Pardubice – Hr. Králové 0:0 (kon.) | Ostrava – Olomouc 1:0 (kon.) | Zlín – Slovácko 1:0 (kon.)
Č. Budějovice – Plzeň 0:1 (kon.)
konec
FC Zlín
1:0 (0:0)
1.FC Slovácko
Sobota 19.02.2022, 15:00 • Stadion Letná, Zlín • FORTUNA:LIGA • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To už je ode mě pro tuto chvíli vše. Tímto Vám ze Zlína přeji pěkný zbytek dne a zase někdy na počtenou. (17:01:13)
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 10:3. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 13:20.
     
    Zlínský kraj je žlutomodrý! Fastav v derby poráží Slovácko nejtěsnějším možným výsledkem a bere hodně cenné tři body do tabulky! Dnešní utkání bylo dost vyrovnané, v samotném závěru ale začali být o něco lepší ševci, kteří se díky tomu prosadili. Martin Cedidla měl však při svém gólu i velkou porci štěstí, ale to k tomu samozřejmě patří. Michal Tomič si pak zbytečně nechal udělit červenou kartu, čímž výrazně snížil šanci na vyrovnání. Od toho také bylo Slovácko daleko, Zlín byl aktivnější i v nastavení a bez problémů si tedy pohlídal jednobrankové vedení.
     
    90+7
    Konec zápasu.
    90+6. Tkáč ve velké příležitosti, ale v poslední šanci utkání neskóroval
     
    90+6
    Hosté už vsadili všechno na jedno kartu, díky čemuž se domácí dostali do přečíslení čtyři na dva! To zakončoval Róbert Matejov, který měl před sebou prázdnou bránu, ale stejně ji netrefil!
     
    90+5
    Žlutomodří úspěšně operují na útočné polovině a od vytouženého vítězství je dělí už jen nepatrný okamžik.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Rigino Cicilia (1.FC Slovácko).
     
    90+3
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Robert Hrubý, přichází Jakub Kolář.
     
    90+2
    Fastav se už soustředí především na to, aby se poblíž jeho šestnáctky nenacházel balón. Ten tak vždy urychleně odkopuje, což je možná trochu zbytečné, protože by ho mohli déle držet.
     
    90+1
    Nastavuje se šest minut.
     
    90
    Adam Hloušek při návratu mírně zazmatkoval, míč tak zvládl odklidit pouze na rohový kop a hosté ještě mají příležitost.
     
    89
    Robert Hrubý si šikovně narazil s Laminem Jawem, ale v souboji s protihráčem to neustál, kvůli čemuž jeho rána postrádala razanci. Faul se mimochodem nepíská.
     
    88
    Fastav se hnal do protiútoku a mohl si pojistit vedení, avšak Václav Procházka celou příležitost zahodil tragickým přenesením hry.
     
    87
    Hosté jsou i v oslabení o něco aktivnější, chybí jim ale síly, kvůli čemuž si pomohli dalším faulem. Do hraje domácím do karet, ti tak mohou získat další vteřiny rozehrávkou.
     
    86
    Hlavní sudí Berka si ještě odběhl k monitoru, podíval se na zákrok Michala Tomiče a rovnou mu napařil červenou kartu! Slovácko tak bude dohrávat v deseti.
     
    Dnešní utkání sleduje 3421 diváků.
     
    84
    Michal Tomič docela zbytečně dohrál Cheicka Condeho, za což si vysloužil žlutou kartu a domácí hráč navíc musí být ošetřován, čímž získá nějaký čas navíc.
    84. Další náběh za obranu, Vukadinovič si vykoupal Kalabišku, ale netrefil bránu
     
    84
    Vukadin Vukadinović se vrací do Zlína ve velkém stylu! Nyní proběhl celou polovinu soupeře a nakonec pálil z pravé části pokutového území, jeho pokus ke vzdálenější tyči vypadal více než nadějně, ale nakonec se do sítě nevlezl!
    82. Tomáš FRYŠTÁK - 1:0
     
    82
    Zlín právě vstřelil branku!
    Ševci přece jen z dlouhého náporu těží branku a osm minut před koncem jdou do vedení! Na první pohled byl centr Roberta Hrubého příliš dlouhý, nakonec si ho ale na čáře našel MARTIN CEDIDLA, který hlavou zakončil do překvapeného Tomáše Fryštáka, jenž si srazil míč do sítě. Asistence: Robert Hrubý.
     
    81
    Stanislav Hofmann si při hlavičkovém souboji počínal moc tvrdě, je mu tedy odpískán nedovolený zákrok. S tím sice nesouhlasí, ale měl by být opatrný, aby navrch nedostal kartu.
    80. Jawo po Cedidlově centru střelou přes hlavu netrefil bránu
     
    80
    Martin Cedidla nadvakrát centrovat do pokutového území, na druhý pokus se k zakončení dostal Lamin Jawo, který dokonce zkoušel nůžky, ale opět to bylo nepřesné.
     
    78
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Ondřej Šašinka, přichází Rigino Cicilia.
     
    78
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Daniel Holzer, přichází Michal Tomič.
     
    78
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Vladislav Ljovin, přichází Stanislav Hofmann.
     
    78
    Hosté poslali aut až do pokutového území, tam si ale připsali zbytečný faul, kvůli kterému se musí opět bránit.
     
    76
    Tlak domácího celku ukončil nepřesný pas a Slovácko ihned zakládalo protiútok. Martin Cedidla se však skvěle bránil a protihráčům nic nebezpečného nedovolil.
     
    74
    Róbert Matejov při souboji trochu přišlápl protihráče, toho si ale hlavní sudí všiml a hned poslal míč do držení týmu z Uherského Hradiště.
    73. Další brejk a přečíslení domácích, Tkáč netrefil bránu
     
    73
    Zlín si jde pro tři body, nyní to demonstroval David Tkáč! Hosté opět zaspali, což tentokrát při úniku málem potrestal zlínský mladík, ten ale svou slabší nohou nastřelil pouze břevno!
     
    72
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Antonín Fantiš, přichází Lamin Jawo.
     
    71
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Youba Dramé, přichází Adam Hloušek.
     
    70
    Vukadin Vukadinović se přece jen uvolnil a málem z toho byl gól! Obrana Slovácka trochu zaspala, Antonín Fantiš tak mohl vysunout srbského fotbalistu do úniku, který zakončil nebezpečným pokusem, ale Tomáš Fryšták si stejně poradil!
     
    69
    Vukadin Vukadinović se pořád uvolňuje na pravé straně, ale spoluhráči mu nemohou dát přesný pas. Nyní ho přestřelil Cheick Conde, který se mu okamžitě omlouvá.
     
    68
    Oba celky se nyní dopouštějí celé řady nepřesností, takže se hraje zejména na středu hřiště, kde se týmy střídají v držení míče.
     
    66
    Youba Dramé si díky své šikovnosti vytvořil dobrou pozici, následně to ale zazdil tragickým pasem. Očividně se nepodíval, kde má spoluhráče.
     
    65
    Vukadin Vukadinović se po svém příchodu zapletl do souboje s Markem Havlíkem, ze kterého vyšel jako vítěz, avšak pomohl si nedovoleným zákrokem.
     
    64
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Jakub Janetzký, přichází Vukadin Vukadinović.
     
    63
    Cheick Conde i nadále ukazuje, jak platným hráčem je směrem dozadu. Zkušeně sklepl ze vzduchu nebezpečný centr Lukáše Sadílka a míč uklidil do bezpečí.
    Kadlecovu hlavičku málem docpal do sítě Daníček!
     
    61
    Václav Jurečka je v posledních minutách hodně vidět, nyní proběhl až do malého vápna, odkud míč posílal před branku, ale tam už přece jen byli připravení domácí!
     
    60
    Vstupujeme do závěrečné třetiny duelu, kterou hosté odpálili nedovoleným zákrokem. Zlín tak může v klidu rozehrávat na vlastní půlce.
    59. Jurečka dostal balon do sítě! Ale v momentu Šašinkovy střely byl v ofsajdu
     
    59
    Hosté to sice šikovně sehráli a vstřelili branku, ale dlouho se radovat nemohli! Matej Rakovan první střelu pokryl, avšak míč vyrazil jen k Václavu Jurečkovi, který okamžitě skóroval. Nacházel se ale v ofsajdu, takže pořád platí bezbrankový stav.
     
    57
    Tomáš Fryšták obrovsky zariskoval a málem se mu to vymstilo! Proti nákopu soupeře vyběhl až mimo pokutové území, ale u míče byl první David Tkáč, který ho úspěšně přeloboval, ale míč poté skončil jen vedle levé tyče!
     
    56
    Martin Cedidla skončil na trávníku a za mohutného pískotu fanoušků se očekávalo odpískání faulu. Hlavní sudí však zůstal v klidu, takže hrát může Slovácko.
     
    55
    Róbert Matejov v klidu nechá doletěl míč za brankovou čáru, takže opět bude rozehrávat gólman Zlína.
     
    53
    Václav Jurečka se velké rychlosti nedokázal zpracovat přihrávku, míč mu tak odskočil až mimo hrací plochu a rozehrávat bude Matej Rakovan.
     
    52
    Na úvodní zlínskou aktivitu Slovácka reaguje vlastním tlakem, v posledních chvílích soupeři vůbec nedává balón. Dopředu se ale také těžce probíjí.
     
    51
    Vladislav Ljovin byl opět v akci a tentokrát se málem prosadil! V pokutovém území si šikovně našel balón, ale hlavou mířil jen těsně nad bránu!
     
    50
    Robert Hrubý se nepříjemně střetl s Vladislavem Ljovinem, oba se poté vyvalili na trávníku, ale dle sudího fauloval zlínský hráč.
     
    49
    Fastav nastoupil do druhé poloviny ve velkém tempu a chce jít do vedení. Slovácko tak začíná mít při bránění problémy, ale zatím odolává.
     
    47
    Kontroverzní situace! Antonín Fantiš v pokutovém území operoval s míčem a poté šel do centru, který Vlastimil Daníček nechtěně zablokoval rukou! Hlavní sudí nic neodpískal a potvrdila to i kontrola u videa!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První půle nám toho moc nenabídla, oba týmy se soustředila zejména na opatrnost, nikdo neriskoval. Viděli jsme tak spoustu dalekonosných nepřesných střel, Filip Nguyen ale i přesto musel několikrát zasahovat. Následně se ale zranil a do brány tak musel Tomáš Fryšták, který zatím působí klidným dojmem. Cenné vítězství v derby tak pořád může urvat kdokoliv, klidně to ale může skončit 0:0, protože se ani jednomu týmu příliš nedaří.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:05.
     
    45+4
    První poločas skončil.
    45+3. Dramého standardka zamířila vysoko nad břevno
     
    45+3
    Youba Dramé vybojoval přímý kop a sám ho i rozehrál. Ani tentokrát však nemířil přesně, poslední rozehrávku poločasu tak obstará Tomáš Fryšták.
     
    45+2
    Nepříjemnou situaci pro Zlín uhasil odkopem Róbert Matejov, žlutomodří se následně ještě valí do útoku.
     
    45+1
    Slovácko dostává soupeře pod pořádný tlak, do šestnáctky se ale zatím nemůže probít. Mezitím už začalo nastavení.
     
    45
    Václav Jurečka ještě zkoušel doběhnout nákop spoluhráče, Václav Procházka si ho ale zkušeně pohlídal.
     
    44
    Hosté to ještě opatrně zkouší směrem dopředu, ale vznikl z toho jen velmi nepřesný pokus, za kterým se Matej Rakovan ani nemusel ohlížet.
    42. Havlík svou standardku zakroutil mimo tři tyče
     
    42
    Slovácko tak získalo standardní situaci ze slušné pozice, Marek Havlík se toho však nebál a rovnou zakončoval, avšak mířil jen několik metrů nad horní tyč.
     
    41
    Jakub Janetzký se při hlavičkovém souboji chytil hlavy Petra Reinberka, tím se samozřejmě dopustil faulu a ještě si vysloužil žlutou kartu.
     
    40
    Domácí to pořád zkouší zejména z dálky, další pokusem se prezentoval Martin Cedidla, ale také se netrefil do prostoru mezi tyčemi.
    38. Dramého prudká dalekonosná rána skončila vedle pravé tyče
     
    38
    Youba Dramé je dnes velmi odvážný, ale kýžené ovoce to stále nenese. Jeho další dalekonosný pokus byl opět nepřesný.
     
    37
    Ondřej Šašinka je nachytán v ofsajdovém postavení, Slovácko tak bude muset vrátit míč do držení Zlína.
     
    36
    Zlín má v posledních minutách míč pod pevnou kontrolou, ale k bráně soupeře se nemůže přiblížit. Víceméně pořád kombinuje jen na své polovině.
    33. Problémy pro hosty, už v první půli střídají Kohút a Nguyen
     
    33
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Filip Nguyen, přichází Tomáš Fryšták.
     
    33
    V sektoru hostů mezitím vzplála první pyrotechnika a nejspíš to nebude ani poslední, kterou mají fanoušci připravenou.
     
    32
    Filip Nguyen to ještě zkusil, ale nyní už si lehá na trávník a je zřejmé, že bude muset vystřídat.
     
    31
    Filip Nguyen si při klasickém pohybu něco udělal se stehnem, je tedy ošetřován a uvidíme, jestli hosté budou muset opět střídat.
     
    30
    David Tkáč byl hraničním způsobem poslán k zemi, takže jeho sprint vyšel vniveč. Navíc se ani nepískalo, takže mohlo rád Slovácko.
     
    29
    Rohový kop Zlína byl o něco nebezpečnější než předchozí roh Slovácka, po centru na zadní tyč ale následovalo jen vysoké zakončení.
     
    28
    Centr z kopačky Martina Cedidly směřoval do prostoru, kde se nacházeli pouze obránci. Ti tak pohodlně poslali míč mimo pokutové území.
     
    27
    Cheick Conde úspěšně splnil roli stopera, i když hraje v záloze. Ve sprinterském souboji vyzrál na Václava Jurečku a míč poté odklidil do bezpečí.
     
    26
    Obě strany nyní hrají hodně opatrně, nikdo se nechce dopustit zbytečné chyby. O míč se tedy bojuje hlavně ve středu hřiště.
     
    25
    Youba Dramé to se svým odhadem hodně přecítil, protože vypálil z velké vzdálenosti, ale míč letěl vysoko nad bránu a málem skončil až v sektoru hostů.
     
    23
    Fastav roh bez problémů ubránil, Cheick Conde však následně zbytečně zaváhal s rozehrávkou, čímž trochu zariskoval, ale naštěstí pro něj se mu to nevymstilo.
     
    22
    Róbert Matejov jistě zablokoval vzdušný pas Ondřeje Šašinky, hráč hostů tím ale získal aspoň rohový kop.
     
    21
    Filip Nguyen v klidu pokryl nepřesný zlínský centr a s rozehrávkou chvíli váhal. Přece jen kolem něj postávalo dost protihráčů, takže nechtěl nic riskovat.
     
    20
    Robert Hrubý je velmi aktivní na hraně pokutového území, rovnou dvakrát chtěl před bránu procpat balón, ale obránci Slovácka si to vždy pohlídali.
     
    19
    Ondřej Šašinka si šikovně vyměnil míč s Václavem Jurečkou, ale stejně to k ničemu nevedlo, protože mu pak utekl za postranní čáru.
     
    18
    Petr Reinberk nasadil jesle a málem se mu povedli i další, nakonec ale zasáhl Cheick Conde, který tak zastavil útočnou akci soupeře.
     
    16
    Daniel Holzer to přehnal z důrazem a při souboji s Martinem Cedidlou fauloval. Domácí tak rozehrávají z vlastní půle.
     
    15
    Žlutomodří lépe zvládli souboj ve středu hřiště, ale s následnou kombinací to mají hodně složité. Slovácko totiž velmi aktivně napadá.
     
    14
    Zlín zatím vede na střelecké šance, v další se ocitl Antonín Fantiš! Ten volil přízemní zakončení, které však Filip Nguyen dobře přečetl a úspěšně zasáhl!
     
    14
    Filip Nguyen si po delší době kopl do balónu, a to když svým spoluhráčům pomáhal s rozehrávkou. Moc přesně ale nerozehrál.
     
    12
    Je tu další ošklivé zranění, tentokrát to odnesl Ondřej Šašinka, který před chvíli nastoupil. Nejspíš ho někdo trefil do hlavy, protože ji má celou od krve.
     
    10
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Michal Kohút, přichází Ondřej Šašinka.
     
    9
    Hra se musí na nějakou chvíli přerušit, jelikož Michal Kohút si zničehonic sedá na trávník a s jeho pokračováním v zápase to nevypadá dobře. Je samozřejmě ošetřován.
     
    8
    Matej Rakovan jistě pokryl vysoký míč a okamžitě rozehrál, díky tomu může Zlín po delší době zaútočit.
     
    7
    Slovácko podniká další útok přes pravou stranu, kde ale domácí velmi tvrdě brání. Míč tak alespoň zvládají odklízet do autu.
     
    6
    Václav Jurečka v pokutovém území míč neudržel, vzápětí ale přišel centr, po kterém se tlačil do zakončení Petr Reinberk, ale na míč těsně nedosáhl.
     
    5
    Lukáš Vraštil byl opět v akci, tentokrát na hraně pravidel sestřelil Michala Kohúta, ale hlavní sudí zůstává klidný.
    4. Condeho táhlou ránu si Nguyen pohlídal
     
    4
    První střelecké pokusy si připsali ševci, Youba Dramé sice nastřelil jen prvního protihráče v cestě, ale míč si pak našel Cheick Conde, který poprvé donutil k zákroku Filipa Nguyena!
     
    3
    Lukáš Vraštil nechtěl při obraně nic komplikovat, míč tak raději odkopl až na polovinu soupeře. Hosté jsou tak zatím mnohem aktivnější.
     
    1
    Úvodní útok utkání podniká Slovácko, to ale příliš efektivní není, navíc se dopustilo ofsajdu, po kterém může hrát Zlín.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Fastav Zlín: Rakovan – Matejov, Procházka (C), Vraštil, Cedidla – Janetzký, Tkáč, Conde, R. Hrubý, Y. Dramé – Fantiš.
    Náhradníci: Šiška – Simerský, Hrdlička, Hloušek, Jawo, V. Vukadinović, J. Kolář.
    Trenér: Jan Jelínek

    1.FC Slovácko: Nguyen – Kalabiška, V. Daníček, Mich. Kadlec (C), Reinberk – Holzer, Ljovin, Havlík, L. Sadílek – Kohút, Jurečka.
    Náhradníci: Fryšták – Cicilia, S. Hofmann, O. Šašinka, Tomič, Šimko, Vecheta.
    Trenér: Martin Svědík

    Rozhodčí: Berka – Kotík, Vyhnanovský.
     
    1.FC Slovácko
    Slovácko bude jasným favoritem dnešního duelu, ale svého soupeře by rozhodně nemělo podcenit. Na jaře to pro dnešní hosty bude také třetí utkání, jedno odehráli v rámci MOL Cupu a druhé v rámci ligy. MOL Cup zvládlo Slovácko mnohem lépe, nad Olomoucí zvítězilo po penaltách, avšak v lize těsně padlo se Slavií. Týmu z Uherského Hradiště tak patří pátá příčka a bojuje i o čtvrté místo, protože Baník má stejný počet bodů. Na třetí Spartu už je ale osmibodová propast, která se bude velmi složitě dohánět. Pokud však na hon chtějí dnešní hosté pomýšlet, rozhodně by měli dnes zvítězit.

    Poslední tři utkání
    Slovácko vs. Slavia – 0:1
    Sigma vs. Slovácko – 0:1pen
    Domžale vs. Slovácko – 3:1
     
    FC Fastav Zlín
    Zlín se na derby naladil parádně a také dokonale zapomněl na úvodní jarní porážku proti Bohemians. V úterý na vlastním stadionu zdolal Liberec výsledkem 2:0 a v tabulce se vyšvihl až jedenácté místo, přičemž na skupinu o titul ztrácí pouze pět bodů, které samozřejmě může klidně dohnat. Krátce před dnešním důležitým zápasem navíc žlutomodré řady posílal bývalý český reprezentant Adam Hloušek, který bude více než vítanou posilou. Navíc by se měl představit již dnes proti Slovácku, tak uvidíme, jak bude pro Zlín přínosný.

    Poslední tři utkání
    Zlín vs. Liberec – 2:0
    Bohemians vs. Zlín – 0:1
    Zlín vs. Senica – 4:0
     
    Dobré odpoledne ze Zlína! Společně se mnou dnes budete moci sledovat zřejmě nejzajímavější utkání celého kola, čeká nás totiž derby mezi Zlínem a Slováckem. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Lukáš Mihal

    Branky: 82. Fryšták (Cedidla) (vla.)

    Karty:   41. Janetzký (ZLN) – 90+4. Cicilia (SLO)   86. Tomič (SLO)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 10:3. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 13:20.
    FC Zlín: Rakovan – Matejov, Procházka (C), Vraštil, Cedidla – Janetzký (64. V. Vukadinović), Tkáč, Conde, R. Hrubý (90+3. J. Kolář), Y. Dramé (71. Hloušek) – Fantiš (72. Jawo).
    Náhradníci: Šiška – Simerský, Hrdlička, Hloušek, Jawo, V. Vukadinović, J. Kolář.

    Trenér: Jan Jelínek

    1.FC Slovácko: Nguyen (33. Fryšták) – Kalabiška, V. Daníček, Mich. Kadlec (C), Reinberk – Holzer (78. Tomič), Ljovin (78. S. Hofmann), Havlík, L. Sadílek – Kohút (10. O. Šašinka, 78. Cicilia), Jurečka.
    Náhradníci: Fryšták – Cicilia, S. Hofmann, O. Šašinka, Tomič, Šimko, Vecheta.

    Trenér: Martin Svědík

    Rozhodčí: Berka – Kotík, Vyhnanovský

    Diváci: 3421
    bahis siteleri