Tampa – Detroit 3:1 (kon.) | NY Rangers – New Jersey 3:1 (kon.) | Columbus – Los Angeles 3:4 (po pr.)
Carolina – Pittsburgh 3:2 (po pr.) | Buffalo – Minnesota 5:4 (kon.) | Winnipeg – Dallas 3:4 (po pr.)
Anaheim – Vegas 4:5 (kon.) | NY Islanders – St. Louis 2:1 (kon.) | Philadelphia – Chicago 4:3 (kon.)
Arizona – Ottawa 8:5 (kon.)
po prodl.
Carolina Hurricanes
3:2 (0:2, 1:0, 1:0 - 1:0)
Pittsburgh Penguins
Sobota 05.03.2022, 01:08 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:10:15)
    Domácí hráči si mohli po obratu užít s fanoušky oblíbenou děkovačku
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 42 – 24 | Přesilová hra: 1/3 – 0/2 | Trestné minuty: 9 – 11

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Antti Raanta (CAR) – 22 zákroků, 2 OG, úspěšnost 91,7%, odchytal 63:14
    Casey DeSmith (PIT) – 39 zákroků, 3 OG, úspěšnost 92,9%, odchytal 62:56

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR) – 0+0, -1 účast, 1 střela na bránu, TM 2, čas na ledě 17:10
    Dominik Simon (PIT) – 0+0, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 11:06

    Tři hvězdy utkání

    1. Jordan Staal (CAR) – 2+0
    2. Andrej Svečnikov (CAR) – 1+0
    3. Nino Niederreiter (CAR) – 0+1
     
    Utkání přihlíželo 19 023 diváků.
     
    Carolina dokonala v prodloužení obrat a Pittsburgh porazila 3:2. První třetina Hurikánům vůbec nevyšla, po trefách Guentzela a Crosbyho prohrávala o dva góly. Domácí následně ukázali, proč jsou vedoucím týmem Východní konference. Utkání nezabalili a dva góly kapitána Staala ve zbývajícím průběhu základní hrací doby poslaly utkání do prodloužení, v němž Canes potrestali zbytečné vyloučení Letanga, střetnutí ukončil pohotovou forhendovou dorážkou Andrej Svečnikov.

    Svěřenci kouče Brind'Amoura přerušili sérii dvou porážek v řadě a v čele Východní konference navýšili náskok na tři body. Pittsburgh zůstává čtvrtý, jeho manko na dnešního soupeře se navýšilo na body čtyři.
     
    Konec zápasu.
    63:14 Andrej SVEČNIKOV - 3:2
     
    63:14
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hurikáni nabídnutou přesilovou hru přetavili v gól, berou tedy bonusový bod navíc! Aho nabil do pravého kruhu Teräväinenovi, jehož ránu vyrazil DeSmith před sebe přímo na hokejku ANDREJE SVEČNIKOVA. Ruský útočník si věděl rady, pohotovou dorážkou nasměroval puk do pravého horního rohu. Asistence: Teuvo Teräväinen a Sebastian Aho.
     
    62:47
    Krisu Letangovi ruply nervy, výsledkem je přesilovka pro Carolinu! Poté, co jej Trocheck jednou udeřil, tak na amerického útočníka vystartoval a narazil do něj a co bylo podstatné, sekl mu do hokejky. Právě za tento přečin muži v pruhovaném vylučují.
     
    62:36
    Sidney Crosby chtěl nahrávat, jenže neměl komu. Proto si sjel zprava na osu hřiště, skrytou střelu přes Niederreitera vyrazil Raanta lapačkou.
     
    62:20
    Za Hurikány zahrozil Andrej Svečnikov. Po levé straně se dokázal natlačit až před bránu, ale místo puku skončil v bráně sám, když jej popostrčil o brankoviště Dumoulin.
     
    61:41
    John Marino vyslal do slibné příležitosti Bryana Rusta. Křižné bekhendové zakončení zleva vyrazil Raanta betonem, dorážce Malkina zamezil skokem pod nohy protihráče Bear.
     
    61:17
    Rozehrávka vůbec nevyšla Malkinovi. Došlo k nedorozumění mezi ním a Rustem, výsledkem je zakázané uvolnění a vhazování před DeSmithem.
     
    60:48
    Hra ve třech na obou stranách zatím přináší opatrnou podívanou. John Marino si rozmyslel situaci dvou proti dvěma, raději zacouval do obranné třetiny.
     
    60:19
    Sebastian Aho věděl, že jako poslední hráč nemůže udělat chybu. Poradi si a podél Crosbyho natažené hokejky nahrál k mantinelu Slavinovi.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Šedesát minut o vítězi nerozhodlo, zápas mezi Carolinou a Pittsburghem míří do prodloužení. Domácím se v závěrečné dvacetiminutovce povedlo skórovat v 50. minutě, kdy úspěšnou tečí zaznamenal svůj druhý gól kapitán Jordan Staal. Domácí měli i po vyrovnání více ze hry, obrat však zatím dokonat nedokázali.
     
    Střely na bránu po 3. třetině: 38 – 23.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 25. J. Staal (Niederreiter), 50. J. Staal (Bear), 64. A. Svečnikov (T. Teräväinen, Aho) – 5. Guentzel (M. Pettersson, Crosby), 14. Crosby (Guentzel, Rust)


    Carolina Hurricanes: Raanta (F. Andersen) – Bear, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, Cole – T. Teräväinen, Aho, A. Svečnikov – M. Nečas, Trocheck, Kotkaniemi – Fast, J. Staal (C), Niederreiter – Lorentz, Jarvis, Martinook (A).
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Jarry) – Letang (A), Dumoulin, Marino, M. Pettersson, Ruhwedel, Friedman – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kasperi Kapanen, Malkin (A), D. Heinen – Rodrigues, J. Carter, B. McGinn – D. Simon, Boyle, Aston-Reese.
    Trenér: Mike Sullivan

    Rozhodčí: Rehman, Hebert – Kovachik, Fournier

    Diváci: 19 023
    thejrc.org