Arizona – Ottawa 8:5 (kon.) | Florida – Detroit 6:2 (kon.) | Columbus – Boston 4:5 (0:1 po s.n.)
Washington – Seattle 5:2 (kon.) | Edmonton – Montreal 2:5 (kon.) | Toronto – Vancouver 4:6 (kon.)
San Jose – Nashville 0:8 (kon.) | Colorado – Calgary 3:4 (po pr.) | New Jersey – St. Louis 3:2 (po pr.)
Buffalo – Los Angeles 0:3 (kon.) | Minnesota – Dallas 3:6 (kon.)
konec
Washington Capitals
5:2 (2:1, 1:1, 2:0)
Seattle Kraken
Neděle 06.03.2022, 01:10 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:18
    Ještě jeden důležitý zákrok Vítka Vaněčka! Marcus Johansson dostal kotouč na levý kruh a prudkým projektilem jej poslal na klec Capitals! Český brankář fantastiky jeho pokus vyrazil.
    57:50 Conor SHEARY - 5:2
     
    57:50
    Washington právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, Washington zvítězí! Vince Dunn nezachytil na pravé straně u modré čáry kotouč, který Seattle získal po vhazování. CONOR SHEARY se kolem beka Krakenů prohnal jako vítr a pohodlně zavezl puk do klece Seattleu. Dává tak svůj druhý gól a upravuje na 5:2 pro Capitals! Bez asistence.
     
    57:28
    Krakeni opět zavezli hrací předmět do třetiny Capitals, kde musí o kotouč bojovat v rohu hrací plochy. Chris Driedger spěchá na střídačku, Seattle hraje se šesti hráči v poli!
     
    56:15
    Krakeni rozehrávají zpoza vlastní brány, na pravém křídle může jít kupředu Alexander Wennberg, jenž poslal touš před klec Capitals, kde však Jaden Schwartz nepropálil Vítka Vaněčka, jenž se proti jeho zakončení stihl přesunout!
     
    54:49
    Jaden Schwartz nyní dostal hodně prostoru na pravém křídle a z kruhu vyslal tvrdou bombu na klec Capitals, kterou však Vítek Vaněček dokázal vyrazit do rohu hrací plochy.
     
    49:27
    Krakeni vyhráli buly před svatyní Capitals, ránu z levé strany od modré čáry nyní vyslali nejprve Jared McCann a po něm i Mark Giordano. Vítek Vaněček všechny střely likviduje!
     
    48:40
    Garnet Hathaway nyní poněkud nešikovně na obranné modré podrazil nohy Jaredu McCannovi a Krakeni mají šanci vrátit se do zápasu v přesilové hře.
    40:47 Alexandr OVEČKIN - 4:2
     
    40:47
    Washington právě vstřelil branku!
    Washington využívá i druhou přesilovku a vede 4:2! A tohle je akce, kterou celá NHL už léta zná. John Carlson přenese hru křižně z pravé strany na vrchol levého kruhu. No a tam se do puku mocně opře ALEXANDR OVEČKIN, jenž propálil Chrise Driedgera, který se nestihl přesunout, na přední tyči. Asistence: John Carlson, Nicklas Bäckström.
     
    39:50
    John Carlson měl dobrou šanci na pravé straně u modré čáry, Chris Driedger nebyl v ideálním postavení mezi tyčemi, obránce Capitals však klec Krakenů přestřelil!
     
    39:42
    Axela Jonsson Fjällbyho navíc v zakončení lehce přidržel Carson Soucy, který dostává dvě trestné minuty a Capitals budou hrát přesilovou hru.
     
    39:42
    Axel Jonsson Fjällby nyní předvedl své rychlé nohy na levé straně hrací plochy, když se protáhl až před klec Krakenů, jeho bekhendovou kličku ale zastavuje Chris Driedger svým betonem!
     
    37:08
    Jaden Schwartz se šikovně protáhl z pravé strany do mezikruží, odkud se snažil zamést kotouč pod betony Vaněčka do sítě Capitals. Český brankář však byl na zemi včas a pokus soupeře likviduje!
    31:48 Conor SHEARY - 3:2
     
    31:48
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals využívají přesilovou hru a berou si vedení zpět! Alexandr Ovečkin vypálil z levého kruhu, jeho rána byla sražena do mezikruží, odkud střílel Tom Wilson. Tento pokus zvládl ještě Chris Driedger vyrazit před sebe, jenže proti pohotové dorážce z čepele CONORA SHEARYHO už nemohl dělat vůbec nic! Washington jde do vedení 3:2! Asistence: Tom Wilson, Alexandr Ovečkin.
     
    29:55
    Jaden Schwartz narazil na zadním hrazení na mantinel Dmitrije Orlova, což chtěl mstít Alexandr Ovečkin. Trest však vynesou i sudí, kteří dávají Schwartzovi dvě trestné minuty.
     
    26:32
    Máme tu druhé vyloučení dnešního duelu a přesilovou hru budou hrát opět hokejisté Seattleu. Garnet Hathaway fauloval Morgana Geekieho a dostává dvě minuty za podrážení.
    20:58 Colin BLACKWELL - 2:2
     
    20:58
    Seattle právě vstřelil branku!
    Krakeni na startu druhého dějství srovnávají krok! Nyní odvedl mizernou práci v obraně John Carlson, jenž nedokázal ubránit COLINA BLACKWELLA, před kterým jen bezmocně šmrdlal hokejkou. Útočník Seattleu se v akci dva na dva schoval za spoluhráčem, obhodil si beka Capitals a střelou do levého horního růžku brány překonal Vaněčka z bezprostřední blízkosti. Stav je 2:2, začínáme od začátku. Asistence: Mason Appleton, Adam Larsson.
    16:56 Joonas DONSKOI - 2:1
     
    16:56
    Seattle právě vstřelil branku!
    Capitals ubránili oslabení, ale krátce po něm dostávají přece jen gól, Krakeni snižují na 1:2. Jamie Oleksiak vypálil od modré čáry, jeho střela byla sražena, následně Riley Sheahan zakončoval před klecí Capitals zády k bráně bekhendem jen do betonu Vaněčka. Od něj se ale puk odrazil do strany a JOONAS DONSKOI už neměl problém kotouč z ostrého úhlu doklepnout za záda bezmocného gólmana Capitals. Asistence: Riley Sheahan, Jamie Oleksiak.
     
    14:20
    Seattle si zahraje první přesilovou hru utkání. John Carlson si vykoledoval menší trest, když lehce zahákoval u vlastní klece Jadena Schwartze.
    12:05 Dmitrij ORLOV - 2:0
     
    12:05
    Washington právě vstřelil branku!
    Během pětatřiceti vteřin vede Washington 2:0! Nic Dowd se v rohu kluziště s kotoučem na čepeli neukvapil. Poslal ho na vrchol levého kruhu DMITRIJI ORLOVOVI, jenž přízemním projektilem propálil Driedgera mezi betony a Capitals tak během krátké chvilky zdvojnásobují svůj náskok! Asistence: Nic Dowd, Nick Jensen.
    11:30 Tom WILSON - 1:0
     
    11:30
    Washington právě vstřelil branku!
    Washington otevírá skóre duelu a vede 1:0! Alexandr Ovečkin se efektivní otočkou na pravém kruhu zbavil obránců, puk po něm přebral TOM WILSON, jenž prošel až před klec Krakenů a Driedgerovi nasadil krásnou bekhendovou kličku, po níž zasunul touš za betonem gólmana Seattleu do sítě! Asistence: Alexandr Ovečkin, Jevgenij Kuzněcov.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 12. T. Wilson (Ovečkin, Kuzněcov), 13. D. Orlov (N. Dowd, Nick Jensen), 32. Sheary (T. Wilson, Ovečkin), 41. Ovečkin (Carlson, Bäckström), 58. Sheary – 17. Donskoi (Sheahan, Oleksiak), 21. Blackwell (Appleton, A. Larsson)


    Washington Capitals: Vaněček (Samsonov) – Carlson (A), Fehérváry, Nick Jensen, D. Orlov, J. Schultz, T. van Riemsdyk – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), Mantha – Sheary, Eller, McMichael – Hathaway, N. Dowd, Jonsson Fjällby.
    Trenér: Peter Laviolette.

    Seattle Kraken: Driedger (Grubauer) – Soucy, Giordano (C), A. Larsson, Oleksiak, Lauzon, Vince Dunn – Jordan Eberle (A), McCann, Schwartz – Blackwell, Gourde (A), Järnkrok – Donskoi, Wennberg, Marcus Johansson – Appleton, Geekie, Sheahan.
    Trenér: David Hakstol.

    Rozhodčí: G. Dwyer, C. Syvret – J. Tobias, D. Berg.

    Diváci: 18 573
    bahis siteleri