Partizan Bělehrad – Sparta 2:1 (kon.) | Bodö/Glimt – Celtic 2:0 (kon.) | Randers – Leicester 1:3 (kon.)
Maccabi Tel Aviv – Eindhoven 1:1 (kon.) | Karabach – Marseille 0:3 (kon.) | Arnhem – Rapid 2:0 (kon.)
PAOK – Midtjylland 2:1 (5:3 po pen.) | Slavia – Fenerbahce 3:2 (kon.)
konec
Bodö/Glimt
2:0 (1:0)
Celtic Glasgow
Čtvrtek 24.02.2022, 18:45 • Aspmyra Stadion, Bodø • Evropská konferenční liga • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    Domácí tým ještě naposledy střídá. Na závěrečné momenty nahradí Amahla Pellegrina ghanský útočník Gilbert Koomson.
     
    79
    19letý mladík Joel Mugisha nemá úplně nejlepší vstup do utkání. Teď nepřesnou přihrávkou vyloženě namazal Lielu Abadovi do velké šance, izraelský fotbalista ale bránu Smitse v dobré možnosti přestřelil!
     
    76
    Máme tu tři střídání. Jednu změnu udělali hosté, Giorgos Giakoumakis dnes na hattrick z ligového zápasu nenavázal, nahradí jej James McCarthy. Domácí stahují zraněného Huga Vetlesena a obránce Brice Wembangoma se žlutou kartou, do hry jdou Joel Mugisha a Japhet Sery Larsen.
    69. Hugo VETLESEN - 2:0
     
    69
    Bodo/Glimt právě vstřelilo branku!
    Nádherný gól, o postupujícím je téměř stoprocentně rozhodnuto! Bodo/Glimt se ujímá vedení 2:0, celkově 5:1. HUGO VETLESEN krásně vedl akci středem hřiště, načež nahrál na levou stranu do vápna na Pellegrina. Ten pod sebou našel skvěle Mortena Konradsena, jenž poslal míč k penaltovému puntíku, kde byl připravený právě Vetlesen. 21letý norský fotbalista napálil míč do branky a prosadil se i ve druhém z tohoto dvojutkání!
     
    66
    Dobrá možnost pro Dajzena Maedu! Japonský fotbalista mohl vyrovnat stav dnešního utkání, když se dostal za obránce soupeře, ale branku v této šanci přestřelil.
     
    65
    Dvojí střídání domácího týmu. Odchází Runar Espejord a Ulrik Saltnes, na hřiště jdou Victor Boniface s Mortenem Konradsenem.
     
    64
    Další žlutá karta. Rukou do obličeje zasáhl při hlavičkovém souboji Liam Scales svého protivníka Olu Solbakkena, zde nebylo o čem pochybovat.
     
    60
    Teď jsou za faul trestáni hosté. Callum McGregor strčil k zemi Olu Solbakkena krátce po odehrání balonu, a tak sudí opět tasí žlutou kartu.
     
    59
    Norský celek byl donucen ve své hře trochu přitvrdit. Další rodící se akci zastavil Brice Wembangomo, který fauloval Abadu. Dostal za to žlutou kartu.
     
    46
    Celtic nepřekvapivě o poločase provedl změny. Do hry nastoupí Liel Abada a Callum McGregor, dohráno mají Matt O'Riley s Thomasem Rogicem.
     
    39
    První žlutá karta zápasu. Dajzen Maeda se uvolňoval na levém křídle, skluzem ho k zemi poslal Alfons Sampsted a rozhodčí měl okamžitě jasno.
     
    37
    Obrovská šance pro Bodo/Glimt! Amahl Pellegrino mířil sám na branku, přehodil si balon na pravou nohu, ale Joe Hart jej skvěle levou rukou vychytat. K dorážce se následně probojoval Ola Solbakken, jenomže bránící Starfelt odrazil míč na rohový kop!
     
    12
    Domácí mohli vést o dvě branky! Po parádní kombinaci se k zakončení z nebezpečné pozice dostal Amahl Pellegrino, ale Joe Hart nakonec včas vyrazil ze své brány a balon vyrazil do bezpečných prostor.
    9. Ola SOLBAKKEN - 1:0
     
    9
    Bodo/Glimt právě vstřelilo branku!
    Tohle se dalo očekávat, domácí do zápasu opravdu vstoupili daleko lépe a po zásluze se ujímají vedení 1:0! Ztráta míče ve středu hřiště se Celtiku stála osudnou. Protiútok Bodo/Glimt vedl po skvělé práci Vetlesena Elias Hagen, který před vápnem nahrál na pravé křídlo, kde se do balonu opřel OLA SOLBAKKEN. Joe Hart se natahoval marně a domácí jdou do vedení 1:0 (celkově 4:1)!

    Michal Belšán

    Branky: 9. Solbakken (Hagen), 69. Vetlesen (Konradsen)

    Karty:   39. Sampsted (BOG), 59. Wembangomo (BOG) – 60. C. McGregor (CEL), 64. Scales (CEL)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 10:13.
    Bodö/Glimt: Smits – Sampsted, Moe, Höibraaten, Wembangomo (76. Sery Larsen) – Vetlesen (76. Mugisha), Hagen, Saltnes (C) (65. Konradsen) – Solbakken, Espejord (65. Boniface), Pellegrino (90+2. Koomson).
    Náhradníci: Andersen – Sery Larsen, Boniface, Konradsen, Kongsro, Nordäs, Kvile, Mugisha, Koomson.

    Trenér: Kjetil Knutsen

    Celtic Glasgow: Hart – Ralston, Welsh, Starfelt, Scales – Rogic (46. C. McGregor), N. Bitton (C), O'Riley (46. Abada) – Forrest, Giakoumakis (76. James McCarthy), Maeda.
    Náhradníci: S. Bain, Oluwayemi – Jullien, Taylor, Abada, James McCarthy, Jota, Carter-Vickers, Hatate, C. McGregor, Juranović.

    Trenér: Ange Postecoglou

    Rozhodčí: Ivanov – Usačev, Safjan (vš. Rusko)
    17.02.2022
    Celtic - Bodö/Glimt 1:3

    Branky: 79. Maeda (Juranović) – 7. Espejord (Vetlesen), 55. Pellegrino (Espejord), 81. Vetlesen (Solbakken)

    Karty:   43. Pellegrino (BOG), 89. Chajkin (BOG)

    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 6:1. Rohy: 12:0. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 9:6.
    bahis siteleri