Joaquin Buckley - Abdul Razak Alhassan Vítěz: Buckley (kon.) | Jim Miller - Nikolas Motta Vítěz: Miller (kon.)
Parker Porter - Alan Baudot Vítěz: Porter (kon.) | Kyle Daukaus - Jamie Pickett Vítěz: Daukaus (kon.)
Johnny Walker - Jamahal Hill Vítěz: Hill (kon.)
konec
Kyle Daukaus - Jamie Pickett

Vítěz: Daukaus

Neděle 20.02.2022, 02:35 • UFC Apex, Enterprise, Nevada, USA • UFC Fight Night
     
    Kyle Daukaus splnil roli favorita a předvedl naprosto dominantní představení. Po celé kolo vyvíjel snahu dostat Picketta na zem a na konci prvního kola mu nasadil dobře chycený D'Arce choke, který byl Pickett nucen vteřinu před koncem odklepat. (02:46:40)
     
    Vítěz: Kyle Daukaus (submise – D'Arce choke).
     
    04:59
    Tak to je neuvěřitelné! V poslední vteřině zápasu Jamie Pickett odplácal D'Arce choke Kylea Daukause a zápas končí! Těžko říct, jestli Pickett nevěděl, že zbývá už jen vteřina nebo to už prostě opravdu nešlo vydržet.
     
    04:51
    Daukaus chytá Picketta do D'Arce Choku, ale zbývají poslední vteřinky. To by měl outsider vydržet.
     
    04:20
    Došlo ke krátkému rozpojení a Daukaus začal soupeře nahánět svými údery, až ho dohnal a znovu hodil na zem! Pickett se na zemi směje a komunikuje s Daukausem.
     
    03:36
    Pickett se zvedl, ale Daukaus se mu málem dostal kompletně do zad. To se však nedaří. Kyle se ale nehodlá soupeře pustit a znovu ho drží u pletiva.
     
    03:03
    A jsme zpět na zemi a znovu v side guardu. Daukaus krásně zahodil Picketta.
     
    02:34
    Rodák z Filadelfie Picketta na zemi překvapivě nedokázal udržet. Noční vlk má ještě dost energie a dokázal se dostat na nohy. Daukaus ho nyní tlačí na pletivo.
     
    01:48
    Pickett držel Daukause v obranné guillotině, která neměla šanci na úspěch. Černý pásek v brazilském jiu jitsu Kyle Daukaus teď má hodně času na to, aby na zemi něco vymyslel.
     
    01:04
    Pickett se nejprve dobře bránil, ale už je na zemi. Daukaus navíc zabírá side guard.
     
    00:30
    Oba bojovníci jsou v leváckém postoji. Daukaus jde hned v prvních desítkách sekund po takedownu.
     
    00:00
    Začátek 1. kola.
     
    Slavná píseň The Boys Are Back In Town doprovází při nástupu Kylea Daukause. Jeho staršího bratra čeká za měsíc důležitý souboj s Curtisem Blaydesem, a tak se ho určitě pokusí ještě lépe naladit svým výkonem mladší a lehčí Kyle.
     
    Do oktagonu se vydává překvapit diváky Jamie Pickett. Zápas vzal na poslední chvíli a proti Daukausovi rozhodně není favoritem.
     
    Vážení

    Ani jeden z bojovníků neměl problém se smluvenou váhou 195 liber (88,4 kg).

    Daukausovi ukázala váha 193,5 liber (87,8 kg) a Pickettovi o půl libry víc (88 kg).
     
    Kyle Daukaus

    Bilance 10:2:1 NC (UFC 1-2-1 NC)

    Kyle Daukaus naprostou většinu vítězství získal submisemi, čtyři dokonce neobvyklým Brabo chokem, který vypadá na pohled opravdu děsivě a je dost možné, že se jeho obětí stane také Pickett.
    Daukaus své první tři zápasy v UFC odbojoval na body. Čtvrtý duel ho čekal v říjnu s Kevinem Hollandem, kterého uškrtil, ale záznam prokázal nezaviněnou srážku hlavami, jenž Hollanda znatelně poškodila a výsledek byl změněn na No Contest.
    Rodák z Penslyvánie nebyl nikdy ukončen a jeho taktikou bude pravděpodobně dostat Picketta rychle na zem a tam využít své předpokládané převahy. Zároveň se očekává že Daukaus by měl být techničtějším v postoji, kde nebude chtít dát prostor soupeřově síle a nechat se vázat do klinčů u pletiva.
     
    Jamie „The Night Wolf“ Pickett

    Bilance 13:6 (UFC 2:2)

    První pokus o vstup do UFC zaznamenal Noční vlk už v létě 2017, kdy prohrál pět vteřin před koncem prvního kola v Dana White's Contender Series na arm-triangle choke. Po dvou výhrách v menších organizacích dostal šanci znovu, ale opět prohrál, tentokrát na body. Odskočil si znovu vyhrát do Next Level Fight Clubu a přišla možná až nečekaná třetí šance v show Dany Whitea! Do třetice všeho dobrého už to vyšlo a Pickett se díky výhře nad Jhonovenem stal součástí UFC. Hned v na uvítanou ale přišly dvě porážky, aby následovaly dvě výhry nad Staropolim a Holmesem, kteří rozhodně nepatří ani mezi průměr váhové divize. Ale důležité jsou výhry a Pickett se pokusí měsíc od posledního souboje o třetí výhru v řadě.
    Pickett bude chtít určitě využít svou sílu a unavit Daukause v klinčích u pletiva. To by měla být asi jediná součást boje, kde se očekává jeho převaha.
     
    Původně jsme měli být svědky souboje Kylea Daukause s Julianem Marquézem, ale Marquéz odstoupil a na poslední chvíli ho nahradil Jamie Pickett. Pickett zápasil měsíc zpět a nestihl by nyní splnit váhový limit pro střední divizi (83,9 kg), takže byla dohodnuta váha 195 liber (88,5 kg). Daukaus je sice vyšší z obou borců, ale v rozpětí bude musit soupeři s nevýhodou víc jak 10 centimetrů! U Picketta se předpokládá větší síla, váha a převaha v klinčích a na pletivu. Daukaus je techničtější na nohou a zároveň je fantastický na zemi.
     
    Největší světovou MMA organizaci UFC čeká další galavečer, tentokrát pod názvem UFC Fight Night: Walkes vs. Hill. Tuto kartu provázely postupem času velké změny. Původně měla být hlavním zápasem bitva v lehké váze mezi bývalým šampionem Rafaelem dos Anjosem s kyrgyzskou hvězdou Rafaelem Fizijevem. Z turnaje vypadlo dalších několik zápasů včetně evropských těžkotonážníků Ilira Latifiho a Alexandera Romanova.
    Do hlavní role se tak posunul atraktivní duel polotěžkých vah Johnnyho Walkera s Jamahalem Hillem. Souboj o členství v elitní desítce této divize slibuje v UFC Apex centru skvělou podívanou. V akci uvidíme také známá jména jako například Kyle Daukaus, kaskadér Joaquin Buckley nebo legenda s nejvíce zápasy v UFC Jim Miller.

    Michal Hromas

    Herb Dean
    bahis siteleri