Muži - slalom (1. kolo) Vítěz: J. Strolz (AUT) (kon.) | Muži - slalom (2. kolo) Vítěz: C. Noël (FRA) (kon.)
konec
Muži - slalom (2. kolo)

Vítěz: C. Noël (FRA)

Středa 16.02.2022, 06:45 • National Alpine Ski Centre • Zimní olympijské hry - Alpské lyžování
     
    Konečné pořadí:

    1. Clement Noël (FRA) 1:44,09
    2. Johannes Strolz (AUT) +0,61
    3. Sebastian Foss-Solevåg (NOR) +0,70
    4. Henrik Kristoffersen (NOR) +0,79
    5. Loïc Meillard (SUI) +0,80
    6. Daniel Yule (SUI) +0,86
    7. Linus Strasser (GER) +0,93
    8. Giuliano Razzoli (ITA) +0,96
    9. Albert Popov (BUL) +1,06
    10. Alexander Chorošilov (RUS) +1,08
    11. Tommaso Sala (ITA) +1,28
    12. Ramon Zenhäusern (SUI) +1,38
    13. Dave Ryding (GBR) +1,48
    14. Luca Aerni (SUI) +1,74
    15. Samuel Kolega (CRO) +1,87
    16. Alexis Pinturault (FRA) +2,06
    17. Marco Schwarz (AUT) +2,52
    18. Filip Zubčić (CRO) +2,59
    19. Alexander Schmid (GER) +2,94
    20. Matej Vidović (CRO) +3,27
    21. Jung Dong-hyun (KOR) +3,60
    22. Armand Marchant (BEL) +3,76
    23. Barnabás Szöllös (ISR) +4,62
    24. Erik Read (CAN) +5,01
    25. Adam Žampa (SVK) +6,92
    26. Aleksandr Andrijenko (RUS) +7,08
    27. Emir Lokmić (BIH) +8,71
    28. Denni Xhepa (ALB) +9,19
    29. Ioannis Antoniou (GRE) +10,20
    30. Casper Dyrbye (DEN) +13,18
    ---------------------------------------------
    31. Andreas Žampa (SVK) DNF (08:15:52)
     
    To je ode mě pro dnešek vše, ale srdečně vás zvu ke sledování dalších našich textových přenosů nejen z alpského lyžování.
     
    Poslední individuální závod alpských lyžařů je minulostí a poslední zlatou medaili z Pekingu dokázal vybojovat Clement Noël. Ten byl po první kole šestý, ale fantastickým stylem a koncentrovaným výkonem sjel druhé kolo nejrychleji ze všech a z první příčky už ho nedokázal nikdo sesadit.

    Lídr po prvním kole Johannes Strolz jel druhou jízdu přeci jen trochu zadrženě, byl si vědom, že nechce udělat chybu, aby mohl mít šanci na druhý cenný kov z těchto Her. A nakonec se mu to podařilo v podobě stříbrné medaile, i když jeho druhé kolo bylo o sekundu pomalejší než u Noëla. Na druhé místo to ale v součtu stačilo. A na to, že ještě nedávno nebyl Strolz ani v rakouském áčku, je to obrovský úspěch.

    Bronz si putuje do Norska zásluhou Sebastiana Foss-Solevåga, který také udržel nervy na udzě ve druhé jízdě, vybalancoval míru riziku a své skvělé techniky a slaví zisk olympijské medaile.

    Ta naopak nezbyla na smutného čtvrtého Henrika Kristoffersena, na bronz ztratil 9 setin sekundy. Pěkný posun z 13. na 6. místo předvedl parádním druhým kolem Daniel Yule, naopak Linus Strasser nebo Alexis Pinturault se po druhé jízdě ještě propadli pořadím.

    Češi Krýzl a Zabystřan vypadli shodně v prvním kole ve stejné brance, bratři Žampové si naopak druhé kolo zajeli. Adam končí pětadvacátý, Andreas nepříjemně upadl ve druhém kole a klasifikovaný nebude.
     
    Závod právě skončil!
     
    52
    Posledním jezdcem druhého kola byl Yohan Goncalves Goutt, který je v cíli také nejpomalejším borcem ze všech, kteří do cíle dojeli. Šílený odstup +40,58 mu stačí na 45. příčku.
     
    51
    William Charles Flaherty reprezentující Portoriko se několikrát málem nevešel do branky, ale ukočíroval to a je v cíli. A má z toho obrovskou radost.
     
    50
    Eldar Salihovič také olympijský slalom dokončí, 42. místo je horší než jeho pozice v obřím slalomu.
     
    49
    Matteo Gatti se narodil v roce 2001 v San Marinu, které také reprezentuje. Dojíždí na 42. místě a je zatím úplně nejpomalejší ze všech. Nedokázal klopit lyže správně do oblouků a jízda ho hodně vyčerpala.
     
    48
    Mathieu Neumuller reprezentuje Madagaskar, ale je to původem Francouz. Přímější slalom ve druhém kole mu sedl o něco víc a nevypadá to z jeho strany tak tragicky, i tak je ale ztráta skoro 27 sekund hrozivá.
     
    47
    Cesar Arnouk z Libanonu ale žije v Kanadě, tam se naučil slušně lyžovat. Je osmatřicátý s odstupem +21,33.
     
    46
    V cíli už je i Portugalec Ricardo Brancal, který je průběžně na 38. pozici a pár závodníků asi porazí.
     
    45
    Nicola Zanon z Thajska žije a trénuje v Evropě, moc toho ale nenatrénoval, protože jeho odstup +23,86 je hrozivý.
     
    44
    Albin Tahiri si zajel v nízké konkurenci v kombinaci životní výsledek, ve slalomu speciál už to je horší. +18,85 ztráty a 37. místo.
     
    43
    Zachar Kučin měl značné potíže s některými průjezdnými brankami a dvakrát byl na pokraji vypadnutí, ale do cíle dojel. Jeho odstup od vítěze ale činí 18,5 sekundy.
     
    42
    Richardson Viano je druhým nejpomalejší závodníkem v cíli ze ztrátou +15,90 na Noëla.
     
    41
    Soso Džafaridze bude také spokojen, pro tyto a všechny následující závodníky je hlavním cílem dokončit druhé kolo a být klasifikován. Je dvaatřicátý s odstupem +13,80.
     
    40
    Márton Kékesi jel hodně opatrně, chtěl za každou cenu dojet do cíle a jeho ztráta činí téměř 14 sekund.
     
    39
    Alexandru Stefan Stefanescu nebude v elitní třicítce, po dojezdu do cíle je dvě příčky za touto hranicí.
     
    38
    Casper Dyrbye do cíle dorazil s odstupem +13,18 a také bude klasifikován.
     
    37
    Michel Macedo si přilehl vnitřní lyži a vyjel z trati. Závod nedokončí.
     
    36
    Ioannis Antoniou se také dostal do cíle druhého kola, ve kterém není tak vysoká úmrtnost jako v tom prvním. 29. příčka a víc jak deset vteřin rozdílu mezi ním a vedoucím mužem.
     
    35
    Emir Lokmić nemá tak špatný slalomový styl, navíc trať ve druhém kole není tak potočená, takže ji zvládl projet slušně. +8,71 ztráty a 27. místo.
     
    34
    Denni Xhepa z Albánie porazil zatím jediného závodníka, kterým byl Atle Lie McGrath, který se vracel do jedné z branek a má obří ztrátu. Albánec ale bude spokojen s tím, že dojel do cíle.
     
    33
    To jeho bratr Andreas spokojený nebude, protože ten před vlásenkou udělal chybu, která ho katapultovala do vzduchu. Salto vpřed a ještě ho vypnutá lyže trefila nepříjemně do tváře.
     
    32
    Adam Žampa musel bojovat už s poměrně rozbitou tratí, ale ten technický sníh drží přeci jen lépe než přírodní. Adam zabojoval, překonal Andrijenka a zřejmě bude v třicítce.
     
    31
    Aleksandr Andrijenko má svůj olympijský slalom za sebou, v součtu je jeho čas o víc jak sedm vteřin pomalejší než u Noëla.
     
    Teď samozřejmě budeme sledovat ještě zbytek závodníků, kteří postoupili do druhého kola, ti ale nemají sebemenší šanci promluvit do pořadí na předních příčkách.
     
    1
    Clement Noël je olympijským vítězem ve slalomu!
     
    1
    Johannes Strolz se toho nebál, ale v podobné situaci se nachází úplně poprvé. V úvodu jel technicky správně, ale přeci jen na jeho jízdě bylo vidět, že to nechce pokazit a je trochu svázaný. Přeci jen o olympijské zlato nejedete každý den. Strolz ale nakonec lyže rozjel i v prudké části, nejel až tak na jistotu jako někteří ostatní a jeho náskok na soupeře z první jízdy mu nakonec stačí alespoň na stříbro se ztrátou +0,61.
     
    1
    Posledním mužem, který může změnit pořadí na stupních vítězů je Johannes Strolz. Na Noëla má náskok necelé čtyři desetiny, dokáže to udržet?
     
    2
    Henrik Kristoffersen na olympijské zlato ve své bohaté kariéře ještě čeká a vykročil za ním s velkou vervou. V polovině trati ale trochu pozdě najel do vlásenky a pak se nechal rozhodit. Mnohem horší to pak bylo v nájezdu do prudké části, kde ztratil spoustu rychlosti, musel se znovu rozjíždět a je až třetí, +0,79 za Noëlem. Jistou medaili tak má i Sebastian Foss-Solevåg!
     
    3
    Úřadující mistr světa Sebastian Foss-Solevåg začal neskutečně energicky, ale během jeho jízdy tempo trochu opadlo. Přitom právě spodek trati měl v 1. kole excelentní, ve druhém si to možná až zbytečně hlídal a nechtěl udělat chybu. Clement Noël má jistý cenný kov!
     
    4
    Loïc Meillard byl v problematické třetí bráně trochu pozdě, ale zvládl to obstojně. Švýcar pak ale začal kupit lehčí chyby a zaváhání a to se projevilo zřejmě i na jeho psychice. Ve spodní pasáži už nechtěl zbytečně riskovat a to bylo možná špatné rozhodnutí. Je o osm desetin pomalejší a obsazuje druhou pozici. Noël je blízko medaili, už mu stačí předstihnout jediného závodníka z posledních třech, kteří jsou na startu.
     
    5
    Rozdíl mezi Noël a Strasserem byl minimální, jenomže i když Němec proletěl rovinatou pasáží v úvodu slušně, do strmé části najel už se ztrátou. Trošku ho ten přechod rozhodil, nechytil ten správný rytmus a v závěru hodně ztratil. Třetí místo a ztráta +0,93 na Noël.
     
    6
    To Clement Noël to rozbalil parádně! Fantastická první část trati, ale tentokrát svou úzkou stopou a včasným vstupem do oblouků perfektně projel i druhou polovinu trati a vede o -0,86 vteřiny! Tohle je jasný útok na medaili od Francouze, neskutečná jízda!
     
    7
    Michael Matt měl problémy hned snad ve druhé brance! Vlásenku pak musel projet opačně, do další brány už se ale nemohl vejít a i takto zkušený borec končí ve druhém kole!
     
    8
    Boj o medaile pomalu vrcholí, ztráta Tommasa Sala na pódium nebyla tak velká. Možná si toho Ital byl vědom a jeho jízda byla hodně zadržená. Byl zbytečně svázaný, neriskoval a je dokonce až pátý s odstupem 4 desetin na Yuleho.
     
    9
    V podobné pozici byl subtilní Bulhar Albert Popov. Rozhodně nejel ve druhém kole nějakou údržbu, chtěl svou pozici aspoň potvrdit, ale nejlépe se posunout. Popov jel skvěle a neudělal větší chybu, plynulou jízdou dorazil do cíle dvě desetiny sekundy za Yulem a je třetí. Šance na desítku na Olympijských hrách je ale velká, stačí porazit jednoho závodníka.
     
    10
    Alexander Chorošilov jel druhé kolo velmi bojovně, chtěl ještě vylepšit svou pozici po prvním kole. Přehnaná agresivita se mu v úvodu nevyplatila a na horní části trati párkrát hodně zahranil. Na spodku to ale perfektně zachránil, byl dokonce rychlejší než Yule, ale ztrátu už nedohonil. +0,22 a třetí místo pro Rusa.
     
    11
    Nene, Ramonu Zenhäusernovi ani druhé kolo příliš nesedlo a rozhodně medaili z Koreji neobhájí. Na rovině to ještě šlo, v prudší sekci ale měl problémy nasoukat své vysoké tělo do branek včas, nezvolil správnou stopu a Švýcar ztrácí v součtu na svého krajana Yuleho půl sekundy. Je třetí.
     
    12
    Famózní technik Giuliano Razzoli i ve svých letech jezdí parádně a stačí na světovou špičku. Po celou délku trati držel krok s Yulem, ale Švýcar měl přeci jen o chlup lepší spodní pasáž a poráží Itala o desetinu sekundy.
     
    13
    Daniel Yule se toho nebál a do branek šel co nejpříměji už od samého začátku. Neustále zvyšoval frekvenci, pánev měl v oblouku hodně vpředu a to mu pomohlo k nejrychlejší jízdě 2. kola! V součtu Yule vede o -0,62 a to by mohlo stačit na posun i někam do první pětky!
     
    14
    Atle Lie McGrath bude taky zklamaný. Hned na začátku trati vyletěl z jedné z bran a chtěl zklamaně skončit. Pak si to ale rozmyslel se, vyšlapal do neprojeté branky a olympijský slalom dojel. Obrovská ztráta +11,78 ho ale těšit nebude.
     
    15
    Zkušený vítěz velkého glóbu Alexis Pinturault vůbec nebyl spokojen se svou první jízdou. Druhé kolo začal zbytečně rozvážně a hned na Rydinga ztratil a během jízdy už to nedohnal. Čínský sníh ani trať mu zřejmě nevyhovuje, nemá tak vytříbenou techniku jak jsme u něj zvyklí a Pinturault je v cíli až čtvrtý. Smutné Hry pro Francouze.
     
    První patnáctka druhého kola je za námi, čeká nás 15 nejlepších slalomářů po prvním kole.
     
    16
    Zato Dave Ryding našel ideální míru mezi rizikem a technikou. V cíli je nejrychlejší ze všech a v součtu na Aerniho najel 26 setin sekundy. Zkušený Brit je spokojen, ale na medaili to dneska nebude.
     
    17
    Italský dravec Alex Vinatzer znovu předvedl jízdu, na kterou jsme u něj zvyklí. Divoká jízda, agresivní stopa, což se mu na závěrečném hanku nevyplatilo. Přilehl si lyži a končí.
     
    18
    Třetím z Chorvatů v závodě je Samuel Kolega a ukázal, že spolupráce s Iviciou Kostelićem se zřejmě vyplácí. Kolega bude nejlépe postaveným Chorvatem v konečném účtování a i když je druhý pouze o 13 setin, není spokojen. Cítí, že má ještě na víc.
     
    19
    Po delší době se nám mění vedení, Luca Aerni udržel skvělou stopu od začátku až do konce, nevyrobil větší chybu a v součtu jízd je rychlejší než Schwarz o -0,78 sekundy. Nejrychlejší druhé kolo ze všech a průběžné vedení pro Švýcara.
     
    20
    Kamen Zlatkov byl se svým výkonem v 1. kole spokojený, po druhém bude velmi zklamaný. Postupně se totiž dostal mimo stopu a když to chtěl zachránit přímějším nájezdem do brány, dostal špicara a končí.
     
    21
    Filip Zubčić už letos na stupních vítězů byl, v Pekingu to však nezopakuje. Chorvat se trochu víc opřel do lyží ve druhém kole, jenže tempo neudržel hlavně ve strmé pasáži v cíli, nechal se párkrát rozhodit a nakonec je 0 7 setin sekundy pomalejší.
     
    22
    Erik Read dlouho držel rytmus a hlavně náskok na Schwarze, ale v polovině trati zariskoval, ve vlásence zůstal o něco déle a pak se včas nenapasoval do další brány a skončil skoro na zemi. Úplně zastavil a i když se do branky vrátil a závod dojel, naděje na pěkný výsledek je v tahu.
     
    23
    Alexander Schmid znovu ukázal svou precizní techniku, absolutně rovná osa ramen u tohoto německého slalomáře. Proti Schwarzovi mu ale přeci jen v závěru chybělo tempo a rychlost a v součtu ztratil na Rakušana +0,42.
     
    24
    Armand Marchant byl v 1. kole trochu svázaný a ani ve druhém se nedokázal úplně uvolnit. Nebyl tak pružný v kolenou a v cíli nakonec ztrácí +1,24.
     
    25
    Zkušenému Marco Schwarzovi se první kolo vůbec nepovedlo a v Pekingu je úplně bez formy, i tak si ale vysloužil nominaci na Olympijské hry. Do 2. kola se pustil s mnohem větší energií, nejel v takové křeči a Vidoviće překonává o -0,75.
     
    26
    Vysoký Chorvat Matej Vidović se na rovinaté pasáži brankami propletl slušně, při jeho výšce ale měl problémy zejména na prudké sekci v cíli. I tak ale Korejce poráží a jde do čela o tři desetiny.
     
    27
    Dries van den Bröcke seprojel ani deset branek. Do druhého kola se pustil až s přílišnou vervou, do vlásenky najel pozdě a neprojel ji správně a pak z trati vyletěl.
     
    28
    Naprosto stejně si vedl Barnabás Szöllös, který je ještě o sekundu pomalejší než Korejec, ale v cíli září úsměvy, protože i on dokončil závod na Olympijských hrách.
     
    29
    Jung Dong-hyun si dojezd do cíle zkušeně pohlídal, chtěl být v olympijském slalomu hlavně klasifikován. Součet časů je 1:47,69
     
    30
    Polák Michał Jasiczek byl bohužel diskvalifikován a druhé kolo nepojede!
     
    Závod právě začal!
     
    Startovní listina 2. kola:

    1. Michał Jasiczek (POL)
    2. Jung Dong-hyun (KOR)
    3. Barnabás Szöllös (ISR)
    4. Dries van den Bröcke (BEL)
    5. Matej Vidović (CRO)
    6. Marco Schwarz (AUT)
    7. Armand Marchant (BEL)
    8. Alexander Schmid (GER)
    9. Erik Read (CAN)
    10. Filip Zubčić (CRO)
    11. Kamen Zlatkov (BUL)
    12. Luca Aerni (SUI)
    13. Samuel Kolega (CRO)
    14. Alex Vinatzer (ITA)
    15. Dave Ryding (GBR)
    16. Alexis Pinturault (FRA)
    17. Atle Lie McGrath (NOR)
    18. Daniel Yule (SUI)
    19. Giuliano Razzoli (ITA)
    20. Ramon Zenhäusern (SUI)
    21. Alexander Chorošilov (RUS)
    22. Albert Popov (BUL)
    23. Tommaso Sala (ITA)
    24. Michael Matt (AUT)
    25. Clement Noël (FRA)
    26. Linus Strasser (GER)
    27. Loïc Meillard (SUI)
    28. Sebastian Foss-Solevåg (NOR)
    29. Henrik Kristoffersen (NOR)
    30. Johannes Strolz (AUT)
    31. Aleksandr Andrijenko (RUS)
    32. Adam Žampa (SVK)
    33. Andreas Žampa (SVK)
    34. Denni Xhepa (ALB)
    35. Emir Lokmić (BIH)
    36. Ioannis Antoniou (GRE)
    37. Michel Macedo (BRA)
    38. Casper Dyrbye (DEN)
    39. Alexandru Stefan Stefanescu (ROU)
    40. Márton Kékesi (HUN)
    41. Soso Džafaridze (GEO)
    42. Richardson Viano (HAI)
    43. Zachar Kučin (KAZ)
    44. Albin Tahiri (KOS)
    45. Nicola Zanon (THA)
    46. Ricardo Brancal (POR)
    47. Cesar Arnouk (LIB)
    48. Mathieu Neumuller (MAD)
    49. Matteo Gatti (SMR)
    50. Eldar Salihovič (MNE)
    51. William Charles Flaherty (PUR)
    52. Yohan Goncalves Goutt (TLS)
     
    Pořadí po 1. kole:

    1. Johannes Strolz (AUT) 53,92
    2. Henrik Kristoffersen (NOR) +0,02
    3. Sebastian Foss-Solevåg (NOR) +0,04
    4. Loïc Meillard (SUI) +0,30
    5. Linus Strasser (GER) +0,33
    6. Clement Noël (FRA) +0,38
    7. Michael Matt (AUT) +0,44
    8. Tommaso Sala (ITA) +0,45
    9. Albert Popov (BUL) +0,70
    10. Alexander Chorošilov (RUS) +0,71
    11. Ramon Zenhäusern (SUI) +0,80
    12. Giuliano Razzoli (ITA) +0,87
    13. Daniel Yule (SUI) +1,14
    14. Atle Lie McGrath (NOR) +1,16
    15. Alexis Pinturault (FRA) +1,20
    16. Dave Ryding (GBR) +1,21
    17. Alex Vinatzer (ITA) +1,47
    18. Samuel Kolega (CRO) +1,62
    19. Luca Aerni (SUI) +1,71
    20. Kamen Zlatkov (BUL) +1,74
    21. Filip Zubčić (CRO) +1,87
    22. Erik Read (CAN) +1,98
    23. Alexander Schmid (GER) +2,03
    24. Armand Marchant (BEL) +2,21
    25. Marco Schwarz (AUT) +2,34
    26. Matej Vidović (CRO) +2,65
    27. Dries van den Bröcke (BEL) +2,85
    28. Barnabás Szöllös (ISR) +2,91
    29. Jung Dong-hyun (KOR) +2,93
    30. Michał Jasiczek (POL) +3,48
    ---------------------------------------
    32. Adam Žampa (SVK) +3,84
    33. Andreas Žampa (SVK) +4,14
    Jan Zabystřan (CZE) DNF
    Kryštof Krýzl (CZE) DNF
     
    První kolo vyhrál Johannes Strolz s číslem 19, ale pořadí je nesmírně vyrovnané a první osmička je nabitá do půl vteřiny odstupu. Ve druhém kole to tedy bude velmi napínavé a bude to o tom, kdo udrží nervy na uzdě. Naopak někteří favorité kolo nedokončili, třeba Lucas Braathen, Manuel Feller nebo Kristoffer Jakobsen. S velkým odstupem dojel třeba Marco Schwarz, Alex Vinatzer nebo Alexis Pinturault a tito závodníci šanci na cenný kov mít zřejmě nebudou.
     
    Startovní listina 2. kola vzejde z pořadí kola prvního, které startuje v 3:15 SEČ.
     
    Pořadí na MS 2021:

    1. Sebastian Foss-Solevåg (NOR) 1:46,48
    2. Adrian Pertl (AUT) +0,21
    3. Henrik Kristoffersen (NOR) +0,46
    4. Alex Vinatzer (ITA) +1,20
    5. Daniel Yule (SUI) +1,22

    Pořadí na OH 2018

    1. André Myhrer (SWE) 1:38,99
    2. Ramon Zenhäusern (SUI) +0,34
    3. Michael Matt (AUT) +0,67
    4. Clement Noël (FRA) +0,71
    5. Alexis Pinturault (FRA) +0,73
     
    Právě nejtočivější a nejtechničtější ze všech disciplín je v letošní sezóně nejvyrovnanější za poslední léta. 6ádný závod nemá jasného favorita, okruh kandidátů na vítězství je obrovský a dočkali jsme se v rámci Světového poháru i pár obrovských překvapení. Odhadovat tedy vítěze olympijského závodu, který se jede navíc na velmi specifických podmínkách, které nikdo ze závodníků nezná, je asi tak stejně snadné, jako přežití všech her v seriálu Hra na oliheň.

    Pořadí SP ve slalomu vede Lucas Braathen, který se vrátil k vrcholovému sportu po vážném zranění. Už během sezóny ale ukázal, že je zpět v perfektní kondici a všechny šokoval ve Wengenu, kde dokázal vyhrát závod s číslem 31 a z 29. pozice po prvním kole. Je libo další šílenost? Na legendárním Hahnenkammu vyhrál slalom veterán Dave Ryding, který získal pro Velkou Británii vůbec první vítězství v SP v historii. V Schladmingu zase kraloval Linus Strasser, naposledy tam Němec vyhrál závod v roce 1990.

    Celkem se letos odjelo šest slalomů a šestkrát jsme poznali jiného vítěze. 18 pódiových umístění si rozdělilo plných 14 slalomářů, jedinými, kteří mají na kontě dvě účasti na stupních vítězů jsou Braathen, Strasser, Manuel Feller a Kristoffer Jakobsen. Až tak je startovní pole vyrovnané. Z těch, které jsme nezmínili, je určitě třeba vyzdvihnout Johannese Strolze. Ten vyhrál zde v Pekingu kombinaci a senzačně s číslem 38 slavil triumf ve slalomu v Adelbodenu. Závod Sp letos dokázali vyhrát ještě Sebastian Foss-Solevåg v Madonna di Campiglio a Clement Noël ve Val d'Isere.

    Do pořadí ale bude chtít výrazně promluvit i Henrik Kristofferen, Marco Schwarz, Giuliano Razzoli, Daniel Yule nebo Alexis Pinturault, protože na velkých závodech se počítají hlavně zkušenosti. A těch má rozhodně tato pětice borců nepočítaně. Češi do boje vyslali Jana Zabystřana a Kryštofa Krýzla, Slovensko budou reprezentovat bratři Adam a Andreas Žampové.
     
    Program disciplín v alpském lyžování se na Olympijských hrách v Pekingu přehoupl do druhé poloviny, dnes budeme společně sledovat mužský slalom.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 06:45.

    Adam Kodet

    Konečné pořadí
    1. Clement Noël (FRA) 1:44,09
    2. Johannes Strolz (AUT) +0,61
    3. Sebastian Foss-Solevåg (NOR) +0,70
    4. Henrik Kristoffersen (NOR) +0,79
    5. Loïc Meillard (SUI) +0,80
    6. Daniel Yule (SUI) +0,86
    7. Linus Strasser (GER) +0,93
    8. Giuliano Razzoli (ITA) +0,96
    9. Albert Popov (BUL) +1,06
    10. Alexander Chorošilov (RUS) +1,08
    11. Tommaso Sala (ITA) +1,28
    12. Ramon Zenhäusern (SUI) +1,38
    13. Dave Ryding (GBR) +1,48
    14. Luca Aerni (SUI) +1,74
    15. Samuel Kolega (CRO) +1,87
    16. Alexis Pinturault (FRA) +2,06
    17. Marco Schwarz (AUT) +2,52
    18. Filip Zubčić (CRO) +2,59
    19. Alexander Schmid (GER) +2,94
    20. Matej Vidović (CRO) +3,27
    21. Jung Dong-hyun (KOR) +3,60
    22. Armand Marchant (BEL) +3,76
    23. Barnabás Szöllös (ISR) +4,62
    24. Erik Read (CAN) +5,01
    25. Adam Žampa (SVK) +6,92
    26. Aleksandr Andrijenko (RUS) +7,08
    27. Emir Lokmić (BIH) +8,71
    28. Denni Xhepa (ALB) +9,19
    29. Ioannis Antoniou (GRE) +10,20
    30. Casper Dyrbye (DEN) +13,18
    ---------------------------------------------
    31. Andreas Žampa (SVK) DNF

    Startovní listina
    1. Michał Jasiczek (POL)
    2. Jung Dong-hyun (KOR)
    3. Barnabás Szöllös (ISR)
    4. Dries van den Bröcke (BEL)
    5. Matej Vidović (CRO)
    6. Marco Schwarz (AUT)
    7. Armand Marchant (BEL)
    8. Alexander Schmid (GER)
    9. Erik Read (CAN)
    10. Filip Zubčić (CRO)
    11. Kamen Zlatkov (BUL)
    12. Luca Aerni (SUI)
    13. Samuel Kolega (CRO)
    14. Alex Vinatzer (ITA)
    15. Dave Ryding (GBR)
    16. Alexis Pinturault (FRA)
    17. Atle Lie McGrath (NOR)
    18. Daniel Yule (SUI)
    19. Giuliano Razzoli (ITA)
    20. Ramon Zenhäusern (SUI)
    21. Alexander Chorošilov (RUS)
    22. Albert Popov (BUL)
    23. Tommaso Sala (ITA)
    24. Michael Matt (AUT)
    25. Clement Noël (FRA)
    26. Linus Strasser (GER)
    27. Loïc Meillard (SUI)
    28. Sebastian Foss-Solevåg (NOR)
    29. Henrik Kristoffersen (NOR)
    30. Johannes Strolz (AUT)
    31. Aleksandr Andrijenko (RUS)
    32. Adam Žampa (SVK)
    33. Andreas Žampa (SVK)
    34. Denni Xhepa (ALB)
    35. Emir Lokmić (BIH)
    36. Ioannis Antoniou (GRE)
    37. Michel Macedo (BRA)
    38. Casper Dyrbye (DEN)
    39. Alexandru Stefan Stefanescu (ROU)
    40. Márton Kékesi (HUN)
    41. Soso Džafaridze (GEO)
    42. Richardson Viano (HAI)
    43. Zachar Kučin (KAZ)
    44. Albin Tahiri (KOS)
    45. Nicola Zanon (THA)
    46. Ricardo Brancal (POR)
    47. Cesar Arnouk (LIB)
    48. Mathieu Neumuller (MAD)
    49. Matteo Gatti (SMR)
    50. Eldar Salihovič (MNE)
    51. William Charles Flaherty (PUR)
    52. Yohan Goncalves Goutt (TLS)

    Pořadí po 1. kole
    1. Johannes Strolz (AUT) 53,92
    2. Henrik Kristoffersen (NOR) +0,02
    3. Sebastian Foss-Solevåg (NOR) +0,04
    4. Loïc Meillard (SUI) +0,30
    5. Linus Strasser (GER) +0,33
    6. Clement Noël (FRA) +0,38
    7. Michael Matt (AUT) +0,44
    8. Tommaso Sala (ITA) +0,45
    9. Albert Popov (BUL) +0,70
    10. Alexander Chorošilov (RUS) +0,71
    11. Ramon Zenhäusern (SUI) +0,80
    12. Giuliano Razzoli (ITA) +0,87
    13. Daniel Yule (SUI) +1,14
    14. Atle Lie McGrath (NOR) +1,16
    15. Alexis Pinturault (FRA) +1,20
    16. Dave Ryding (GBR) +1,21
    17. Alex Vinatzer (ITA) +1,47
    18. Samuel Kolega (CRO) +1,62
    19. Luca Aerni (SUI) +1,71
    20. Kamen Zlatkov (BUL) +1,74
    21. Filip Zubčić (CRO) +1,87
    22. Erik Read (CAN) +1,98
    23. Alexander Schmid (GER) +2,03
    24. Armand Marchant (BEL) +2,21
    25. Marco Schwarz (AUT) +2,34
    26. Matej Vidović (CRO) +2,65
    27. Dries van den Bröcke (BEL) +2,85
    28. Barnabás Szöllös (ISR) +2,91
    29. Jung Dong-hyun (KOR) +2,93
    30. Michał Jasiczek (POL) +3,48
    ---------------------------------------
    32. Adam Žampa (SVK) +3,84
    33. Andreas Žampa (SVK) +4,14
    Jan Zabystřan (CZE) DNF
    Kryštof Krýzl (CZE) DNF
    Pořadí SP ve slalomu (6/10)
    1. Lucas Braathen (NOR) 257 bodů
    2. Sebastian Foss-Solevåg (NOR) 220
    3. Manuel Feller (AUT) 185
    4. Linus Strasser (GER) 178
    4. Daniel Yule (SUI) 178
    6. Clement Noël (FRA) 177
    7. Dave Ryding (GBR) 171
    8. Loïc Meillard (SUI) 167
    9. Henrik Kristoffersen (NOR) 156
    10. Giuliano Razzoli (ITA) 154
    Celkové pořadí SP (25/36)
    1. Marco Odermatt (SUI) 1200 bodů
    2. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) 825
    3. Matthias Mayer (AUT) 692
    4. Beat Feuz (SUI) 579
    5. Vincent Kriechmayr (AUT) 564
    6. Henrik Kristoffersen (NOR) 459
    7. Dominik Paris (ITA) 446
    7. Manuel Feller (AUT) 446
    9. Alexis Pinturault (FRA) 411
    10. Lucas Braathen (NOR) 355
    ----------------------------------
    114. Adam Žampa (SVK) 14
    129. Andreas Žampa (SVK) 8