Calgary – Detroit 3:0 (kon.) | Boston – Arizona 3:2 (kon.) | New Jersey – Anaheim 2:1 (2:0 po s.n.)
Ottawa – Chicago 3:6 (kon.) | Montreal – Seattle 3:4 (0:1 po s.n.) | Dallas – NY Rangers 4:7 (kon.)
San Jose – Los Angeles 5:0 (kon.) | Edmonton – Tampa 4:1 (kon.) | Pittsburgh – Carolina 4:2 (kon.)
Buffalo – Toronto 5:2 (kon.)
konec
Buffalo Sabres
5:2 (0:0, 2:2, 3:0)
Toronto Maple Leafs
Neděle 13.03.2022, 21:20 • Tim Hortons Field, Hamilton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:17
    Další mela, kterou odstartoval Dylan Cozens parádním čistým hitem na Matthewse. Mstít spoluhráče se vydal Michael Bunting, který chtěl přimět konkurenta k bitce, ale proti byli rozhodčí, každý si vzal na starosti jednoho hráče.

    Ke shození rukavic nedošlo, menší dvouminutový trest za hrubost udělili pouze Buntingovi. Nicméně pokřikování bylo hodně, navíc se oba hlavní aktéři okamžiku chtěli vyprostit z rukou rozhodčích a jít si problém vyřídit z očí do očí, neúspěšně. Cozens s Buntingem tedy ještě dostali navíc deset minut za nesportovní chování a stejný trest potkal i Tagea Thompsona s Iljou Michejevem, kteří po přerušení hry vytvořili druhou dvojičku, ale rozhodně ne tak aktivní.
    57:35 Tage THOMPSON - 5:2
     
    57:35
    Sabres právě vstřelili branku!
    Je rozhodnuto. Nejprve udělal velkou chybu Nylander před čtvrtým inkasovaným gólem, teď i před pátým. Chtěl udržet touš v útočném pásmu. To se mu stejně nepovedlo a místo toho umožnil hrát TAGEOVI THOMPSONOVI. Nejproduktivnější hráč Sabres v sezóně dojel k útočné modré čáře, odkud bez problémů zacílil do odkryté svatyně. Bez asistence.
     
    56:41
    Šance pro Maple Leafs, hosté budou hrát přesilovku pěti proti třem! Vyloučeným hokejistou je Kyle Okposo, v levém kruhu obranného pásma podrazil Buntinga.
     
    56:07
    Jason Spezza vyhrál vhazování v útočné třetině, což byl signál pro Petra Mrázka k opuštění brány. Toronto nemá nač čekat a zkouší powerplay!
     
    54:55
    Před brankou Sabres došlo k potyčce mezi Rasmusem Dahlinem a Austonem Matthewsem. Rozhodčí poslali obě horké hlavy na trestnou lavici, oba za krosček.
    53:49 Peyton KREBS - 4:2
     
    53:49
    Sabres právě vstřelili branku!
    Zajímavá situace. Po chybě Nylandera postupoval sám na Mrázka Okposo, bekhendem jej ale nepřekonal. K Američanovi se vzápětí puk odrazil a třiatřicetiletý útočník ukázal výborný přehled, když přenesl hru doprava na Cozense. Centr třetí formace nezakončoval a ještě posunul pod sebe na PEYTONA KREBSE, který našel mezeru v Mrázkově výstroji v době, kdy brána nebyla ve svém postavení.

    Pravidla NHL ovšem povolují gól do posunuté brány, pokud kotouč projde za brankovou čárou v místě, kde normálně brána stojí. A to se stalo, takže gól byl uznán jako regulérní a platný zůstal i po kontrole u videa! Asistence: Jeff Skinner a Kyle Okposo.
     
    48:49
    Po nedorozumění v obraně hostů mířil do úniku Rasmus Asplund. Bekhendový blafák protáhl až příliš a touš nezvládl zvednout nad levý Mrázkův beton. Následně švédského forvarda zahákoval TJ Brodie, čímž Torontu zkomplikoval honbu za vyrovnáním.
    45:16 Vinnie HINOSTROZA - 3:2
     
    45:16
    Sabres právě vstřelili branku!
    VINNIE HINOSTROZA zkouší štěstí z každé pozice a dnes podruhé už je za tuto skutečnost odměněn gólem. Zleva vypálil z nulového úhlu a Petr Mrázek si vybral slabší chvilku. U pravé tyčky nechal prostor mezi vyrážečkou a betonem, právě tudy puk proletěl za brankovou čáru. Bez asistence.
    43:37 Skvělý Mrázkův zákrok proti Mittelstadtovi
     
    43:37
    Nechybělo moc, aby Buffalo poprvé v zápase bylo o krok napřed! Casey Mittelstadt získal plnou kontrolu nad pukem a vypálil švihem do levého horního růžku, kde se objevila Mrázkova lapačka! Parádní zákrok českého gólmana.
     
    41:38
    Menší dvouminutový trest vyfasoval Timothy Liljegren. Nevšímal si kotouče, nýbrž Jeffa Skinnera, pod nějž vložil hokejku a protihráč přes ni přepadl. Ukázkové podrážení.
     
    40:42
    To se nepovedlo, navíc po konci Ljubuškinova trestu ujeli hosté do přečíslení dvou na jednoho. Mitchell Marner měl volný prostor ke střele, ale zbytečně volil nahrávku na Kašeho, k němuž se kromě Dahlina stáhl i Okposo, český forvard v těsném obležení dvou protihráčů zamířil vedle levé tyče.
     
    38:35
    Závěr prostředního dějství stráví Buffalo v přesilové hře, samozřejmě pokud ji nevyužije. Do úniku směřoval Tage Thompson, jehož hákováním zpomalil, a nakonec i zastavil Ilja Ljubuškin.
    36:46 Matthews druhý gól nepřidal, vychytal ho Anderson
     
    36:46
    Další příležitost Austona Matthewsa byla o poznání nebezpečnější. Nejlepší střelec Toronta v sezóně se před brankáře prodral od levého mantinelu, zvládl i chytře puk zvednout, ale v souboji dvou Američanů uspěl Craig Anderson, pravou rukou vytěsnil kus černé gumy nad horní tyč!
    30:53 Vinnie HINOSTROZA - 2:2
     
    30:53
    Sabres právě vstřelili branku!
    Hosté sice jsou aktivnější, nicméně počítají se góly a jeden nyní vstřelilo Buffalo! I když nutno podotknout, že ohromně šťastný. VINNIE HINOSTROZA totiž pod tlakem protihráče naslepo nahodil z pravé strany touš před bránu, kde jej pravou bruslí nasměroval za Mrázkova záda smolař okamžiku TJ Brodie. Asistence: Tage Thompson a Mattias Samuelsson.
     
    27:22
    Blízko gólu byl Ilja Michejev! V levém kruhu neváhal a vypálil z první, zkušený gólman Anderson hrací předmět vyškrábl nad horní tyčku koncem lapačky!
     
    25:53
    Na Toronto čeká druhá početní převaha. Na lavici hanby již usedl John Hayden, ten ve středním pásmu zastavil rozjetého Marnera jen za cenu hákování.
    22:57 Auston MATTHEWS - 1:2
     
    22:57
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Prostřední dějství má grády! Toronto si okamžitě bere ztracené vedení zpět, když Kerfoot nahrál do pravého kruhu AUSTONU MATTHEWSOVI, jehož křižná rána zápěstím propadla Andersonovi smolně pod pravou rukou. Asistence: Alexander Kerfoot a TJ Brodie.
    21:22 Peyton KREBS - 1:1
     
    21:22
    Sabres právě vstřelili branku!
    To je odpověď, jak se sluší a patří! Hinostroza získal kotouč a po levém mantinelu najel do útočného pásma. Vzápětí zvedl hlavu a mezi kruhy oslovil PEYTONA KREBSE, ten prostřelil marně se přesunujícího Mrázka k levé tyči. Asistence: Vinnie Hinostroza a Robert Hägg.
    20:40 Ondřej KAŠE - 0:1
     
    20:40
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Gólový účet Winter Classic načíná český útočník ONDŘEJ KAŠE! Vše začalo u Tavarese, jenž vyhrál buly na Nylandera a jeho střelu Anderson vyrazil před sebe. Pak už úřadoval šestadvacetiletý rodák z Kadaně, který si přikopl puk pravou bruslí na hokejku a poslal jej za bezmocně ležícího gólmana. Asistence: William Nylander a John Tavares.
     
    18:04
    Po zákroku Andersona se strhla velká mela před brankou Sabres, vše odstartovala Kämpfovo lehké píchnutí hokejkou do lapačky zkušeného amerického gólmana. Po rozdání trestů je jasné, že přesilovku bude hrát Toronto, protože kromě vyloučení za hrubost Vinnieho Hinostrozy a Pierra Engvalla dostal ještě dvě minuty za sekání Henri Jokiharju.
     
    10:13
    Kde se vzal, tu se vzal za obranou Toronta obránce Sabres Rasmus Dahlin. Nad neposedným kotoučem ovšem nezískal plnou kontrolu a ve finále musel sáhnout k zakončení s hokejkou mezi nohama, což Mrázek včas zaregistroval a bez větších problémů zakročil.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 22. Krebs (Hinostroza, Hägg), 31. Hinostroza (Tage Thompson, M. Samuelsson), 46. Hinostroza, 54. Krebs (Cozens, Okposo), 58. Tage Thompson – 21. O. Kaše (W. Nylander, Tavares), 23. Matthews (Kerfoot, Brodie)


    Buffalo Sabres: C. Anderson (Tokarski) – Jokiharju, Dahlin (A), Bryson, M. Samuelsson, Pysyk (A), Hägg – Tuch, Tage Thompson, J. Skinner – Okposo (A), Mittelstadt, V. Olofsson – Hinostroza, Cozens, Krebs – Hayden, Eakin, R. Asplund.
    Trenér: Don Granato

    Toronto Maple Leafs: P. Mrázek (Kallgren) – Liljegren, Rielly (A), Ljubuškin, R. Sandin, Holl, Brodie – Marner, Matthews (A), Bunting – W. Nylander, Tavares (C), O. Kaše – Engvall, Kämpf, I. Michejev – Simmonds, Spezza, Kerfoot.
    Trenér: Sheldon Keefe

    Rozhodčí: Sutherland, Luxmore – Berg, Shewchyk

    Diváci: 26 119
    bahis siteleri