Arizona – Ottawa 8:5 (kon.) | Florida – Detroit 6:2 (kon.) | Columbus – Boston 4:5 (0:1 po s.n.)
Washington – Seattle 5:2 (kon.) | Edmonton – Montreal 2:5 (kon.) | Toronto – Vancouver 4:6 (kon.)
San Jose – Nashville 0:8 (kon.) | Colorado – Calgary 3:4 (po pr.) | New Jersey – St. Louis 3:2 (po pr.)
Buffalo – Los Angeles 0:3 (kon.) | Minnesota – Dallas 3:6 (kon.)
konec
Washington Capitals
5:2 (2:1, 1:1, 2:0)
Seattle Kraken
Neděle 06.03.2022, 01:10 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně vše. Děkuji vám za pozornost, přeji dobré ráno a někdy příště se zase budu těšit, na počtenou. (03:49:22)
     
    Dnešní utkání sledovalo 18 573 diváků.
     
    Tři hvězdy utkání

    Alexandr Ovečkin (WSH) – 1+2
    Tom Wilson (WSH) – 1+1
    Conor Sheary (WSH) – 2+0
     
    Kdo se postavil do brankoviště

    Vítek Vaněček (WSH) – 29 zákroků, 2 OG, úspěšnost zákroků 93,5 %, čas na ledě 60:00
    Chris Driedger – 20 zákroků, 4 OG, úspěšnost zákroků 83,3 %, čas na ledě 58:35
     
    Československá stopa v utkání

    Vítek Vaněček (WSH) – 29 zákroků, 2 OG, úspěšnost zákroků 93,5 %, čas na ledě 60:00
    Martin Fehérváry (WSH) – 0+0, účast 0, 2 střely na bránu, 0 TM, čas na ledě 20:12
     
    Statistiky utkání:

    Střely na bránu: 25 – 31
    Využití přesilových her: 2/2 – 0/3
    Vhazování: 27 – 27
    Hity: 35 – 18
     
    Zápas Capitals s Krakeny tak končí zaslouženým vítězstvím Washingtonu v poměru 5:2! Hokejisté z hlavního města USA vedli po dvou třetinách nad Seattlem 3:2. Ve třetí části hry nejprve přidali důležitou uklidňující branku, když se v přesilovce prosadil svým typickým způsobem Alexandr Ovečkin, který upravil na 4:2. Nováček NHL v závěru střetnutí riskoval, odvolal gólmana Driedgera, čehož využil Conor Sheary trefou do prázdné svatyně protivníka k tomu, aby osud duelu zpečetil a zapsal svou druhou branku v tomto utkání.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Adam Larsson zpracovává hrací předmět ve středu hrací plochy, poslední vteřinky utkání dobíhají, Capitals se už radují z vítězství.
     
    59:18
    Ještě jeden důležitý zákrok Vítka Vaněčka! Marcus Johansson dostal kotouč na levý kruh a prudkým projektilem jej poslal na klec Capitals! Český brankář fantastiky jeho pokus vyrazil.
     
    58:50
    Trevor van Riemsdyk zakládá jednu z posledních akcí utkání, když přihrávkou na pravou stranu vysouvá kupředu Larse Ellera.
     
    58:25
    Vhazování po levici Chrise Driedgera, který se už vrátil do brány, vyhráli hráči Seattleu. Nyní může na pravé straně rozehrávat Jérémy Lauzon.
    57:50 Conor SHEARY - 5:2
     
    57:50
    Washington právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, Washington zvítězí! Vince Dunn nezachytil na pravé straně u modré čáry kotouč, který Seattle získal po vhazování. CONOR SHEARY se kolem beka Krakenů prohnal jako vítr a pohodlně zavezl puk do klece Seattleu. Dává tak svůj druhý gól a upravuje na 5:2 pro Capitals! Bez asistence.
     
    57:28
    Krakeni opět zavezli hrací předmět do třetiny Capitals, kde musí o kotouč bojovat v rohu hrací plochy. Chris Driedger spěchá na střídačku, Seattle hraje se šesti hráči v poli!
     
    57:15
    Po zakázaném uvolnění se bude vhazovat po levé ruce Vítka Vaněčka. Buly vyhráli hráči Capitals, Nicklas Bäckström následně posílá touš do středu hrací plochy.
     
    56:34
    Krátce po vhazování se k zakončení z pravého kruhu dostal Yanni Gourde, jenž si však na českého brankáře nepřišel! Následně se Capitals podařilo vyhodit puk přes obrannou modrou.
     
    56:15
    Krakeni rozehrávají zpoza vlastní brány, na pravém křídle může jít kupředu Alexander Wennberg, jenž poslal touš před klec Capitals, kde však Jaden Schwartz nepropálil Vítka Vaněčka, jenž se proti jeho zakončení stihl přesunout!

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 12. T. Wilson (Ovečkin, Kuzněcov), 13. D. Orlov (N. Dowd, Nick Jensen), 32. Sheary (T. Wilson, Ovečkin), 41. Ovečkin (Carlson, Bäckström), 58. Sheary – 17. Donskoi (Sheahan, Oleksiak), 21. Blackwell (Appleton, A. Larsson)


    Washington Capitals: Vaněček (Samsonov) – Carlson (A), Fehérváry, Nick Jensen, D. Orlov, J. Schultz, T. van Riemsdyk – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), Mantha – Sheary, Eller, McMichael – Hathaway, N. Dowd, Jonsson Fjällby.
    Trenér: Peter Laviolette.

    Seattle Kraken: Driedger (Grubauer) – Soucy, Giordano (C), A. Larsson, Oleksiak, Lauzon, Vince Dunn – Jordan Eberle (A), McCann, Schwartz – Blackwell, Gourde (A), Järnkrok – Donskoi, Wennberg, Marcus Johansson – Appleton, Geekie, Sheahan.
    Trenér: David Hakstol.

    Rozhodčí: G. Dwyer, C. Syvret – J. Tobias, D. Berg.

    Diváci: 18 573
    thejrc.org