenda vyvezl kotouč do pásma, kde jej nechal na modré Romanu Čermákovi. jeho rána se odrazila od bruslí příhodně pro MIROSLAVA TŘETINU, který přehodil levý beton Kříže! Asistence: Roman Čermák a Jakub Čejka.
     
    21:50
    Marek Tecl se dostal do úniku, ale nedokázal ho procpat mezi Křížovy betony, z dorážky se nikdo neprosadil.
     
    21:02
    Lukáš Bednařík napálil kotouč z vrcholu pravého kruhu, Ondřej Chaloupek vyrazil touš vyrážečkou. Písek zkraje třetiny je více v pásmu soupeře.
     
    20:40
    Luboš Voříšek pokazil nahrávku, čehož využil na modré čáře Jakub Čížek, jeho pokus byl zablokovaný.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nabídla tři branky a z vedení se radují Jihočeši. Písek byl po dvougólovém vedení aktivnější, více zaměstnával Ondřeje Chaloupka, který držel svůj tým. Bruslaři měli své příležitosti, které dlouho likvidoval Richard Kříž, který kapituloval ve 13. minutě. Uvidíme, co nám nabídne druhá část, která začne přibližně v 18:45.

    Střely po první části: 12:17
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    Havlíčkobrodští vyhráli vhazování, jenže nikdo nedokázal zaměstnat gólmana Králů, který společně s Chaloupkem jsou ústředními postavami první části.
     
    19:23
    Jihočeši se pokusili o rychlý kontr, ale ten hatí zakázané uvolnění, takže se hra stěhuje zpátky před Richarda Kříže.
     
    18:56
    Ondřej Chaloupek teď přerušil hru, když si shrábl kotouč do lapačky. Písečtí čekali, zda mu puk nevypadne z rukavice, ale tuhle komplikaci mladý brankář nepřipustil.
     
    18:16
    Králové se usadili v útočném pásmu, kde kombinují, Ondřej Chaloupek se svými spoluhráči obstál v těžké zkoušce.
     
    16:46
    Oouuu... Havlíčkův Brod mohl vyrovnat zásluhou Vojtěcha Holendy! Mladý forvard se dostal do úniku, který chtěl vyřešit bekhendovým blafákem mezi betony, Kříž byl pohotový a zamezil přesnému zakončení!
     
    16:37
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Voříšek – 2 min., podrážení).
     
    16:37
    Přečíslení Jihočechů mohlo skončit brankou, jenže Stanislav Dosek byl už mimo ideální pozici a trefil boční síť!
     
    16:05
    Luboš Voříšek naservíroval kotouč na Vojtěcha Holendu. Mladý forvard si zpracoval puk a střílel na levou tyč, Richard Kříž se stihl natáhnout k tyči!
     
    14:48
    Písečtí se opět nastěhovali do útočného pásma, ale i tentokrát si neporadili s Ondřejem Chaloupkem, který chytá velice spolehlivě.
     
    14:30
    Havlíčkův Brod mohl vyrovnat, ale Tomáš Mlynář na dlouhou hokejku nedokázal trefit puk, natož ho usměrnit, veliká škoda.
     
    14:00
    Lukáš Bednařík nadvakrát nedokázal dostat puk za Ondřeje Chaloupka. Gólman z Kotliny poprvé vytáhl puk levým betonem a poté lapačkou, výborná práce mladého prospektu z Jihlavy!
     
    12:32
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři jdou do kontaktu se soupeřem! K volnému puku se dostal mezi čárky ADAM DVOŘÁK, Který z otočky trefil přesně k levé tyči. Richard Kříž neměl nárok na správný zákrok! Bez asistence.
     
    11:03
    Oouu... domácí mohli být na dostřel, ovšem Králové přežili tlak na Kříže. Hostující gólman dokázal v nehokejové pozici vychytat Luboše Voříška i jeho spoluhráče!
     
    10:46
    Písek právě vstřelil branku!
    Hosté jdou do dvougólového vedení! Jan Sýbek našel skvělou nahrávkou mezi kruhy najíždějícího JAKUBA ČÍŽKA! Ten si chtěl rozhýbat Chaloupka, což se mu částečně povedlo a střelou o pravou tyč dostal puk za záda brankáře! Asistence: Jan Sýbek a Jan Kurfürst.
     
    10:28
    Matěj Novotný shrábl kotouč u branky a trefil z otočky tyč! Domácí přežili další smrtelnou šanci Písku.
     
    09:35
    Písečtí jsou aktivní, jsou více na puku a zaměstnávají obranu Bruslařů. Havlíčkův Brod sekunduje tempo hostů. Sledujeme zajímavou pasáž utkání.
     
    07:45
    Na druhé straně mohl udeřit Tomáš Mlynář, který nejprve nastřelil levý beton Kříže, aby poté netrefil přesně k levé tyči!
     
    07:40
    Horké chvíle pro domácí obranu i Ondřeje Chaloupka, který si vedl znamenitě. Fantom Havlíčkova Brodu teď vychytal písecké střelce, kteří se hnali za druhou brankou!
     
    04:57
    Písek právě vstřelil branku!
    Hosté si vytvořili krátký tlak, který končí první brankou utkání! Ondřej Chaloupek několikrát skvěle zasáhl, ale nápor hostů nevydržel. Puk dostal mezi kruhy JAN SÝBEK, který se štěstím překonal domácího brankáře. Kotouč škrtl rameno Chaloupka a přes něj se dostal do sítě! Asistence: Lukáš Volf a Martin Matějček.
     
    04:32
    Martin Matějček zkusil nachytat Ondřeje Chaloupka střelou k levé tyči, domácí fantom odolal.
     
    04:06
    Králové se zkusili dostat přes obranný val Havlíčkova Brodu, jenže si počínali mimo povolená pravidla, rozhodčí pískají postavení mimo hru.
     
    03:05
    Jakub Čížek si nabruslil na pravý kruh, kam dostal nahrávku, další zákrok předvedl Ondřej Chaloupek, který je jistý.
     
    02:10
    Havlíčkobrodští skvěla napadali rozehrávku soupeře. Klubko těl bojovalo o kus černé pryže za brankou Kříže. Puk nakonec vydolovali domácí hráči, kteří se usadili v pásmu.
     
    01:27
    Úvodní střídání jsou velmi opatrná. Ke střele z otočky se nyní dostal Lukáš Bednařík. Ondřej Chaloupek vyrazil nenápadnou střelu do ochranné sítě.
     
    00:44
    Daniel Dudáček nahodil puk do pásma, jenže jeho nápad nebyl ze strany spoluhráčů správně pochopen, píská se zakázané uvolnění.
     
    00:15
    Havlíčkův Brod vyhrál úvodní vhazování, Petr Kuchta dostal nahrávku na levou stranu, ale puk protečoval jen na střídačky.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Chaloupek (Nedvěd) – Kliment, Čermák, Nepokoj, Benák, Dvořák, Kabelka, Krejčí – Mlynář, Voříšek, Kuchta (C) – Čejka, Třetina, Bulín – Tecl, T. Ludvík (A), Holenda – Kalač.
    Trenér: Richard Cachnín

    IHC Králové Písek: Kříž (Buchta) – Dosek, Tampier, Dudáček, Kurfürst, Novák, Turek – Čížek, Hrakholski, L. Volf, Novotný, Brož, Matějček, Januška, J. Volf, Sýbek (C), Bednařík.
    Trenér: Milan Filipi

    Rozhodčí: Tomáš Mejzlík – Erik Berger, Jiří Roupec.
     
    BK Havlíčkův Brod
    Celek z Vysočiny drtivou část sezóny hrál v nejlepší čtyřce, ale nyní nezažívá povedené období. Bruslaři vypadli z pozic zaručující play off, když na čtvrté Klatovy ztrácí pouhý bod. Havlíčkův Brod tedy bude odvracet rychlý konec sezóny, vždyť od sestupu do druhé ligy nikdy nechyběl ve vyřazovacích zápasech. Celek z Kotliny v pěti zápasech vyhrál jen dvě, obě vítězství byly proti posledním Řisutům.
     
    IHC Králové Písek
    Jihočeši okupují ve skupině Jih sedmou pozici a na poslední Řisuty mají náskok osmi bodů. Písek je tedy na nejlepší cestě se zachránit, když je ve hře dvanáct bodů včetně dnešního utkání. Králům se v posledních pěti kolech nedaří. Jihočeši v nich zaznamenali dvě vítězství.
     
    Dobré středeční podvečer z havlíčkobrodské Kotliny, vítám vás u on-line přenosu ze druhé hokejové ligy. V dnešním utkání na sebe narazí BK Havlíčkův Brod a IHC Králové Písek. Utkání začíná v 18:00, přeji krásnou sportovní podívanou.

    Štěpán Ondráček

    Branky a nahrávky: 13. Dvořák, 24. Třetina (Čermák, Čejka), 41. Kuchta (Mlynář, Voříšek), 44. Kliment (Tecl, Ludvík), 57. Kuchta (Voříšek), 60. Kuchta (Voříšek, Mlynář) – 5. Sýbek (L. Volf, Matějček), 11. Čížek (Sýbek, Kurfürst), 46. Čížek (Dudáček), 52. Sýbek (Matějček)


    BK Havlíčkův Brod: Chaloupek (Nedvěd) – Kliment, Čermák, Nepokoj, Benák, Dvořák, Kabelka, Krejčí – Mlynář, Voříšek, Kuchta (C) – Čejka, Třetina, Bulín – Tecl, T. Ludvík (A), Holenda – Kalač.
    Trenér: Richard Cachnín

    IHC Králové Písek: Kříž (Buchta) – Dosek, Tampier, Dudáček, Kurfürst, Novák, Turek – Čížek, Hrakholski, L. Volf, Novotný, Brož, Matějček, Januška, J. Volf, Sýbek (C), Bednařík.
    Trenér: Milan Filipi

    Rozhodčí: Tomáš Mejzlík – Erik Berger, Jiří Roupec

    Diváci: 227
    thejrc.org