Ženy - finále: Japonsko - Velká Británie 3:10 (kon.)
konec
Ženy - finále: Japonsko - Velká Británie

3:10

Neděle 20.02.2022, 02:05Zimní olympijské hry - Curling
Sledujte:
     
    Z tohoto přenosu je to vše, díky za pozornost. (04:33:09)
     
    Konečné pořadí
    1. Velká Británie
    2. Japonsko
    3. Švédsko
    4. Švýcarsko
    5. Kanada
    6. USA
    7. Čína
    8. Jižní Korea
    9. Dánsko
    10. Ruský olympijský výbor
     
    Eve Muirheadová, Vicky Wrightová, Jennifer Doddsová a Hailey Duffová to zvládly! Podmanily si olympijský turnaj v Pekingu a slaví zisk olympijského zlata po finálovém triumfu nad Japonskem, které porazily 10:3 po devíti endech. Pro Muirheadovou se po bronzu v roce 2014 jedná už o druhou olympijskou medaili, v obou případech hrála tato skipka z úplně jiným týmem. Bronzové medaile získaly už v sobotu Švédky, které v duelu o bronz porazily Švýcarky.
     
    Utkání skončilo.
     
    9
    Britky vybojovaly double, Muirheadová se nemýlila a Velká Británie vítězí 10:3! Pokračování za tohoto stavu už bylo skutečně bezpředmětné!
     
    9
    Japonky triple take-out nepředvedly a je jasno. Britky mají jistotu, že dosáhnou jednoho bodu a mohou přidat i druhý. Stačí zahrát do červeného kruhu.
     
    9
    Předposledním kamenem už Britky dokázaly trefit double take-out a ponechaly v kruzích jen jeden japonský kámen. Navíc mají výborně umístěný svůj kámen u středového bodu, který je chráněn dalšími dvěma kameny před sebou.
     
    9
    Pokus o britský double take-out nevyšel. Žlutý kámen jen prosvištěl skrz kruhy a nic netrefil. Tato chybička ale nedává Japonkám v tuto chvíli žádnou velkou výhodu. I tak jsou v kruzích horší a tady ukazuje, jak důležitá je výhoda posledního kamene. Britkám prostě bude stačit mít jeden kámen v lepší pozici.
     
    9
    Japonky nemají ochranu guardů, kruhy jsou otevřené. Dostaly dva kameny do zadní části modrého kruhu, jenže to je o čekání na britskou chybu v závěru endu. K tomu navíc mají Britky své dva kameny v kruzích na lepších pozicích.
     
    9
    Precizně zahraný čtvrtý kámen Britek. Odstranily s ním guard a také japonský kámen z kruhů.
     
    9
    Britky hrají nadále útočně, žádné taktizování, žádné pouze bezhlavé odpalování všech japonských kamenů. Britské curlerky jsou ve skvělém rozpoložení, mají dobrou formu a dávají to najevo.
     
    8
    Chyba! Japonky byly příliš dlouhé a místo dvojky skórují pouze jedničku! Britky tak vedou 8:3 a budou mít výhodu posledního kamene! Je to finále, Japonky to ještě vzdát nechtějí, ale v tuto chvíli jsou jejich naděje prakticky nulové.
     
    8
    A nyní po britském ne úplně přesném kameni tedy mohou Japonky zkusit hrát o dvojku. Jenže odevzdají výhodu posledního kamene a při výhodě soupeřek dosáhnout čtyř bodů k vynucení si extra endu je nesmírně těžké.
     
    8
    Japonkám nelze upřít snahu, jak něco vymyslet. Jejich šestý kámen nebyl dobrý, skončil už před kruhy. Sedmý však po straně doputoval ke středovému bodu, krásně se zatočil.
     
    8
    A šestým kamenem málem úplně vyčistily kruhy od japonských kamenů. Těsně však double take-out nevyšel. Japonkám však i tak už nejspíš dochází, že na zlaté medaile to dnes nebude.
     
    8
    Britky nechtějí nechat soupeřkám v kruzích více než jeden kámen v průběhu endu, aby nemohly hrát o více než dvojku. A to se jim zatím daří s přehledem.
     
    8
    Japonské curlerky dál pracují na postranní pozici, poslaly do levé části modrého kruhu kámen, ale moc spokojené s tímto hodem nejsou.
     
    8
    Zatímco Japonky začaly s postranními guardy, Britky poslaly do kruhů dva kameny a pak před ně postavily guard.
     
    8
    Japonky se nyní v osmém endu pokusí o zázrak. Pokud ale neskórují alespoň trojku, asi nebude mít cenu ve finálovém boji pokračovat.

    Jan Vojkůvka

    bahis siteleri