Arizona – Winnipeg 3:5 (kon.) | Columbus – Pittsburgh 2:3 (kon.) | NY Rangers – Vancouver 2:5 (kon.)
Anaheim – NY Islanders 0:4 (kon.) | San Jose – Seattle 3:1 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
2:3 (1:1, 1:0, 0:2)
Pittsburgh Penguins
Pondělí 28.02.2022, 00:08 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:51
    V závěrečných vteřinách Columbusu nepomůže Jakub Voráček. Frustrovaný český útočník inkasoval desetiminutový osobní trest za nesportovní chování.
     
    57:46
    Protože byla challenge neúspěšná, tak Columbus ještě ke všemu dostal dvouminutový trest za zdržování hry, ten odpyká Justin Danforth. Hostům už jen stačí držet kotouč, proti oslabenému soupeři dohrají prakticky celý zbytek času.
     
    57:46
    Očekávané se stalo skutečností, gól platí!
     
    57:46
    Domácí kouč Larsen si bere coach challenge! Troufnu si tvrdit, že gól zůstane v platnosti, protože ke kontaktu mezi Merzlikinsem a Crosbym skutečně došlo, ale za prvé byl domácí gólman mimo brankoviště, za druhé hostujícího kapitána do brankáře natlačil Roslovic.
    57:46 Sidney CROSBY - 2:3
     
    57:46
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Obrat dokonán, Pittsburgh se v závěru základní hrací doby poprvé v utkání ujímá vedení! Merzlikins neudržel v lapačce nahození Letanga od modré čáry, protože do něj narazil SIDNEY CROSBY. Kapitán Penguins následně bez problémů nasměroval puk do prázdné brány a odstartoval velkou radost na hostující střídačce. Asistence: Kris Letang a Bryan Rust.
    51:54 Jevgenij MALKIN - 2:2
     
    51:54
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Parádní přesilovková kombinace, třešničkou na dortu je vyrovnávací trefa! Crosby od mantinelu nahrál k levé tyči Guentzelovi, ten před bránu Rustovi, přes něj zamířil puk k pravé tyčce, kde číhal JEVGENIJ MALKIN. Ruský útočník zakončoval z první, Merzlikins neměl sebemenší šanci se přesunout. Asistence: Bryan Rust a Jake Guentzel.
     
    50:37
    Komplikace pro domácí mužstvo. Menší dvouminutový trest vyfasoval Sean Kuraly, ten v předbrankovém prostoru nešťastně zvedl hokejku do Malkinova obličeje.
    49:23 Pittsburgh zachránil od inkasovaného gólu Friedman
     
    49:23
    Domácí byli kousek od pojistky náskoku! DeSmith nejprve zasáhl pravým ramenem, po dorážce jiného protihráče jej zachránila pravá tyč. Směrem do brány si pak ovšem sám nasměroval kotouč betonem a mohl poděkovat pohotovému Friedmanovi, že bleskově zareagoval a zastavil touš na brankové čáře.
     
    40:54
    Navýšení náskoku měl na holi Vladislav Gavrikov! Z pravého kruhu mířil na zadní tyčku, právě tu z vnější strany orazítkoval! Štěstí stálo na straně DeSmitha.
     
    32:41
    Mimo dění hry došlo k drobné roztržce mezi Gabrielem Carlssonem a Zachem Aston-Reesem. Oba hokejisté dostali po dvou minutách za hrubost, můžeme se tak těšit na hru 4 na 4.
    28:39 Jack ROSLOVIC - 2:1
     
    28:39
    Columbus právě vstřelil branku!
    Přesilovku domácí nevyužili, ale litovat rozhodně nebudou, protože skórovali jen pár vteřin poté! JACK ROSLOVIC si vyjel do pravého kruhu, odkud zacílil ze zápěstí neomylně pod horní tyčku, DeSmith v pokleku zasáhnout nezvládl. Bez asistence.
     
    26:31
    Premiérovou přesilovku si vyzkouší Columbus. Po levém mantinelu se prodíral do příležitosti Patrik Laine, Jake Guentzel jej zastavil jen za cenu hákování.
     
    22:48
    První přesilovku hosté nevyužili, jak si poradí s tou druhou? Jack Roslovic dal levou ruku kolem pasu Cartera, dvě minuty za držení jsou naprosto oprávněné.
    19:11 Chad RUHWEDEL - 1:1
     
    19:11
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Gól do šatny Tučňákům určitě přijde vhod! Merzlikins se ještě nestačil pořádně srovnat z předešlé situace, když od pravého mantinelu nahodil CHAD RUHWEDEL, překvapenému klečícímu brankáři proletěl touš do sítě nad levým ramenem. Asistence: Jevgenij Malkin a Kasperi Kapanen.
     
    13:53
    Špatného střídání Columbusu Evan Rodrigues nevyužil! Od levého mantinelu jel sám na gólmana, střelu na přední tyč poslal do břevna!
     
    11:21
    První přesilovou hru si zahrají hosté. Proti pravidlům hrál kapitán Blue Jackets Boone Jenner, když podrazil před brankou si vytvářejícího prostor Malkina.
    04:43 Oliver BJORKSTRAND - 1:0
     
    04:43
    Columbus právě vstřelil branku!
    Dlouhou pasáž bez přerušení ukončil až gól Modrokabátníků! Voráček vypálil nepřesně a puk se odrazil k Roslovicovi, jenž si před bránou všiml OLIVERA BJORKSTRANDA. Dánský forvard neváhal a střílel z první, pokus k pravé tyči propadl DeSmithovi mezi pravou rukou a betonem. Asistence: Jack Roslovic a Jakub Voráček.
     
    03:59
    Velkou příležitost měl Brendan Gaunce. Nabruslil si před bránu, kam dostal nahrávku od levého mantinelu. Ale gól nevstřelil, Casey DeSmith se skvěle přesunul a zakročil levým betonem!

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 5. O. Bjorkstrand (Roslovic, J. Voráček), 29. Roslovic – 20. Ruhwedel (Malkin, Kasperi Kapanen), 52. Malkin (Rust, Guentzel), 58. Crosby (Letang, Rust)


    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Bérubé) – Peeke, Gavrikov, A. Boqvist, Kukan, G. Carlsson, Bayreuther – Nyquist (A), Jenner (C), Laine – J. Voráček, Roslovic, O. Bjorkstrand (A) – Bemström, Kuraly, Domi – Danforth, Sillinger, B. Gaunce.
    Trenér: Brad Larsen

    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Jarry) – Letang (A), Dumoulin, Marino, M. Pettersson, Ruhwedel, Friedman – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kasperi Kapanen, Malkin (A), D. Heinen – Rodrigues, J. Carter, B. McGinn – D. Simon, Boyle, Aston-Reese.
    Trenér: Mike Sullivan

    Rozhodčí: Hebert, Hanson – Toomey, Apperson

    Diváci: 17 072
    bahis siteleri