Výběr soupeřů 2022 (pře.)
přerušeno
Výběr soupeřů 2022

Neděle 13.03.2022, 19:30Florbal
     
    Výběr soupeřů pro semifinále 1. ligy juniorek skončil. (18:49:31)
     
    SLOŽENÍ SEMIFINÁLOVÝCH DVOJIC:

    FAT PIPE FLORBAL CHODOV – FbŠ Bohemians
    1. SC TEMPISH Vítkovice – FBS Olomouc

    Termíny:

    Sobota 2. dubna (1. utkání)
    Neděle 3. dubna (2. utkání)
    Neděle 10. dubna (případná 3. utkání)
     
    FAT PIPE FLORBAL CHODOV si vybírá za semifinálového soupeře FbŠ Bohemians. Druhou dvojicí tak je 1. SC TEMPISH Vítkovice a FBS Olomouc.
     
    Výběr soupeře pro semifinále provádí tým FAT PIPE FLORBAL CHODOV.
     
    Výběr soupeřů pro semifinále 1. ligy juniorek začal!
     
    Juniorky Chodova tak mohou v nadcházejícím výběru soupeřů volit buď z Olomouce, nebo Bohemians. Výběr je naplánován na 18.00.
     
    Rozhodující utkání série mezi Tatranem a Bohemians zvládly klokanky, které zvítězily 2:1 a postupují do semifinále. Poprvé se trefily Bohemians ve 27. minutě, přičemž rozhodující náskok nabyly ve třetím dějství. Střešovice potom pouze snížily na nejtěsnější rozdíl, a tak se loučí se sezonou.
     
    Výběr soupeřek pro semifinále 1. ligy juniorek byl posunutý na sobotu 26. března od 18.00.
     
    1. liga juniorek – semifinále

    Těsně pod svůj vrchol dokráčela 1. liga juniorek. Velmi rychle si místo v nejlepší čtveřici zajistily florbalistky Chodova, které zdolaly osmifinálové překvapení ze Světlé nad Sázavou hladce 6:0 a 6:1.

    Dva zápasy pak stačily i Vítkovicím proti Black Angels. Rytířky doma zvítězily rozdílem třídy 8:1, v Praze ale narazily na odboj a postoupily až díky těsnému triumfu 5:4.

    Stejně krátká byla i série mezi Olomoucí a Bulldogs, která byla velmi podobná té vítkovické. Nejprve totiž Hanačky doma vyhrály jasně 15:7, postup ale v Brně vystřelily až v prodloužení.

    Jediná série, která si vyžádala třetí zápas, se odehrála kompletně v Praze. Tatranky nejprve uspěly na půdě Bohemians a po výhře 5:1 jely do Stodola Arény hájit vedení. Tam však již ve 4. minutě prohrávaly 0:4 a i přes velkou snahu si klokanky triumf pohlídaly.

    Rozhodující střetnutí se odehraje v sobotu 26. března. Krátce po něm bude následovat výběr soupeřek.
     
    Kupujte vstupenky na vrchol florbalové sezony! Jubilejní desáté superfinále bude hostit 9. dubna pražská O2 arena a po dvou letech ovlivněných pandemií koronaviru se můžete těšit na ten pravý vrchol a nejlepší florbalovou atmosféru. Neváhejte a zajistěte si včas ta nejlepší místa! Vstupenky kupujte ZDE
     
    Další výběr soupeřů bude následovat 27. března, kdy si své soupeře budou volit juniorky.

    Týmy z elitních soutěží čeká účast v superfinále, které se bude konat 9. dubna v O2 areně.
     
    LSL
    Výběr soupeřů pro semifinále Livesport Superligy je uončen.
     
    LSL
    To znamená, že druhou dvojicí budou Vítkovice a Tatran, který bude začínat doma.
     
    LSL
    Tatran – Vítkovice

    Vítkovice jsou týmem, který v základní části sebral Tatranu jeden zápas. A stalo se tak navíc na domácí půdě Pražanů, když podlehli soupeři 4:6. Situaci tak museli napravovat venku, což se Střešovicím nakonec i podařilo vítězstvím 6:2. Také tento výsledek znamenal, že Tatran obsadil druhou příčku Livesport Superligy s náskokem šesti bodů právě na Vítkovice.

    Ve vzájemných bitvách pokaždé pálil přesně Martin Šindelář. Dohromady dal za obě utkání tři trefy a jednu gólovou přihrávku. Co však mluví proti Střešovicím, je jejich statistika ve třetích třetinách – v obou duelech je totiž zvládly lépe o jedinou brankou Vítkovice.
     
    LSL
    Středočeši mají jasno! O superfinále si zahrají s pražskou Spartou.
     
    LSL
    Mladá Boleslav – Sparta

    Mladoboleslavští florbalisté si semifinále zajistili v nejkratším možném čase. Liberci ve čtvrtfinálových bojích nedovolili ani jeden vítězný zápas. Výhry se však pro středočeský celek nerodily vůbec snadno, i přesto svěřenci Petra Novotného všechny těžké chvíle ustáli. Díky vítězství v základní části měl aktuální mistr právo první volby i v semifinále. Do něj si zvolili Středočeši pražskou Spartu, která si cestu mezi čtyři celky proklestila přes rivala Bohemians.

    Ve stejné fázi soutěže se spolu oba celky utkaly již v sezoně 2017/18. Z postupu do finále, ve kterém nakonec brala historicky první titul, se rychle radovala Mladá Boleslav, která zvládla všechny čtyři duely. I bilance posledních vzájemných ligových duelů hovoří jasně na stranu. Pražané naposledy dokázali uspět proti mladoboleslavskému celku v nejvyšší soutěži 17. února 2019, kdy si odvezli z města automobilů výhru 7:5.

    V letošní sezoně se Mladoboleslavští nejprve radovali na domácí palubovce 7:2, z hlavního města si poté odvezli těsnou výhru 6:5. Ve vzájemných duelech se bodově nejvíce dařilo Jiřímu Curneymu, jenž zapsal pět bodů, třemi brankami se během dvou duelů uvedl Jakub Bína. Na straně Sparty se dvakrát prosadili Mikuláš Krbec s Robertem Koširem. Zaskočí Pražané favorizovaného obhájce titulu nebo mladoboleslavský celek opět nebude chybět ve finálové klání?
     
    LSL
    Své soupeře si nyní zvolí florbalisté z Mladé Boleslavi.
     
    LSL
    Výběr soupeřů pro semifinále Livesport Superligy začal!
     
    Ve 20.00 si soupeře do semifinále Livesport Superligy zvolí tým Mladé Boleslavi.

    Richard Wagner

    Tadeáš Mima

    PROGRAM VÝBĚRU SOUPEŘŮ 2022
    BUDE SE KONAT

    26. března
    1. liga juniorek

    JIŽ VYBRÁNO

    20. února
    Národní liga východ (čtvrtfinále)
    Extraliga žen (čtvrtfinále)
    Národní liga západ (čtvrtfinále)

    21. února
    Livesport Superliga (čtvrtfinále)
    1. liga mužů (čtvrtfinále)

    27. února
    1. liga juniorek (osmifinále)
    CE soutěž juniorů (1. kolo)

    8. března
    1. liga juniorek (čtvrtfinále)

    9. března
    20.30 CE soutěž juniorů (osmifinále)

    13. března
    19.30 Extraliga žen (semifinále)
    20.00 Livesport Superliga (semifinále)