Joaquin Buckley - Abdul Razak Alhassan Vítěz: Buckley (kon.) | Jim Miller - Nikolas Motta Vítěz: Miller (kon.)
Parker Porter - Alan Baudot Vítěz: Porter (kon.) | Kyle Daukaus - Jamie Pickett Vítěz: Daukaus (kon.)
Johnny Walker - Jamahal Hill Vítěz: Hill (kon.)
konec
Johnny Walker - Jamahal Hill

Vítěz: Hill

Neděle 20.02.2022, 03:00 • UFC Apex, Enterprise, Nevada, USA • UFC Fight Night
     
    V hlavním zápase dnešního večera vítězí Jamahal Hill po tvrdém KO z pravé ruky! Walker byl do té doby aktivnějším borcem, ale Hill si počkal na svůj moment a dostál své přezdívce „Sweet Dreams“.
    V novém vydání žebříčku by tak měl Hill zaujmout Walkerovu pozici a poprvé v kariéře se tak dostat do nejlepší desítky!

    Toto je pro dnešek vše a já vám děkuji za pozornost. (03:09:17)
     
    Vítěz: Jamahal Hill (KO).
     
    02:57
    Konec zápasu.
     
    02:57
    Tak toto byla naprostá paráda!
    Na Walkerovu levou přední zareagoval Hill, který si na moment vyměnil postoj, pravou zadní a trefil dokonale. Brazilec se okamžitě skácel k zemi, Jamahal přidal ještě jeden úder a rozhodčí Herzog rychle přispěchal ukončit duel!
     
    02:20
    Z levé nohy Johnny útočí na přední nohu Hilla, z pravé hlavně na hlavu.
     
    01:48
    Nyní se oba dostali do boxerské přestřelky, kde vypadal lépe Hill. Walker souboj raději svazuje u pletiva.
     
    01:30
    Walker je zatím aktivnější, co se týká útočení. Trefil už několik dobrých kopů.
     
    00:51
    První kopy posílá Walker. Teď dobře trefil, až to pořádně mlasklo.
     
    00:35
    Walker přeskakuje postoje. Hill zůstává v pozici leváka.
     
    00:00
    Začátek 1. kola.
     
    Mezi oba zápasníky se postavila při příchodu Walkera ochranka, ale nakonec si jen přátelsky ťukli rukavicemi.
     
    Tiësta a jeho píseň The Business si pro svůj nástup vybral Johnny Walker, který bude hájit své postavení v elitní desítce divize.
     
    Už nás dnes čeká jen poslední zápas! Ve veselé náladě přichází dvanáctka polotěžké váhy Jamahal Hill.
     
    Vážení

    Polotěžká váha má hranici 205 liber (93 kilogramů).

    Johnny Walker navážil 206 liber (93,4 kg) a vešel se tak do tolerance jedné libry. Jeho soupeř Hill měl rovných 205 liber.

    Následný staredown byl hlavně ze strany Hilla velmi vyostřený, což rozproudilo taktéž Walkera.
     
    Johnny Walker

    Bilance 18:6 (UFC 4:3)

    Devětadvacetiletý Brazilec se poslední rok a půl usídlil v irském gymu SBG Ireland, kde piluje hlavně taktiku a jeho slabé stránky wrestling s grapplingem. Walkerovi v prvních třech představeních v UFC stačilo dohromady dvě a půl minuty času, aby ukončil Rountreeho, Ledeta a Cirkunova. Začalo se o něm mluvit jako o budoucí superstar, která může ovládnout svým divokým strikingem divizi, ale přišlo silné vystřízlivění. Nejprve ho tvrdě ukončil Corey Anderson a poté takticky přejel na zemi Krylov. Walker pocítil, že něco musí změnit, ale přišla znovu divočina s Ryanem Spannem, tentokrát aspoň vítězně pro Walkera. Po přesunu do Irska si Walker dal víc jak roční pauzu, aby se vrátil jako o dost takticky vyspělejší a koncentrovanější zápasník do hlavního duelu večera proti krajanovi Santosovi. Walker znovu prohrál, ale šlo znát, že díky učení se strategii může růst a být nepříjemným i pro špičku polotěžké divize.
    Na jeho straně bude proti Hillovi rozpětí, rychlost, dynamika a zkušenosti. Je otázkou, jestli toto bude stačit, protože Walker je opravdu poměrně snadno trefitelný. Možná překvapí vytažením karet v podobě klinčů nebo grapplingu, jejichž rozšířené základy už si určitě v Irsku osvojil. Další prohra by byla další velkou ránou pro jeho kariéru v UFC, ale nepředpokládá se, že by tak atraktivní zápasník byl hned prospuštěn.
     
    Jamahal „Sweet Dreams“ Hill

    Bilance 9:1:1 NC (UFC 3:1:1 NC)

    Hill vstoupil po výhře v Dana White's Contender Series do UFC jako neporažený borec se skórem 6:0 a hned dokázal zdolat Darka Stošiće. Následně knockoutoval za necelé dvě minuty Kidsona Abreu, ale kvůli pozitivnímu testu na marihuanu na straně Hilla se výsledek zápasu změnil v No Contest. Další obětí se stal Saint Preux a posledně za necelou minutu v prosince Jimmy Crute. Mezi těmito výhrami ale přišla také jediná prohra, kterou Hillovi připravil v prvním kole zemařský specialista Paul Craig.
    Jamahal Hill je skvělý postojář, jehož grappling ještě prakticky nebyl k vidění. Otec šesti dětí trochu přebral Walkerův hype v polotěžké váze, když se právě Brazilcovi přestalo dařit. Stejně jako u Johnnyho, také Jamahal je skvělým knokautovým umělcem, ale proti svému soupeři určitě vyniká lepší technikou, taktickou vyspělostí a odolnější bradou. Bude v tomto souboji o něco nižší a také s menším rozpětím, které tak bude muset překonávat. To by ale vzhledem ke slabší obraně Walkera, jenž je často lehce trefován, nemusel být takový problém.
     
    To, co si zažil Johny Walker v minulém zápase s Thiagem Santosem, teď prožije Jamahal Hill. Mluvím o premiérovém hlavním souboji na akci UFC. Cestu k tomu umetl zrušený původní hřeb tohoto večera, ale na to se historie ptát nebude a čeká nás určitě atraktivní duel a pořádná přestřelka. Nebo aspoň doufejme, protože například poslední zápas Walkera se Santosem bylo velké zklamání oproti očekávání a pět kol bez větší akce. Walker je desítkou polotěžké váhy, Hill okupuje pozici číslo 12.
    Walker není s jednou výhrou z posledních čtyř bitev v dobré pozici a rozjetý Hill bude proti němu favoritem.
     
    Největší světovou MMA organizaci UFC čeká další galavečer, tentokrát pod názvem UFC Fight Night: Walkes vs. Hill. Tuto kartu provázely postupem času velké změny. Původně měla být hlavním zápasem bitva v lehké váze mezi bývalým šampionem Rafaelem dos Anjosem s kyrgyzskou hvězdou Rafaelem Fizijevem. Z turnaje vypadlo dalších několik zápasů včetně evropských těžkotonážníků Ilira Latifiho a Alexandera Romanova.
    Do hlavní role se tak posunul atraktivní duel polotěžkých vah Johnnyho Walkera s Jamahalem Hillem. Souboj o členství v elitní desítce této divize slibuje v UFC Apex centru skvělou podívanou. V akci uvidíme také známá jména jako například Kyle Daukaus, kaskadér Joaquin Buckley nebo legenda s nejvíce zápasy v UFC Jim Miller.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 03:00.

    Michal Hromas

    Jason Herzog
    bahis siteleri