Thiago Santos - Magomed Ankalajev Vítěz: Ankalajev (kon.)
konec
Thiago Santos - Magomed Ankalajev

Vítěz: Ankalajev

Neděle 13.03.2022, 03:20 • UFC Apex, Las Vegas • UFC Fight Night
Předzápasové kurzy
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (03:54:59)
     
    Vítěz: Magomed Ankalajev (na body – jednomyslně).
     
    Na bodech se žádné překvapení nekoná. Poměrem 49-46, 49-46 a 48-47 zvládl duel dovést do vítězného konce favorit Magomed Ankalajev. Dnes prokázal další složku svého bojového stylu, a sice obrovskou trpělivost a schopnost držet se nastavené strategie. Jako horší striker nemohl se Santosem do otevřeného souboje, takže bojoval obezřetně ze vzdálenosti a v případě nouze zatáhnul za ruční brzdu v podobě natlačení na pletivo. To vše stačilo k tomu, aby si zajistil podporu všech rozhodčích a zvítězil. Před zápasem tvrdil, že pokud si chce zajistit okamžitou titulovou šanci, potřebuje Santose přejet, což se mu úplně nevydařilo. Možná to ovšem byla jen bohapustá slova. Brazilec byl k výhře nejblíže v závěru druhého kola, kdy trefil dva pěkné háčky a Ankalajev na chvíli ztratil rovnováhu.
     
    Santos pogratuloval soupeři za hezký výkon a zvedá ruce. Sám musí tušit, že na vítězství dnes patrně nedosáhne. Počkáme si ovšem na to, jak duel viděli bodoví sudí Mike Bell, Derek Cleary a Sal D'Amato.
     
    05:00
    Konec 5. kola.
     
    04:41
    Ještě se Santos snaží o vytržení, jenže Ankalajev ho sevřel jako svěrák a už ho nepustí.
     
    04:07
    Takticky vyspělý výkon Ankalajeva zřejmě bude znamenat vítězství. Od poloviny kola drží Rus výhodnou pozici na kleci, kterou odmítá opustit.
     
    03:39
    Tato přetahovaná v klinči nebere konce a Santosovi protéká šance na vítězství mezi prsty. Už zřejmě nemá sílu na to, aby s utkáním něco udělal.
     
    03:00
    Po několika inkasovaných kolenech se rozhodl Thiago Santos pro přetočení, jenže stále má svázané ruce.
     
    02:29
    Teď už Ankalajev nehodlá riskovat. Znovu Marretu natlačil na pletivo a snaží se najít prostor pro takedown. Čas běží.
     
    02:02
    Dagestánec se teď nechává strhnout do přestřelky a roh na něj agresivně pokřikuje. To zřejmě není plán, jakým se měl vydat.
     
    01:32
    Po lowkicku zkusil Santos vystřihnout až zběsilý hák. Ankalajev na poslední chvíli uhnul s bradou.
     
    00:58
    Svou práci odvádí Magomed velmi účinně. Santos za pět necelých kol nenašel způsob, kterým by se soupeři dostal na kobylku, tedy s výjimkou jediného úderu.
     
    00:18
    Úvodních 18 vteřin orámovaly lowkicky z obou stran. Ani v poslední rundě se Ankalajev nikam nežene a chce si pojistit výhru, tak jako se mu to povedlo s Oezdemirem.
     
    00:01
    Začátek 5. kola.
     
    V závěru ještě Ankalajev přidal několik ran na zemi, které se Santosem nemohly otřást, přesto se Brazilec zvedá hodně těžko a dochází mu fyzický fond.
     
    05:00
    Konec 4. kola.
     
    04:28
    Ankalajev nicméně na pozici nadále pracoval, aby si nakonec strh připsal. I toto kolo půjde za ním a Santos patrně musí pro případné vítězství duel ukončit před limitem.
     
    03:54
    Svou roli už sehrává i fyzická kondice. A tak se po úderu na spodek Ankalajev vůbec poprvé pokouší o takedown. Jenže je z toho jen nepříjemný wrestling na pletivu.

    Patrik Czepiec

    Mark Smith
    bahis siteleri