Mladá Boleslav – Motor ČB 4:1 (kon.) | Plzeň – Litvínov 4:3 (po pr.) | Pardubice – Mountfield HK 1:4 (kon.)
Kometa Brno – Sparta 2:1 (kon.) | Olomouc – Liberec 3:2 (po pr.)
po prodl.
HC Olomouc
3:2 (1:0, 1:0, 0:2 - 1:0)
Bílí Tygři Liberec
Pátek 18.02.2022, 18:40 • Zimní stadion Olomouc • Tipsport extraliga • 53. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pro dnešek je to ode mne vše. S přáním pěkného víkendu při mnoho sportovních přenosech, se s Vámi loučí Adam Sedlák. Napočtenou. (21:11:50)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Petr Kolouch (OLO) – (1+1)
    Petr Kváča (LIB) – 32 zákroků
     
    První část hry je u svého konce, a nutno zmínit, že jsme do zápasu vstoupili velmi tvrdě. Už po osmdesáti sekundách byl totiž za svůj zákrok vyloučen do konce klání Jaroslav Vlach. Kohouti sice početní výhodu nevyužili, ale ani to je nemusí mrzet. V 18. minutě se totiž dokázal parádní střelou pod břevno prosadit přerovský rodák Jakub Navrátil.I druhá perioda by se dala popsat podobně, jako ta první. Byli jsme totiž svědky velmi rychlé hry ze stran celků, které tímto doslova vynikají. Hosté se sice dostali do nějakých šancí, ale Jan Lukáš je zatím v brance Olomouce zcela neomylný. Na druhé straně to vypadalo trochu jinak, protože se opět prosadili Hanáci. Tentokrát si vše bere na svědomí svou střelou Petr Kolouch.Ve třetí třetině jsme byli až do konce přesvědčeni, že domácí odejdou se třemi body. Tato domněnka je ale u konce, protože minutu a pětačtyřicet sekund před koncem srovnal z početní výhody Marek Zachar. O konečném rázu zápasu se rozhodlo už po jednadvaceti sekundách, kdy se prosadil a o výsledku rozhodl JIří Ondrušek. Konečný stav utkání 3:2pp.
     
    Konec zápasu.
    60:21 Jiří ONDRUŠEK - 3:2
     
    60:21
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Rychlý konec utkání je zde! David Krejčí našel svou nahrávkou JIŘÍHO ONDRUŠKA, jenž pohotově zakončil do bezpečně odkryté branky 3-2! Asistence: David Krejčí.
     
    60:07
    V ůvodu ihned hrozili domácí, kteří se dokázali prosadit a kombinovat velmi bezepečně v útočném pásmu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Ve třetí třetině jsme byli až do konce přesvědčeni, že domácí odejdou se třemi body. Tato domněnka je ale u konce, protože minutu a pětačtyřicet sekund před koncem srovnal z početní výhody Marek Zachar.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:58
    Dnes půjdeme do prodloužení! Michal Ivan totiž drží touš při své brance.
     
    59:46
    Domácí se ještě dostali do solidní šance, ovšem Rostislav Olesz svůj pokus namířil jen do clonícího Petra Jelínka.
     
    59:27
    Jakub Navrátil se svou rychlostí dostal do rychlého výpadu, který ale nakonec vyřešil pouze chabým nahozením na branku Petra Kváčy.
    58:15 Marek ZACHAR - 2:2
     
    58:15
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak to je pro domácí hodně kruté! Bílí Tygři totiž srovnávají necelou minutu a půl před koncem základní hrací doby. Po rychlé nahrávce přes osu hřiště se dostal ke střele MAREK ZACHAR, jenž dokázal překonat Jana Lukáše 2-2! Bez asistence.
     
    58:10
    Další důležitý zákrok Jana Lukáše, který se tentokrát činil svou skvělou prací lapačkou, a to proti pokusu zkušeného Ladislava Šmída.
     
    57:50
    Hosté drží svého soka v obrovském tlaku, což se začíná projevovat na fyzičce domácích, kteří již pomalu pouze tahají své nohy.
     
    57:18
    Lukáš Derner se tentokrát opřel do své střely pořádně a nebýt zákroku Jana Lukáše v brance, už se skoro mohl radovat z vyrovnání.
     
    57:11
    Oddechový čas pro hosty.
    Marken.cz

    Adam Sedlák

    Branky a nahrávky: 18. Navrátil (Řezníček, P. Kolouch), 36. P. Kolouch (J. Knotek, Nahodil), 61. Ondrušek (David Krejčí) – 43. Ordoš (Klapka, L. Šmíd), 59. M. Zachar


    HC Olomouc: Lukáš (Kmec) – Ondrušek (C), T. Černý, Švrček, Dujsík, Řezníček, Škůrek, Rašner – Klimek, David Krejčí (A), Nahodil – Kusko, J. Knotek (A), Bambula – Olesz, P. Kolouch, Navrátil – Burian, Lichanec, Michal Kunc.
    Trenér: Zdeněk Moták a Jan Tomajko

    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – L. Šmíd (A), Štibingr, M. Ivan, Melancon, Derner, Aubrecht, J. Šedivý – Birner (A), Filippi, Klepiš – Ordoš, Gríger, M. Zachar – J. Vlach, P. Jelínek (C), Rychlovský – Faško-Rudáš, J. Šír, Klapka.
    Trenér: Patrik Augusta

    Rozhodčí: Jeřábek, Hejduk – Gebauer, Hlavatý

    Diváci: 1000
    ocianews.com