Kometa Brno – Litvínov 1:5 (kon.) | Mladá Boleslav – Mountfield HK 2:3 (2:4 po s.n.) | Plzeň – Vítkovice 3:1 (kon.)
Olomouc – Kladno 4:1 (kon.) | Pardubice – Liberec 1:2 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
1:5 (0:0, 0:2, 1:3)
HC VERVA Litvínov
Úterý 22.02.2022, 17:20 • DRFG arena • Tipsport extraliga • 55. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:40 Aaron IRVING - 1:5
     
    58:40
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Chemici sevřeli domácí tým v obranném pásmu a puk se dostal na pravý kruh, kde napřáhl AARON IRVING a nechytatelnou ránou pod horní tyč zaznamenal svou 10 branku v sezoně. Asistence: Uvis Janis Balinskis, Petra Straka.
     
    52:17
    Dnešní utkání sleduje 3500 diváků.
    51:50 Andrej KOLLÁR - 1:4
     
    51:50
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa využívá přesilovou hru! Roth nejprve neuspěl v dalším střeleckém pokusu, ale nápor domácích pokračoval, když se ke střele dostal Bartejs a jeho ránu usměrnil za Godlu ANDREJ KOLLÁR. Asistence: Tomáš Bartejs, Eduard Šalé.
     
    49:53
    První přesilovou hru domácích v dnešním utkání má na svědomí Marek Hrbas, když fasuje menší trest za sekání.
     
    48:41
    Viktor Hübl obdržel puk na útočné modré a mezi brněnskými obránci se dokázal prokličkovat až k samostatnému úniku, v bekhendové kličce však na Čiliaka litvínovský veterán nevyzrál!
     
    46:40
    Další komplikace pro Brno, menší trest za sekání fasuje Kevin Tansey a Verva si podruhé v zápase zahraje přesilovou hru.
    42:47 Martin HAVELKA - 0:4
     
    42:47
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Verva prezentuje svou velkou herní pohodou dalším pukem v sítí Komety! Povedená akce Litvínova odstartovala už ve středním pásmu, když hosté postupovali v přečíslení 3 na 2, nakonec se Hüblovi podařilo poslat přihrávku MARTINU HAVELKOVI a ten nikým nehlídán prostřelil Čiliaka z voleje mezi betony. Pro Viktora Hübla je to 900. kanadský bod v extraligové kariéře! Asistence: Viktor Hübl, Přemysl Svoboda.
    41:16 Matúš SUKEĽ - 0:3
     
    41:16
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Kučeříkovi se nepodařilo poslat puk z obranného pásma a toho okamžitě využil Jarůšek, díky němu se puk dostal na hůl MATÚŠE SUKEĽA, ten si na sebe navázal bránící hráče Brna a bekhendem překonal Čiliaka nad vyrážečku. Asistence: Richard Jarůšek.
    39:12 František GERHÁT - 0:2
     
    39:12
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Verva odskakuje do dvoubrankového vedení! Poté co brankář Čiliak několikrát podržel svůj tým, nyní trochu lacině inkasoval. Do útočného pásma vedl FRANTIŠEK GERHÁT a takovým lehkým bekhendovým nahozením překonal brněnského brankáře mezi betony. Asistence: Andrej Kudrna, Jan Strejček.
     
    38:58
    Mueller sklepl puk mířený do středního pásma a vyzval ke skórování Holíka, ten měl dostatek času na to, aby ideálně zamířil, jeho úmysly však vystihl pozorný Godla a odmítl vyrovnání před druhou sirénou!
    37:36 Andrej KUDRNA - 0:1
     
    37:36
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Chemici otevírají skóre zápasu! V útočném pásmu si po přihrávce Balinskise srovnal puk na holi ANDREJ KUDRNA a povedenou střelou do protějšího růžku brněnské branky se prosadil z levého křídla. Asistence: Uvis Janis Balinskis.
     
    34:39
    Mueller měl na holi první branku Brna, když vystihl špatnou rozehrávku hostů, kličkou do bekhendu si však na Godlu nepřišel, takže i litvínovský brankář si připisuje důležitý zákrok!
     
    31:35
    Další přečíslení Litvínova! Kudrna ze středního pásma postupoval se Zdráhalem a právě druhý jmenovaný dostal nabito na volej, ale ani tentokrát nevyzrál na skvělého Čiliaka, který se pohotově přemístil!
     
    31:15
    Další útočná vlna Litvínova, kterou vedl Kudrna a předkládal v přečíslení tři na jednoho na hůl Zdráhala, ten nad ničím moc nepřemýšlel a okamžitě zakončoval, Čiliak však stačil číst hru a další slibnou šanci Vervy zlikvidoval! Následuje komerční přestávka a poté vhazování před brankou domácího celku.
     
    26:22
    Zdráhal nyní předložil puk Strakovi na hranici brankoviště, druhý jmenovaný se snažil zakončit bekhendem mezi betony brněnského brankáře, ten se však prezentoval důležitým zákrokem a skóre se nemění!
     
    25:25
    Peter Mueller si v souboji se Strejčkem počínal za hranici pravidel a půjde odsedět dvě minuty za nedovolené bránění, jedná se o vůbec první vyloučení v dnešním zápase.
     
    07:55
    Velká příležitost Komety! Tansey z levé strany pásma hledal před brankou nepokrytého Zbořila, ten však v klíčové chvíli netrefil puk z voleje, v opačném případě by měl Godla velké problémy, aby se včas stačil přemístit.
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 52. Kollár (Bartejs, Šalé) – 38. Kudrna (Balinskis), 40. Gerhát (Kudrna, Strejček), 42. Sukeľ (Jarůšek), 43. M. Havelka (V. Hübl, P. Svoboda), 59. Irving (Balinskis, P. Straka)


    HC Kometa Brno: Čiliak (Jakub Sedláček) – Bartejs, Roth (A), Kučeřík, L. Doudera, Gulaši, Tansey, Fajmon – Zaťovič (C), P. Holík, P. Mueller (A) – Kollár, A. Zbořil, L. Horký – Šik, Malý, Šalé – Dočekal, Rákos, Vincour.
    Trenér: Kalous

    HC VERVA Litvínov: Godla (Neužil) – Balinskis, Irving, Demel, Stříteský, Hrbas, Strejček, D. Zeman – Kudrna, Estephan, P. Zdráhal – P. Straka (A), Jarůšek, Sukeľ – M. Chalupa, Gerhát, F. Lukeš (A) – P. Svoboda, V. Hübl (C), M. Havelka.
    Trenér: Růžička

    Rozhodčí: Šír, Kubičík – Ganger, Rampír

    Diváci: 3500
    bahis siteleri