Calgary – Winnipeg 3:1 (kon.) | Montreal – Toronto 5:2 (kon.) | Vancouver – Seattle 5:2 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
5:2 (1:2, 2:0, 2:0)
Seattle Kraken
Úterý 22.02.2022, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:28 Tanner PEARSON - 5:2
     
    58:28
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Hosté přitom byli velmi blízko kontaktnímu gólu, ovšem střela McCanna skončila na bližší tyčce Demkovy svatyně. Následně se dostal do úniku na prázdnou branku TANNER PEARSON, který tak zvýšil na 5:2 pro Kosatky. Asistence: J. T. Miller.
     
    57:50
    Hosté už hrají s prázdnou brankou! Nyní přerušil hru svým zákrokem Demko.
     
    56:10
    Tyler Motte vystihl přihrávku hostí a poslal do samostatného úniku J. T. Millera. Ten ještě nerozhodl, po jeho bekhendové kličce totiž vytáhl skvělý zákrok Driedger!
     
    55:33
    Z pravého kruhu střílel Jared McCann. Dorážet se pak snažili Johansson s Järnkrokem, ovšem vše řeší Demko!
     
    55:20
    Dostanou k tomu šanci. Matthew Highmore si vysloužil dvouminutový trest za nedovolené bránění.
     
    52:57
    Přihrávku na pravý kruh obdržel Yanni Gourde, který pálil z jedničky. Našel bleskově se přesunuvšího Demka!
     
    51:45
    Brad Hunt dostal dvě minuty za hákování. Přesilovka pro Seattle.
     
    51:20
    Mohlo to být 5:2! Před brankovištěm dorážel právě Boeser, Driedger však stačil v pádu vytrčit proti kotouči levý beton!
     
    48:00
    Teď jsme sledovali zajímavý tlak Seattlu. Bylo tam několik střel. Nejnebezpečnější byla teč Jareda McCanna, po níž puk propadl vedle branky.
     
    47:24
    Na konci hostujícího oslabení našel Dunn krásným pasem rozjetého Colina Blackwella. Ten zvolil kličku do forhendu, ovšem Demko se roztáhl jako gymnasta a jeho levý beton hostům zabránil ve skórování!
     
    45:20
    Hosté pokazili střídání a na ledě jich bylo jednu chvíli šest. Následuje tedy trest pro hráčskou lavici.
    40:35 Bo HORVAT - 4:2
     
    40:35
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Tu domácí využili a vedou už 4:2! Elias Pettersson nejprve z pravého kruhu střílel vedle bližší tyčky. Vzápětí ale J. T. Miller posunul puk pro změnu na levý kruh k BO HORVATOVI a ten zamířil nad pravé rameno gólmana soupeře. Asistence: J. T. Miller a Elias Pettersson.
     
    39:17
    Teď už se vylučovat bude. Rodící se brejk Canucks utnul taktickým faulem Alexander Wennberg a síly na ledě se na 19 sekund vyrovnají.
     
    37:36
    Za sekání je vyloučen Bo Horvat. Přesilovka pro hosty.
    36:41 Vasilij PODKOLZIN - 3:2
     
    36:41
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Domácí strhávají vedení na svou stranu! Elias Pettersson nastřelil od levého mantinelu puk do ohně. Ten trochu nešťastně tečoval bránící Larsson a Driedger ho tak vyrazil jen před sebe. Tam číhal VASILIJ PODKOLZIN, jehož dorážka zapadla k levé tyčce z pohledu brankáře Seattlu – 3:2. Asistence: Elias Pettersson a Quinn Hughes.
    29:23 Výborný zákrok domácího brankáře Demka.
     
    29:23
    To byla velká šance hostí! Přečíslení 3 na 2 vyřešil Sheahan bekhendovou přihrávkou doleva na Morgana Geekieho, proti jehož střele do poloodkryté branky se dokázal roztáhnout gólman Demko! Na druhé straně se pak dostal do zakončení Tanner Pearson, který donutil k zákroku Driedgera. Je tu reklamní pauza.
     
    26:24
    Nyní naopak jeden z hráčů hostí vyhodit nedokázal a toho mohl využít Nils Höglander. Jeho střelu z levé strany vyrazil Driedger před sebe, ovšem dorážející Pearson netrefil skákavý puk.
     
    24:27
    Vyloučení v týmu Seattle Kraken (Jamie Oleksiak – 2 min., hákování).
    23:45 Travis HAMONIC - 2:2
     
    23:45
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Domácí srovnávají! Za brankou měl puk nejprve Tyler Motte, který s ním vyjel do rohu a předal ho spoluhráči Juhovi Lammikkovi. Ten pak nahrál na pravý kruh TRAVISOVI HAMONICOVI, který vystřelil a kotouč se po nepřehledné situaci objevil za brankovou čarou. U brankoviště odvedl dobrou práci Matthew Highmore, přes něhož Driedger asi nic neviděl – 2:2. Asistence: Juho Lammikko a Tyler Motte.
     
    21:20
    Na přihrávku od zadního mantinelu si sjel J. T. Miller. Měl to na bekhend a jeho zakončení z blízkosti brankoviště skončilo v lapačce brankáře Driedgera!
    14:26 Mark GIORDANO - 1:2
     
    14:26
    Seattle právě vstřelil branku!
    Hosté dávají gól, který se jim už započítá do statistik jako trefa v oslabení! Elias Pettersson nedokázal zachytit puk a pustil ho za sebe na obránce MARKA GIORDANA, který se dostal do samostatného úniku. V pro sebe nezvyklé pozici si počínal chladnokrevně. Demkovi naznačil kličku do bekhendu, ale následně zakončil forhendovou střelou do protipohybu Demka nad pravý beton – 1:2. Asistence: Joonas Donskoi a Riley Sheahan.
     
    14:15
    V závěru oslabení se dostával do brejku Jason Dickinson, kterého ale dokázal vytlačit mimo střeleckou pozici Appleton. Situaci však předcházel nedovolený zákrok Vinceho Dunna na Petterssona a tak se vylučuje na straně Seattlu.
     
    12:21
    Bo Horvat si přidržel Morgana Geekieho a za tento prohřešek putuje na trestnou lavici. Uvidíme přesilovku Krakenů.
     
    03:53
    Krakeny vyrovnávací gól nabudil a tak pokračuje jejich nápor. Mason Appleton se ocitl sám před Demkem, ale bekhendem ho nepřekonal. Poté pálil Jamie Oleksiak. Jeho projektil byl sražen vedle branky.
    03:12 Jared MCCANN - 1:1
     
    03:12
    Seattle právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Domácí propadli ve středním pásmu a dva hráči Seattlu najížděli ve dvou na Tylera Myerse. Marcus Johansson to vyřešil přesnou přihrávkou na vzdálenější tyčku, kde puk doklepl do odkryté klece JARED MCCANN – 1:1. Asistence: Marcus Johansson a Jordan Eberle.
    00:11 Tyler MOTTE - 1:0
     
    00:11
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Domácí začali zápas skvěle! Jejich čtvrtá řada dostala kotouč za branku soupeře. Tam se ho ujal Juho Lammiko, který našel před brankovištěm volného TYLERA MOTTEHO a ten střelou po ledě k pravé tyčce překonal bezmocného Driedgera. Asistence: Juho Lammikko a Matthew Highmore.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 1. Motte (Lammikko, Highmore), 24. Hamonic (Lammikko, Motte), 37. Podkolzin (Elias Pettersson, Q. Hughes), 41. Horvat (J. T. Miller, Elias Pettersson), 59. Pearson (J. T. Miller) – 4. McCann (Marcus Johansson, Jordan Eberle), 15. Giordano (Donskoi, Sheahan)


    Vancouver Canucks: Demko (Halák) – T. Myers, Ekman-Larsson (A), Hamonic, Q. Hughes, L. Schenn, B. Hunt – Boeser, Horvat (C), Dickinson – Garland, J. T. Miller (A), Pearson – Höglander, Elias Pettersson, Podkolzin – Highmore, Lammikko, Motte.
    Trenér: Boudreau

    Seattle Kraken: Driedger (Grubauer) – A. Larsson (A), Giordano (C), Lauzon, Vince Dunn, Oleksiak, Soucy – Jordan Eberle, McCann, Marcus Johansson – Appleton, Gourde, Järnkrok – Donskoi, Wennberg, Donato – Blackwell, Geekie, Sheahan.
    Trenér: Hakstol

    Rozhodčí: Rehman, Nicholson – Smith, O’Quinn

    Diváci: 18 346
    bahis siteleri